10 gode og populære gresskaroppskrifter


Oppdatertdato: 2020-11-01 Tema: Gresskar Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Det er gresskar og halloween tid. Men selv om de fleste kobler sammen gresskar og halloween, så er faktisk gresskar en anvendelig produkt som kan brukes i mange forskjellige retter. Det må varmebehandles, men så passer det fint alene eller med andre ingredienser i forskjellige kaker, supper, tilbehør, syltetøy ol. Gresskarkjerner kan og ristes og brukes. Så om dere har mange kg gresskarkjøtt etter uthuling av gresskar eller bare vil prøve en gresskar rett, så forsøk gjerne en av de 10 under her. Lykke til.


Annonse



Marokkansk suppe


Prøv også Marokkansk suppe.

Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 24.09.2013
Denne retten tar ca 60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

2 store purrer
1 løk
1/2 sellerirot
250 g gresskarkjøtt
300 g søtpoteter
1/2 stangselleri
1 hønsebuljongterning
1 1/2 l vann
2 gulrøtter
1 ts ras-el-hanout (marokkansk krydderblanding)
1/2 ts spisskum
8 klyper mild spansk pepper
6 klyper sterk spansk pepper
4 ss koriander
2 ss saft av en sitron
4 ss olivenolje
salt


Denne er noe av det beste vi har lagd. Igjen så overbeviser gresskar i en suppe. Krydderblandingen gjør at suppen får en skikkelig eksotisk aroma og smak.


Fremgangsmåte

Fjern det ytterste skallet på purren og skjær tynne ringer på skrå. Skjær løken i tynne skiver.

Skjær sellerirot, gresskar og søtpotet i terninger på 1 cm. Kutt stangsellerien i biter.

Varm opp halvparten av olivenoljen i en 4-liters jerngryte og brun purre og løk. Løs opp buljongterningen i blandingen. Tilsett 1 1/2 liter vann og gulrot, søtpotet, gresskar, sellerirot og salt. Kok opp, rør om, dekk til og la det småkoke i 1 time.

Tilsett ras-el-hanout, spisskum og de to peppersortene i suppen. Bland godt og tilsett koriander, sitronsaft og resten av olivenoljen.

La det småkoke i ytterligere 15 minutter før suppen serveres i dype skåler

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 32,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,04.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Gresskarsuppe


Prøv også Gresskarsuppe.

Antall porsjoner = 5
Dato lagt inn eller oppdatert 20.02.2020
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

500 g gresskar renset i små terninger (Evt squash)
3 ss smør
ca 100 g finhakket løk
Ett dryss med kanel
Strimlet skall av 1/2 appelsin
9 dl vann
Salt og pepper


Dette er skikkelig godt. Vi er ikke vant med det hjemme, men dette er ikke siste gang vi lager dette.
Vi lagde dette om igjen av frosne gresskarbiter fra tidligere og hadde i litt stekt kylling. Og siden vi gjorde dette på vinteren er det jo ikke høstmat lenger.


Fremgangsmåte

Smelt smør og ha i gresskar og løk. La det surre i 10 minutter under omrøring. Dryss over litt kanel når de begynner å få farge. Ha i appelsinskall og la det surre litt til. Hell på vann, kok opp og la det småkoke i 30 minutter. Ta så opp appelsinskallet og kjør hele suppen godt i en hurtigmikser. Hell tilbake i gryten gjennom en sikt. Gni godt. Evt tråder skal være igjen. Varm opp igjen, smak til med salt og pepper og server med brød. Vi pyntet med litt basilikum

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 29,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,64.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Syltet gresskar 3


Prøv også Syltet gresskar 3.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 16.02.2003
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

1 kg renset gresskar
4 dl eddik
750 g sukker
3-4 hele ingefær



Fremgangsmåte

Gresskaret renses og skjæres i terninger. Forvelles i kokende vann i 2 minutter. La de så renne godt av.
Kok opp eddik, sukker og ingefær. La gresskabitene trekk i laken til de er så vidt møre og blanke. Tas opp. Dette gjøres i flere porsjoner etter hvor stor gryten er.
Kok så inn laken i 10 minutter og kok opp gresskarbitene en gang til. Fyll de på rene glass og fyll opp med lake.. Sett på lokk.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 138,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 32,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,53.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Brownies til Halloween.

Brownies til Halloween


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 29.10.2014
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Barn i magen
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

1 kg sukker
8 egg
6 ts vaniljesukker
1 ts salt
12 ss bakekakao
6 dl hvetemel
400 g smeltet smør


Nydelige brownies som passer til halloween kvelden. Vi pyntet med mynte, iskrem og syltetøy.


Fremgangsmåte

Visp sukker og egg til eggedosis. Bland sammen det tørre og sikt i eggedosisen og vend inn med hjelp av en slikkepott. Tilsett smeltet avkjølt smør og rør lett sammen.
Hell deigen i en bakepairkledt langpanne. Stek på nederste rille i varm stekeovn, 175oC i 40 -50 min. Kaken skal være myk. Del opp i ruter.

Tips:
Oppskriften kan halveres og stekes i en liten langpanne/ildfast form.
Til dessert server kaken med is eller krem og lune bær.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 403,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 55,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,33.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pumpkin pie.

Pumpkin pie


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 21.10.2016
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Meny
Bildet er tatt av Meny

Ingredienser

Bunn 125 g smør 100 g melis 250 g hvetemel 2 stk eggeplommer 2 ss iskaldt vann Fyll 750 g gresskarkjøtt 70 g muscovadosukker, alt. brunt rørsukker 70 g sukker 2 stk egg 175 ml helmelk 25 g smeltet smør 1 ts kanel 0,5 ts malt ingefær 0,5 ts malt muskatnøtt Pynt stivpisket krem kanel melis


En amerikansk klassiker som står på alle Thanksgiving-bord i USA, hvert år den fjerde torsdagen i november. Paien blir supersaftig av gresskarkjøttet og er deilig krydret med muskatnøtt, kanel og malt ingefær. Med disse julekrydrene passer paien også perfekt i vår egen advendtstid.


Fremgangsmåte

Begynn med paibunnen. Bland alle ingredienser i en kjøkkenmaskin og kna det deretter lett sammen til en deig. Legg deigen kjølig 30 minutter mens du begynner på paifyllet.

Skrell og rens gresskaret fri for kjerner. Skjær kjøttet i grove terninger og ha det i en gryte. Dekk med vann, sett på lokk og kok møre. Det tar ca. 20 minutter, alt ettersom hvor store bitene er.

Bruk en sil og hell av vannet. Press gresskarkjøttet med en tresleiv sånn at væsken kommer ut. Mos gresskarkjøttet til en glatt puré med stavmikser. Avkjøl.

Kjevle paideigen ut og kle en paiform på 24 cm. Prikk bunnen med en gaffel og dekk den så med et bakepapir. Fyll på med tørre bønner eller linser. Blindbak paibunnen 15 minutter på 180 grader.

Pisk sammen egg, helmelk, sukker, kanel, malt ingefær, muskatnøtt og smeltet smør. Tilsett det moste gresskarkjøttet og bland alt godt sammen. Hell fyllet i paibunnen og stek paien på 180 grader i 40-45 minutter. Paien er ferdig når fyllet er stivt.
La paien avkjøle før du pynter den med et dryss melis med litt kanel i og stivpisket krem.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 201,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 25,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,4.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gresskar- og gulrotkake.

Gresskar- og gulrotkake


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 27.10.2016
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

100 g smør, romsvarmt
2 1/2 dl sukker
3 egg
ca. 200 g gresskar
ca. 200 g gulrøtter
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts kanel

Krem:
1 beger kremost naturell (125 g)
25 g melis
2 ts vaniljesukker


Klassiker på en Halloweenhappening!
Men denne kaken er bare helt nydelig. Og den blir skikkelig saftig. Vi stekte den i 45 minutter i varmluft i rund form. Da var den litt bløt inni, men slik skal det være.
Men vi lagde ikke glasur, men brukte sprutekrem, rosiner, gulrotstrimler og ett cocktailbær som pynt.


Fremgangsmåte

Rund form, ca. 24 cm i diameter
I stekeovnen: 175 °C, ca. 40 minutter

Rør smør og sukker porøst og lett. Rør inn eggene, ett om gangen. Skrell og riv gresskar og gulrøtter fint. Rør det i deigen. Bland mel, bakepulver og kanel og bland det i. Helles i en godt smurt form og stek kaken nederst i ovnen.
Rør sammen ingrediensene til kremen og smør den på den avkjølte kaken. La kaken stå kjølig før servering. Ha gjerne litt strimlet appelsinskall oppå kaken.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 250,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,02.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gresskarpai 4.

Gresskarpai 4


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 29.10.2014
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

300 g hvetemel
150 g kaldt smør
½ ts salt
ca 1 dl vann

Fyll:
5 dl gresskarpuré
3 dl fløte
½ dl brunt sukker
1 ½ dl sukker
½ ts salt
1 ts kanel
½ ts malt ingefær
¼ ts revet muskat
1 knivspiss med malt nellik

Pynt:
3 dl pisket kremfløte
ferske fiken


Gresskarpai uten egg. Passende til halloween. Fin måte å bruke gresskarfyllet fra uthuling av gresskar


Fremgangsmåte

Ha mel, smør og salt i en matprosessor. Tilsett vann mens maskinen går og kjør til alt har samlet seg til en stor klump.
Pakk deigen i plast og la den hvile i kjøleskapet ca en halv time. Da blir den lettere å kjevle ut. Smør en stor paiform og trykk paideigen ned i formen. Sett formen kaldt mens du forbereder fyllet.

Skjær gresskaret i terninger og legg det i en kjele. Hell på vann så det dekker og kok gresskaret til det er mørt. Hell av vannet og damp bitene godt. Mos dem så for hånd eller i en matprosessor.

Bland alle ingrediensene til fyllet og rør blandingen glatt. Hell gresskarblandingen i formen og stek paien i 15 minutter ved 220 grader. Skru ned temperaturen til 170 grader og stek videre i ca 45 minutter. For å se om paien er ferdig kan du stikke en kniv ned i fyllet. Sitter det ikke noe igjen på kniven, er paien ferdig.
La den stå og hvile litt. Pynt med litt pisket krem og fiken og server resten av kremen ved siden av.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 313,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,88 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,1.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gresskarmarmelade 1.

Gresskarmarmelade 1


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 06.08.2010
Denne retten tar ca 60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

600 g gresskar
300 g sukker
saften av 1 stk sitron
½ dl revet frisk ingefær


En pikant marmelade med gresskar som gir vakker farge og frisk smak til ristet brød eller ferske rundstykker.


Fremgangsmåte

Skrell og rens gresskaret og skjær det i små terninger. Kok dem møre i ca. 20 minutter i minst mulig vann. Rør inn sukker, sitronsaft og revet ingefær og kok marmeladen videre til den har fyldig konsistens - ca. 30 minutter.

Fyll marmeladen på små, varme glass som skrues til med det samme.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 133,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,4.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gresskarpai 1.

Gresskarpai 1


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 29.10.2014
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

Deig
4 1/4 dl hvetemel
1/2 ts salt
1 ts Demerarasukker
100 g kokosfett
1 egg
2 ss eplesidereddik
3-4 ss kaldt vann
smør eller margarin til formen

Fyll
400 g gresskarkjøtt i terninger
2 1/2 dl fløte
1 1/4 dl Demerarasukker
3 egg
1/2 ts kanel
1/2 ts ingefær



En gresskarpai til halloween. Her kan du bruke ferdig paiskall


Fremgangsmåte

1. Bland alle ingrediensene til deigen. Legg deigen i en plastpose og la den hvile i kjøleskapet en times tid. Smør en paiform på ca. 26 cm i diameter.

2. Legg gresskarkjøttet sammen med 1 dl vann i en gryte og la dette småkoke under lokk i ca. 15 minutter. Hell over i en sil og la renne godt av.

3. Miks eller mos gresskarkjøttet. Tilsett de andre ingrediensene.

4. Kjevle ut deigen mellom plastfolie. Legg leiven over paiformen og trykk den til. Skjær til kanten slik at den blir jevn. Prikk hull med en gaffel.

5. Hell fyllet i paiskallet og stek midt i ovnen på 200° i ca. 1 time.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 251,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,25.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bakt butternut-gresskar.

Bakt butternut-gresskar


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 28.10.2016
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

1 stk butternut gresskar eller 2 små
olivenolje
2 ss smør
salt og nykvernet pepper
2 ss hakket frisk timian


Gresskar er fantastisk godt å bake i ovnen, men pass på å velge et matgresskar til retten. Her har vi brukt butternut-gresskar, men andre sorter matgresskar kan også brukes.


Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 180°C.
Del gresskar i båter på langs og drypp over olivenolje. Vend litt på båtene slik at snittflatene får olje på seg. Gni deretter gresskarbåtene med litt smør. Dryss over hakket frisk timian, salt og nukvernet pepper.
Bak gresskarbåtene i ovnen i 45-50 minutter eller til gresskarbåtene er møre og lekre på farge.
Serveres umiddelbart som tilbehør til annen middag eller som en selvstendig rett.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 58,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,31.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er noen andre aktuelle artikler



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3245



Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.