Hvordan beregnes næringsinnhold på brød og kaker mht antall porsjoner?
Jeg har gått ut fra følgende når det gjelder brød: De fleste brød har da næringsinnhold regnet ut pr skive.
1 stort brød gir ca 20 skiver. Det inneholder ca 600-650 gram mel.
1 lite brød gir ca 16 skiver. Det inneholder ca 500 gram mel.
Ang kaker så brukes følgende: De fleste kaker har da utregnet næringsinnhold pr stykke.
Liten langpanne gir ca 12 stykker
Stor langpanne gir ca 20-24 stykker
Avlang form gir 10 stykker
Vanlig rund for er ca 12.16 stykker
Langpannepizza er 4 porsjoner
Paiform fra 4 til 8 stykker, avhengig om det er til dessert eller middag.
Vær OBS på følgende
Tykkelser på brødskiver varierer veldig, og det samme gjelder kakestykker. Bruker du store stykker må du heller gange opp innholdet.