Jeg så gjennom tilbudsavisene som vanlig og denne uka var det noen som hadde Norvegia 2x1 kg på tilbud. Dette kan lønne seg når en har mange hjemme som skal ha ost på brødskiva med diverse tilbehør. Men om en plutselig har for mye ost så går det fint å bruke ost på toppen av mange retter, reven til gratinering eller i skiver som smelter i for eksempel stekeovnen. Hjemme bruker vi en del ost, og selv om jeg elsker Jarlsberg, så er den oftest ganske dyr så jeg går for en billigere type. Og jeg kan fortsatt ikke skjønne at mange ikke gidder å rive ost, men heller kjøper ferdig reven ost som ofte er mye dyrere, og samtidig mugner fortere. Men her er 10 oppskrifter, stort sett for stekeovnen som dere kan lage, og som ikke er så vanskelige..
Lykke til mvh Knut
Vegetarlasagne
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
28.12.2013Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Matoppskrift.noIngredienser
12 plater lasagne
Grønnsaksaus:
2 løk
4 gulrøtter
4 stilker selleri
1 purre
2 ss margarin
1 boks (ca 400 g) hermetiske tomater
3 ss tomatpuré
1/2 ts pepper
1/2 ts oregano
1 ts salt
1/2 ts timian
1 ts basilikum
Ostesaus:
2 ss margarin
3 ss hvetemel
5 dl melk
1 ts salt
200 g hvitost
Lasagne er godt. Her en vegetar versjon med purre, gulrot og selleri som lager god smak. Steketid er varierende, vi trengte nesten 45 min.Fremgangsmåte
Start med grønnsaksausen:
Grovhakk løk, gulrøtter, selleri og purre. Fres grønnsakene i margarin i en kjele til de er blanke. Tilsett hele boksen med tomater, tomatpuré og krydder. La alt koke til en tykk grøt.
Smelt margarin til ostesausen. Ha i mel. Spe med melk til en klumpfri jevning. Kok opp mens du rører. La revet ost smelte i den varme sausen.
Legg lagvis i et ildfast fat tomatsaus og lasagneplater og ostesaus. Avslutt med ostesaus. Dryss gjerne litt ekstra ost på toppen. Stek formen på nederste rille ved 200 C i ca 30 minutter. Serveres med en frisk salat.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
103,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
10,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,39.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Brokkoli- og pastagrateng
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
30.07.2017Denne retten tar ca
35 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
300 g brokkoli i buketter
4 dl kokte pastaskruer
300 g røkt skinke
½ stk rød paprika
1 ts salt
½ ts pepper
4 stk egg
2 ½ dl matfløte
2 dl revet hvitost
Dette er en 'alt-i-ett'-form som er rask og enkel å lage og som i tillegg smaker utrolig godt. Fullverdig middag på en-to-tre.Fremgangsmåte
Kok brokkolibukettene i lettsaltet vann i 2 minutter og hell av vannet. Bland brokkoli, pasta, skinke og paprika skåret i terninger i en smurt ildfast form. Krydre med salt og pepper.
Visp sammen egg, matfløte og revet ost. Hell det i formen. Sett formen midt i ovnen og stek ved 200°C i ca. 20 minutter til gratengen er gylden og fin.
Server gratengen nylaget med godt brød til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
150,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
9,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,01.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Blomkålgrateng 2
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
09.08.2014Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Matoppskrift.noIngredienser
1 blomkålhode
100 g makaroni
3 ss revet ost
2 egg
1 ts hvetemel
2 dl melk
salt
pepper
paprikapulver
sellerisalat
Når blomkålen er på sitt beste her i Norge, kan dette være en grei måte å bruke den på. Lett middag som smaker godt.Fremgangsmåte
Blomkålen deles i buketter som kokes nesten møre i lett saltet vann. Legg bukettene i en smurt ildfast form, legg kokt makaroni over. Dryss på revet ost og hell over blandingen av egg, hvetemel og melk smakt til med krydderet.
Stek gratengen 30 minutter ved 200 C.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
88,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
10,08 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,49.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Makaroni med ost
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
10.10.2013Denne retten tar ca
60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
200 g makaroni
1 ss smør
1 1/2 ss hvetemel
1 1/2 dl melk
350 g hermetiske (italienske) tomater eller friske flådde tomater
200 g ost
1 ts sennep
salt
pepper
2 tomater i skiver til pynt
Denne er virkelig god, og noe som vi nok vil lage igjen. Tar litt tid men er ikke vanskeligFremgangsmåte
Kok makaronien i 2 l kokende vann tilsatt 2 ts salt i ca 15 min. La den renne godt av og skyll i kaldt vann.
Smelt smøret til sausen og rør inn hvetemelet, spe med melken og la det koke til det tykner.
Hell kraften fra tomatboksen og ha på vann til det blir 1 1/2 dl. Rør dette i sausen og varm den forsiktig så den ikke koker.
Rør inn halvparten av den revne osten, og smak til med sennep, salt og pepper.
Legg halvparten av tomatene i bunnen av en ovnfast form.
Bland saus og makaroni og ha halvparten av blandingen i formen, deretter tomater og så resten av makaronien.
Dryss over resten av osten, pynt med tomatskiver og stek midt i ovnen ved 200 C i 30 minutter.
Serveres rett fra formen med en grønnsalat eller kokte grønnsaker til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
155,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
15,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,38.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Svin- og brokkoligrateng
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
05.05.2007Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Sara JohannessenIngredienser
800 g kjøttdeig av svin
2 ss margarin eller olje til steking
400 g frossen brokkoli
2 pose bretangesaus
2 stk. egg
2 dl revet hvitost
Grateng er super mat å lage av rester. Vi har brukt kjøttdeig av svin, men her kan i grunnen alt brukes. Og har du ikke mye kjøtt, kan du supplere med dobbelt så mye grønnsaker! Vi har juksa litt, og bruker en posesaus som basis.Fremgangsmåte
Tin brokkoli (hurtigtining: hell over kokende vann og la stå 4-5 minutter. La brokkolien renne godt av seg). Del i mindre biter om nødvendig. Legg bitene i en ildfast form.
Stek kjøttdeig i litt margarin eller olje. Krydre med litt salt og pepper. Legg det over i formen. Eller del rester av ferdig stekt kjøtt i mindre biter og legg det i formen sammen med brokkoli.
Lag saus etter anvisning på posen, men bruk 2 dl mindre væske enn det som står. Avkjøl sausen litt og visp inn to egg.
Hell sausen over kjøtt og brokkoli i formen og dryss ost på toppen.
Sett formen midt i ovnen på 220 °C i 20-25 minutter, eller til den er gjennomvarm og overflaten er gyllen.
Server med råkost eller salat og godt brød
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
169,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
13,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 23,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Barnevennlig pølsegrateng
Antall porsjoner =
3Dato lagt inn eller oppdatert
16.06.2010Denne retten tar ca
35 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
1 ss smør
4 dl ferdig kokt pasta eller makaroni
300 g pølser/kjøttrester
3 egg
1 boks hermetiske tomater
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
100 g revet hvitost, rester
Fremgangsmåte
Smør en ildfast form. Tilsett pasta/makaroni og pølseterninger.
Visp sammen egg og bland med moste, hermetiske / evt. bløte tomater. Hell blandingen i formen.
Dryss over revet ost. Stek gratengen i stekeovnen ved 200 °C i 20 minutter til den har stivnet og fått farge.
Server med salat eller kokte grønnsaker og eventuelt poteter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
142,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
6,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
9,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Tacograteng
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
22.09.2010Denne retten tar ca
30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
600 g kjøttdeig av svin
1 ss margarin til steking
1 pose tacokrydder
1 boks hermetisk ananas i biter, liten boks
3 stk tomat
1 glass tacosaus
125 g hvitost
Smaken av tacos vekker fredagsfølelsen, men dette er kjapp hverdagsmat for hele familien.Fremgangsmåte
1. Sett ovnen på 225 ºC. Stek kjøttdeigen. Ha på tacokrydder og følg anvisning på posen.
2. Fordel kjøttdeig, ananas, og tomater i formen.
3. Hell over tacosausen og dryss over revet ost.
4. Stek gratengen midt i ovnen i 15 minutter til osten har fått gylden farge.
Serveres med salat og créme fraîche.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
144,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
9,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,81.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Ratatouillefylte tomater
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
18.12.2015Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
4 stk tomat
ca. 50 g reven hvitost
Ratatouillefyll:
1 stk grønn squash i terninger
½ stk løk - finhakket
50 g frisk sjampinjong
½ stk rød paprika i terninger,
1 båt hvitløk - knust og finhakket
ca. 2 ss frisk timian - finhakket
ca. ½ ts sitronsaft
¼ ts sukker
ca. ½ ts salt
ca. ½ ts pepper
innmaten av tomatene, finhakket
Tomater fylt med ratatouille og gratinert med ost i ovnen er en smakfull, god og spennende smårett eller forrett, Server dem også som tilbehør til middagen.Fremgangsmåte
Skjær toppen av tomatene og hul dem ut. Sett dem opp-ned slik at væsken får renne godt ut.
Stek de oppdelte grønnsakene i olje i varm panne. De skal bli møre, men ikke for myke. Rør hele tiden.
Finhakk innmaten av tomatene og ha oppi pannen til slutt. Smak til med salt og pepper. Fyll den ferdige ratatouillen over i de uthulte tomatene.
Strø over ost og stek dem i ovn på 180°C i ca. 5-6 minutter til tomatene får en gyllen farge.
De fylte tomatene serveres gjerne som en egen rett med gjærbakst til eller som tilbehør.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
45,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,81 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,91.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Gratinerte pølser i brød
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
27.05.2002Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Magnus Thor MagnussonIngredienser
500 g pølser f.eks grillpølse, frankfurter, løkpølse
8-10 pølsebrød
1 dl revet hvitost
Fyll 1:
1 bunt persille
1 båt hvitløk
1 ss sennep
2 dl revet ost
Fyll 2:
1 hakket løk
1 dl chilisaus
2 dl revet hvitost
Fyll 3:
1 eple
1 ts karri
1 dl revet hvitost
Fremgangsmåte
1. Legg kalde pølser i brød, tett i tett, i en ildfast form.
2. Legg på ønsket fyll og dryss ost over. Stekes i ovnen på 225° C ca. 15 minutte
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
205,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
13,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
12,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,99.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Pølseform med purre
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
31.01.2011Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
300 g lettere kjøttpølse
300 g pastaskruer
1 stk liten purre
1 tube smøreost (salami, pepperoni, e.l.)
½ ts salt
½ ts pepper
30 g evt. Hvitost
Alt-i-ett-form med gode smaker. Rask middag som alle liker!Fremgangsmåte
1. Kok pasta etter anvisning på pakken. Skjær purren i ringer og pølsene i skiver.
2. Bland pasta, purre, pølser og ost i en ildfast form. Tilsett salt og pepper. Varmes i ovnen i 10 minutter på 230 grader. Retten kan også gratineres med ost.
Serveres gjerne med salat.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
210,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
24,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,19.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3372