Tenkte jeg skulle la det være en vaffeluke denne uka, med flere vaffeloppskrifter og artikler. Er jo aktuelt for avslutninger både her og der, eller arrangementer hvor vafler med jordbærsyltetøy og kaffe er midtpunktet. På nettsidene er det mange hundre oppskrifter på vafler, men ellers er det ganske rett frem med oppskriftene på vanlige vafler. Her under følger de 10 mest populære av oppskriftene etter poeng fra dere og antall lesere, + mine favoritter. Og husk jordbærsyltetøy og skikkelig kaffe. Men det er jo og lov å prøve med annet tilbehør som dere ser på noen oppskrifter. Her er og oppskrift på slike tørre vafler til jul, kan spises som småkake hele året. Mvh Knut
Freia saftige vafler
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
25.08.2015Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kraft foodsBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
2 egg
4-5 ss sukker
4-5 ts Freia Vaniljesukker
1 ts Freia Bakepulver
6 dl hvetemel
4 dl melk
2 dl kefir
50 g smør/ margarin
Skikkelige vafler som vi brukte til frokost. Bruk kefir, kulturmelk eller rømme i vafler. Det gir en mye bedre smak, særlig om en ikke behøver tenke på kalorier. Men det er jo lettrømme eller skummet kultur tilgjengelig.
Vaniljesukker er og med på å gjøre vaflene ekstra smakfulle.Fremgangsmåte
Visp egg og sukker godt sammen. Bland alt det tørre og rør det i eggedosis sammen med melk og kefir. Tilsett så smeltet og avkjølt smør/ margarin og rør rundt. La røra stå i 30 min før steking.
Stek vafler på vanlig måte i vaffeljern. Server med syltetøy..
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
196,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
29,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,14.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Fotball vafler
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
11.09.2017Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Wenche UllandBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
4 egg
500 g sukker
1 1/2 ss bakepulver
2 ss vaniljesukker
250 g smør
1 1/4 kg hvetemel
1,5 liter melk
5 dl surmelk
Kardemomme etter smak
Denne bruker vi og hjemme når man bare skal lage noen få vafler. Bare del alt på 4 og en får ca 12 vafler. Men skal man lage mange så er det å gange opp denne oppskriften. Det er surmelken som gjør susen herFremgangsmåte
Rør alt i sammen og la stå kaldt noen timer.
Stekes i vaffel jern.
Dette blir en stor porsjon som er fin når det er dugnad på fotballaget!
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
226,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
35,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,94.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Vafler med sukrin
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
15.06.2017Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Funksjonell matBildet er tatt av
Funksjonell matIngredienser
50 g smør/olje
4 egg
100 g Sukrin Gold (evt vanlig Sukrin)
240 g hvetemel
40 g FiberFin
1/2 ts bakepulver
1/2 ts kardemomme
5 dl melk
Vaffelrøren kan blandes for hånd eller med mikser eller foodprosessor.Fremgangsmåte
Smelt smøret i kjele eller mikrobølgeovn.
Rør sammen mel, Fiberfin og melk, ha i eggene og bland godt. Ha i smeltet smør/olje, Sukrin, kardemomme (kan sløyfes) og bakepulver. Bland til en jevn røre.
La røren svelle i minst 15 minutter, gjerne litt lenger. (Skal den stå veldig lenge, så sett røren i kjøleskap.) Virker røren for tykk når du skal steke vaflene, kan du spe med litt kaldt vann eller mer melk.
Stekes og serveres med det du liker - smør, rømme, syltetøy med Sukrin, brunost.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
163,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
18,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,41.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Vafler (Hjemmelagde)
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
26.08.2015Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Gaffel.nuBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
3 egg
3 spiseskjeer sukker
4 dl mel
4 dl melk
1/2 ts bakepulver
1/2 ts vaniljesukker
1/2 ts kardemomme
50g smør
Varme vafler med syltetøy.nam.
Morsom oppskrift fra tidligere studenter og en eldre studentside.
Og bytt gjerne ut melk med kefir.Fremgangsmåte
Hiv i en bolle og la mixmasteren gjøre jobben for deg. La røra stå en halv time før du steker vaflene. Server med syltetøy eller ost.
Tips:
Uten mixmaster blir dette fryktelig slitsomt
Blir det for mye røre kan den stå i kjøleskapet i noen dager
Smak:
Nam nam nam
Pluss/minus:
+ \"Alle\" liker vafler
- Mer jobb enn ferdigvafler
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
197,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
24,87 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Sprø vafler
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
14.12.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
250 g margarin
200 g sukker
5 dl melk
500 g hvetemel
3-4 egg
2 1/2 ts bakepulver
Julekake som smaker nydelig. Tørre og sprø. Bytt gjerne ut deler av melet med potetmel.Fremgangsmåte
Smelt margarinen. Hvetemel, sukker og bakepulver røres i melken. Tilsett egg og smeltet smør.
Stek vaflene til de er sprø og gylne. Oppbevares tørt i kakeboks
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
269,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
35,44 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
11,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,27.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Grove vafler
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
08.10.2006Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
70 g smør
4 egg
5 ss sukker
½ ts malt kardemomme
2 dl sammalt hvete, fin
2 dl soyamel
½ ts bakepulver
5 dl melk
Fremgangsmåte
Smelt smøret. Bland alle ingrediensene i en bolle og pisk til en jevn røre. La den stå i minst 15 minutter, slik at melet får svelle.
Røren skal være som tykk saus. Stek vaflene i et godt oppvarmet vaffeljern. Nystekte, lunkne vafler smaker godt med syltetøy og rømme, kesam eller vaniljeyoghurt.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
197,25 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
16,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
10,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Vafler fra sjømannskirken i Rotterdam
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
13.12.2004Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
BarnemixBildet er tatt av
congerdesignIngredienser
3 egg
2,5 dl farin
7,5 dl mel
1,5 ts vaniljesukker
1,5 ts bakepulver
7,5 dl melk
200 g smør
litt kardemomme
Stor porsjon med vafler.Fremgangsmåte
Blandes i den rekkefølge det står. Smøret smeltes.
Stekes på vanlig måte.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
251,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
31,49 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
11,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,25.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Vafler med blåbær
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
09.05.2013Denne retten tar ca
40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
2 stk. egg
2 ss sukke
r
4 dl biola syrnet lettmelk blåbærvariant
1 dl hvetemel
1 dl sammalt hvete, grov
2 ss smør til steking
100 g blåbær
2 dl vaniljekesam
Nystekte vafler til store og små, kom og spis nå!Fremgangsmåte
Bland alt til en jevn røre. La den svelle i ca 10 minutter. Varm vaffeljernet og pensle det godt med smør før stekingen begynner.
Stek vaflene og server med friske blåbær, vaniljekesam blandet med litt syltetøy.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
140,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
16,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,73.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Amerikanske vafler
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
09.05.2003Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
sxc.huIngredienser
150 g hvetemel
1 ss sukker
1/4 ts salt
1 1/2 ts bakepulver
2 dl hvetemel
1 egg
30 g smør eller margarin
Fremgangsmåte
Bland mel, sukker, salt og bakepulver. Rør i melk og eggeplomme. Smøret smeltes og røres i. Pisk hviten stiv og ha den i.
Stek vaflene. Serveres med sirup.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
225,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
28,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,2.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Belgiske vafler
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
04.08.2006Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Alletiders kogebogBildet er tatt av
Brodogkorn.noIngredienser
500 g. hvetemel
3/8 l. melk
3/8 l. vann
4 egg
150 g. margarin
100 g. sukker
25 g. gjær
1 ss. olje
salt
vaniljesukker
Fremgangsmåte
Mel røres med eggeplommer, sukker og vaniljesukker. Gjær oppløst i vann tilsettes. Varm margarinen i melken. Olje, margarin og melk tilsettes deigen. Rør grundig, og tilsett salt og eggehvite. La deigen heve. Bakes i et varmt jern.
HUSK å snu jernet etter å ha helt deigen i, ellers brenner det fast.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
232,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,94.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3394