10 beste vaffeloppskrifter


Oppdatertdato: 2023-05-22 Tema: Vafler Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Tenkte jeg skulle la det være en vaffeluke denne uka, med flere vaffeloppskrifter og artikler. Er jo aktuelt for avslutninger både her og der, eller arrangementer hvor vafler med jordbærsyltetøy og kaffe er midtpunktet. På nettsidene er det mange hundre oppskrifter på vafler, men ellers er det ganske rett frem med oppskriftene på vanlige vafler. Her under følger de 10 mest populære av oppskriftene etter poeng fra dere og antall lesere, + mine favoritter. Og husk jordbærsyltetøy og skikkelig kaffe. Men det er jo og lov å prøve med annet tilbehør som dere ser på noen oppskrifter. Her er og oppskrift på slike tørre vafler til jul, kan spises som småkake hele året. Mvh Knut

Annonse



Freia saftige vafler


Prøv også Freia saftige vafler.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 25.08.2015
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kraft foods
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

2 egg
4-5 ss sukker
4-5 ts Freia Vaniljesukker
1 ts Freia Bakepulver
6 dl hvetemel
4 dl melk
2 dl kefir
50 g smør/ margarin


Skikkelige vafler som vi brukte til frokost. Bruk kefir, kulturmelk eller rømme i vafler. Det gir en mye bedre smak, særlig om en ikke behøver tenke på kalorier. Men det er jo lettrømme eller skummet kultur tilgjengelig.
Vaniljesukker er og med på å gjøre vaflene ekstra smakfulle.


Fremgangsmåte

Visp egg og sukker godt sammen. Bland alt det tørre og rør det i eggedosis sammen med melk og kefir. Tilsett så smeltet og avkjølt smør/ margarin og rør rundt. La røra stå i 30 min før steking.
Stek vafler på vanlig måte i vaffeljern. Server med syltetøy..

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 196,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 29,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,14.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Fotball vafler


Prøv også Fotball vafler.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 11.09.2017
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Wenche Ulland
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

4 egg
500 g sukker
1 1/2 ss bakepulver
2 ss vaniljesukker
250 g smør
1 1/4 kg hvetemel
1,5 liter melk
5 dl surmelk
Kardemomme etter smak


Denne bruker vi og hjemme når man bare skal lage noen få vafler. Bare del alt på 4 og en får ca 12 vafler. Men skal man lage mange så er det å gange opp denne oppskriften. Det er surmelken som gjør susen her


Fremgangsmåte

Rør alt i sammen og la stå kaldt noen timer. Stekes i vaffel jern.
Dette blir en stor porsjon som er fin når det er dugnad på fotballaget!

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 226,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 35,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,94.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Vafler med sukrin


Prøv også Vafler med sukrin.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 15.06.2017
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Funksjonell mat
Bildet er tatt av Funksjonell mat

Ingredienser

50 g smør/olje
4 egg
100 g Sukrin Gold (evt vanlig Sukrin)
240 g hvetemel
40 g FiberFin
1/2 ts bakepulver
1/2 ts kardemomme
5 dl melk


Vaffelrøren kan blandes for hånd eller med mikser eller foodprosessor.


Fremgangsmåte

Smelt smøret i kjele eller mikrobølgeovn.

Rør sammen mel, Fiberfin og melk, ha i eggene og bland godt. Ha i smeltet smør/olje, Sukrin, kardemomme (kan sløyfes) og bakepulver. Bland til en jevn røre.

La røren svelle i minst 15 minutter, gjerne litt lenger. (Skal den stå veldig lenge, så sett røren i kjøleskap.) Virker røren for tykk når du skal steke vaflene, kan du spe med litt kaldt vann eller mer melk.

Stekes og serveres med det du liker - smør, rømme, syltetøy med Sukrin, brunost.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 163,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,41.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Vafler (Hjemmelagde).

Vafler (Hjemmelagde)


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 26.08.2015
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Gaffel.nu
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

3 egg
3 spiseskjeer sukker
4 dl mel
4 dl melk
1/2 ts bakepulver
1/2 ts vaniljesukker
1/2 ts kardemomme
50g smør


Varme vafler med syltetøy.nam.
Morsom oppskrift fra tidligere studenter og en eldre studentside.
Og bytt gjerne ut melk med kefir.


Fremgangsmåte

Hiv i en bolle og la mixmasteren gjøre jobben for deg. La røra stå en halv time før du steker vaflene. Server med syltetøy eller ost.
Tips:
Uten mixmaster blir dette fryktelig slitsomt
Blir det for mye røre kan den stå i kjøleskapet i noen dager
Smak:
Nam nam nam
Pluss/minus:
+ \"Alle\" liker vafler
- Mer jobb enn ferdigvafler

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 197,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,87 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,3.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sprø vafler.

Sprø vafler


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 14.12.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

250 g margarin
200 g sukker
5 dl melk
500 g hvetemel
3-4 egg
2 1/2 ts bakepulver


Julekake som smaker nydelig. Tørre og sprø. Bytt gjerne ut deler av melet med potetmel.


Fremgangsmåte

Smelt margarinen. Hvetemel, sukker og bakepulver røres i melken. Tilsett egg og smeltet smør.

Stek vaflene til de er sprø og gylne. Oppbevares tørt i kakeboks

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 269,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 35,44 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,27.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grove vafler.

Grove vafler


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 08.10.2006
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

70 g smør
4 egg
5 ss sukker
½ ts malt kardemomme
2 dl sammalt hvete, fin
2 dl soyamel
½ ts bakepulver
5 dl melk



Fremgangsmåte

Smelt smøret. Bland alle ingrediensene i en bolle og pisk til en jevn røre. La den stå i minst 15 minutter, slik at melet får svelle.
Røren skal være som tykk saus. Stek vaflene i et godt oppvarmet vaffeljern. Nystekte, lunkne vafler smaker godt med syltetøy og rømme, kesam eller vaniljeyoghurt.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 197,25 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,07.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Vafler fra sjømannskirken i Rotterdam.

Vafler fra sjømannskirken i Rotterdam


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 13.12.2004
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Barnemix
Bildet er tatt av congerdesign

Ingredienser

3 egg
2,5 dl farin
7,5 dl mel
1,5 ts vaniljesukker
1,5 ts bakepulver
7,5 dl melk
200 g smør
litt kardemomme


Stor porsjon med vafler.


Fremgangsmåte

Blandes i den rekkefølge det står. Smøret smeltes.

Stekes på vanlig måte.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 251,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,49 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,25.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Vafler med blåbær.

Vafler med blåbær


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 09.05.2013
Denne retten tar ca 40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

2 stk. egg
2 ss sukke
r 4 dl biola syrnet lettmelk blåbærvariant
1 dl hvetemel
1 dl sammalt hvete, grov
2 ss smør til steking
100 g blåbær
2 dl vaniljekesam


Nystekte vafler til store og små, kom og spis nå!


Fremgangsmåte

Bland alt til en jevn røre. La den svelle i ca 10 minutter. Varm vaffeljernet og pensle det godt med smør før stekingen begynner.
Stek vaflene og server med friske blåbær, vaniljekesam blandet med litt syltetøy.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 140,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,73.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Amerikanske vafler.

Amerikanske vafler


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 09.05.2003
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av sxc.hu

Ingredienser

150 g hvetemel
1 ss sukker
1/4 ts salt
1 1/2 ts bakepulver
2 dl hvetemel
1 egg
30 g smør eller margarin



Fremgangsmåte

Bland mel, sukker, salt og bakepulver. Rør i melk og eggeplomme. Smøret smeltes og røres i. Pisk hviten stiv og ha den i.

Stek vaflene. Serveres med sirup.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 225,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 28,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,2.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Belgiske vafler.

Belgiske vafler


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 04.08.2006
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Alletiders kogebog
Bildet er tatt av Brodogkorn.no

Ingredienser

500 g. hvetemel
3/8 l. melk
3/8 l. vann
4 egg
150 g. margarin
100 g. sukker
25 g. gjær
1 ss. olje
salt
vaniljesukker



Fremgangsmåte

Mel røres med eggeplommer, sukker og vaniljesukker. Gjær oppløst i vann tilsettes. Varm margarinen i melken. Olje, margarin og melk tilsettes deigen. Rør grundig, og tilsett salt og eggehvite. La deigen heve. Bakes i et varmt jern. HUSK å snu jernet etter å ha helt deigen i, ellers brenner det fast.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 232,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,94.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3394



Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.