Svar på spørsmål:



Kan du forklare nærmere ang spor av allergener?


På ingrediensene er det oppgitt om den inneholder allergener og det samme speiler seg da på oppskrifter. I tillegg til innhold av allergener, er det og nevnt spor av allergener.
Når det står spor menes det at det er en veldig liten mengde eller ingenting i det hele tatt. Ofte er det ingenting, men produsenten sikrer seg med benevnelsen spor.

Dette kan være for eksempel glutenfritt produkt som produseres i samme rom som glutenholdige produkter. Ofte er heller ikke allergenet nevnt, men jeg ser i ingrediensslista at det er der.

I alle tilfeller om man er i tvil, så sjekk ingredienspakningen. Mange produsenter forandrer innhold innimellom og allergener tas vekk eller legges til.


Forrige side






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.