Matbloggtoppen
Søk alt
Søk etter oppskrifter!

Skoleboller

Oppskriften har fått 4,9 poeng. 4,9 poeng (av max 6) i snitt fra 400 lesere
Verdier pr 100 gram: Pris: Kr 2,17 Kcal: 252,68 Fett: 6,32 gr Protein: 6,12 gr Karbo: 42,07 gr
Mettet fett: 3,68 gr Kostfiber: 1,52 gr Salt av natrium: 0,12 gr
Oppskriften har hatt 204374 lesere! 204374 lesere

Ingredienser

Porsjoner
5dlmelk
1pakkegjær
1tskardemomme
1dlsukker
750grhvetemel
100grsmør

Eggekrem

1pose(r)vaniljesaus (koketype)
2sssukker
1stkegg
2,5dlmelk

Pynt

2dlmelis
2ssvann
kokos
Annonse

Utregnet energiprosent av totalt kcal

Karbohydrater66,59 prosent
Protein9,68 prosent
Fett22,51 prosent
Kostfiber1,2 prosent

Totalpris for 1 porsjoner

Kr 43,31

Pris pr skoleboller

Kr 1,44
Forklaring på prissystemet
Forklaring på næringsinnhold
Vis fullt næringsinnhold

Mer fakta om oppskriften

Kilde:
Fotograf: Brodogkorn.no
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Gjærbakst
Land: Ukjent-opprinnelse




Skoleboller.

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 30 skoleboller

Lunk melken. smuldre inn gjæren. Tilsett kardemomme og sukker. Smuldre smøret i melet, og blandingen i væsken. Elt deigen jevn. Sett den til heving på et lunt sted ca. 1 time. Dekk den til med plast, slik at det ikke blir skorpe på deigen. Ha deigen ut på bakebordet. Del den i 30 like store emner som trilles runde, litt flate boller. Legg bollene på stekeovnsplate dekket med bakepapir. Etterhev skolebrødene ca. 20 minutter.

Imens lages eggekrem: Pisk sammen ingrediensene i en kjele. Kok opp under omrøring. Avkjøl den i kald vann. Lag en grop i skolebrød, og legg i en teskje eggekrem. Stek skolebrødene ved 240 C i 12 - 15 minutter. Avkjøl skolebrødene på rist. Smør på melisglasur. Dryss kokos på.




Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Luksusboller hos oss.Les mer om Julens hvetekrans hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:20324



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen