Tips til makrell



Tips til makrell oppskrift.
Fotograf: Norges sjømatråd

Ingredienser






Fremgangsmåte:

Slik gjør du når du steker:

Filet:
Vask og tørk makrellfilétene.
Skjær et par snitt i skinnet med en skarp kniv. Vend filétene i en blanding av mel, salt og krydder og stek makrellen.
Bruk litt god varme i starten og la den så ettersteke på svak varme ca 10 minutter.

Hel fisk:
Vask og rens fisken, tørk den godt og strø litt salt i buken. Skjær et par snitt i skinnet med en skarp kniv. Hel makrell kan fylles med persille, dill eller en blanding av begge.
Stekes som makrellfiléter.

Slik gjør du når du koker:
Rens makrellen og skjær den i 2-3 cm brede stykker. Kok opp vann med 1/2 dl salt, 2 ss 7% eddik, 2 ts hel pepper, og 2 laurbærblad.
Legg makrellstykkene i og la de trekke 8-10 minutter til makrellen er kokt.
Server makrellen varm.
Eller la den avkjøle i kokevannet og server den kald.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 2746)
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-12-09
Oppdatert dato:2002-12-09


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Tips til makrell.Tips til makrell.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.