Oppskrifter på Thailandsk mat




Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!
Del på følgende:






Du er her :: Hovedsiden:: Thailand ::

Aktuelle bøker

Oppskrifter fra Thailand


Fakta om det thailandske kjøkken.

Kjøkkenet i Thailand er en blanding av mange farger og smaker. Thailand har lånt litt fra mange av nabolandene og er blitt ett spennende kjøkken.
De fleste rettene består av grønnsaker, kylling, fisk, skalldyr, frukt, ris og mange urter. Og dette er så krydret med chili, lime, sitrongress, ingefær, limeblader, koriander, søt basilikum og bambusskudd som vokser i Thailand.
I tillegg brukes det smakstilsettere som mange forskjellige urter, hvitløk, fiskesaus, palmesukker og andre sauser. Det skal bli en fin balanse mellom sterkt, søtt, surt og salt.
Ris er en av essensene i maten og serveres i rikelige mengder til alle retter. Siden kjøtt er litt luksus så brukes det ris og nudler for å drøye maten. Stekt ris serveres i mange varianter med tilbehør, blir ofte en slags pytt i panne. Ris og curry brukes også. Currier er ofte sterke saker så pass på.
Det er og mye fisk og skalldyr som brukes i Thailand. Det er mye oppdrett og sjømat dampes, stekes eller friteres med tilbehør av grønnsaker, krydder, sauser og ris.
Salater er forskjellge fra våre. Her brukes det ofte kjøtt eller fisk i, i tillegg til at de ofte er sterke pga chili.
Det fins og flere kjente Thailandske supper. Klare eller kremet med kokosmelk.

Maten tilberedes ofte i wok slik at næringsinnholdet holder seg. Det brukes og lite melkeprodukter, og maten er derfor godt egnet for allergikere. Mye er og glutenfritt.

Det drikkes mye juice av frukt, men det finnes og godt øl. Friske frukter finnes i stor variasjon.

Kjente populære thailandske retter hentet fra min samling.

Gang Phet Gai(Thailandsk kylling karri med peanøtt
Kokos kyllingsuppe
Nudler med kylling og kokos
Phat thai (stekte nudler)
Thailandsk kyllingsuppe(Tom Ka Gai)
Thailandske vårruller (Porpietord)

De mest populære oppskriftene

Viser verdier pr 100 gram. Sorter ved å klikke på overskrift.

NavnPoengKarboKcalProteinFettPris
Thaigryte med strimlet svinekjøtt5.48.8147.75.99.64.91
Thai vårruller 25.33.761.810.10.58.77
Thailandsk oksehalesuppe5.22.210358.23.86
Phat thai (stekte nudler)5.213.6163.312.46.36.99
Kylling med sitrongress5.21.3107.917.43.511.41
Grillet hvitløkkylling51.899.318.91.87.46
Thailandsk kyllingsuppe(Tom Ka Gai)4.83.497.46.36.44.25
Tom Yang Kung4.71.3162.20.22.22
Thai vårruller4.722.4175.47.16.16.8
Thai salat med hakket oksekjøtt4.74.548.86.10.57.98
Grønn papayasalat4.7782.54.73.54.7
Stekte, sprøe nudler4.413.1327.56.227.65.44
Panang-karry4.416.8211.110.211.36.99
Kokos-is4.418.7284.92.422.14.16
Thai-kylling med grønn karripasta4.22.9137.810.98.812.96
Thailandske vårruller (Porpietord)4.222175.46.86.58.18
Kokos-kyllingsuppe4.22183.74.717.24.52
Gang Phet Gai(Thailandsk kylling karri med peanøtt412.8163.312.26.94.87
Thailandsk stekte nudler i tykk saus420.7122.86.31.212.19
Thailandsk kyllingsuppe med kokosmelk(Tom Kha Gai40.895.311.15.27.09

Se alle oppskriftene



Aktuelle artikler.
Annonse



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Reker Torsk Laks

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638,
4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen