10 beste og mest populære soppoppskrifter



Oppdatertdato: 2018-09-27 Tema: Sopp Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no


Det er høst og soppsesong, selv om den har vart i noen uker allerede. Forekomsten av sopp er vel litt opp og ned i år, men i nøden går det vel an å kjøpe noen kg. Sommeren var veldig varm her i sør, men nå har det kommet masse regn og det er nok dukket opp både kantareller og steinsopp + andre spiselige typer. Jeg nevner her de mest populære og besøkte oppskriftene på sopp (flere supper) på nettsidene, samt noen gode som anbefales. Og da mener jeg ikke sjampinjong selv om man i oppskrifter med sjampinjong kan bruke norsk skogsopp.



Kremet soppsuppe


Prøv også Kremet soppsuppe.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 30.12.2013
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

350 g kantarell eller en blanding av forskjellige matsopper
4 stk. sjalottløk
40 g smør
8 dl hønsebuljong (utblandet)
1 dl matfløte
1 dl crème fraîche
1 ss maisennamel
1 stk. eggeplomme
salt
pepper


En nydelig smakfull suppe, som varmer. Kan serveres som en forrett eller bare som en lett kveldsrett.


Fremgangsmåte

Børst soppen ren, eller vask den under rennende kaldt vann, og kutt den i små biter.

Rens løken og kutt den i små biter. Smelt smøret i en stor kasserolle og tilsett oppkuttet løk og sopp. Krydre med salt og pepper.

La det surre under omrøring til soppen og løken er gylden, ca. 8 minutter.
Tilsett hønsebuljong i gryten og la det hele småkoke i ytterlige 10 minutter. Tilsett fløten. Rør crème fraiche, eggeplomme og maisstivelse sammen og pisk det inn i suppen.

Varm suppen til like under kokepunktet og smak til med salt og pepper.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 67,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,57.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Suppe med traktkantareller


Prøv også Suppe med traktkantareller.

Antall porsjoner = 8
Dato lagt inn eller oppdatert 17.02.2018
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

1 l friske eller 1 dl tørkede traktkantareller
2 finhakkede sjalottløk eller 1 liten, finhakket løk
3-4 ss smør eller margarin
3-4 ss hvetemel
1 1/4 l vann og 2 terninger hønse- eller grønnsaksbuljong
2 dl créme fraîche
1 ss tomatpuré
litt salt
litt pepper
1 ss presset sitron eller 1-2 ss madeira
finhakket gressløk


Denne lagde vi med tørkede kantareller + noen hermetiske. Dette avhenger av hva du har tilgang til. Vi hadde og i noe fløte siden vi ikke hadde creme fraiche. Vi brukte og bare 1 ts tomatpure
Om du bruker tørkede eller hermetisk sopp gjør at du kan lage soppsuppe hele året. Vi har tidligere plukket traktkantareller, forvellet dem og frosset dem. Men jeg må innrømme at vanlige kantareller er bedre.


Fremgangsmåte

Ta til side noen små, hele sopp. Skjær eller riv resten i små eller store biter, avhengig av hva du foretrekker. Fresall sopp samt den finhakkede løken i smør i ca. 10 minutter.

Dryss på hvetemelet og rør om. Hell i litt av vannet, bare et par dl, og rør rundt slik at melet løser seg godt opp. Hell på resten av vannet. Smuldre i buljongterningene.

Kok suppen på ganske svak varme i ca. 20 minutter. Visp i créme fraîche og tomatpuré. Smak til med litt salt og nymalt pepper. Smak også til suppen med presset sitron eller madeira. Dryss gjerne på finhakket gressløk.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 63,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,79.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Soppsuppe til fest


Prøv også Soppsuppe til fest.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 01.10.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Culinario
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

30 g tørket blandet skogsopp/alternativt 300 g frisk
3 ferske sjalottløk eller 2 ss tørket sjalottløk
3 ss olivenolje og 50 g smør
2 dl hvitvin
8 dl vann med 3 ss kalve- eller grønnsaksbuljong
5 dl kremfløte
1 ts tørket timian 2 ts tørket persille, salt og pepper



Fremgangsmåte

Legg til side noe sopp til garnityr. Resten kuttes i grove terninger dersom soppen ikke allerede er kuttet i riktig størrelse.
Finhakk sjalottløk og stek den gyllen med soppen og litt av smøret og olivenoljen. Hell over vin og spe med kraft og fløte.
Reduser til tredjeparten. Kok videre i ca. 10 min. Hell suppen i en kjøkkenmaskin (alternativt bruk en stavmikser rett i kjelen). Suppen kjøres glatt. Hell suppen tilbake i kjelen og gi den et oppkok.
Smak til krydder, salt og pepper. Stek resten av soppen gyllen i resten av smøret og olivenolje. Anrett suppen i suppetallerkener.
Legg den stekte soppen i midten og pynt med frisk persille.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 143,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,86.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Jegergryte av rein.

Jegergryte av rein


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 23.11.2013
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Matoppskrift.no

Ingredienser

800 g kjøtt
smør til steking
2 store løk
2 1/2 dl melk
2-3 dl vann
salt
pepper
300 g skogsopp
2 dl rømme
2-3 ss hvetemel
sukkerkulør til sausen



Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i tynne skiver. Brun kjøttet i panne og legg det over i gryte. Tilsett melk og vann, salte og krydre. La det trekke til det er mørt, ca 1 time.

Hakk løken og stek i smør sammen med rensket og oppdelt sopp. Ha løk og sopp i gryten. Lag en jevning av hvetemel og rømme. La gryten småkoke 5-10 minutter.

Server med kokte mandelpoteter, broccoli og rørt tyttebær.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 93,72 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,59.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pasta med skinke og sopp.

Pasta med skinke og sopp


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 10.12.2005
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

100 g kokt skinke i strimler eller terninger
150 g frisk sopp - sjampinjong eller kantarell (evt. hermetisk)
1 ss smør
1 båt. hvitløk
2 ss finhakket persille
1 dl kjøttbuljong (utblandet)
1 dl kremfløte
1/2 ss sitronsaft
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
10 g parmesan
1 ss hakket frisk basilikum
3 dl pastaskruer



Fremgangsmåte

1. Del soppen i skiver. Smelt smør og fres soppen lett sammen med presset hvitløk.
2. Hell over fløte og buljong og la det koke inn litt.
3. Kok pastaen etter anvisning på pakken.
4. Bland i skinke og persille og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
5. Hell sausen over og strø på nykvernet pepper og parmesanost.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 167,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,3.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kremet elggryte.

Kremet elggryte


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 17.11.2013
Denne retten tar ca 40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

500 g grytekjøtt av elg
½ ts salt
½ ts pepper
2 ss margarin
6 dl kjøttbuljong (utblandet i vann) eller kraft
150 g aspargesbønner
200 g skogsopp eller annen sopp
1 pose stjerneløk
3 dl crème fraîche orginal, 35 %
4 skive brunost
1 ½ ss maisstivelse (maizena)


En elggryte er snaddermat på en sur høst eller vinterdag. Fin for alt elgkjøttet som samler seg opp i fryseren, ialefall her hjemme. Den passer seg selv mens poteten koker.


Fremgangsmåte

1. Del grytekjøttet i biter, ca. 3 x 3 cm. Krydre med salt og pepper og brun det godt i en gryte sammen med småløk. Slå på buljong og la det trekke ca. 20 minutter.
2. Del sopp i skiver og aspargesbønner i biter og tilsett i gryta. La det trekke i 5-6 minutter.
3. Ha i rømme og brunost, og jevn gryta med maizena utrørt i 3 ss kaldt vann.

Server kremet elggryte med kokte poteter, tyttebær og flatbrød.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 100,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,29.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skogsoppsaus.

Skogsoppsaus


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 05.05.2013
Denne retten tar ca 40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

1 ½ dl kjøttkraft eller ferdigblandet fond/buljong
1 ½ dl melk
10 g , tørket skogsopp (gjerne kantarell)
100 g frisk sjampinjong eller annen frisk sopp
3 stk sjalottløk
2 ss smør
1 ss hvetemel
2 ss portvin eller annen hvetvin (kan sløyfes)
1 dl kremfløte
½ ts salt
nykvernet pepper


Skogsoppsaus er en kraftig og smaksrik saus som krever kjøtt med mye smak, dette kan være rødt kjøtt eller vilt.


Fremgangsmåte

Kok opp kjøttkraft/buljong og lettmelk og tilsett tørket skogsopp. Slå ned varmen på platen og la skogsoppen trekke i væsken til den er myk.
Finhakk frisk sopp og sjalottløk, og fres dette i smør under omrøring i noen minutter. Tilsett hvetemel, og rør det godt inn i blandingen.
Ha væsken med den tørkede skogsoppen i en hurtigmikser/stavmikser og kjør blandingen til en jevn masse.
Den jevne massen tilsettes i sopp- og løkblandingen under omrøring. Kok opp sausen og tilsett hetvin og fløte.
La den småkoke i ca 10 minutter og smak til med salt og pepper.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 119,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,94.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Viltgryte med snøfrisk-ost.

Viltgryte med snøfrisk-ost


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 24.05.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Mat.no
Bildet er tatt av Mat.no

Ingredienser

1 pk. Reinskav, finnbiff
2 ss meierismør
150 g sjalottløk
200 g frisk sjampinjong/skogsopp
ca. 3 dl vann
1 eske (125 g) Snøfrisk Einebær, Skogsopp eller Naturell
1 beger crème fraîche
Salt og pepper
Tyttebær



Fremgangsmåte

Rens løken, skjær soppen i to eller fire og brun den i smøret sammen med reinskavet. Hell over vann og rør inn osten. La gryten koke i ca. 15 minutter. Tilsett crème fraîche og smak til med salt og pepper.

Dryss over tyttebær og server gjerne med ris og lettkokt brokkoli.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 147,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,74.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Soppsmørbrød på grillet focaccia.

Soppsmørbrød på grillet focaccia


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 23.02.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Brodogkorn.no
Bildet er tatt av Brodogkorn.no

Ingredienser

4 biter focacciabrød
4 ss god olivenolje
100 g ruccula
400 g soppblanding
½ stk rødløk

Soppblanding:
1 bunt frisk kruspersille
400 g sopp
100 g smør
salt og pepper


Serverer du stekt sopp på grillet focaccia tar du smaken av høst og skogstur inn på festbordet.


Fremgangsmåte

1. Lag soppblanding: Hakk persille og del sopp i biter. Stek gylne i smør. Smak til med salt og pepper.

2. Grill focacciaskivene i grillpanne eller i ovn.

3. Anrett smørbrødene: Drypp litt olivenolje og salt over skivene. Ha på ruccula og soppblandingen og strø over litt hakket rødløk.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 116,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,58.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pizza med marinert kylling og sopp.

Pizza med marinert kylling og sopp


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 26.04.2015
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

Bunn:
4 dl hvetemel
3 dl sammalt hvete grov
3 dl lunkent vann
50 gr gjær
50 gr Margarin
0,5 ts salt

Saus:
0,5 dl rapsolje
4 dl hakkede tomater (1 boks)
2 ss tomatpure (1/2 boks)
1 ss hvitløk
1 dl løk (1 hel)
2 ss pizzakrydder
1 ss sukker

Fyll:
5 dl reven jarlsberg
1 dl paprika i biter
250 gr marinert kylling
150 gr skivet sopp


En enkel men god pizza. Vi brukte kyllingbiter som var marinert for grilling, men vi hadde så mange at vi sparte noen for en pizza også. Kyllingen stekte vi først lett i stekepannen. Denne blir nok til en stor langpanne, se bildet.
I det siste har begynt å lage bunnene selv, da de blir mye bedre og så hever de så fint. Men det finnes jo ferdige bunner å få kjøpt. Vi har og prøvd de rullene til Tine, men de hever ikke noe særlig så vi har sluttet å bruke dem.


Fremgangsmåte

Bland det varme vannet med gjæren og saltet. Tilsett smeltet margarin og mel. Elt det godt til en jen deig i en bakebolle. Legg et håndkle over deigen og la den heve foran varmepumpa i 45 minutter.

Finhakk løken og hvitløken og stek i oljen.tilsett resten av ingrediensene i sausen og kok i 10 minutter.
Kjevle ut deigen på bakebordet til en firkant. Bruk bakepapir kledd ovnsbrett eller skypanne. Legg ut deigen, ha på alt fyllet og dryss med ost til slutt

Stekes midt i ovnen i ca 20 minutter på 225 °C.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 169,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,12.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3162







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.