Nå som sommeren er på hell er det tid for alle de gode norske grønnsakene. Vi har snart alle de gode nye rotgrønnsakene på bordet, men akkurat nå er det norsk løk, gulrot, blomkål og broccoli som er spennende, og selvfølgelig nye poteter. Her er de mest populære og mest leste oppskrifter på nettsidene med gulrot som ingrediens, og alle er nærings og allergenberegnet. Jeg har jo i mange år ført statistikk på bruk av oppskriftene og registrert deres karakterer
Her er 8 av de mest brukte + 2 nye og spennende oppskrifter med norske gulerøtter.
Her er mer info om gulrot med næringsinnhold og flere oppskrifter.
Gulrotsalat med sitron
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
13.07.2014Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
450 g små gulrøtter
revet skall og saft av 1/2 sitron
1 ss lyst demerarasukker
4 ss solsikkeolje
1 ts hasselnøtt- eller sesamolje
1 ts finhakket frisk oregano
salt
nymalt svart pepper
1 frisk oreganokvist til pynt
En flott salat som passser til grillmat. Som en ekstra spiss på kan man raspe inn enten litt agurk eller litt reddiker. Smak og behagFremgangsmåte
Riv gulrøttene fint og ha dem i en stor bolle. Rør inn sitronskall, 1-2 ss av sitronsaften, sukker og oljene og bland godt.
Tilsett mer sitronsaft og smak til med salt og pepper. Dryss på oregano, bland forsiktig og la salaten stå 1 time før den serveres, pyntet med oreganokvisten.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
110,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
7,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,05 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,06.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Gulrotbrød med cottage cheese
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
10.02.2015Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
5 dl lunkent vann
50 g gjær
2 ss olje
2 dl cottage cheese
1 ts salt
4 dl finrevet gulrot
4 dl grov sammalt hvete
800 g hvetemel
Dette brødet er bare så godt. Blir både saftig og smakfullt. Cottage cheese er litt vanskelig å blande, men det gjør ikke noe om det blir slike små osteperler i brødet. La de heve litt ekstra for ett mer luftig resultat. Og våre ble perfekte etter 35 min på nederste rille med varmluft. Da brukte vi brødformer.Fremgangsmåte
(2 brød)
Rør gjæren ut i litt av det fingervarme vannet, og ha det i en bakebolle. Tilsett resten av vannet, olje, cottage cheese, salt og revne gulrøtter.
Arbeid inn det grove og fine melet til en smidig deig, dekk bakebollen med plast og sett deigen til heving i ca 1 time.
Ta deigen ut på et melet bakebord og del i to. Form til runde eller avlange brød, og legg dem på bakepapirkledd stekebrett eller i smurte/bakepapirkledde former. Dekk til og la brødene etterheve i ca 30 minutter. Pensle med litt melk eller olje og dryss med litt grovt mel før de stekes ved 200 C i 30-40 minutter på nederste rille. Avkjøl på rist.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
205,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
36,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,64.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Gulrotkake med glasur
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
12.09.2014Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Alletiders kogebogBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
4 egg
2 dl maisolje
400 g sukker (evt. rørsukker)
400 g hvetemel
3 ts bakepulver
1 ss støtt kanel
1 knsp støtt nellik
500 g reven gulerot (5 stk)
100 g hakkede valnøttekjerner (eller hasselnøttekjerner)
Glasur:
100 g fløteost naturell
1 dl creme fraiche
1 dl melis
litt reven sitronskall
Nydelig gulrotkake fra min gode venn Per i Danmark som er ekspert innen gulrotkaker. Denne er saftig og nydelig usunn!Fremgangsmåte
Pisk sukker og olje kremet, tilsett eggene et av gangen. Bland mel, bakepulver, kanel og nellik. Sikt melblandingen i deigen og vend revne gulerøtter og hakkede nøtter i til sist. Smør en springform (24 cm) og dryss med mel.
Bak kaken ved 175 grader i ca. 1 time. Det må ikke henge deig ved en strikkepinne stukket ned midt i kaken.
La kaken kjøle av ½ time i formen, før den kjøler seg på en bakerist.
Glasur:
Pisk fløteost, creme fraiche, melis og sitronskall sammen og smør den tyktflytende krem på kaken.
Servering:
Serveres med årstidens frukt - f.eks. plommer, aprikoser eller druer.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
320,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
38,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
16,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Gulrotburgere
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
16.10.2015Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
10 gulrøtter, skrellet og kuttet i biter
2 ss. olje
3 hvitløksbåter, finhakket
3 løk, kuttet i småbiter
2 selleristilker, kuttet i terninger
1 chili, kuttet i bittesmå biter
5 ss. soyasaus
1/2 hvitløkspulver
1/2 ts. basilikum
1/2 ts. paprika
1/2 ts. oregano
1/2 ts. persille
10 ss. tahin/peanøttsmør
1 dl. hvetemel
Gulrotburgere høres jo litt rart ut, men denne er slett ikke så verst. Våre ble litt myke, men smaken er der. Chilien kan byttes ut med tilsvarende mengde paprika. Og om en vil eksperiementere kan man bruke kålrabi sammen emd gulrøttene.
Her serverte vi i rundstykker, da det ikke var flere hamburgerbrød igjen.Fremgangsmåte
Dampkok gulrøttene til de er myke (ca. 15 minutter). Hell av vannet, og mos dem.
Varm opp oljen til middels varme, stek hvitløken, løken, sellerien og chilien i 7 minutter. Tilsett soyasaus, hvitløkspulver, persille og oregano, og la det hele steke til alt er mykt.
I en bolle blandes så gulrøttene, tahin/peanøttsmør og grønnsakene. Krydre etter smak, og ha i mel om deigen ikke er fast nok. Varm ovnen til 200 grader. Lag burgerne i den størrelsen du ønsker, legg dem på et smurt bakeark, og stek dem slik at de blir myke på begge sider (ca. 10-12 minutter på hver side).
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
106,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
8,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,94 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,01.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Gulrotsuppe med ingefær
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
22.03.2008Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
8 stk. gulrot
1 stk. løk
2 båt hvitløk
1 ss rapsolje
2 ss revet frisk ingefær
3 stk. grønnsaksbuljong (terning)
12 dl vann
2 dl crème fraîche
salt
3 dråpe tabasco
16 stk. krepsehaler
4 stilk frisk dill
Fremgangsmåte
1. Skrell gulrøtter, løk og hvitløk og skjær i mindre biter. Surr grønnsakene i olje i noen minutter uten at de tar farge.
2. Tilsett ingefær og la det steke forsiktig en liten stund.
3. Tilsett buljong og vann og la suppen koke under lokk til gulrøttene er myke.
4. Tilsett créme fraîche og smak suppen til med salt, noen dråper tabasco, krepsehaler og frisk dill.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
49,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Enkel grønnsakssuppe m/kjøtt
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
17.09.2013Denne retten tar ca
40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
2 gulrøtter
1 løk
1/2 sellerirot
6 poteter
1 liten purre
2 persillerøtter
2 ss olje
100 g kjøtt i biter. Bruk gjerne rester av skinke, pølse og lignende.
Salt og pepper
Nå som tiden er inne for alle de norske grønnsaken er dette en enkel og sunn suppe, som samtidig varmer. Bruk det man haver i denne.Fremgangsmåte
Alt skrelles, renses og kuttes i terninger. Varm oljen og surr gulrot, løk, sellerirot og evt kjøtt. Tilsett alt det andre og fyll å vann til det dekker. Kokes til alt er mørt og smakes til med salt og pepper.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
69,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Gulrotsuppe med svinekjøtt
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
28.10.2016Denne retten tar ca
40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Studio Dreyer HensleyIngredienser
300 g renskåret svinekjøtt i strimler fra flatbiff
1 ½ kg gulrot
400 g potet
1 stk løk
1 ss margarin eller olje til steking
1,2 l kjøttbuljong (utblandet)
1 dl kesam 1%
1 ts salt
½ ts pepper
½ stk purre
Gulrotsuppe er en sunn, fyldig og fargerik suppe med mye smak.Fremgangsmåte
1. Skrell 1 kg gulrøtter og potetene og kutt dem i små biter. Finhakk løk/hvitløk.
2. Surr løk i margarin/olje til det er gyldent. Ha i gulrøtter og poteter. Hell over kraft. La det koke i ca. 10-15 minutter til grønnsakene er møre. Skjær imens resten av gulrøttene i tynne skiver.
3. Kjør suppen glatt i foodprosessor eller med en stavmikser.
4. Kok opp suppen. Ha i resten av gulrøttene og purre. La det koke i 5 minutter til de er møre. Smak til med salt, pepper og kesam.
5. Fres svinekjøttet raskt i varm panne i 2-4 minutter og dryss på salt og pepper. Legg det ferdigstekte kjøttet i suppen.
PSST:
Noen poteter har mer stivelse i seg enn andre. Stivelse gjør at suppen tykner. Synes du suppen blir for tykk, ha gjerne i litt mer vann.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
37,27 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,53 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,27.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kjøttdeiggryte med kål
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
17.02.2016Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
400 g kjøttdeig
2 ss olje
1/2 lite hodekål strimlet
Evt 1 gulrot i biter
1 ts salt
1/2 ts pepper
2 ts paprika
1 ss soyasaus
2-3 dl vann
3-5 ss rømme
En enkel og utrolig god gryterett. Vi brukte karbonadedeig, men alt av slike deiger kan brukes. Pass på å smake til før servering. Soyasaus setter prikken over i(en), men vi pleier å ha i litt cayennepepper + litt magisk krydderblanding. Server med poteter eller brød. En gryte som absolutt anbefales.Fremgangsmåte
Brun kjøttdeig i olje og ha i kålen. Brun lett.
Tilsett gulrot, salt, pepper, krydder, vann og soyasaus.
Rør rundt og la surre i 15 minutter til kålen er myk.
Smak til med krydder
Rør inn rømme før servering
Server med poteter eller brød
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
109,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Bakte gulrøtter med kardemomme
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
19.12.2015Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Jon Marius NilssonIngredienser
900 g gulrot
4 ts smeltet smør
2 ts rapsolje
1 ts malt kardemomme
½ ts salt
Bakte gulrøtter med kardemomme smaker nydelig som tilbehør til middag eller som innslag på en buffet eller til tapas.Fremgangsmåte
Sett ovnen på 230°C.
Skrell og skjær gulrøtter i skrå skiver (se bildet).
Bland sammen smeltet smør, olje, kardemomme og salt i en bolle. Legg gulrotskivene i og bland godt slik at de er godt dekket med kardemommeblandingen.
Legg gulrotskivene utover på bakepapir på en stekeplate og bak dem i ovnen i ca. 15 minutter.
Server gulrøttene umiddelbart.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
58,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
6,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Gulrotstuing
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
22.03.2008Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
¾ kg gulrot
3 dl vann
½ ts salt
Saus:
4 dl melk
2 ½ ss hvetemel
salt
¼ ts malt hel hvit pepper
1 ss klippet persille
1 ss smør
Fremgangsmåte
1. Rens og del gulrot i skiver eller biter. Kok gulrotbitene såvidt møre i lettsaltet vann.
2. Pisk ut melet i melken og kok opp under omrøring til en saus. Smak sausen til med salt, pepper (eller muskat om ønskelig) og smør. Rør inn gulrotbitene.
3. Strø over persille ved servering og servér med f.eks. stekte pølser og poteter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
46,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
5,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3147