
Dette er tiden for de gode gamle langpannekakene. Dugnad, dansefest, skoleavslutning, kakelotteri, barneselskap – eller kanskje du bare har lyst på noe godt til kaffen. Her har Opplysningskontoret for Meieriprodukter samlet 10 gode og saftige varianter. Dette er saftige og gode kaker for alle og de fleste anledninger
Gulrotkake med ostekrem
Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: middels
Ingredienser:
6 stk egg
360 g sukker
150 g smør
300 g hvetemel
4 ts malt kanel
3 ts natron
2 ts vaniljesukker
330 g revet gulrot
Krem:
125 g kremost naturell
60 g smør , romtemperert
4 dl melis
2 ts vaniljesukker
Fremgangsmåte:
Pisk egg og sukker til luftig og stiv eggedosis.
Smelt smøret og avkjøl litt. Tilsett smøret i eggedosisen.
Bland de tørre ingrediensene og sikt det inn i røren under forsiktig omrøring med en slikkepott. Tilsett revet gulrot under forsiktig omrøring.
Hell røren over i en langpanne (27 x 37 cm) med bakepapir i bunnen.
Stek kaken midt i ovnen ved 175 ºC i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken før kremen smøres på.
Krem:
Visp sammen alle ingrediensene til en luftig krem. Bre ostekremen over kaken og pynt med gulrotstrimler.
Cappuccinokake
Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: middels
Ingredienser:
225 g sukker
4 stk egg
225 g smør
3 ss pulverkaffe
2 ss kokende vann
1 dl melk
225 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ss kakaopulver
Krem:
2 ss sterk kaffe
150 g kokesjokolade
3 stk eggeplomme
3 dl kremfløte
romessens
Fremgangsmåte:
Pisk sukker og egg til luftig og stiv eggedosis.
Smelt smøret og løs opp pulverkaffen i kokende vann. Ha smøret og kaffen i melk for å avkjøle blandingen.
Rør melkeblandingen i eggedosisen. Bland de tørre ingrediensene og sikt det inn i røren under forsiktig omrøring med en slikkepott.
Hell røren over i en langpanne (25 x 35 cm) med bakepapir i bunnen.
Stek kaken midt i ovnen ved 175 ºC i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken før kremen smøres på.
Krem:
Ha kaffe og sjokolade i en kjele og smelt sjokoladen på svak varme. Avkjøl litt og rør inn eggeplommene.
Visp kremfløten til luftig krem og bland sjokoladeblandingen inn i kremen. Smak til med romessens. Bre eller sprøyt kremen på toppen av kaken og sett den til avkjøling, slik at kremen stivner.
Enkel kokos og kanelkake
Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: middels
Ingredienser:
6 stk egg
150 g smør , smeltet
150 g kokosmasse
270 g hvetemel
400 g sukker
4 ts bakepulver
3 ts malt kanel
Smørkrem:
130 g smør
250 g melis
3 ts vaniljesukker
3 ss melk
ca 8 dråpe rød konditorfarge
2 dl kokosmasse
Fremgangsmåte:
Ha alle ingrediensene i en bolle og visp ingrediensene sammen. Til dette kan du også benytte en foodprosessor. Hell deigen i en langpanne kledd med bakepapir og stek kaken midt i ovnen. Avkjøl kaken før kremen smøres på.
Krem:
Bland alle ingrediensene i en bolle og visp til en luftig krem. Smør kremen utover kaken og pynt med kokos tilsatt konditorfarge.
Langpanne: 25 x 35 cm
I stekeovn 175 ºC i 25–30 minutter
Suksessterte
Tidsforbruk: 40 - 60 min
Vanskelighetsgrad: middels
Ingredienser:
6 stk eggehvite
300 g melis
375 g mandler
Krem:
6 stk eggeplomme
1 ½ dl kremfløte
180 g sukker
2 ts vaniljesukker
200 g meierismør
Fremgangsmåte:
Pisk eggehvitene nesten stive. Tilsett melis litt etter litt, til massen blir blank og seig. Mal mandlene i en foodprosessor eller i mandelkvern. Bland mandlene forsiktig i marengsmassen. Ha massen i langpanne 25 x 35 cm, hvor bunnen er smurt med smør eller dekket med bakepapir. Stek kaken midt i ovnen på 175 °C i ca 30 minutter.
Suksesskrem:
Ha eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker i en kjele og varm opp over svak varme under omrøring til kremen når kokepunktet og tykner. Trekk kjelen raskt til side og avkjøl kremen i kaldt vann. Visp inn romtemperert smør, med håndmikseren, til kremen blir luftig og lett. Bre kremen jevnt utover toppen av kaken. Lag mønster i kremen med en gaffel eller annet egnet redskap. Pynt med revet sjokolade og mandelflak. Sett kaken til avkjøling i kjøleskap eller fryser, slik at kremen stivner.
Sitronkake
Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: middels
Ingredienser:
350 g smør , romtemperert
500 g sukker
4 stk egg
3 dl helmelk
450 g hvetemel
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
2 stk sitron , skall og saft
Ostekrem med sitron:
125 g kremost naturell
60 g smør , romtemperert
4 dl melis
2 ts vaniljesukker
½ dl sitronsaft
Fremgangsmåte:
Rør smør og sukker hvitt og porøst. Tilsette ett egg om gangen og pisk godt mellom hvert egg. Rør inn væsken i røren vekselvis med de tørre ingrediensene.
Rør til slutt inn sitronskall.
Kle bunnen av formen med bakepapir og fordel røren jevnt i formen (ca 25 x 35).
Stek kaken midt i ovnen. Avkjøl kaken før kremen smøres på.
Krem:
Bland alle ingrediensene i en bolle og visp til en luftig krem. Smør kremen utover kaken og pynt etter ønske.
I stekeovn ved 175 ºC i 35–40 minutter
Mandelkake
Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: middels
Ingredienser:
400 g sukker
350 g smør
4 stk egg
1 dl melk
1 ts mandeldråper
400 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
50 g hakket mørk sjokolade, 52 % kakao eller sjokoladedråper
50 g hakkede mandler
Glasur:
3 dl seterrømme eller kesam original
50 g kokesjokolade
Fremgangsmåte:
Rør sukker og smør hvitt og porøst. Tilsette ett egg om gangen og pisk godt mellom hvert egg. Tilsett væsken i røren vekselvis med hvetemel som er tilsatt bakepulver og vaniljesukker.
Kle bunnen av formen med bakepapir og fordel røren jevnt i formen (ca 25 x 35).
Strø hakket sjokolade og mandler på toppen av røren og stek kaken midt i ovnen på 180 °C i ca 30 minutter. Avkjøl kaken før seterrømmen smøres på. Smelt sjokoladen og ha den på kaken i en tynn stråle.
Sjokoladekake i langpanne
Sjokoladekake er noe de fleste liker og den passer derfor utmerket til alle store og små anledninger.
Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: middels
Ingredienser:
6 stk egg
8 dl sukker
450 g smør
2 dl melk
10 dl hvetemel
3 ts vaniljesukker
2 ss bakepulver
6 ss kakaopulver
Sjokoladekrem:
125 g smør , romtemperert
250 g melis
2 ss kakaopulver
2 ts vaniljesukker
3 ss sterk kaffe
Fremgangsmåte:
Pisk egg og sukker til luftig og stiv eggedosis.
Smelt smøret og tilsett melken.
Bland de tørre ingrediensene og sikt det inn i eggedosisen under forsiktig omrøring med en slikkepott, vekselvis med smør og melkeblandingen.
Hell røren over i en langpanne (27 x 37 cm) med bakepapir i bunnen.
Stek kaken midt i ovnen ved 175 ºC i ca. 35 minutter. Avkjøl kaken før kremen smøres på.
Krem:
Bland alle ingrediensene i en bolle og visp til en luftig krem. Smør kremen utover kaken og pynt etter ønske.
Krydderkake med honning
Krydderkake er kanskje mest forbundet med jul og vinter, men denne kaken passer bra som verandakos om våren og sommeren også.
Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: middels
Ingredienser:
250 g sukker
4 stk egg
200 g smør
½ dl melk
225 g honning
250 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts malt nellik
1 ts malt ingefær
50 g apsikat (syltet appelsinskall) (kan sløyfes)
Glasur:
200 g mørk sjokolade, 70% kakao
3 ss smør
Fremgangsmåte:
Pisk sukker og egg til luftig og stiv eggedosis.
Smelt smøret og avkjøl litt. Varm forsiktig opp melken og honningen under omrøring til honningen blir flytende. Tilsett smøret og honningblandingen i eggedosisen. Bland de tørre ingrediensene og sikt det inn i røren under forsiktig omrøring med en slikkepott. Hell røren over i en langpanne (20 x 30 cm) med bakepapir i bunnen.
Stek kaken midt i ovnen ved 175 ºC i ca 25 minutter. Avkjøl kaken.
Ha sjokolade og smør i en kjele/ildfast bolle og smelt det forsiktig over vannbad. Stryk den varme glasuren over den avkjølte kaken.
Appelsinkake med ostekrem
Tidsforbruk: 20 - 40 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 10
Ingredienser, bunn:
4 stk egg
150 g sukker
revet skall av ½ stk appelsin
4 ss appelsinsaft (saften av en halv appelsin)
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
75 g meierismør
ostekrem:
125 g kremost naturell
2 ss sukker
4 ss appelsinsaft (saften av en halv appelsin)
revet skall av ½ stk appelsin
Fremgangsmåte:
Pisk eggedosis av egg og sukker. Tilsett appelsinsaft og -skall, mel blandet med bakepulver og smeltet avkjølt meierismør. Hell røren i smurt langpanne og stek den pent gyllen. Hvelv kaken på melstrødd håndkle eller papir. Avkjøl og del tvers over i to like biter.
Ostekrem:
Bland sammen ost, appelsinskall og sukker. Rør inn appelsinsaft til kremen er passe tykk. Smør kremen på den ene kakedelen og legg den andre over. Dryss på melis og skjær i jevne firkanter.
Firkantet kakeform ca. 30x40cm (til en kake på 10 porsjoner).
I stekeovnen ved 200 grader C, 10-15 minutter
Ingefærkake
Tidsforbruk: 40 - 60 min
Vanskelighetsgrad: middels
Porsjoner: 12
Ingredienser:
2 stk egg
90 g brunt sukker
120 g lys sirup
90 g smør
2 ½ dl melk
250 g hvetemel
½ ts garam masala
1 ½ ts malt ingefær
1 ts natron
90 g kremost naturell
185 g melis
1 ss sitronsaft
Fremgangsmåte:
1. Pisp egg og sukker til luftig og stiv eggedosis.
2. Ha smør og sirup i en kjele og varm det opp forsiktig til det smelter. Tilsett melk for å avkjøle blandingen.
3. Tilsett melk/smørblandingen i eggedosisen under forsiktig omrøring.
4. Bland hvetemel, krydder og natron og sikt det inn i røren under forsiktig omrøring med en slikkepott.
5. Hell røren over i en kakeform/liten langpanne (22 x 32 cm) med bakepapir i bunnen.
6. Stek kaken midt i ovnen ved 175 ºC i ca. 25 minutter. Avkjøl kaken før fyllet smøres på.
7. Ha kremost, melis og sitronsaft i en bolle og visp det sammen til en luftig krem. Avkjøl kaken før fyllet smøres på.
Brown Sugar Squares
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
03.04.2018Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
150 g smør
300 g Dansukker Brun Farin
2 egg
3 dl (180 g) hvetemel
1/2 ts bakepulver
2 dl hakkede, skåldede mandler
2 ts vaniljesukker
Liten søt langpannekake som blir små godbiter når den er ferdig.Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 150–175 °C.
Smelt smør og brun farin i en kasserolle. La det syde svakt i ca. 5 min. La det avkjøles.
Tilsett eggene i den avkjølte blandingen. Rør melet, bakepulveret, mandlene og vaniljesukkeret inn i blandingen.
Hell blandingen i en teflonform eller i en smurt langpanne (20 x 30 cm).
Stekes på nederste rille i 30–45 min. Kontroller med en strikkepinne om kaken er ferdig. Det skal ikke sitte igjen fuktig deig på strikkepinnen. La kaken avkjøles. Skjær den opp i kvadrater.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
438,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
48,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
23,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,63.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Eplekake i langpanne
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
21.10.2017Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
4 syrlige epler
2 egg
150 g sukker
50 g smør, smeltet
3/4 dl melk
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 1/2 ts kanel
Tradisjonell eplekake med kaneldryss i langpanne. Bruk rikelig med epler.Kan også serveres med is eller vispet krem. Vi drysset over litt vaniljesukker bare for dekorasjon, men perlesukker kan og brukes.Fremgangsmåte
Langpanne, ca. 22x30 cm eller springform 24 cm
I stekeovnen: 200 grader C, ca. 30 minutter
Skrell eplene og ta ut kjernehus. Skjær eplene i båter og legg dem i kaldt vann så de ikke blir brune. Visp egg og sukker til en luftig eggedosis. Bland smør og melk og visp blandingen i eggedosisen. Bland mel og bakepulver og rør det inn til slutt. Hell deigen i smurt langpanne eller kledd med bakepapir. Dryss 1 ts kanel over deigen. Hell vannet av eplebåtene og legg dem takstenslagt på deigen og dryss over resten av kanelen. Stek kaken midt i ovnen. Skjæres i ruter ved servering.
Oppskriften kommer opprinnelig fra mat.no helt tilbake til rundt 2003.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
188,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
30,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,48.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kvæfjordkake orginalen
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
26.03.2003Denne retten tar ca
75 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
100 g sukker
100 g smør
4 eggeplommer
100 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
4 ss melk
Marengs:
4 eggehviter
200 g sukker
100 g mandler
Romkrem:
2 eggeplommer
1 ss sukker
1,5 ss
maizena
2 dl fløte
Romessens
2,5 dl kremfløte
1 ss sukker
Fremgangsmåte
Rør smør og sukker luftig. Rør inn eggeplommene. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker. Rør det inn vekselvis med melken. Kle en liten langpanne med bakepapir. Fordel deigen jevnt utover. Pisk eggehvitene stive og rør inn sukker. Fordel marengsen over deigen i formen. Hakk mandlene og dryss de over. Stek ved 180 grader midt i ovnen til den har pen farge. Avkjøl på rist.
Fyll:
Pisk sammen eggeplommer, sukker, maisenna og fløte. Kok opp under omrøring. Avkjøl og rør inn romessens etter smak. Kremfløten piskes med sukker og røres sammen med romkremen.
Del kaken i 2 deler på tvers. Legg de ene på ett fat med marengsen ned og fordel kremen over . Legg på den andre siden med marengsen opp. Server ved den gode anledning. Det kan brukes ferdig romkrem, men det er litt "juks".
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
363,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
31,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
23,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:1610