10 gode pølseretter til 17 mai


Oppdatertdato: 2023-05-16 Tema: 17_mai Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


På 17 mai er det ofte fyr på grillen og pølser er vel en av feavorittene særlig for den yngre generasjon eller de som er sultne og ikke kan vente. Er det dårlig vær kan man enkelt ordne grillpølsene innendørs i ovnsgrillen eller på en elektrisk grill. Men her er 10 forslag til pølser på den store dagen.

Annonse



Fylte pølser på grill


Prøv også Fylte pølser på grill.

Antall porsjoner = 8
Dato lagt inn eller oppdatert 02.05.2003
Denne retten tar ca 15 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Matoppskrift.no

Ingredienser

16 knakkpølser
200-300 g chadder
16 skiver bacon


Ost med mye smak og bacon er en perfekt kombinasjon


Fremgangsmåte

Skjær pølsene langsetter, men ikke helt igjennom.

Skjær osten i 16 fingerbrede deler, og legg en i hver pølse.

Fjern svoren fra baconet og rull en skive rundt hver pølse. Fest med en cocktailpinne.

Stek pølsene under grillen i ovnen, eller på åpen grill, til baconet er sprøtt og osten smeltet. Snu dem av og til.

Serveres rett fra grillen, med brød eller potetmos til, gjerne også en grønn salat.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 292,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 24,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,75.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Grillet chorizo grillpølse med gulrotsalat


Prøv også Grillet chorizo grillpølse med gulrotsalat.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 13.07.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

600 gram pølser. Chorizo grill og vanlig grillpølse

Salat
450 g små gulrøtter
revet skall og saft av 1/2 sitron
1 ss lyst demerarasukker
4 ss solsikkeolje
1 ts hasselnøtt- eller sesamolje
1 ts finhakket frisk persille
salt
nymalt svart pepper
1 frisk persillekvist til pynt


Vi bruket slik chorizo grillpølse som jeg fant i disken på Rema. Fantastisk god på smaken. Og sammen med litt vanlige grillpølser ble det en fin kombinasjon


Fremgangsmåte

Salat
Riv gulrøttene fint og ha dem i en stor bolle. Rør inn sitronskall, 1-2 ss av sitronsaften, sukker og oljene og bland godt.

Tilsett mer sitronsaft og smak til med salt og pepper. Dryss på persille, bland forsiktig og la salaten stå 1 time før den serveres, pyntet med persillekvisten.

Pølsene grilles på vanlig måte. Snittes opp før servering. Server evt med potetsalat.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 240,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,92.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Kalkunpølser med godt følge


Prøv også Kalkunpølser med godt følge.

Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 28.01.2005
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

2 røkte kjøttpølse av kalkun per person

Mandelpotet- og kålrotstappe:
(2 personer)
1 kålrot
8 mandelpoteter
litt melk eller matfløte
1-2 ts salt
litt kvernet pepper
evt. revet muskatnøtt



Fremgangsmåte

Skjær 3-4 kryss i skinnet på begge sider av pølsene for at de ikke skal sprekke under steking. Stek pølsene ved middels eller svak varme til pølsene er gjennomvarme og har fått en gyllen og fin farge på skinnet. Server kalkunpølsene med en fristende salat og mandelpotet- og kålrotstappe. Polenta og couscous er to andre fristende og raske alternativer.

Mandelpotet- og kålrotstappe:
Fjern skallet på kålrota og skjær den i litt store terninger. Kok opp. Skrell så potetene og kok kålrot og mandelpoteter 5-10 minutter til alt er mørt. Hell fra vannet og mos godt. Spe med litt melk eller matfløte og smak til med salt, pepper og eventuelt litt revet muskat.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 70,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,68.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Pølsesnacks.

Pølsesnacks


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 01.11.2005
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

4 pølser etter valg, gjerne chili, bratwurst el. lign.
8-10 skiver chorizopølse
8-10 skiver salami eller fårepølse
1 paprika
8 cherrytomater
8 aprikoser
8 svisker
Grillpinner



Fremgangsmåte

I ovnen: 225°C i ca. 12 minutter.

Slik gjør du:
1. Legg grillpinnene i vann minst 15 minutter, og del de evt. i passende lengder med en saks.
2. Del pølsene i fire biter, og træ de på spydet sammen med spekepølse, frukt og grønnsaker. Du velger selv hvilke kombinasjoner du ønsker.
3. Stek de i ovnen på 225°C i ca. 12 minutter, eller stek de i stekepanne ved middels varme.
4. Server som snacks med f.eks. guacamole som dip eller en karrimajones (se egne oppskrifter).

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 201,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,91.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bratwurst-hotdogs.

Bratwurst-hotdogs


Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 23.03.2013
Denne retten tar ca 60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Alletiders kogebog
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

375 g. Rødkål
1 løk
2 ss. solsikkeolje
2 fedd hvitløk knust
½ ss. karvefrø
1 ¼ dl. eplecidereddik
2 ss. brun farin
salt
friskkvernet pepper
6 bratwurst (tykke grillpølser)
olje til pensling
6 hotdogbrød
sterk sennep som tilbehør


Denne kan jo og lages med ferdig rødkål/surkål. Enkelt og greit


Fremgangsmåte

Skjær rødkålen og løken i fine strimler med en skarp kniv eller bruk en foodprocessor. Varm oljen opp i en stor kasserolle. Ha kål, løk og hvitløk i og stir-fry det i 5-6 minutter, til kålen er mørnet en smule.

Tilsett karvefrø og stir-fry i ytterligere 1-2 minutter. Tilsett eddik, farin, salt og pepper. Sett kålen i kok, skru ned for varmen og la den koke under lokk i 25 minutter, til den er helt mør. Ta kålen av varmen og la den bli helt kald.

Pensle pølsene lett med olje og grille dem inndirekte over middels varme i 16-18 minutter, til de er gjennomstekte. Vend dem en gang under stekingen.

Smør litt sennep på brødene, legg en stor full skje rødkål på hvert og deretter en pølse. Server straks.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 158,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,57.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Barnas grillmiks.

Barnas grillmiks


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 02.07.2016
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Rodriguez
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

8 stk grillspyd

16 små kjøttboller
16 cherrytomater
4 stk pølser delt i 4
evt 8 kyllingbiter/vinger
1 liten blomkål
1 hodesalat
0,5 boks rømme 2 ss sukker
4 ss sitronsaft


En grillrett som er for alle, men noe måtte jeg jo kalle den. Her grilte vi pølsebiter, tomater og kjøttboller, men og annet kan tres på spydene. Og med kokt blomkål, saus og en salat er dette lett og god mat.
Salaten er den vi pleier å bruke. Den er mild og har ingen ukjente ting i seg. Rømme med sukker og sitronsaft gir en mild blanding.

En annen vri her kunne være å bruke nykål som er dampet lett.


Fremgangsmåte

Gjør klar grillen og tre pølser, kjøttboller, tomater og evt kyllingbiter vekselvis på spydene. Grilles lett uten for mye grillsaus.
Del opp og kok blomkålen mør.
Bland rømme, sukker og sitronsaft. Rør inn snittet salat.

Server grillspydene med kål og salat og evt litt brun saus ved siden av.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 102,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,78.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fylte grillpølser.

Fylte grillpølser


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 10.12.2005
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

8 grill-, knakk- eller 4 kjøttpølser
1 ss sennep
1 løk
1 ts kinesisk soyaolje
1 ss tomatpuré
8 skiver bacon


En spennende pølse med fristende smak av krydder. Passer perfekt til kvelder ved grillen eller ved sommerens hagefester som en oppkvikkende forrett.


Fremgangsmåte

Skjær et dypt snitt på langs i pølsene. Rør sammen sennep, finhakket løk, soya og tomatpuré og fordel blandingen i snittene.
Klem pølsene forsiktig sammen og surr baconskivene rundt. Baconskivene festes med tannstikkere. Snu pølsene ofte på grillen. Flytt risten høyere opp hvis baconet blir for brunt.

En annen variant er å smøre et tynt lag usøtet sennep i pølsesnittet og så legge i tykke strimler hvit ost. Surr baconskivene rundt og fest dem med tannstikkere.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 213,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,17.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gratinerte pølser i brød.

Gratinerte pølser i brød


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 27.05.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Magnus Thor Magnusson

Ingredienser

500 g pølser f.eks grillpølse, frankfurter, løkpølse
8-10 pølsebrød
1 dl revet hvitost

Fyll 1:
1 bunt persille
1 båt hvitløk
1 ss sennep
2 dl revet ost

Fyll 2:
1 hakket løk
1 dl chilisaus
2 dl revet hvitost

Fyll 3:
1 eple
1 ts karri
1 dl revet hvitost



Fremgangsmåte

1. Legg kalde pølser i brød, tett i tett, i en ildfast form.
2. Legg på ønsket fyll og dryss ost over. Stekes i ovnen på 225° C ca. 15 minutte

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 205,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,99.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Corn dogs (maispølser).

Corn dogs (maispølser)


Antall porsjoner = 8
Dato lagt inn eller oppdatert 30.10.2006
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

2 1/2 dl siktet hvetemel
1 3/4 dl gult maismel
2 ss Demerarasukker
1 1/2 ts bakepulver
1/2 ts salt
2 ss margarin
1 stort, sammenvispet egg
1 3/4 dl helmelk
8 grillpølser
8 grillspyd i tre
matolje til fritering



Fremgangsmåte

1. Bland alle de tørre ingrediensene i en stor skål. Tilsett margarin og bland til en smuldrete masse. Bland i det sammenpiskede egget og melken, og visp til en glatt røre.

2. Tørk av pølsene og tre dem på langs inn på grillspydene. Dypp hver pølse i røren og sørg for at laget som dekker den, blir jevnt ved hjelp av en slikkepott.

3. Varm opp oljen til 200° i en jerngryte eller lignende, og friter pølsene som er dekket med røre, i 4-5 minutter. Serveres med én gang.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 264,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 21,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,05 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,94.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pølsefest på grillen.

Pølsefest på grillen


Dato lagt inn eller oppdatert 27.05.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Andreas Lischka

Ingredienser

Pølser du kan velge mellom:
Løkpølser
Bratwurst/Bratwurstgrill
Hvitløkspølser
Ostepølser
Pepperpølser
Frankfurter
Chilipølser
Grillpølser
Pølser med baconskiver


Tips for bruk av pølser på grillen. Det er uante mulightere ved pølser og prøv gjerne slike spesialpølser som det er fler og fler i handelen nå.


Fremgangsmåte

Beregn 2-3 pølser per person

Praktisk talt alle typer pølser egner seg til grilling. Men med en varm grill kan det lett sje at pølsene sprekker. Det kan du unngå ved å lage et par, tre snitt i hver langside av pølsene før du legger dem på grillen. Helt sikker mot sprekk er du hvis du velger grillpølser - de er nemlig skinnfrie. Uansett pølsetype, så er det viktig at du snur pølsene ofte. Både for å unngå sprekk og at pølsene blir svidd.

Tips til tilbehør:
agurk, ananas, bacon, baguetter, bakt potet, chilisaus, fransk dressing, hvitløk, italiensk salat, ketchup, kinakål, loff, lomper, løk, mais, olliven, paprika, pommes frites, potetsalat, purre, pølsebrød, rekesalat, revet ost, rødbeter, rømme, salat, sennep, sjampinjong, sommersalat, sylteagurk, thousand island, tomater, vestkystsalat.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3325
Julekaker.Produkttester.
Lefser.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.