Nå på ettersommeren dukker det alltid opp nye grønnsaker og spennende råvarer til oppskriftene. Kål og særlig blomkål/brokkoli er friske i butikken nå og derfor legger jeg da ut blomkål her og brokkoli senere i uken.
Her er da de mest populære og mest leste oppskrifter på nettsidene med blomkål som ingrediens, og alle er nærings og allergenberegnet. Og dette er de med mest lesere, høyest karakter og litt nye oppskrifter.
Her er 10 av de mest brukte og spennende oppskrifter med norsk blomkål.
Her er mer info om blomkål med næringsinnhold og flere oppskrifter.
Blomkål/brokkolisuppe
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
11.04.2015Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
ca 400 g blomkål /brokkoli, i biter
1 stk. liten løk , finhakket
2 båt hvitløk , finhakket
1 ss smør
5 dl vann
1 stk. grønnsaksbuljong (terning)
1 dl melk eller matfløte
¼ ts pepper
En god suppe som både er er lett og rask å lage. Her pyntet vi med hakket spekeskinke og dryss med persille. Og i tillegg så moste vi ikke all kålen, men hakket den heller i små biter. Det er godt med litt å tygge på.Fremgangsmåte
Skyll, rens og del opp grønnsakene, også stengelen. Smelt smøret i en kjele. Tilsett løk og hvitløk, og rør til løken blir myk og blank. Tilsett grønnsakene, vann og buljongterningen. La suppen småkoke i ca 10 minutter. Mos suppen med en stavmikser. Tilsett melken/matfløten. Smak til med pepper.
Tips:
Du kan godt bruke bare brokkoli eller bare blomkål i suppen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
29,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,92 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,94.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Verdens beste blomkålsuppe
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
19.09.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
1 blomkålhode
1 stor gulrot
1 purre
2 stilker selleri
4 stilker kruspersille
1 l kjøttkraft eller buljong (gjerne grønnsakbuljong)
salt og pepper
40 g smør
25 g hvetemel
2 eggeplommer
1 1/2 dl matfløte
bacon
Blomkålsuppe som er fyldig og virkelig god, nærmest en slags blomkålgryte. Om en ikke bruker skinke, kjøttkraft så er den vegetar, men ikke veganer.Fremgangsmåte
Vask og rens blomkålen og del den i små buketter. Vask grønnsakene og skrell gulroten. Del alt i små biter og ha grønnsakene og kraften i en kjele. Kok opp og la suppen trekke ca. 15 min. Smak til med salt og pepper. Sil fra kraften. Legg til side blomkålbukettene. Smelt fettet i en kjele og rør inn melet.
Spe med kraften under kraftig røring. Legg i blomkålbukettene og hold suppen varm. Rør sammen eggeplommer og fløte og ha i litt varm suppe. Hell denne blandingen tilbake i suppen og rør til suppen tykner. Suppen skal ikke kokes etter at egg/fløteblandingen er tatt i, men varmes kun til litt under kokepunktet. Server blomkålsuppe med et dryss av sprøstekte skinketerninger oppå.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
53,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Blomkålgrateng 2
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
09.08.2014Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Matoppskrift.noIngredienser
1 blomkålhode
100 g makaroni
3 ss revet ost
2 egg
1 ts hvetemel
2 dl melk
salt
pepper
paprikapulver
sellerisalat
Når blomkålen er på sitt beste her i Norge, kan dette være en grei måte å bruke den på. Lett middag som smaker godt.Fremgangsmåte
Blomkålen deles i buketter som kokes nesten møre i lett saltet vann. Legg bukettene i en smurt ildfast form, legg kokt makaroni over. Dryss på revet ost og hell over blandingen av egg, hvetemel og melk smakt til med krydderet.
Stek gratengen 30 minutter ved 200 C.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
88,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
10,08 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,49.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Vegetarwok 1
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
29.04.2007Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
150 g pak choy
1 stk. gulrot i strimler
100 g blomkål i små buketter
100 g brokkoli i små buketter
1 stk. grønn paprika i strimler eller staver
1 stk. gul paprika i strimler eller staver
150 g sukkererter - snittet
100 g frisk babymais hele eller i biter
4 stk. frisk grønn asparges i biter
1 stk. snittet rødløk
1 boks salatbønner
2 ss sesamolje
2 båt presset hvitløk
2 dl teriyakisaus
2 ss sesamfrø
100 g bønnespirer
2 ss hakket frisk koriander
Fremgangsmåte
Skjær grønnsakene i pene, like store biter.
Varm opp oljen i en wok og tilsett grønnsakene og salatbønnene. Wok i 2-3 minutter.
Tilsett presset hvitløk, teriyakisaus og sesamfrø, og bland inn bønnespirer og frisk koriander til slutt.
Server woken umiddelbart, gjerne med nudler.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
108,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
15,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Blomkålpuré
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
18.06.2016Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
1 stk blomkål
1½ dl melk
2 båt hvitløk
vann
salt og pepper etter smak
1½ dl matfløte
2 ss smør
Blomkålpuré er et nydelig tilbehør til f.eks. litt sterke, grove pølser og til røkt eller saltet kjøtt, stekt fisk og kylling.Fremgangsmåte
Rens blomkålhodet for blader og stilker. Del den i buketter og ha dem i en kjele. Dekk bukettene med vann, melk og litt salt. Kokes til blomkålen er veldig mør. Sil av vannet.
Ha fløte og smørterninger samt hakket hvitløk i en kjele og la det koke opp. La det koke under lokk i noen minutter. Sil av hvitløken og ha fløten over i kjelen med blomkålen. Visp godt sammen med en stålvisp til en stappe med grov struktur.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
68,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,84.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Sommersuppe med svinekjøtt
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
27.05.2004Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
ca 600 g lettsaltet svinekjøtt (svinekam, skinke)
1 blomkål
200 g asparges
4 vårløk
1 1/2 l buljong (vann+terning)
2 ss finhakket persille
Fremgangsmåte
1. Skjær kjøtt i strimler.
2. Kok opp buljong og la kjøttstrimlene trekke ca 5 min i buljonen.
3. Del blomkålen i små buketter og skjær vårløken i ringer.
4. Del aspargesen i 2 eller 3 hvis de er store. Ha grønnsakene i og la det trekke videre i ca 10 min.
Dryss over persille ved servering.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
51,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
0,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,79 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,26.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Blomkål med ostesaus og bacon eller reker
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
22.01.2010Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
1 stk blomkål
4 skive strimlet bacon
Hvit saus:
2 ss smør
2 ss hvetemel
4 dl melk
½ ts salt
½ ts malt hvit pepper
2 dl reven hvitost
Tilsett gjerne:
2 ss hakket frisk kruspersille
2 ss hakket frisk gressløk
Blomkål med ostesaus er en gammel klassiker som fortjener å bli børstet støv av! Det smaker ypperlig til middag, og baconet kan byttes ut med reker, om du ønsker det.Fremgangsmåte
Kok blomkålhodet så vidt mørt i lettsaltet vann. Lag hvit saus ved å smelte smør, røre inn mel og spe med melk. Kok opp og smak til med salt og pepper og rør til slutt inn revet ost og evt. hakket kruspersille og gressløk.
Stek baconstrimlene. Legg blomkålhodet på et fat. Hell over rykende varm saus og dryss på bacon eller reker og kruspersille. Server gjerne nykokte poteter eller godt brød til.
Du kan gjerne bytte ut baconet med 200 g reker.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
107,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,06.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Blomkålsalat med reddik og stilkselleri
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
13.07.2014Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
1 stk blomkål
1 bunt reddik
2 stilk stilkselleri (stangselleri)
1 bunt frisk gressløk
1 stk ekebladsalat
Dressing:
4 ss olivenolje
3 ss rødvinseddik
¼ ts salt
¼ ts pepper
¼ ts kajennepepper
1 ts finhakket frisk rosmarin
1 båt presset hvitløk
1 stk finhakket sjalottløk
Blomkålsalaten er det beste tilbehøret bl.a. til grillmaten. Du kan bytte ut ekebladsalat med lollosalat eller ferdigkjøpt salatblanding, om du ønsker.
Kok gjerne blomkålen raskt noen minutter i vann før den kjøles ned og blandes inn.Fremgangsmåte
Visp sammen ingrediensene til dressingen og sett den i kjøleskap til den skal brukes.
Del blomkålhodet i små buketter. Rens og skjær reddikene og stilksellerien i skiver. Klipp opp gressløken.
Skyll salaten og riv den grovt. Bland alle ingrediensene til salaten sammen.
Hell over dressingen eller server den ved siden av.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
49,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,51 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Gratinerte grønnsaker med cottage cheese
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
31.12.2013Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
1 stk brokkoli
½ stk blomkål
5 stk gulrot
100 g knollselleri (sellerirot)
2 stk egg
1 beger cottage cheese
En kjapp og mager ovnsrett som er tre ting på en gang! Den kan fint serveres som en egen rett, den kan serveres ved siden av fisk, kylling eller annet kjøtt, og den er også passende på en buffet. Uansett; nydelig!Fremgangsmåte
Skjær grønnsakene i passe biter. Damp dem i 4-5 minutter i vann.
Husk at brokkoli trenger bare 2 minutter, mens de andre grønnsakene trenger dobbelt så lang tid, så ha denne i til slutt.
Legg grønnsakene i en ildfast form.
Pisk eggene og bland dem med cottage cheese. Hell blandingen over grønnsakene.
Stekes i ovn 10-15 minutter ved 180 °C.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
50,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,84.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Brokkoli- og blomkålform med spicy saus
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
07.02.2011Denne retten tar ca
30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
1 stk blomkål
1 stk brokkoli
200 g røkt skinke
2 dl crème fraîche lett, 18 %
1 dl chilisaus - middels styrke
2 stk vårløk
4 ss sesamfrø
Deilig grønnsaksform med brokkoli og blomkål og en spicy saus som garantert vil friste både store og små ved middagsbordet.Fremgangsmåte
Skjær bort blader og de groveste stilkene på blomkålen og brokkolien og del i buketter. Kok bukettene i ca. 4 minutter i lettsaltet vann. La vannet renne godt av og legg bukettene i en smurt, ildfast form.
Legg over biter av skinke. Stekt kylling kan også brukes.
Vask og skjær vårløk i tynne skiver. Bland chilisaus med vårløk og créme fraîche og hell det over i formen.
Stek formen på nederste rille i ovnen ved 180°C i ca. 15 minutter.
Rist sesamfrøene i en tørr, varm panne til de blir gylne. Strø sesamfrø over ved serering. Server sammen med godt brød.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
91,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,84.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Grønnsakgrateng med blomkål og brokkoli
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
07.02.2011Denne retten tar ca
40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
½ stk lettkokt blomkål
250 g lettkokt brokkoli
½ stk strimlet kinakål
5 dl strimlet og forvellet hodekål
2 stilk stilkselleri (stangselleri) - hakket
3 ss hakket frisk kruspersille
smak til med salt og pepper
Gratengrøre:
3 dl melk
4 ss hvetemel
3 stk egg
¼ ts kajennepepper
2 dl revet hvitost
All slags grønnsaker kan brukes i grateng - også grønnsaksrester fra middagen i går. Den passer seg selv i ovnen mens du f.eks. kan gjøre i stand salaten.Fremgangsmåte
Kok grønnsakene knapt møre i lettsaltet vann. Du kan også bruke grønnsaksrester. La grønnsakene renne godt at. Kålen skal bare gis et raskt oppkok i lettsaltet vann.
Bland alle grønnsakene med hakket kruspersille, salt og pepper. Vær forsiktig med saltet ettersom grønnsakene allerede er kokt i saltet vann. Hell grønnsakene over i en ildfast form.
Rør sammen melk og mel og kok opp under omrøring. Ta det av varmen og rør inn sammenpiskede egg, smak til med kajennepepper, salt og pepper.
Hell gratengrøren over grønnsakene og dryss revet ost på toppen.
Stek gratengen midt i ovnen ved 200 grader i 15 - 20 minutter.
Server gratengen med salat og godt brød til
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
64,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,28.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Fiskekaker på grønnsaksseng
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
22.02.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
8 ferdig lagde fiskekaker av luksustypen
250 gram aspargesbønner
1 løk i ringer
0,5 blomkål i små biter
Andre grønnsaker etter hva man har: Gulrot, paprika, squash, purre, selleri, erter osv.
2 ss rapsolje.
Salt, pepper etter smak.
1 pose kyllingsaus eller annet
4 porsjoner med poteter, ris eller pasta
Navnet høres så flott ut, men hvorfor ikke ta en liten vri på fiskekakene og lag det litt fristende for både store og små.Fremgangsmåte
Sett potet, ris eller pasta til kok.
Så gjør ferdig grønnsakene:
Alt kuttes i staver, ringer og små biter. Stekes møre i stekepannen med litt smør/olje, salt/pepper og settes så til side.
Fiskekakene:
Om en har hjemmelagde eller kjøper gjør ikke så mye, men ikke kjøp disse vakum/plast pakkede, de smaker ikke noe særlig. Vi brukte hjemmelagde som vi hadde i fryseren, og når de er ferdige skal de bare stekes lett i stekepannen.
Saus:
Vi brukte ferdigsaus, Sauce Cafe de Paris fra Knorr, men en lys kyllingsaus pose passer greit her. Også vanlig brun saus.
Anretning/servering:
Legg grønnsaker i midten av tallerkenen, fiskekaker over og sprinkle med saus. Server poteter, ris eller pasta ved siden av i egen bolle.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
65,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
8,03 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,77.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Grønnsakwok m/svinekjøtt
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
09.09.2013Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
4-5 ss olivenolje
1 hvitløkbåt
1 blomkål
400 g asparges
2 orange eller gul paprika
150 g østerssopp
200 g svinekjøtt
salt og pepper
kjøttbuljong
karri, soyasaus
ev. litt honning
Som mange skjønner er wok favoritten her hjemme, i alle varianter. Denne er enkel og god.Fremgangsmåte
Oljen varmes i wokpannen og finhakket hvitløk tilsettes. Strimlet svinekjøtt tas i og freses lett. De oppdelte grønnsakene fordeles over og det hele stekes under konstant omrøring. Tilsett buljong etter behov. Smak til med salt, pepper, karri, soyasaus og ev.litt honning.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
58,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,34.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er noen andre aktuelle artikler
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3148