På 17 mai er det ofte fyr på grillen og pølser er vel en av feavorittene særlig for den yngre generasjon eller de som er sultne og ikke kan vente. Er det dårlig vær kan man enkelt ordne grillpølsene innendørs i ovnsgrillen eller på en elektrisk grill. Men her er 10 forslag til pølser på den store dagen.
Fylte pølser på grill
Antall porsjoner =
8Dato lagt inn eller oppdatert
02.05.2003Denne retten tar ca
15 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Matoppskrift.noIngredienser
16 knakkpølser
200-300 g chadder
16 skiver bacon
Ost med mye smak og bacon er en perfekt kombinasjonFremgangsmåte
Skjær pølsene langsetter, men ikke helt igjennom.
Skjær osten i 16 fingerbrede deler, og legg en i hver pølse.
Fjern svoren fra baconet og rull en skive rundt hver pølse. Fest med en cocktailpinne.
Stek pølsene under grillen i ovnen, eller på åpen grill, til baconet er sprøtt og osten smeltet. Snu dem av og til.
Serveres rett fra grillen, med brød eller potetmos til, gjerne også en grønn salat.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
292,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
24,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9,75.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Grillet chorizo grillpølse med gulrotsalat
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
13.07.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
600 gram pølser. Chorizo grill og vanlig grillpølse
Salat
450 g små gulrøtter
revet skall og saft av 1/2 sitron
1 ss lyst demerarasukker
4 ss solsikkeolje
1 ts hasselnøtt- eller sesamolje
1 ts finhakket frisk persille
salt
nymalt svart pepper
1 frisk persillekvist til pynt
Vi bruket slik chorizo grillpølse som jeg fant i disken på Rema. Fantastisk god på smaken. Og sammen med litt vanlige grillpølser ble det en fin kombinasjonFremgangsmåte
Salat
Riv gulrøttene fint og ha dem i en stor bolle. Rør inn sitronskall, 1-2 ss av sitronsaften, sukker og oljene og bland godt.
Tilsett mer sitronsaft og smak til med salt og pepper. Dryss på persille, bland forsiktig og la salaten stå 1 time før den serveres, pyntet med persillekvisten.
Pølsene grilles på vanlig måte. Snittes opp før servering. Server evt med potetsalat.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
240,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
5,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
19,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 13,92.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kalkunpølser med godt følge
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
28.01.2005Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
2 røkte kjøttpølse av kalkun per person
Mandelpotet- og kålrotstappe:
(2 personer)
1 kålrot
8 mandelpoteter
litt melk eller matfløte
1-2 ts salt
litt kvernet pepper
evt. revet muskatnøtt
Fremgangsmåte
Skjær 3-4 kryss i skinnet på begge sider av pølsene for at de ikke skal sprekke under steking. Stek pølsene ved middels eller svak varme til pølsene er gjennomvarme og har fått en gyllen og fin farge på skinnet. Server kalkunpølsene med en fristende salat og mandelpotet- og kålrotstappe. Polenta og couscous er to andre fristende og raske alternativer.
Mandelpotet- og kålrotstappe:
Fjern skallet på kålrota og skjær den i litt store terninger. Kok opp. Skrell så potetene og kok kålrot og mandelpoteter 5-10 minutter til alt er mørt. Hell fra vannet og mos godt. Spe med litt melk eller matfløte og smak til med salt, pepper og eventuelt litt revet muskat.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
70,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
6,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,68.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Pølsesnacks
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
01.11.2005Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
4 pølser etter valg, gjerne chili, bratwurst el. lign.
8-10 skiver chorizopølse
8-10 skiver salami eller fårepølse
1 paprika
8 cherrytomater
8 aprikoser
8 svisker
Grillpinner
Fremgangsmåte
I ovnen: 225°C i ca. 12 minutter.
Slik gjør du:
1. Legg grillpinnene i vann minst 15 minutter, og del de evt. i passende lengder med en saks.
2. Del pølsene i fire biter, og træ de på spydet sammen med spekepølse, frukt og grønnsaker. Du velger selv hvilke kombinasjoner du ønsker.
3. Stek de i ovnen på 225°C i ca. 12 minutter, eller stek de i stekepanne ved middels varme.
4. Server som snacks med f.eks. guacamole som dip eller en karrimajones (se egne oppskrifter).
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
201,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
6,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
15,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 13,91.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Bratwurst-hotdogs
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
23.03.2013Denne retten tar ca
60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Alletiders kogebogBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
375 g. Rødkål
1 løk
2 ss. solsikkeolje
2 fedd hvitløk knust
½ ss. karvefrø
1 ¼ dl. eplecidereddik
2 ss. brun farin
salt
friskkvernet pepper
6 bratwurst (tykke grillpølser)
olje til pensling
6 hotdogbrød
sterk sennep som tilbehør
Denne kan jo og lages med ferdig rødkål/surkål. Enkelt og greitFremgangsmåte
Skjær rødkålen og løken i fine strimler med en skarp kniv eller bruk en foodprocessor. Varm oljen opp i en stor kasserolle. Ha kål, løk og hvitløk i og stir-fry det i 5-6 minutter, til kålen er mørnet en smule.
Tilsett karvefrø og stir-fry i ytterligere 1-2 minutter. Tilsett eddik, farin, salt og pepper. Sett kålen i kok, skru ned for varmen og la den koke under lokk i 25 minutter, til den er helt mør. Ta kålen av varmen og la den bli helt kald.
Pensle pølsene lett med olje og grille dem inndirekte over middels varme i 16-18 minutter, til de er gjennomstekte. Vend dem en gang under stekingen.
Smør litt sennep på brødene, legg en stor full skje rødkål på hvert og deretter en pølse. Server straks.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
158,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
11,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
9,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Barnas grillmiks
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
02.07.2016Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie RodriguezBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
8 stk grillspyd
16 små kjøttboller
16 cherrytomater
4 stk pølser delt i 4
evt 8 kyllingbiter/vinger
1 liten blomkål
1 hodesalat
0,5 boks rømme
2 ss sukker
4 ss sitronsaft
En grillrett som er for alle, men noe måtte jeg jo kalle den. Her grilte vi pølsebiter, tomater og kjøttboller, men og annet kan tres på spydene. Og med kokt blomkål, saus og en salat er dette lett og god mat.
Salaten er den vi pleier å bruke. Den er mild og har ingen ukjente ting i seg. Rømme med sukker og sitronsaft gir en mild blanding.
En annen vri her kunne være å bruke nykål som er dampet lett.Fremgangsmåte
Gjør klar grillen og tre pølser, kjøttboller, tomater og evt kyllingbiter vekselvis på spydene. Grilles lett uten for mye grillsaus.
Del opp og kok blomkålen mør.
Bland rømme, sukker og sitronsaft. Rør inn snittet salat.
Server grillspydene med kål og salat og evt litt brun saus ved siden av.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
102,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,78.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Fylte grillpølser
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
10.12.2005Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
8 grill-, knakk- eller 4 kjøttpølser
1 ss sennep
1 løk
1 ts kinesisk soyaolje
1 ss tomatpuré
8 skiver bacon
En spennende pølse med fristende smak av krydder. Passer perfekt til kvelder ved grillen eller ved sommerens hagefester som en oppkvikkende forrett.Fremgangsmåte
Skjær et dypt snitt på langs i pølsene. Rør sammen sennep, finhakket løk, soya og tomatpuré og fordel blandingen i snittene.
Klem pølsene forsiktig sammen og surr baconskivene rundt. Baconskivene festes med tannstikkere. Snu pølsene ofte på grillen. Flytt risten høyere opp hvis baconet blir for brunt.
En annen variant er å smøre et tynt lag usøtet sennep i pølsesnittet og så legge i tykke strimler hvit ost. Surr baconskivene rundt og fest dem med tannstikkere.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
213,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
17,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Gratinerte pølser i brød
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
27.05.2002Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Magnus Thor MagnussonIngredienser
500 g pølser f.eks grillpølse, frankfurter, løkpølse
8-10 pølsebrød
1 dl revet hvitost
Fyll 1:
1 bunt persille
1 båt hvitløk
1 ss sennep
2 dl revet ost
Fyll 2:
1 hakket løk
1 dl chilisaus
2 dl revet hvitost
Fyll 3:
1 eple
1 ts karri
1 dl revet hvitost
Fremgangsmåte
1. Legg kalde pølser i brød, tett i tett, i en ildfast form.
2. Legg på ønsket fyll og dryss ost over. Stekes i ovnen på 225° C ca. 15 minutte
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
205,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
13,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
12,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,99.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Corn dogs (maispølser)
Antall porsjoner =
8Dato lagt inn eller oppdatert
30.10.2006Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
2 1/2 dl siktet hvetemel
1 3/4 dl gult maismel
2 ss Demerarasukker
1 1/2 ts bakepulver
1/2 ts salt
2 ss margarin
1 stort, sammenvispet egg
1 3/4 dl helmelk
8 grillpølser
8 grillspyd i tre
matolje til fritering
Fremgangsmåte
1. Bland alle de tørre ingrediensene i en stor skål. Tilsett margarin og bland til en smuldrete masse. Bland i det sammenpiskede egget og melken, og visp til en glatt røre.
2. Tørk av pølsene og tre dem på langs inn på grillspydene. Dypp hver pølse i røren og sørg for at laget som dekker den, blir jevnt ved hjelp av en slikkepott.
3. Varm opp oljen til 200° i en jerngryte eller lignende, og friter pølsene som er dekket med røre, i 4-5 minutter. Serveres med én gang.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
264,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
21,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
16,05 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,94.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Pølsefest på grillen
Dato lagt inn eller oppdatert
27.05.2002Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Andreas LischkaIngredienser
Pølser du kan velge mellom:
Løkpølser
Bratwurst/Bratwurstgrill
Hvitløkspølser
Ostepølser
Pepperpølser
Frankfurter
Chilipølser
Grillpølser
Pølser med baconskiver
Tips for bruk av pølser på grillen. Det er uante mulightere ved pølser og prøv gjerne slike spesialpølser som det er fler og fler i handelen nå.Fremgangsmåte
Beregn 2-3 pølser per person
Praktisk talt alle typer pølser egner seg til grilling. Men med en varm grill kan det lett sje at pølsene sprekker. Det kan du unngå ved å lage et par, tre snitt i hver langside av pølsene før du legger dem på grillen. Helt sikker mot sprekk er du hvis du velger grillpølser - de er nemlig skinnfrie. Uansett pølsetype, så er det viktig at du snur pølsene ofte. Både for å unngå sprekk og at pølsene blir svidd.
Tips til tilbehør:
agurk, ananas, bacon, baguetter, bakt potet, chilisaus, fransk dressing, hvitløk, italiensk salat, ketchup, kinakål, loff, lomper, løk, mais, olliven, paprika, pommes frites, potetsalat, purre, pølsebrød, rekesalat, revet ost, rødbeter, rømme, salat, sennep, sjampinjong, sommersalat, sylteagurk, thousand island, tomater, vestkystsalat.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
0 kcal pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3325