Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!
Del på følgende:

Skoleboller

Oppskriften tar ca 60 min + å lage 60 min + Oppskriften har fått 4,8 poeng. 4,8 poeng (av max 6) i snitt fra 437 lesere
Oppskriften har hatt 236342 lesere! 236342 lesere
Skoleboller har utregnet næringsinnhold, energiprosent og pris pr 100 g og porsjon, som er utført av ©Knut Pettersen. Følgende grunnverdier fins for 100 gram: Detaljer finnes lenger nede på siden.
Kalorier: 252,68 kcal ......Protein: 6,12 g ......Fett: 6,32 g ......Mettet fett: 3,68 g
Karbo: 42,07 g ......Kostfiber: 1,52 g .....Natrium: 49,91 mg .......Pris: 2,17 .- kr
Skriv ut!

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
5dlmelk
1pakkegjær
1tskardemomme
1dlsukker
750grhvetemel
100grsmør

Eggekrem

1pose(r)vaniljesaus (koketype)
2sssukker
1stkegg
2,5dlmelk

Pynt

2dlmelis
2ssvann
kokos
Annonse

Mer fakta om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Egil Bratnes hjemmeside
Fotograf: Brodogkorn.no
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Gjærbakst
Land: Ukjent-opprinnelse

Få ukens oppskrifter på mail:
Eller les den på nettsiden


Skoleboller.

NB! Oppskriften Skoleboller har utregnet kalorier, pris, energifordeling og ellers fullt næringsinnhold som er kalkulert av Knut Pettersen ©Matoppskrift.no


Skoleboller er en slager i enhver famile med skoleelever:) Nybakte og varme, mmmm

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 30 skoleboller

Lunk melken. smuldre inn gjæren. Tilsett kardemomme og sukker. Smuldre smøret i melet, og blandingen i væsken. Elt deigen jevn. Sett den til heving på et lunt sted ca. 1 time. Dekk den til med plast, slik at det ikke blir skorpe på deigen. Ha deigen ut på bakebordet. Del den i 30 like store emner som trilles runde, litt flate boller. Legg bollene på stekeovnsplate dekket med bakepapir. Etterhev skolebrødene ca. 20 minutter.

Imens lages eggekrem: Pisk sammen ingrediensene i en kjele. Kok opp under omrøring. Avkjøl den i kald vann. Lag en grop i skolebrød, og legg i en teskje eggekrem. Stek skolebrødene ved 240 C i 12 - 15 minutter. Avkjøl skolebrødene på rist. Smør på melisglasur. Dryss kokos på.

Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 252,685 043,34252,2 %
Fett: 6,32126,14 g180,2 %Fett22,51 %
Protein: 6,12122,15 g244,3 %Protein9,68 %
Karbo: 42,07839,69 g279,9 %Karbo66,59 %
Fiber: 1,5230,34 g101,1 %Fiber1,2 %
Mettet fett: 3,6873,45 g367,3 %
Salt: 0,122,49 g49,8 %
Hele oppskriften veier 1995,94 g totalt Ferdig bakst veier 1816,31 g Hjelp?
Pris på oppskriften: Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.2,17
Pris 1 porsjonerKr. 43,31Se din tallerken
Pris pr skolebollerKr 1,44Vis fullt næringsinnhold for oppskriften
Forklaring på prissystemet!Forklaring på tallerkentjenesten!



Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Hjemmelagde hamburger- og pølsebrød hos oss.Les mer om Kardemommekringler 2 hos oss.Les mer om Fastelavensboller 2 hos oss.