10 gode brokkolisalater


Oppdatertdato: 2020-05-20 Tema: Brokkoli Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


På vår 17 mai meny i år var det en brokkolisalat ved siden av som vi har lagd mange ganger. Men rent generelt så spiser vi mye brokkoli og annen kål her hjemme, mye fordi det er lett tilgjengelig, ikke så sesongavhengig og godt. Men her er de salatene som er populære. Og den første er vår egen spesialsalat som vi lager ofte. Den er opprinnelig fra Helios.




Brokkolisalat


Prøv også Brokkolisalat.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 26.03.2016
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Helios
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

300 g broccoli,
1 liten løk,
4 ss rosiner,
Dressing:
4 ss solsikkeolje,
2 ss epleeddik,
2 ss majones,
Garnering:
4 ss solsikkefrø,
evt.6 skiver bacon (sprøstekt og skåret i biter)


Nydelig salat med brokkoli og bacon. Vi hadde mye bacon på.
Denne dressingen er veldig anvendelig og passer for mange andre salater også.


Fremgangsmåte

Del brokkolien i buketter. Spar stilkene til for eksempel grønnsaksuppe. Bland bukettene med finhakket løk og rosiner.
Rør sammen ingrediensene til dressing og bland den i brokkolien. Legg på lokk, og la det hele stå minst 2 timer i kjøleskapet. Rist solsikkefrø i en tør stekepanne og strø dem over salaten, evt. sammen med baconbiter.

Serveringstips:
Server med grønnsaksuppe og nybakt brød.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 197,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,2.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Brokkolisalat med feta og bacon


Prøv også Brokkolisalat med feta og bacon.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 02.09.2010
Denne retten tar ca 30 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

500 g brokkoli
3 båt hvitløk
1 stk rød chili
150 g bacon
1 ss olje til steking
¼ stk rødkål
200 g fetaost
½ dl pinjekjerner

Dressing:
1 stk sjalottløk
3 ss balsamicoeddik
1 dl olivenolje
2 ss honning
salt og pepper etter smak


En deilig matsalat med masse smaker fra brokkoli, fetaost og bacon som utmerket godt kan serveres som en egen rett med godt brød til eller også som tilbehør til kjøtt- og fiskeretter.


Fremgangsmåte

Del brokkolien i mindre buketter og kok dem møre i lettsaltet vann, ca. 5 minutter. Finhakk hvitløk og chili. Stek baconet sprøtt og la det renne av på et kjøkkenpapir. Fres hvitløk og chili i pannen til det blir mykt, men ikke tar farge.
Snitt rødkålen fint.
Rør sammen alle ingrediensene til dressingen og sett den kjølig i 10 minutter.

Anrett brokkoli, finsnittet rødkål, frest hvitløk og chili, og smuldre fetaost på et fat.

Dryss over ristede pinjekjerner og drypp over dressingen. Serveres med godt brød til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 178,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,08 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,37.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Drue og fetasalat


Prøv også Drue og fetasalat.

Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 13.04.2014
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Rodriguez
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

1/4 issalat hode reven
1/4 bladsalat hode reven
1/2 gulrot i tynne skiver eller staver
60 gr små hoder brokkoli
2 stk reddiker i tynne skiver
2 plommetomater i terninger
100-150 gram steinfrie røde drue
40 gram hakkede mandler(evt valnøtter ol)
60 gram ++ smudlret fetaost, mer etter smak
Noen dasher med gresk/italiensk
vinaigrette dressing


Denne er kjempegod sammen med stekt fisk ol.


Fremgangsmåte

I en bolle blandes salatene, gulrot, brokkoli, reddik og tomater. Legge druer på toppen. Rett før servering drysses med mandler og fetaost. Sprinkle med valgfri vinaigrette.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 77,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,75.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Broccolisalat.

Broccolisalat


Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 11.08.2017
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

1,5 dl majones
1,5 dl lettrømme
2 ss sukker
2 ss balsamico

1 stor broccoli - rå
150 gr blomkål i buketter
ca. 300 gr. bacon, hakket og sprøstekt
1 middels stor rød løk - finhakket
1,5 dl solsikkefrø (helst ristede)
1,5 dl rosiner (ikke nødvendig)


Denne smaker bare nydelig. Anbefales å spise den samme dagen eller senest neste dag. Denne ble lagd med 50/50 majones og rømme. Dette kan varieres og har stor innvirkning på kalorier


Fremgangsmåte

Bland rømme, sukker og edikk en stor bolle. Del broccolien i små biter, blomkålen i små buketter, sukkerertene i små skiver og bland dem i dressingen. Tilsett sprøstekt baconbiter, løk, solsikkefrø og rosiner. Spar litt bacon og rosiner til pynt til slutt. Bland godt og avkjøl. Holdbar natten over i kjøleskap.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 205,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,8.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lun brokkolisalat med fetaost.

Lun brokkolisalat med fetaost


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 05.08.2015
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

2 dl fullkornsbulgur
1 stk grønnsakbuljong (terning)
2 ss smør
500 g brokkoli
4 stk vårløk
1 båt hvitløk
150 g fetaost i terninger
1 dl valnøttkjerner

Dressing:
1 beger lettrømme
¼ ts salt
½ dl finhakkede friske urter


Å bruke bulgur i salat metter godt. Her har vi blandet det med brokkoli, vårløk og hakket hvitløk. Valnøttkjerner på toppen.


Fremgangsmåte

Kok bulgur og buljongterning som anvist på pakken.
Hell av buljongen og rør inn smør.
Skjær brokkoli i biter og hakk vårløken.
Legg brokkolien i kokende, lettsaltet vann og la den koke i ca. 3 minutter. Hell av vannet og bland med bulgur, vårløk og finhakket hvitløk.
Anrett salaten på fat og fordel osteterninger og grovt hakkede valnøttkjerner over.
Bland dressingen sammen og la den trekke litt før den serveres til salaten, f.eks. sammen med litt godt brød.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 171,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,81.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Salat med varmrøkt laks.

Salat med varmrøkt laks


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 02.09.2016
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Mari Svenningsen

Ingredienser

1/2 potte frisk basilikum
1 ss olje
3 ss rømme
1/4 ts salt
1/4 ts pepper

Salat:
1/2 bukett brokkoli
1 dl quinoa
2 dl vann til koking
1/2 stk mango i små terninger
2 stk finhakket vårløk
1/2 pakke babyspinat (á 65 g)
ca. 200 g varmrøkt laks
2 ss krutonger
4 stilker frisk timian (kan sløyfes)


En sunn og mettende lunsjsalat med smakfull varmrøkt laks. Lag gjerne salaten på glass med basilikumdressing i bunnen, da både ser salaten fresh ut og holder seg sprø og god til du skal spise.


Fremgangsmåte

. Kjør basilikunblader og olje sammen med en stavmikser eller i en liten hurtighakker, bland inn rømme og smak til med salt og pepper. Hell dressingen i bunnen på er stort glass med lokk.
2. Kok quinoa i en liten kjele med vann etter anvisning på pakken. Avkjøl.
3. Del brokkoli i små buketter og legg dem ned i glasset.
4. Ha den avkjølte quinoaen i glasset og legg i mangoterninger, vårløk og spinatblader.
5. Del fisken i små biter og legg den over spinaten i glasset før du tar på litt krutonger og eventuelt noen friske urter. Spis med en gang eller skru på lokk.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 119,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,28.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Brokkolisalat med bacon.

Brokkolisalat med bacon


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 14.07.2017
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Meny
Bildet er tatt av Meny

Ingredienser

1 stk brokkoli
2 dl majones
1 ss sukker
2 ss eplecidereddik
100 gr bacon
1 stk rødløk
50 gr rosiner
30 gr ristede pinjekjerner
4 ss persille


Brokkolisalat med bacon, rosiner, pinjekjerner og hvitvinseddik. En salat som passer som forrett, lett middag eller som tilbehør til biffen.


Fremgangsmåte

Rens brokkolien og del den i minibuketter. Kutt bacon i små biter og sprøstek. Finhakk løken og persillen.
Visp sammen majones, sukker og eddik. Bland sammen brokkoli, majonesdressing, sprøstekt bacon, rosiner, rødløk, pinjekjerner og persille. Servér.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 233,35 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,96.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grønn salat med brokkoli og bønner.

Grønn salat med brokkoli og bønner


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 26.04.2020
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Marte Garmann

Ingredienser

100 g aspargesbønner
150 g brokkoli
100 g edamamebønner
4 ss pinjekjerner
1 dl ruccula
1 hjertesalat
3 vårløk

DRESSING
4 ss olivenolje
1 ss hvitvinseddik
2 ts flytende honning
1 båt hvitløk - finhakket
salt og pepper


En grønn, mettende salat med brokkoli som godt kan serveres som en middagsrett alene. Bønnene er en fin proteinkilde.


Fremgangsmåte

Bland sammen ingrediensene til dressingen. Smak den til og sett den til side.
Del brokkoli i små buketter.
Forvell aspargesbønner og brokkoli i kokende vann med litt salt i 1 minutt.
Skyll deretter i iskaldt vann og la det renne godt av.
Forvell edamamebønner i lettsaltet vann i 3-4 minutter. Skyll og avkjøl.
Rist pinjekjernene i en tørr varm stekepanne.
Skyll ruccula og hjertesalat. La den renne godt av.
Riv hjertesalaten i biter.
Finkutt vårløken.
Bland alle ingrediensene til salaten og ha på dressing rett før servering.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 188,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,68.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Quinoa- og brokkolisalat med LobNobs.

Quinoa- og brokkolisalat med LobNobs


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 05.03.2018
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Sibelia
Bildet er tatt av Sibelia

Ingredienser

3 dl quinoa, kokt (du kan også bruke risrester fra dagen før)
1 pk LobNobs
3 dl små brokkolibuketter
3 ss naturelle peanøtter, lett knuste
3 ss koriander, finhakket
3 reddiker, skivet
2 ss olivenolje
Litt salt og nykvernet pepper

Marinade:
1 ss thai fish sauce
1/2 ss risvineddik eller hvitvinseddik
1/2 rød chili, finhakket
1/2 hvitløk, finhakket


En mettende salat med mye energi!

Denne salaten passer utmerket til middag. Salaten gir balansert og sunn energi fra proteinrike LobNobs, karbohydrater fra quinoa og sunt fett fra peanøtter. En porsjon gir halvparten av «5 om dagen»!


Fremgangsmåte

Bland sammen marinaden og hell den over LobNobs. Sett dem i kjøleskapet en times tid eller mer.
Kok opp quinoa som beskrevet på pakken, renn av og avkjøl.
Gjør klar en bolle med iskaldt vann og isbiter.
Kok brokkolibukettene i lettsaltet vann i maksimalt 1-2 minutter. Hell av vannet og ha brokkolien over i isbadet i noen minutter. La brokkolien renne av seg.
Bland sammen quinoa, brokkoli, peanøtter, reddiker og koriander.
Smak til med limejuice, olivenolje, salt og pepper.
Deretter vender du inn marinerte LobNobs.
Hell resten av marinaden over salaten.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 256,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 25,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,99.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kremet brokkolisalat.

Kremet brokkolisalat


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 19.06.2016
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Synøve Dreyer

Ingredienser

1 stk brokkoli
½ stk rødløk
1 dl ristede pinjekjerner
1 dl rosiner

Dressing:
3 dl crème fraîche lett, 18 %
1 ts sukker
¼ ts salt
½ ts friskpresset sitronsaft


En frisk og nydelig salat med brokkoli, rødløk og pinjekjerner med en deilig kremet dressing. Salaten passer godt ved siden av grillmat og som salat på koldtbordet.

Se ellers min lignende salat her med rømme/majones og bacon:
Broccolisalat med bacon


Fremgangsmåte

Del brokkolien i små buketter.
Skjær rødløk i tynne skiver.
Ha ingrediensene til salaten i en egnet salatbolle.
Bland ingrediensene til dressingen og vend den forsiktig inn i salaten.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 141,27 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,57.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Brokkolisalat med bacon, rødløk og granateple.

Brokkolisalat med bacon, rødløk og granateple


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 14.07.2017
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Meny
Bildet er tatt av Meny

Ingredienser

1 stk brokkoli
100 g bacon
1 stk rødløk
50 g valnøtter
0,5 stk granateple
friske urter

Majonesdressing
2 dl lettmajones
1 ss sukker
1 -2 ss eplecidereddik


Nydelig som egen rett eller som tilbehør til for eksempel stekt eller grillet kjøtt og fisk. Bruker du den som tilbehør til grillet kjøtt, kan bacon droppes.


Fremgangsmåte

Skjær bacon i biter og sprøstek. Finhakk rødløk, hakk valnøtter. Rens brokkolien og del den i minibuketter.
Visp sammen majones, sukker og eddik.
Bland sammen brokkoli, majonesdressing, sprøstekt bacon, granateplekjerner, rødløk, valnøtter og hakkede friske urter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 177,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,8.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3275






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.