Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Aprikosmarmelade




Ingredienser

1 porsjon

500 g tørket aprikos
1 sitron
vann til bløtlegging
300 g sukker pr, 500 g fruktmasse


Annonse


Fremgangsmåte:

Legg aprikosene i bløt natten over. Kok aprikosene møre i bløtleggingsvannet. Vannet skal stå litt i underkant av aprikosene i kasserollen. Kok under lokk i ca 15 minutter. Rør om en gang i mellom.

Skyll godt av skallet på sitronen og skrell med potetskreller. Del skallet opp i tynne strimler. Rens fruktkjøttet for hvite hinner og del i biter og tilsett i kasserollen med aprikosene.

Kok opp og la småkoke under stadig omrøring i ca 15 minutter til marmeladen er blank og tykk.

Hell på varme glass.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 9423)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Syltetøy/gele
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Aprikossmør.Aprikossmør.
Denne retten har 181,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 30,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,79.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.