Fotograf:
Melk.no
Kvæfjordkake orginalen inneholder
364 Kalorier,
31 g Karbo,
6 g Protein og
24 g Fett pr 100 gr
Kvæfjordkake orginalen har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Kvæfjordkake orginalen er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 5,1 poeng fra 83 lesere
Lesere:
115643 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Kvæfjordkake orginalen med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 363.97 | 5 093.76 | 424.48 | Kcal |
Protein | 5.54 | 77.53 | 6.46 | gram |
Karbohydrat | 31.30 | 438.04 | 36.50 | gram |
Kostfiber | 1.16 | 16.23 | 1.35 | gram |
Fett | 23.81 | 333.22 | 27.77 | gram |
Mettet fett | 12.20 | 170.74 | 14.23 | gram |
Salt | 0.29 | 4.01 | 0.33 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.40 | Kr 61.58 | Kr 5.13 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 400 totalt | 1 400 pr porsj | 117 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 34,39 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 12
stykker
Rør smør og sukker luftig. Rør inn eggeplommene. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker. Rør det inn vekselvis med melken. Kle en liten langpanne med bakepapir. Fordel deigen jevnt utover. Pisk eggehvitene stive og rør inn sukker. Fordel marengsen over deigen i formen. Hakk mandlene og dryss de over. Stek ved 180 grader midt i ovnen til den har pen farge. Avkjøl på rist.
Fyll:
Pisk sammen eggeplommer, sukker, maisenna og fløte. Kok opp under omrøring. Avkjøl og rør inn romessens etter smak. Kremfløten piskes med sukker og røres sammen med romkremen.
Del kaken i 2 deler på tvers. Legg de ene på ett fat med marengsen ned og fordel kremen over . Legg på den andre siden med marengsen opp. Server ved den gode anledning. Det kan brukes ferdig romkrem, men det er litt "juks".
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 3772)
Tilberedningstid:
75 min
Kategori:
Langpannekake
Land:
Norge
Fylke:
Troms
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-03-26
Oppdatert dato:2003-03-26
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift