Skoleboller.

Skoleboller

Tilberedningstid: 60 min +

Oppskriften har fått 4,8 poeng (av max 6) fra 438 lesere
Oppskriften har hatt 238555 lesere totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6






NB! Oppskriften Skoleboller har utregnet kalorier, pris, energifordeling og ellers fullt næringsinnhold som er kalkulert av Knut Pettersen ©Matoppskrift.no.

Skoleboller er en slager i enhver famile med skoleelever:) Nybakte og varme, mmmm
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kalorier 252,68 Kcal
Protein 6,12 g
Fett 6,32 g
Karbo 42,07 g
Pris 2,17.- kr








Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
5dlmelk
1pakkegjær
1tskardemomme
1dlsukker
750grhvetemel
100grsmør

Eggekrem

1pose(r)vaniljesaus (koketype)
2sssukker
1stkegg
2,5dlmelk

Pynt

2dlmelis
2ssvann
kokos

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 30 skoleboller

Lunk melken. smuldre inn gjæren. Tilsett kardemomme og sukker. Smuldre smøret i melet, og blandingen i væsken. Elt deigen jevn. Sett den til heving på et lunt sted ca. 1 time. Dekk den til med plast, slik at det ikke blir skorpe på deigen. Ha deigen ut på bakebordet. Del den i 30 like store emner som trilles runde, litt flate boller. Legg bollene på stekeovnsplate dekket med bakepapir. Etterhev skolebrødene ca. 20 minutter.

Imens lages eggekrem: Pisk sammen ingrediensene i en kjele. Kok opp under omrøring. Avkjøl den i kald vann. Lag en grop i skolebrød, og legg i en teskje eggekrem. Stek skolebrødene ved 240 C i 12 - 15 minutter. Avkjøl skolebrødene på rist. Smør på melisglasur. Dryss kokos på.

Kilder og dato

Forfatter:
Kilde: Egil Bratnes hjemmeside
Fotograf: Brodogkorn.no
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 20324)

Ekstra info om oppskriften

Kategori: Gjærbakst
Land: Ukjent-opprinnelse

Prøv en lignende oppskrift





Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Tlf: 948 04 427
Følg meg på!