Søk alt
Søk etter oppskrifter!

Skoleboller

Oppskriften har fått 4,9 poeng. 4,9 poeng (av max 6) i snitt fra 414 lesere
Oppskriften har hatt 215160 lesere! 215160 lesere

Ingredienser

Porsjoner
5dlmelk
1pakkegjær
1tskardemomme
1dlsukker
750grhvetemel
100grsmør

Eggekrem

1pose(r)vaniljesaus (koketype)
2sssukker
1stkegg
2,5dlmelk

Pynt

2dlmelis
2ssvann
kokos
Annonse

Mer fakta om oppskriften

Kilde:
Fotograf: Brodogkorn.no
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Gjærbakst
Land: Ukjent-opprinnelse




Skoleboller.

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 30 skoleboller

Lunk melken. smuldre inn gjæren. Tilsett kardemomme og sukker. Smuldre smøret i melet, og blandingen i væsken. Elt deigen jevn. Sett den til heving på et lunt sted ca. 1 time. Dekk den til med plast, slik at det ikke blir skorpe på deigen. Ha deigen ut på bakebordet. Del den i 30 like store emner som trilles runde, litt flate boller. Legg bollene på stekeovnsplate dekket med bakepapir. Etterhev skolebrødene ca. 20 minutter.

Imens lages eggekrem: Pisk sammen ingrediensene i en kjele. Kok opp under omrøring. Avkjøl den i kald vann. Lag en grop i skolebrød, og legg i en teskje eggekrem. Stek skolebrødene ved 240 C i 12 - 15 minutter. Avkjøl skolebrødene på rist. Smør på melisglasur. Dryss kokos på.

Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 252,005 043,34252,2 %
Fett: 6,32126,14 gr180,2 %Fett22,51 %
Protein: 6,12122,15 gr244,3 %Protein9,68 %
Karbo: 42,11839,69 gr279,9 %Karbo66,59 %
Fiber: 1,5230,34 gr101,1 %Fiber1,2 %
Mettet fett: 3,6873,45 gr367,3 %
Salt: 0,122,49 gr49,8 %
Hele oppskriften veier 1995,94 gr totalt
Pris på oppskriften: Forklaring!Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.2,17 .-
Pris 1 porsjonerKr. 43,31 .-Se din tallerken
Pris pr skolebollerKr 1,44.-Vis fullt næringsinnhold



Klikk deg på vårt nyhetsbrev og få ukens menyforslag tilsendt.

Sett karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6

Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Fastelavensboller med innbakt fyll hos oss.Les mer om Lunsjsnurrer med cottage cheese og soltørket tomat hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:20324



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen

Last ned RSS feed med siste oppskrifter og ingredienser