Fotograf:
Frukt.no
Blomkål med ostesaus er en gammel klassiker som fortjener å bli børstet støv av! Det smaker ypperlig til middag, og baconet kan byttes ut med reker, om du ønsker det. Oppskriften inneholder
108 Kalorier,
4 g Karbo,
5 g Protein og
8 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Blomkål med ostesaus og bacon eller reker er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
6658 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Blomkål med ostesaus og bacon eller reker!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 107.90 | 302.16 | Kcal |
Protein | 5.24 | 14.67 | gram |
Karbohydrat | 3.84 | 10.75 | gram |
Kostfiber | 1.05 | 2.94 | gram |
Fett | 7.72 | 21.62 | gram |
Mettet fett | 4.22 | 11.82 | gram |
Salt | 0.67 | 1.87 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.06 | Kr 14.17 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 120 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 14,23 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Kok blomkålhodet så vidt mørt i lettsaltet vann. Lag hvit saus ved å smelte smør, røre inn mel og spe med melk. Kok opp og smak til med salt og pepper og rør til slutt inn revet ost og evt. hakket kruspersille og gressløk.
Stek baconstrimlene. Legg blomkålhodet på et fat. Hell over rykende varm saus og dryss på bacon eller reker og kruspersille. Server gjerne nykokte poteter eller godt brød til.
Du kan gjerne bytte ut baconet med 200 g reker.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Frukt.no
(Intern: 26813)
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2010-01-22
Oppdatert dato:2010-01-22
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift