Fotograf:Dr Oetker Med blåbærkrem og vaniljekrem, dekket med fondant.
Oppskriften inneholder 213 Kalorier, 21 g Karbo, 6 g Protein og 12 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Kakebunn: Visp egg sukker hvitt og porøst. Tilsett sitronaroma. Bland mel med bakepulver og vend det forsiktig ned i deigen uten å vispe. Ha deigen i langpanne (30 x 40 cm) kledd med bakepapir. Stekes på 175 grader i ca. 12-15 minutter. Velv kaken ut av langpannen. Fukt bakepapiret med kaldt vann, og dra det av. Skjær kaken i fire like store rektangulære deler.
Bland melk og vaniljesukker, og drypp over kakebunnen.
Kakefyll: Pisk fløten til begge kakefyllene.
Kakefyll 1: Bland gelatinpulver med vann. Smelt gelatinpulveret enten i mikro i ca. 10 sekunder eller over vannbad. Bland kremost og moste bær. Rør det inn i det smeltede gelatinpulveret sammen med halvparten av den piskede kremen.
Kakefyll 2: Bland vaniljekremen sammen med resten av den piskede kremen.
Ha blåbærfyllet på en av kakebunnene, vaniljefyll på det neste laget og blåbærfyll på det siste laget. Legg på den fjerde kakebunnbiten og dekk kaken med resten av vaniljefyllet.
Dekorasjon: Kjevle ut dekorasjonsfondanten eller marsipanen til en tynn leiv, gjerne mellom plastfolie. Dekk kaken med leiven, og skjær av kantene. Dekorer med glimmergelé, gullperler og vinterstrøssel.
Sprøyt eventuelt kantene med pisket krem og pudre melis over kaken.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dr Oetker
(Intern: 30163)
Tilberedningstid:
45 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Langpannekake Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2013-01-14
Oppdatert dato:2019-01-26