Oppskrifter med rådyr.


Fakta om rådyr.

Rådyret er vårt minste hjortedyr.
Veier fra 18-36 kilo. Og slaktevekt er ca 10 til 20.
Kjøttet er mørt, smaker skog med mild smak. Litt søtlig. Kjøttet er veldig magert og har fine fiber. Kjøttet blir fort tørt ved hard steking.
En rådyrskrott bør henge ca 45 døgngrader, Ca 4,5 døgn ved 10 grader.
Dyret skjæres opp som en saueskrott og husk at alt er smått på dyret. Lår er fint til stek og småbiter fint til gryter. Lår er og ypperlig til speking.

Bruksområde.

Stekes, grilles og er godt som spekemat.

Noen gode oppskrifter med bilde


Prøv også Grillspyd med rådyr og paprika.






De mest populære oppskriftene med rådyr

NavnPoengPrisKcalKarboFettKostfiberMettet FettBilde
Jegerbiff av rådyr4.825.42143.21.77.30.14.6
Rådyrstek med normannasaus4.718.12112.91.95.70.21.8
Orientalsk rådyrgryte med jasminris4.71391.42.15.31.14.5
Hvitvinsmarinert rådyrstek4.521.3980.10.80.60.30.3
Grillspyd med rådyr og paprika4.514.681522.111.81.12.7Oppskriften har bilde
Marinert rådyrgryte4.411.98100.12.960.72.9
Rådyrsadel4.317.94772.51.70.41
Rådyrsadel med rosinsaus418.27103.82.64.30.32.2
Marengo med rådyr416.0591.12.240.32
Rådyrmousse med konjakksaus412.75149.26.19.41.15.7
Stekt rådyrsadel414.2673.64.51.60.90.9
Jegergryte av rådyr3.814.1190.42.94.50.62.7
Rådyrstek 2 (Rådyrlår)3.718.631090.460.23.4
Rådyrrygg3.321.3585.31.12.20.11
Rådyrstek (Rådyrlår)3.35.6246.16.40.64.20.2
Hvitløkspekket rådyrrull327.56137.10.66.50.10.5
Rådyrstek i gryte (Rådyrlår)310.6471.95.91.80.81
Rådyrgryte314.11642.90.50.60.2
Rådyrmedaljonger med fløtestuet savoykål217.15119.41.87.60.93.5
Rådyr- og pølsegryte212.76111.53.76.80.81.3
Portvinsstekt rådyrsadel221.0181.61.91.60.30.9
Rådyrgryte med kantareller214.82105.21.17.80.64.9

Se alle oppskriftene






Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!