Svar på spørsmål:Hva er saltsøket?


Dette er en startside hvor man kan søke spesifisert etter oppskrifter definert på mengde salt pr 100 gram og pr porsjon. Resultatet kommer opp under på siden og vises på en måte hvor man kan sortere og filtrere ut den oppskriften som passer best.

Verdiene er hentet fra de anbefalingene som kommer fra helsemyndigheter med anbefalt mindre enn 0,25 gr pr 100 gram mat som lite salt, mellom 0,25 og 1,25 gram pr 100 gram som middels og det som er over 1,25 gr pr 100 som høyt.

Mengden salt kommer stort sett fra mengden natrium i en ingrediens. De fleste av ingrediensene har denne verdien. Saltmengden får man ved å gange mengde natrium med 2,5 og så gjøre om til gram. Jeg har da lagt sammen alt natrium innholdet i alle ingredienser i en oppskrift og vist det pr 100 gram av ferdig oppskrift.

Vær obs på at salt som man evt legger til oppskriften selv eller salt som ikke har oppgitt mengde, ikke er med i beregningen. Men jeg har omgjort mange av disse såkalte "smak til med salt" til en liten mengde salt beregnet.

PS for denne og andre tjenester
Innholdet av protein, kalorier, fett, karbo, salt osv i en oppskrift oppdateres hver gang en oppskrift åpnes. Dvs om jeg forandrer innholdet i en ingrediens, vi først oppskriften oppdateres når den åpnes. Frem til da vil resultat i bla søk vise den gamle verdien.


Forrige sideAnsvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.