På vår 17 mai meny i år var det en brokkolisalat ved siden av som vi har lagd mange ganger. Men rent generelt så spiser vi mye brokkoli og annen kål her hjemme, mye fordi det er lett tilgjengelig, ikke så sesongavhengig og godt. Men her er de salatene som er populære. Og den første er vår egen spesialsalat som vi lager ofte. Den er opprinnelig fra Helios.
Brokkolisalat
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
26.03.2016Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
HeliosBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
300 g broccoli,
1 liten løk,
4 ss rosiner,
Dressing:
4 ss solsikkeolje,
2 ss epleeddik,
2 ss majones,
Garnering:
4 ss solsikkefrø,
evt.6 skiver bacon (sprøstekt og skåret i biter)
Nydelig salat med brokkoli og bacon. Vi hadde mye bacon på.
Denne dressingen er veldig anvendelig og passer for mange andre salater også.Fremgangsmåte
Del brokkolien i buketter. Spar stilkene til for eksempel grønnsaksuppe. Bland bukettene med finhakket løk og rosiner.
Rør sammen ingrediensene til dressing og bland den i brokkolien. Legg på lokk, og la det hele stå minst 2 timer i kjøleskapet. Rist solsikkefrø i en tør stekepanne og strø dem over salaten, evt. sammen med baconbiter.
Serveringstips:
Server med grønnsaksuppe og nybakt brød.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
220,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
6,81 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
18,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,2.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Brokkolisalat med feta og bacon
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
02.09.2010Denne retten tar ca
30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
500 g brokkoli
3 båt hvitløk
1 stk rød chili
150 g bacon
1 ss olje til steking
¼ stk rødkål
200 g fetaost
½ dl pinjekjerner
Dressing:
1 stk sjalottløk
3 ss balsamicoeddik
1 dl olivenolje
2 ss honning
salt og pepper etter smak
En deilig matsalat med masse smaker fra brokkoli, fetaost og bacon som utmerket godt kan serveres som en egen rett med godt brød til eller også som tilbehør til kjøtt- og fiskeretter.Fremgangsmåte
Del brokkolien i mindre buketter og kok dem møre i lettsaltet vann, ca. 5 minutter. Finhakk hvitløk og chili. Stek baconet sprøtt og la det renne av på et kjøkkenpapir. Fres hvitløk og chili i pannen til det blir mykt, men ikke tar farge.
Snitt rødkålen fint.
Rør sammen alle ingrediensene til dressingen og sett den kjølig i 10 minutter.
Anrett brokkoli, finsnittet rødkål, frest hvitløk og chili, og smuldre fetaost på et fat.
Dryss over ristede pinjekjerner og drypp over dressingen. Serveres med godt brød til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
179,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
5,08 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
14,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,37.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Drue og fetasalat
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
13.04.2014Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie RodriguezBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
1/4 issalat hode reven
1/4 bladsalat hode reven
1/2 gulrot i tynne skiver eller staver
60 gr små hoder brokkoli
2 stk reddiker i tynne skiver
2 plommetomater i terninger
100-150 gram steinfrie røde drue
40 gram hakkede mandler(evt valnøtter ol)
60 gram ++ smudlret fetaost, mer etter smak
Noen dasher med gresk/italiensk
vinaigrette dressing
Denne er kjempegod sammen med stekt fisk ol.Fremgangsmåte
I en bolle blandes salatene, gulrot, brokkoli, reddik og tomater. Legge druer på toppen. Rett før servering drysses med mandler og fetaost. Sprinkle med valgfri vinaigrette.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
77,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,75.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Broccolisalat
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
11.08.2017Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
1,5 dl majones
1,5 dl lettrømme
2 ss sukker
2 ss balsamico
1 stor broccoli - rå
150 gr blomkål i buketter
ca. 300 gr. bacon, hakket og sprøstekt
1 middels stor rød løk - finhakket
1,5 dl solsikkefrø (helst ristede)
1,5 dl rosiner (ikke nødvendig)
Denne smaker bare nydelig. Anbefales å spise den samme dagen eller senest neste dag. Denne ble lagd med 50/50 majones og rømme. Dette kan varieres og har stor innvirkning på kalorierFremgangsmåte
Bland rømme, sukker og edikk en stor bolle. Del broccolien i små biter, blomkålen i små buketter, sukkerertene i små skiver og bland dem i dressingen. Tilsett sprøstekt baconbiter, løk, solsikkefrø og rosiner. Spar litt bacon og rosiner til pynt til slutt. Bland godt og avkjøl. Holdbar natten over i kjøleskap.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
203,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
8,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
15,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Brokkolisalat med bacon
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
14.07.2017Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
MenyBildet er tatt av
MenyIngredienser
1 stk brokkoli
2 dl majones
1 ss sukker
2 ss eplecidereddik
100 gr bacon
1 stk rødløk
50 gr rosiner
30 gr ristede pinjekjerner
4 ss persille
Brokkolisalat med bacon, rosiner, pinjekjerner og hvitvinseddik. En salat som passer som forrett, lett middag eller som tilbehør til biffen.Fremgangsmåte
Rens brokkolien og del den i minibuketter. Kutt bacon i små biter og sprøstek. Finhakk løken og persillen.
Visp sammen majones, sukker og eddik. Bland sammen brokkoli, majonesdressing, sprøstekt bacon, rosiner, rødløk, pinjekjerner og persille. Servér.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
228,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
6,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
20,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kremet brokkolisalat
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
19.06.2016Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
1 stk brokkoli
½ stk rødløk
1 dl ristede pinjekjerner
1 dl rosiner
Dressing:
3 dl crème fraîche lett, 18 %
1 ts sukker
¼ ts salt
½ ts friskpresset sitronsaft
En frisk og nydelig salat med brokkoli, rødløk og pinjekjerner med en deilig kremet dressing. Salaten passer godt ved siden av grillmat og som salat på koldtbordet.
Se ellers min lignende salat her med rømme/majones og bacon:
Broccolisalat med baconFremgangsmåte
Del brokkolien i små buketter.
Skjær rødløk i tynne skiver.
Ha ingrediensene til salaten i en egnet salatbolle.
Bland ingrediensene til dressingen og vend den forsiktig inn i salaten.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
141,35 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
7,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
10,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Brokkolisalat med bacon, rødløk og granateple
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
14.07.2017Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
MenyBildet er tatt av
MenyIngredienser
1 stk brokkoli
100 g bacon
1 stk rødløk
50 g valnøtter
0,5 stk granateple
friske urter
Majonesdressing
2 dl lettmajones
1 ss sukker
1 -2 ss eplecidereddik
Nydelig som egen rett eller som tilbehør til for eksempel stekt eller grillet kjøtt og fisk. Bruker du den som tilbehør til grillet kjøtt, kan bacon droppes.Fremgangsmåte
Skjær bacon i biter og sprøstek. Finhakk rødløk, hakk valnøtter. Rens brokkolien og del den i minibuketter.
Visp sammen majones, sukker og eddik.
Bland sammen brokkoli, majonesdressing, sprøstekt bacon, granateplekjerner, rødløk, valnøtter og hakkede friske urter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
180,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
5,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
15,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Lun brokkolisalat med fetaost
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
05.08.2015Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
2 dl fullkornsbulgur
1 stk grønnsakbuljong (terning)
2 ss smør
500 g brokkoli
4 stk vårløk
1 båt hvitløk
150 g fetaost i terninger
1 dl valnøttkjerner
Dressing:
1 beger lettrømme
¼ ts salt
½ dl finhakkede friske urter
Å bruke bulgur i salat metter godt. Her har vi blandet det med brokkoli, vårløk og hakket hvitløk. Valnøttkjerner på toppen.Fremgangsmåte
Kok bulgur og buljongterning som anvist på pakken.
Hell av buljongen og rør inn smør.
Skjær brokkoli i biter og hakk vårløken.
Legg brokkolien i kokende, lettsaltet vann og la den koke i ca. 3 minutter. Hell av vannet og bland med bulgur, vårløk og finhakket hvitløk.
Anrett salaten på fat og fordel osteterninger og grovt hakkede valnøttkjerner over.
Bland dressingen sammen og la den trekke litt før den serveres til salaten, f.eks. sammen med litt godt brød.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
172,35 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
11,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,81.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Salat med varmrøkt laks
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
02.09.2016Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Mari SvenningsenIngredienser
1/2 potte frisk basilikum
1 ss olje
3 ss rømme
1/4 ts salt
1/4 ts pepper
Salat:
1/2 bukett brokkoli
1 dl quinoa
2 dl vann til koking
1/2 stk mango i små terninger
2 stk finhakket vårløk
1/2 pakke babyspinat (á 65 g)
ca. 200 g varmrøkt laks
2 ss krutonger
4 stilker frisk timian (kan sløyfes)
En sunn og mettende lunsjsalat med smakfull varmrøkt laks. Lag gjerne salaten på glass med basilikumdressing i bunnen, da både ser salaten fresh ut og holder seg sprø og god til du skal spise.Fremgangsmåte
. Kjør basilikunblader og olje sammen med en stavmikser eller i en liten hurtighakker, bland inn rømme og smak til med salt og pepper. Hell dressingen i bunnen på er stort glass med lokk.
2. Kok quinoa i en liten kjele med vann etter anvisning på pakken. Avkjøl.
3. Del brokkoli i små buketter og legg dem ned i glasset.
4. Ha den avkjølte quinoaen i glasset og legg i mangoterninger, vårløk og spinatblader.
5. Del fisken i små biter og legg den over spinaten i glasset før du tar på litt krutonger og eventuelt noen friske urter. Spis med en gang eller skru på lokk.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
119,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
7,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 10,28.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Grønn salat med brokkoli og bønner
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
26.04.2020Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
100 g aspargesbønner
150 g brokkoli
100 g edamamebønner
4 ss pinjekjerner
1 dl ruccula
1 hjertesalat
3 vårløk
DRESSING
4 ss olivenolje
1 ss hvitvinseddik
2 ts flytende honning
1 båt hvitløk - finhakket
salt og pepper
En grønn, mettende salat med brokkoli som godt kan serveres som en middagsrett alene. Bønnene er en fin proteinkilde.Fremgangsmåte
Bland sammen ingrediensene til dressingen. Smak den til og sett den til side.
Del brokkoli i små buketter.
Forvell aspargesbønner og brokkoli i kokende vann med litt salt i 1 minutt.
Skyll deretter i iskaldt vann og la det renne godt av.
Forvell edamamebønner i lettsaltet vann i 3-4 minutter. Skyll og avkjøl.
Rist pinjekjernene i en tørr varm stekepanne.
Skyll ruccula og hjertesalat. La den renne godt av.
Riv hjertesalaten i biter.
Finkutt vårløken.
Bland alle ingrediensene til salaten og ha på dressing rett før servering.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
189,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
7,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
13,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 10,68.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Quinoa- og brokkolisalat med LobNobs
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
05.03.2018Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
SibeliaBildet er tatt av
SibeliaIngredienser
3 dl quinoa, kokt (du kan også bruke risrester fra dagen før)
1 pk LobNobs
3 dl små brokkolibuketter
3 ss naturelle peanøtter, lett knuste
3 ss koriander, finhakket
3 reddiker, skivet
2 ss olivenolje
Litt salt og nykvernet pepper
Marinade:
1 ss thai fish sauce
1/2 ss risvineddik eller hvitvinseddik
1/2 rød chili, finhakket
1/2 hvitløk, finhakket
En mettende salat med mye energi!
Denne salaten passer utmerket til middag. Salaten gir balansert og sunn energi fra proteinrike LobNobs, karbohydrater fra quinoa og sunt fett fra peanøtter. En porsjon gir halvparten av «5 om dagen»!Fremgangsmåte
Bland sammen marinaden og hell den over LobNobs. Sett dem i kjøleskapet en times tid eller mer.
Kok opp quinoa som beskrevet på pakken, renn av og avkjøl.
Gjør klar en bolle med iskaldt vann og isbiter.
Kok brokkolibukettene i lettsaltet vann i maksimalt 1-2 minutter. Hell av vannet og ha brokkolien over i isbadet i noen minutter. La brokkolien renne av seg.
Bland sammen quinoa, brokkoli, peanøtter, reddiker og koriander.
Smak til med limejuice, olivenolje, salt og pepper.
Deretter vender du inn marinerte LobNobs.
Hell resten av marinaden over salaten.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
256,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
25,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
10,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,99.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3275