Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!

Skoleboller

Oppskriften tar ca 60 min + å lage 60 min + Oppskriften har fått 4,8 poeng. 4,8 poeng (av max 6) i snitt fra 429 lesere
Oppskriften har hatt 228662 lesere! 228662 lesere
Liker du oppskriften og utregningene?
Del oppskriften på disse mediene:
Skoleboller har utregnet næringsinnhold, energiprosent og pris pr 100 gr og porsjon, som er utført av ©Knut Pettersen. Følgende grunnverdier fins for 100 gram: Detaljer finnes lenger nede på siden.
Kalorier: 252,68 Kcal ......Protein: 6,12 gram ......Fett: 6,32 gram ......Mettet fett: 3,68 gram
Karbohydrater: 42,07 gram ......Kostfiber: 1,52 gram .....Natrium: 49,91 mg .......Pris: 2,17 .- kr

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
5dlmelk
1pakkegjær
1tskardemomme
1dlsukker
750grhvetemel
100grsmør

Eggekrem

1pose(r)vaniljesaus (koketype)
2sssukker
1stkegg
2,5dlmelk

Pynt

2dlmelis
2ssvann
kokos
Annonse

Mer fakta om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Egil Bratnes hjemmeside
Fotograf: Brodogkorn.no
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Gjærbakst
Land: Ukjent-opprinnelse

Skoleboller.
Skoleboller er en slager i enhver famile med skoleelever:) Nybakte og varme, mmmm

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 30 skoleboller

Lunk melken. smuldre inn gjæren. Tilsett kardemomme og sukker. Smuldre smøret i melet, og blandingen i væsken. Elt deigen jevn. Sett den til heving på et lunt sted ca. 1 time. Dekk den til med plast, slik at det ikke blir skorpe på deigen. Ha deigen ut på bakebordet. Del den i 30 like store emner som trilles runde, litt flate boller. Legg bollene på stekeovnsplate dekket med bakepapir. Etterhev skolebrødene ca. 20 minutter.

Imens lages eggekrem: Pisk sammen ingrediensene i en kjele. Kok opp under omrøring. Avkjøl den i kald vann. Lag en grop i skolebrød, og legg i en teskje eggekrem. Stek skolebrødene ved 240 C i 12 - 15 minutter. Avkjøl skolebrødene på rist. Smør på melisglasur. Dryss kokos på.

NB! Oppskriften er kalkulert for næringsinnhold og pris av Knut Pettersen Matoppskrift.no

Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 252,685 043,34252,2 %
Fett: 6,32126,14 gr180,2 %Fett22,51 %
Protein: 6,12122,15 gr244,3 %Protein9,68 %
Karbo: 42,07839,69 gr279,9 %Karbo66,59 %
Fiber: 1,5230,34 gr101,1 %Fiber1,2 %
Mettet fett: 3,6873,45 gr367,3 %
Salt: 0,122,49 gr49,8 %
Hele oppskriften veier 1995,94 gr totalt Ferdig bakst veier 1816,31 gr Hjelp?
Pris på oppskriften: Forklaring!Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.2,17 .-
Pris 1 porsjonerKr. 43,31 .-Se din tallerken
Pris pr skolebollerKr 1,44.-Vis fullt næringsinnhold



Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Mettes adventskrans hos oss.Les mer om Fastelavensboller slik barna vil ha dem hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:20324



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen