Kir 4



Kir 4 oppskrift.
Fotograf: Dansukker

Ingredienser

1 porsjon

3 kg solbær
3 flasker rødvin
1 kg Sukker per liter




Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 3 liter

1. Skyll og mos bærene. Hell over vinen og la det stå i minst 2 døgn.
2. Sil gjennom en fin sil. Mål opp og tilsett 1 kg sukker per liter vin. Gi et raskt oppkok. Skum av og hell over på varme, godt rengjorte flasker.
3. La kiren stå kjølig frem til jul.

Tips:
Du kan lage en god mos, som kan spises i stedet for marmelade og gelé, av bærmassen som blir igjen i silen. Mos bærmassen til puré ved hjelp av mixmaster eller lignende. Varm opp pureen og tilsett 3 dl sukker per liter bærmasse. Rør til sukkeret er løst opp. Hell mosen over på varme, godt rengjorte glass (skylt i bensoat). Forsegle glassene. Oppbevares kaldt eller i fryseren i frysebokser.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Dansukker
(Intern: 26825)
Kategori: Likør
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2010-02-08
Oppdatert dato:2010-02-08
Lesere: 4164 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kir 4.Kir 4.
Denne retten har 117,25 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,52.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.