10 gode retter med gratinert ost på toppen


Oppdatertdato: 2023-01-23 Tema: Ost Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Jeg så gjennom tilbudsavisene som vanlig og denne uka var det noen som hadde Norvegia 2x1 kg på tilbud. Dette kan lønne seg når en har mange hjemme som skal ha ost på brødskiva med diverse tilbehør. Men om en plutselig har for mye ost så går det fint å bruke ost på toppen av mange retter, reven til gratinering eller i skiver som smelter i for eksempel stekeovnen. Hjemme bruker vi en del ost, og selv om jeg elsker Jarlsberg, så er den oftest ganske dyr så jeg går for en billigere type. Og jeg kan fortsatt ikke skjønne at mange ikke gidder å rive ost, men heller kjøper ferdig reven ost som ofte er mye dyrere, og samtidig mugner fortere. Men her er 10 oppskrifter, stort sett for stekeovnen som dere kan lage, og som ikke er så vanskelige..
Lykke til mvh Knut

Annonse



Vegetarlasagne


Prøv også Vegetarlasagne.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 28.12.2013
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Matoppskrift.no

Ingredienser

12 plater lasagne
Grønnsaksaus:
2 løk
4 gulrøtter
4 stilker selleri
1 purre
2 ss margarin
1 boks (ca 400 g) hermetiske tomater
3 ss tomatpuré
1/2 ts pepper
1/2 ts oregano
1 ts salt
1/2 ts timian
1 ts basilikum
Ostesaus:
2 ss margarin
3 ss hvetemel
5 dl melk
1 ts salt
200 g hvitost


Lasagne er godt. Her en vegetar versjon med purre, gulrot og selleri som lager god smak. Steketid er varierende, vi trengte nesten 45 min.


Fremgangsmåte

Start med grønnsaksausen:
Grovhakk løk, gulrøtter, selleri og purre. Fres grønnsakene i margarin i en kjele til de er blanke. Tilsett hele boksen med tomater, tomatpuré og krydder. La alt koke til en tykk grøt.

Smelt margarin til ostesausen. Ha i mel. Spe med melk til en klumpfri jevning. Kok opp mens du rører. La revet ost smelte i den varme sausen.

Legg lagvis i et ildfast fat tomatsaus og lasagneplater og ostesaus. Avslutt med ostesaus. Dryss gjerne litt ekstra ost på toppen. Stek formen på nederste rille ved 200 C i ca 30 minutter. Serveres med en frisk salat.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 103,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,39.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Brokkoli- og pastagrateng


Prøv også Brokkoli- og pastagrateng.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 30.07.2017
Denne retten tar ca 35 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

300 g brokkoli i buketter
4 dl kokte pastaskruer
300 g røkt skinke
½ stk rød paprika
1 ts salt
½ ts pepper
4 stk egg
2 ½ dl matfløte
2 dl revet hvitost


Dette er en 'alt-i-ett'-form som er rask og enkel å lage og som i tillegg smaker utrolig godt. Fullverdig middag på en-to-tre.


Fremgangsmåte

Kok brokkolibukettene i lettsaltet vann i 2 minutter og hell av vannet. Bland brokkoli, pasta, skinke og paprika skåret i terninger i en smurt ildfast form. Krydre med salt og pepper.
Visp sammen egg, matfløte og revet ost. Hell det i formen. Sett formen midt i ovnen og stek ved 200°C i ca. 20 minutter til gratengen er gylden og fin.

Server gratengen nylaget med godt brød til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 150,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,01.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Blomkålgrateng 2


Prøv også Blomkålgrateng 2.

Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 09.08.2014
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Matoppskrift.no

Ingredienser

1 blomkålhode
100 g makaroni
3 ss revet ost
2 egg
1 ts hvetemel
2 dl melk
salt
pepper
paprikapulver
sellerisalat


Når blomkålen er på sitt beste her i Norge, kan dette være en grei måte å bruke den på. Lett middag som smaker godt.


Fremgangsmåte

Blomkålen deles i buketter som kokes nesten møre i lett saltet vann. Legg bukettene i en smurt ildfast form, legg kokt makaroni over. Dryss på revet ost og hell over blandingen av egg, hvetemel og melk smakt til med krydderet.

Stek gratengen 30 minutter ved 200 C.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 88,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,08 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,49.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Makaroni med ost.

Makaroni med ost


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 10.10.2013
Denne retten tar ca 60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

200 g makaroni
1 ss smør
1 1/2 ss hvetemel
1 1/2 dl melk
350 g hermetiske (italienske) tomater eller friske flådde tomater
200 g ost
1 ts sennep
salt
pepper
2 tomater i skiver til pynt


Denne er virkelig god, og noe som vi nok vil lage igjen. Tar litt tid men er ikke vanskelig


Fremgangsmåte

Kok makaronien i 2 l kokende vann tilsatt 2 ts salt i ca 15 min. La den renne godt av og skyll i kaldt vann.

Smelt smøret til sausen og rør inn hvetemelet, spe med melken og la det koke til det tykner.

Hell kraften fra tomatboksen og ha på vann til det blir 1 1/2 dl. Rør dette i sausen og varm den forsiktig så den ikke koker.

Rør inn halvparten av den revne osten, og smak til med sennep, salt og pepper.

Legg halvparten av tomatene i bunnen av en ovnfast form.

Bland saus og makaroni og ha halvparten av blandingen i formen, deretter tomater og så resten av makaronien.

Dryss over resten av osten, pynt med tomatskiver og stek midt i ovnen ved 200 C i 30 minutter.

Serveres rett fra formen med en grønnsalat eller kokte grønnsaker til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 155,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,38.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Svin- og brokkoligrateng.

Svin- og brokkoligrateng


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 05.05.2007
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Sara Johannessen

Ingredienser

800 g kjøttdeig av svin
2 ss margarin eller olje til steking
400 g frossen brokkoli
2 pose bretangesaus
2 stk. egg
2 dl revet hvitost


Grateng er super mat å lage av rester. Vi har brukt kjøttdeig av svin, men her kan i grunnen alt brukes. Og har du ikke mye kjøtt, kan du supplere med dobbelt så mye grønnsaker! Vi har juksa litt, og bruker en posesaus som basis.


Fremgangsmåte

Tin brokkoli (hurtigtining: hell over kokende vann og la stå 4-5 minutter. La brokkolien renne godt av seg). Del i mindre biter om nødvendig. Legg bitene i en ildfast form.

Stek kjøttdeig i litt margarin eller olje. Krydre med litt salt og pepper. Legg det over i formen. Eller del rester av ferdig stekt kjøtt i mindre biter og legg det i formen sammen med brokkoli.

Lag saus etter anvisning på posen, men bruk 2 dl mindre væske enn det som står. Avkjøl sausen litt og visp inn to egg.

Hell sausen over kjøtt og brokkoli i formen og dryss ost på toppen.

Sett formen midt i ovnen på 220 °C i 20-25 minutter, eller til den er gjennomvarm og overflaten er gyllen.

Server med råkost eller salat og godt brød

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 169,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 23,89.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Barnevennlig pølsegrateng.

Barnevennlig pølsegrateng


Antall porsjoner = 3
Dato lagt inn eller oppdatert 16.06.2010
Denne retten tar ca 35 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

1 ss smør
4 dl ferdig kokt pasta eller makaroni
300 g pølser/kjøttrester
3 egg
1 boks hermetiske tomater
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
100 g revet hvitost, rester



Fremgangsmåte

Smør en ildfast form. Tilsett pasta/makaroni og pølseterninger.
Visp sammen egg og bland med moste, hermetiske / evt. bløte tomater. Hell blandingen i formen.
Dryss over revet ost. Stek gratengen i stekeovnen ved 200 °C i 20 minutter til den har stivnet og fått farge.
Server med salat eller kokte grønnsaker og eventuelt poteter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 142,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,4.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tacograteng.

Tacograteng


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 22.09.2010
Denne retten tar ca 30 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

600 g kjøttdeig av svin
1 ss margarin til steking
1 pose tacokrydder
1 boks hermetisk ananas i biter, liten boks
3 stk tomat
1 glass tacosaus
125 g hvitost


Smaken av tacos vekker fredagsfølelsen, men dette er kjapp hverdagsmat for hele familien.


Fremgangsmåte

1. Sett ovnen på 225 ºC. Stek kjøttdeigen. Ha på tacokrydder og følg anvisning på posen.
2. Fordel kjøttdeig, ananas, og tomater i formen.
3. Hell over tacosausen og dryss over revet ost.
4. Stek gratengen midt i ovnen i 15 minutter til osten har fått gylden farge.

Serveres med salat og créme fraîche.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 144,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,81.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ratatouillefylte tomater.

Ratatouillefylte tomater


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 18.12.2015
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

4 stk tomat
ca. 50 g reven hvitost

Ratatouillefyll:
1 stk grønn squash i terninger
½ stk løk - finhakket
50 g frisk sjampinjong
½ stk rød paprika i terninger,
1 båt hvitløk - knust og finhakket
ca. 2 ss frisk timian - finhakket
ca. ½ ts sitronsaft
¼ ts sukker
ca. ½ ts salt
ca. ½ ts pepper

innmaten av tomatene, finhakket


Tomater fylt med ratatouille og gratinert med ost i ovnen er en smakfull, god og spennende smårett eller forrett, Server dem også som tilbehør til middagen.


Fremgangsmåte

Skjær toppen av tomatene og hul dem ut. Sett dem opp-ned slik at væsken får renne godt ut.
Stek de oppdelte grønnsakene i olje i varm panne. De skal bli møre, men ikke for myke. Rør hele tiden.
Finhakk innmaten av tomatene og ha oppi pannen til slutt. Smak til med salt og pepper. Fyll den ferdige ratatouillen over i de uthulte tomatene.
Strø over ost og stek dem i ovn på 180°C i ca. 5-6 minutter til tomatene får en gyllen farge.
De fylte tomatene serveres gjerne som en egen rett med gjærbakst til eller som tilbehør.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 45,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,81 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,91.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gratinerte pølser i brød.

Gratinerte pølser i brød


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 27.05.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Magnus Thor Magnusson

Ingredienser

500 g pølser f.eks grillpølse, frankfurter, løkpølse
8-10 pølsebrød
1 dl revet hvitost

Fyll 1:
1 bunt persille
1 båt hvitløk
1 ss sennep
2 dl revet ost

Fyll 2:
1 hakket løk
1 dl chilisaus
2 dl revet hvitost

Fyll 3:
1 eple
1 ts karri
1 dl revet hvitost



Fremgangsmåte

1. Legg kalde pølser i brød, tett i tett, i en ildfast form.
2. Legg på ønsket fyll og dryss ost over. Stekes i ovnen på 225° C ca. 15 minutte

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 205,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,99.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pølseform med purre.

Pølseform med purre


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 31.01.2011
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

300 g lettere kjøttpølse
300 g pastaskruer
1 stk liten purre
1 tube smøreost (salami, pepperoni, e.l.)
½ ts salt
½ ts pepper
30 g evt. Hvitost


Alt-i-ett-form med gode smaker. Rask middag som alle liker!


Fremgangsmåte

1. Kok pasta etter anvisning på pakken. Skjær purren i ringer og pølsene i skiver.

2. Bland pasta, purre, pølser og ost i en ildfast form. Tilsett salt og pepper. Varmes i ovnen i 10 minutter på 230 grader. Retten kan også gratineres med ost.
Serveres gjerne med salat.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 210,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,19.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3372



Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.