Søk alt
Søk etter oppskrifter!

Skoleboller

Oppskriften har fått 4,8 poeng. 4,8 poeng (av max 6) i snitt fra 419 lesere
Oppskriften har hatt 219288 lesere! 219288 lesere
Liker du oppskriften og utregningene?
Del oppskriften på disse mediene:
Skoleboller har utregnet næringsinnhold, energiprosent og pris pr 100 gr og porsjon, som er utført av ©Knut Pettersen. Følgende grunnverdier fins for 100 gram: Detaljer finnes lenger nede på siden.
Kalorier: 252,68 Kcal ......Protein: 6,12 gram ......Fett: 6,32 gram ......Mettet fett: 3,68 gram
Karbohydrater: 42,07 gram ......Kostfiber: 1,52 gram .....Natrium: 49,91 mg .......Pris: 2,17 .- kr

Ingredienser

Porsjoner
5dlmelk
1pakkegjær
1tskardemomme
1dlsukker
750grhvetemel
100grsmør

Eggekrem

1pose(r)vaniljesaus (koketype)
2sssukker
1stkegg
2,5dlmelk

Pynt

2dlmelis
2ssvann
kokos
Annonse

Mer fakta om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Egil Bratnes hjemmeside
Fotograf: Brodogkorn.no
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Gjærbakst
Land: Ukjent-opprinnelse




Skoleboller.

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 30 skoleboller

Lunk melken. smuldre inn gjæren. Tilsett kardemomme og sukker. Smuldre smøret i melet, og blandingen i væsken. Elt deigen jevn. Sett den til heving på et lunt sted ca. 1 time. Dekk den til med plast, slik at det ikke blir skorpe på deigen. Ha deigen ut på bakebordet. Del den i 30 like store emner som trilles runde, litt flate boller. Legg bollene på stekeovnsplate dekket med bakepapir. Etterhev skolebrødene ca. 20 minutter.

Imens lages eggekrem: Pisk sammen ingrediensene i en kjele. Kok opp under omrøring. Avkjøl den i kald vann. Lag en grop i skolebrød, og legg i en teskje eggekrem. Stek skolebrødene ved 240 C i 12 - 15 minutter. Avkjøl skolebrødene på rist. Smør på melisglasur. Dryss kokos på.


NB! Oppskriften er kalkulert for næringsinnhold og pris av Knut Pettersen Matoppskrift.no

Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 252,685 043,34252,2 %
Fett: 6,32126,14 gr180,2 %Fett22,51 %
Protein: 6,12122,15 gr244,3 %Protein9,68 %
Karbo: 42,07839,69 gr279,9 %Karbo66,59 %
Fiber: 1,5230,34 gr101,1 %Fiber1,2 %
Mettet fett: 3,6873,45 gr367,3 %
Salt: 0,122,49 gr49,8 %
Hele oppskriften veier 1995,94 gr totalt Ferdig bakst veier 1816,31 gr Hjelp?
Pris på oppskriften: Forklaring!Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.2,17 .-
Pris 1 porsjonerKr. 43,31 .-Se din tallerken
Pris pr skolebollerKr 1,44.-Vis fullt næringsinnhold



Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Landboller hos oss.Les mer om Nøttemiks hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:20324



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen

Last ned RSS feed med siste oppskrifter og ingredienser