Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Potet, høstpotet, rå

Bilde av Potet, høstpotet, rå.

Kalorier og Næringsinnhold i Potet, høstpotet, rå

100 gr/ml inneholder.
DataMengdeEnhet
KJ 305 kilojoule
Kcal 72 kalorier
Protein 1.7 gram
Karbo 15.3 gram
Sukker 2.9 gram
Kostfiber 1.6 gram
Fett 0.1 gram
Mettet fett 0 gram

Fakta om Potet, høstpotet, rå.

Er den spiselige knollen på en plante innført fra Sør Amerika. Blir mye brukt i Norge. Det er mange typer. Brukes mest stekt eller kokt. Velg poteter uten groer, faste og uten sår. Egne sorter er russepotet, søtpotet, yams, taro, kassava. Disse brukes som potet. Fordi 20 % av poten består av ufordøyelig stivelse må den spises kokt. Mens den koker blir denne stivelsen gjort om til sukker.
Velg faste poteter uten skader, uten tegn til groer eller grønne flekker. Blir poteten utsatt for lys eller sol dannes det grønne flekker som gjør poteten bitter og skadelig.Skrubb poteten godt hvis den skal kokes med skallet på, og fjern øyner og tegn til grønt. Det er ikke nødvendig å skrelle tidlig- eller nypoteter.Poteter som er råskrellet eller oppdelt blir mørke i kontakt med luft. Legg dem umiddelbart i vann til du skal bruke dem. Denne kortvarige bløtleggingen hindrer også poteten i å falle fra hverandre under koking, men husk friskt kokevann.


Bruksområde for Potet, høstpotet, rå.

I tillegg til å være det ideelle følget til nesten all slags kjøtt, fjærkre og fisk, er poteten hovedingrediensen i en rekke smakfulle retter som Jansons fristelse, gulasj, røsti og irsk stuing. Den relativt nøytrale potetsmaken kan forsterkes med ost, løk, urter eller krydder. Poteter blir ofte tilsatt i supper, stuinger, suffleer og omeletter og er en viktig ingrediens i kroketter, boller av kjøtt eller fisk og gnocchi.
Potetmel blir brukt til kaker og puddinger og som tyknings- og jevningmiddel. Poteten er hovedingrediensen i vodka. Poteten kan tilberedes på mange forskjellige måter. Den kan kokes, dampes, bakes, stekes, brunes og moses.
Innlagt/oppdatert dato
13.06.2016
Hovedgruppe
Poteter og potetprodukter
Undergruppe
Poteter rå
Kilde til Næringsdata
Karakter (Snitt)
3,86 poeng satt av 7 brukere.
Besøk
32921
Sett din karakter på ingrediensen!
1 2 3 4 5 6
















Noen anbefalte oppskrifter som bruker Potet som ingrediens

Viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett, protein og karbohydrater pr 100 gram av oppskriften, samt pris. Klikk på oppskriften for å se mer.


OppskriftPoengKCALFettProteinKarboPris
Fårikål4.192,375,055,855,252,4
Grønnsakssuppe med poteter4.228,490,290,865,151
Kompe Sørlandsk4.8132,713,474,519,572,59
Hjemmelaget potetstappe4.4104,174,631,8513,121,67
Fiskeboller i hvit saus467,461,523,699,323,22
Kokt torskerogn4.694,331,6112,567,037,66
Svinestek til søndag478,852,987,94,673,07
Sørlands komper4.2119,822,723,4619,532,11
Klubb og duppe4.566,362,581,259,20,92
Kylling Biryani 25125,161,512,0515,367,29
Lutefisk4.479,92,249,874,665,6
Bidos fra Karasjok4.859,942,124,425,524,3
Kokte poteter472,10,11,715,31,45
Båtpoteter4.772,060,11,715,291,45
Stekt makrell 24.114276,6812,554,3






Sammenlign med andre lignende ingredienser! Tilfeldig valgt i samme kategori.

Klikk her for full sammenligning av Potet, høstpotet, rå med andre ingredienser i samme kategori:

Den enkle tabellen under viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett (gram), protein (gram) og karbohydrater pr 100 gram av ingrediensen. I noen tilfeller pr porsjon. Klikk på varen for å se mer.
Bruk denne til å sjekke og sammenligne innholdet i lignende ingredienser.

Ønsker du en større og utvidet sammenligning av ingredienssgrupper, bruk linken over hvor du og kan filtrere, sortere og søke bedre.
MatvarenavnKJKCALFettProteinKarbo
Auma Mandelpotet227530,1111
Potet, tidligpotet, rå228540,11,511,2
Potet, lagringspotet, rå339800,11,917,1

Kommenter med hjelp av Facebook





Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.