Fotograf:
Norges sjømatråd
Ingredienser
Fremgangsmåte:
Slik gjør du når du steker:
Filet:
Vask og tørk makrellfilétene.
Skjær et par snitt i skinnet med en skarp kniv.
Vend filétene i en blanding av mel, salt og krydder og stek makrellen.
Bruk litt god varme i starten og la den så ettersteke på svak varme ca 10 minutter.
Hel fisk:
Vask og rens fisken, tørk den godt og strø litt salt i buken.
Skjær et par snitt i skinnet med en skarp kniv.
Hel makrell kan fylles med persille, dill eller en blanding av begge.
Stekes som makrellfiléter.
Slik gjør du når du koker:
Rens makrellen og skjær den i 2-3 cm brede stykker.
Kok opp vann med 1/2 dl salt, 2 ss 7% eddik, 2 ts hel pepper, og 2 laurbærblad.
Legg makrellstykkene i og la de trekke 8-10 minutter til makrellen er kokt.
Server makrellen varm.
Eller la den avkjøle i kokevannet og server den kald.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 2746)
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-12-09
Oppdatert dato:2002-12-09
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift