Oppskrifter med hjort, dådyr og dåhjort.




Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!
Del på følgende:






Du er her :: Hovedsiden :: Tema :: Vilt og fugleretter :: Hjortekjøtt ::

Næringsinnhold pr 100 g

Kalorier99kcal
Karbo0gram
Fett1,3gram
Protein21,7gram
Les mer om innholdet

Oppskrifter med Hjort

Hjort fra Stiftelsen Norsk hjortesenter © Johan Trygve Solheim Hjort er ett av de dyr som er brukt som menneskemat i årtusener. Sammen med fisk var det en viktig næringskilde for mennesker. Kjøttet har 1-2% fett (er magert), mye høyverdig protein og høyt innhold av mange andre vitaminer og mineraler, bla B12.

Det er en økende stamme av vill hjort her i Norge og økende oppdrett av hjort. Det importeres også hjortekjøtt fra utlandet. Hovedstammen finns på vestlandet, men sprer seg over hele Sør Norge. Vekten er fra 80-120 kg for hinden og 120-150 kilo for bukken her i Norge.

Kjøttet kan brukes på mange forskjellige måter. Hjortestek er velkjent og hjort kan og graves, røkes, brukes i viltgryter og karbonader mm.

Mer info om hjort og hjortekjøtt finnes på denne siden: www.Svanoy.com

De mest populære oppskriftene

Viser verdier pr 100 gram. Sorter ved å klikke på overskrift.

NavnPoengKarboKcalProteinFettPris
Hjortefilet med glaserte epler5.27.692.45.646.87
Jegergryte av hjort5.12.794.710.14.711.39
Akevittgravet hjort55.412311.50.722.12
Hjortebiffer med sherrysaus4.69.3113.78.14.59.46
Kjøttboller av hjort4.56.120311.813.810.84
Hjortestek med papaya4.56.479.56.82.98.16
Innbakt varmrøkt hjortesteik4.50.699.7211.420.87
Hjortesteik på vestlandsk vis4.4190.817.91.618.27
Hjortekaker4.44.7105.314.43.213.39
Tomatbraisert hjortestek4.32.3104.713.34.613.99

Se alle oppskriftene


Annonse


Annonse



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Reker Torsk Laks

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638,
4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen