Egg, rå

Bilde av Egg, rå.

Fakta om ingrediensen.

Her snakker vi stort sett om hønseegg. Høna legger sitt første egg når hun er ca. 19 uker gammel. Hun verper nesten ett egg hver dag, nemlig 6 egg i løpet av 7 dager. Ei hønes levealder er ca. 70 uker. Eggproduksjonen har da begynt å avta, og hønene blir slaktet og solgt som høns. Et egg veier i gjennomsnitt 63 gram. Proteinet i egg er av svært god kvalitet. Fettet er samlet i plommen. Egg er rikt på vitaminer og mineraler. Egg har evnen til å heve, tykne, binde, emulgere, klare og gi glansfull overflate på bakverk. Alle disse egenskapene brukes ved baking. Koking av egg: Bløtkokt egg 3 - 5 min. Smilende egg 6 - 8 min. Hardkokt egg 8 - 10 min. For unngå at egget sprekker ved koking, så stikk ett hull med en nål i den butte enden før koking. Andre egg som brukes er: Andeegg, vaktelegg, måkeegg og flere andre.

Bruksområde for Egg, rå.

Baking, naturell, majones, puddinger osv.
NÆRINGSINNHOLD
100 gr/ml inneholder.
DataMengdeEnhet
KJ 590 kilojoule
Kcal 142 kilokalorier
Protein 12.4 gram
Karbo 0.3 gram
Sukker 0.3 gram
Kostfiber 0 gram
Fett 10.1 gram
Mettet fett 2.9 gram

Innlagt/oppdatert dato
13.06.2016
Hovedgruppe
Egg og eggprodukter
Undergruppe
Egg rå
Kilde til Næringsdata
Karakter (Snitt)
4,73 poeng satt av 22 brukere.
Besøk
30326
Sett din karakter på ingrediensen!
1 2 3 4 5 6












Noen anbefalte oppskrifter som bruker Egg som ingrediens

Viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett, protein og karbohydrater pr 100 gram av oppskriften, samt pris. Klikk på oppskriften for å se mer.


OppskriftPoengKCALFettProteinKarboPris
Skoleboller4.8252,856,336,1342,082,17
Real American Brownies5.1394,0218,186,4349,983,82
Kjempegode Cookies4.8453,1722,875,2255,515,34
Rullekake med syltetøy4.7245,633,255,4548,112,79
Enkle Muffins4.2320,7513,056,5843,252,78
Amerikanske Muffins4.6290,1510,315,9342,832,53
Sjokolade muffins 34.2397,8717,896,351,693,68
Rullekake nr 13.8291,672,895,260,692,52
Rislapper 14.7153,15,15,4421,193,72
Dronning Maud - pudding4.9288,3126,556,385,965,76
Pasta Carbonara3.8227,0911,839,3720,075,47
Sukkerbrød grunnoppskrift4.3263,355,238,9144,722,88
Tyrkisk brød5.6217,585,047,0235,171,58
Tyrkisk brød5.6217,585,047,0235,171,58
Quiche Lorraine (Fransk ost og skinke pai )5.1140,18,47,448,153,88




Sammenlign med andre lignende ingredienser! Tilfeldig valgt i samme kategori.

Klikk her for full sammenligning av Egg, rå med andre ingredienser i samme kategori:

Den enkle tabellen under viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett (gram), protein (gram) og karbohydrater pr 100 gram av ingrediensen. I noen tilfeller pr porsjon. Klikk på varen for å se mer.
Bruk denne til å sjekke og sammenligne innholdet i lignende ingredienser.

Ønsker du en større og utvidet sammenligning av ingredienssgrupper, bruk linken over hvor du og kan filtrere, sortere og søke bedre.

Kommenter med hjelp av Facebook





Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.