Skoleboller

Skoleboller.
Fotograf: Brodogkorn.no

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
5dlmelk
1pakkegjær
1tskardemomme
1dlsukker
750grhvetemel
100grsmør

Eggekrem

1pose(r)vaniljesaus (koketype)
2sssukker
1stkegg
2,5dlmelk

Pynt

2dlmelis
2ssvann
kokos


Skoleboller er en slager i enhver famile med skoleelever:) Nybakte og varme, mmmm

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 30 skoleboller

Lunk melken. smuldre inn gjæren. Tilsett kardemomme og sukker. Smuldre smøret i melet, og blandingen i væsken. Elt deigen jevn. Sett den til heving på et lunt sted ca. 1 time. Dekk den til med plast, slik at det ikke blir skorpe på deigen. Ha deigen ut på bakebordet. Del den i 30 like store emner som trilles runde, litt flate boller. Legg bollene på stekeovnsplate dekket med bakepapir. Etterhev skolebrødene ca. 20 minutter.

Imens lages eggekrem: Pisk sammen ingrediensene i en kjele. Kok opp under omrøring. Avkjøl den i kald vann. Lag en grop i skolebrød, og legg i en teskje eggekrem. Stek skolebrødene ved 240 C i 12 - 15 minutter. Avkjøl skolebrødene på rist. Smør på melisglasur. Dryss kokos på.

Tjenester

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 252,68 Kcal
Protein 6,12 g
Fett 6,32 g
Karbo 42,07 g
Pris 2,17.- kr

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Egil Bratnes hjemmeside
Oppskriften har hatt 240094 lesere totalt.
Oppskriften har fått 4,8 poeng totalt (av max 6) fra 445 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 20324)

Ekstra info

Kategori: Gjærbakst
Land: Ukjent-opprinnelse
Tilberedningstid: 60 min +



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!