Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk





Svar på spørsmål:


Hvordan beregnes lavkarbooppskrifter?


Beregning av lavkarboretter er noe komplisert, men jeg forklarer det her slik det blir gjort og beregnet på matoppskrift.no.

Når en oppskrift beregnes gjøres det slik!
  • Alle ingrediensene har oppgitt karboinnold + de fleste andre næringsstoffer.
  • Energi innholdet i en oppskrift er satt sammen av energien i karbo, fett, protein, fiber og alkohol.
  • Denne fordelingen beregner jeg på hver oppskrift.
  • Grenseverdier for lavkarbo er følgende som prosent av den totale energimengden. Dette er ikke i gram men beregnet prosent og siden de forskjellige stoffene gir forskjellig energi så stemmer den ikke med gram mengde
  • Ketogent: Når karbo er under 6% av totalt energimengde.
  • Lavkarbo: Når karbo er mellom 6 og 26% av totalt energimengde.
  • Middels karbo: Når karbo er mellom 16 og 45% av totalt energimengde.
  • Høykarbo: Når karbo er over 45% av totalt energimengde.

En nærmere forklaring på utregning av energiprosent finner dere her:



PS: Mulige feil
I dette søket og andre er det mulighet for feil. Disse ryddes vekk når jeg får vite om det, men dette kan forekomme.
  • Enheter mangler på ingredienser. Om en ingrediens er definert som for eksempel 1 dl og jeg ikke har denne i omformersystemet, blir det feil.
  • Ingredienser uten mål og vekt. Disse er ikke med i beregninger og vil derfor ikke vises, men om det står" Server med poteter" så øker jo karboen masse om du bruker poteter. Disse oppskriftene blir oppdatert når jeg oppdager de.
  • Ketogene oppskrifter er det ikke så mange av blant retter som tradisjonelt lages av mel/gryn. Men lavkarbo finnes det masse av.



Forrige side







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.