Etter å ha sett tilbudene for helga, er det flere med tilbud på strimlet kjøtt, svin, biff og kylling. Og her er noen gode og ganske raske oppskrifter som bruker strimlet kjøtt i en eller annen variant. At disse kommer i en asiatisk periode her, er ikke tilfeldig da dette er en råvare som ofte brukes i Asia i forskjellige wok, salater og supper. Og her kan man gjerne kjøpe hele stykker med kjøtt istedenfor ferdig strimlet, det er billigere og ikke så mye arbeid å strimle selv.
Thai biffsalat med grillet biff
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
31.01.2018Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
250 gr roastbiff eller ytrefilet
1 dash salt og pepper
2 ss matolje
4 stk vårløk, snittede
1 stk agurk i skiver
1 stk løk i skiver
1 stk gulrot i tynne skiver
2 stk tomat i skiver
1 håndfull strimlet rødkål
3 ss friske mynteblader
2 ss koriander, hakket
1 ss finhakket, frisk sitrongress
Saus:
1 ss sitronsaft
2 ss fiskesaus
2 ts vineddik eller mirin
1 ts hakket, rød chili
2 ts olivenolje
1 ss sukker
2 ss hakkede peanøtter
1 dash chiliflakes evt.
Her kan en og bruke ferdig stekt roastbiff. Thai biffsalat er en kjent salat som vi har spist mange ganger under våre besøk her nede.Fremgangsmåte
Roastbiff eller ytrefilet krydres og grilles i en grillpanne med litt olje. Skjæres i skiver når det er ferdig.
Bland alt til sausen og alt av grønnsaker. Kjøttet blandes med grønnsakene og sausen helles over. Til slutt pyntes det evt med peanøtter og litt chili om en ønsker mer styrke.
Server evt risnudler ved siden av.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
76,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Avokadosalat med strimlet svinekjøtt
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
01.01.2018Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Studio Dreyer-HensleyIngredienser
600 g skinkebiff
2 ss rapsolje til steking
1 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 stk hode rødkål
1 pk ruccula
1 stk rødløk i tynne skiver
1 stk gulrot i tynne båter
2 stk avokado
saften av 2 stk klementin
4 ss olivenolje
1 ss tørket oregano
1 båt hvitløk
1 ts sukker
1 ts salt
1 dl ristede pinjekjerner
En rask, sunn og passende salat for en rask middag. Avokado i selskap med stekt kjøtt passer fint sammen med løk her. Her kan det og brukes rester etter julematen
Svinekjøtt enten det er kokt skinke, spekeskinke eller stekte strimler og bacon passer til både fruktige, spicy og hotte smaker, og er derfor knallgodt i salater.Fremgangsmåte
Skjær kjøtt i tynne skiver. Varm en stekepanne med
olje og stek kjøttet i til det får fin farge. Krydre med salt og pepper.
Bruk en skarp kniv eller ostehøvel og kutt rødkål i så tynne strimler som mulig. Kutt rødløk i tynne båter. Riv eller høvle gulrot i fine strimler. Del avokado og ta den ut av skallet. Skjær den i biter eller tynne skiver. Ha alt i en bolle.
Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne til de er gylne. Avkjøl og dryss dem over salaten.
Bland sammen klementinsaft, olivenolje, oregano og hvitløk. Smak til med salt og pepper og hell dressingen over salaten.
TIPS
Bruk gjerne ferdigdressing. Du kan også bruke de halvferdige dressingblandingene som skal blandes ut i olje og/eller vann.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
117,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Enkel biffwok
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
05.07.2017Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
500 g biffkjøtt strimlet
3 ss olje
1 liten kinakål finsnittet
1 stor gulrot grovreven
1 stor boks bambusskudd skjært i strimler
3 ts soyasaus
1 1/2 ts salt
1/2 ts pepper
3 dl buljong
2 ts
maizena mel
Her er det muligheter for å justere på grønnsakene. I forhold til originalen, så brukte vi og babymais, paprika, løk, hvitløk og ingefær. Mens vi byttet ut kinakål med sukkererter og litt fennikelFremgangsmåte
Stek kjøttet i olje på sterk varme sammen med hakket løk, hvitløk og ingefær.
. Legg til side og stek så grønnsakene lett.
Rør sammen maisenna og buljong og ha det i woken med alt det andre.
Rør godt til det koker opp.
Server med ris
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
94,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Wok med savoykål
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
02.05.2009Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
1 stk. strimlet savoykål
1 stk. renset og strimlet rød paprika
1 stk. løk i tynne ringer
2 båt hvitløk - finhakket
1 stk. rød chili - renset og finhakket
1 stk. kyllingfilet i strimler
3 ss olivenolje
1 boks kokosmelk
revet skall av ½ stk. sitron
salt, pepper
Wok er rask og velsmakende middag, her bl.a. med strimlet savoykål. Ønker du en ren vegetarrett uten kjøtt, kan du om du ønsker erstatte kyllingen med sopp.Fremgangsmåte
Varm oljen i en wok eller dyp stekepanne. Tilsett løk, hvitløk, chilipepper og kylling og stek det i 2-3 minutter til det er pent gyllent.
Tilsett kål og paprika og la det steke med i ca. 1 minutt. Hell på kokosmelk og la retten småsurre til kålen er mør, men ikke bløt, ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Server woken med kokt ris til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
146,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
13,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,79 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kylling- og grønnsakwok
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
22.03.2009Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
4 kyllingfileter, strimlet (eller 1 pakke strimlet kyllingkjøtt)
2 ss solsikkeolje
400 g blandete grønnsaker (paprika, vårløk, squash, brokkoli, gulrot, bambusskudd, asparges, sukkererter, aspargesbønner el likn)
1 rød chili, finhakket
2 hvitløkbåter, finhakket
1 tommelstor bit ingefær, finhakket
50 g cashewnøtter
1 ss sojasaus
1 ½ dl ferdig wok-saus (eller lag din egen, se under)
Frisk koriander eller vårløk, hakket
Hjemmelaget woksaus:
2 ss soyasaus
3 ss østerssaus
2 hvitløkbåter, finhakket
1 ss hvitvinseddik eller riseddik
3 ss ketchup
Fremgangsmåte
Varm 1 ss av oljen i en wokpanne eller en dyp stekepanne og stek kyllingbitene på høy temperatur til de er nesten gjennomstekt.
Ta dem ut av pannen og hold dem varme. Varm opp pannen igjen med resten av oljen og fres grønnsakene raskt sammen med chili, hvitløk, ingefær og cashewnøtter.
Tilsett kjøttet, sojasaus og wok-sausen, og stek det hele til det er gjennomvarmt. Dryss over hakkete urter.
Server med ris
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
138,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
14,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,32.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kinesisk lam- og nudelsuppe 2
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
03.09.2010Denne retten tar ca
50 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
Ca 500 g strimlet grytekjøtt av lam uten bein
2 ss olje til steking
1 ss finkuttet frisk ingefær
1 stk løk kuttet i grove biter
2 båt finkuttet hvitløk
2 stk gulrot kuttet i skiver eller staver
1 l vann
2 ts salt
1 ts sukker
2 dl halvtørr sherry
100 g shitakesopp
4 stk vårløk kuttet i skiver
4 ss frisk koriander
100 g ris- eller egg nudler
To av de viktigste ingrediensene i kinesiske kjøkken er ingefær og vårløk. Begge er tilstede i denne deilige suppen med ferskt lammekjøtt.Fremgangsmåte
1. Fres kjøttet i en varm wokpanne i to omganger. På denne måten blir kjøttet stekt og ikke kokt.
2. Fres ingefær, hvitløk, løk og gulrot raskt. Ha i kjøttet og tilsett all væsken sammen med salt, sukker og sopp.
3. La suppen småputre i 20-30 minutter før du har i vårløk, koriander og nudler. Trekk suppen til side og la trekke i 5 minutter før du serverer.
Server suppen rykende varm.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
80,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Thaigryte med kokosvri
Antall porsjoner =
3Dato lagt inn eller oppdatert
20.11.2014Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
ToroBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
1 pose TORO Thai Kyllinggryte
2 dl fløte
4 dl kokosmelk(1 boks)
350-400 g strimlet kylling- eller svinekjøtt.
2-3 ss brunt sukker
50 g grovhakkede cashewnøtter
1-2 stk.vårløk i ringer
Rask og enkel gryterett. Toro sine posegryter kan være greie som utgangspunkt for gryteretter. Her brukte vi brokkoli ved siden av, kanskje ikke passende men det var for hånden.Fremgangsmåte
1.Stek kjøttet i en stekepanne i litt margarin/olje
2.Tilsett brunt sukker og cashewnøtter og la dette karamellisere.
3.Tøm posens innhold over og rør inn kokosmelk og fløte.
4.Kok opp under omrøring og la det småkoke i 5 minutter.
5.Mot slutten av koketiden tilsettes vårløken.
Serveres med kokte nudler eller ris. Og kanskje brokkoli som vi gjorde.
Dryss over fersk koriander.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
180,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
13,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,2.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Thai-wok
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
23.05.2002Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
2 stk. kyllingfilet i strimler
1 stk. løk i båter
1 stk. rød paprika eller annen paprika, i strimler
2 båter hvitløk i tynne skiver
1 ss finhakket frisk ingefær
2 ts sukker
3 ss fiskesaus (asiatisk) evt. litt salt
1 ts soyasaus
0,5 ts pepper
2 dl hønsebuljong (utblandet)
1 dl kokosmelk
strimlet vårløk til pynt
I Thailand brukes fiskesaus på samme måte som vi bruker salt. Får du ikke tak i thailandsk fiskesaus, så går det bra å smake seg til med salt i stedet. Prøv vår thai-wok med kylling.Fremgangsmåte
1. Stek kyllingstrimlene i smør i en panne til det er jevnt hvitt over det hele.
2. Ha i oppdelt løk, paprika, hvitløk og ingefær og stek litt videre.
3. Tilsett sukker, fiskesaus (salt), soyasaus og pepper. Spe med hønsebuljong, vann og kokosmelk. Smak til retten.
Server med jasminris. Pynt gjerne med strimlet vårløk.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
101,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
10,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,71.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Strimlet surprise
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
09.11.2005Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
400 g strimlet svinekjøtt
ca. 2 ss chiliolje
ca. 5 poteter
1 boks mais eller korn fra 2 rå mais
1 rød paprika
3 ss crème fraiche
5 ts paprikapulver
7 ts chilipulver
1/2 ts salt
Fremgangsmåte
1. Stek svinekjøttet raskt på middels sterk varme med litt chiliolje. Strø på litt salt. Ta ut kjøttet av pannen.
2. Skjær poteter i små terninger - stek terningene sammen med mais. La det surre i pannen i ca. 15 minutter. Ha kjøttet tilbake i pannen når potetene er møre.
3. Rør inn chilipulver, paprikapulver og salt. Tilsett crème fraiche server med ytterligere creme fraiche og lange paprikastrimler.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
102,35 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Hot linsesuppe med strimlet svinekjøtt
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
05.11.2015Denne retten tar ca
40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
400 g renskåret svinekjøtt i strimler
2 ss flytende margarin
2 ss rapsolje
1 stk finhakket løk
2 båt finhakket hvitløk
1 stk hakket rød chili
1 boks hermetiske røde linser
1 boks hakkede hermetiske tomater
1 stk hønsebuljongterning
1 l vann
Knapt noe smaker bedre enn en suppe laget fra bunnen av. Lag gjerne suppen ferdig i dag, så trenger den bare varmes opp til middag i morgen. Tilsett stekte svinestrimler like før servering.Fremgangsmåte
1. Rens løk, hvitløk og chili. Finhakk løk og hvitløk, skjær chili i strimler. Fres grønnsakene i en gryte med olje til løken er blank.
Chili er normalt spisse i formen og kan variere i lengde, farge og ikke minst styrke. Del chili i to på langs, fjern stilk, frø og skillevegger, og skjær den opp i skiver. Bruk gjerne engangshansker når du renser chili.
2. Skyll linsene godt i kaldt vann. Tilsett avrente linser og hermetiske tomater. Rør alt godt sammen.
3. Tilsett buljong, og la suppen småkoke i 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
4. Stek strimlet svinekjøtt i flere omganger i en panne med olje, 2-4 minutter. Krydre med salt og pepper.
Ha strimlet svinekjøtt i suppen rett før servering. Server gjerne brød til suppen, men husk at energiinnholdet i retten vil da øke.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
89,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
7,49 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,27.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3416