10 hverdagsretter med kjøtt eller karbonadedeig



Oppdatertdato: 2019-09-06 Tema: Kjøttdeig Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no


Kjøttdeig og karbonadedeig er råvarer som mange bruker i hverdagen, og selvfølgelig gjør vi det samme. Det som er fint med disse er at alle butikker har de, det er ofte på tilbud og at mange av rettene er enkle og raske å lage. Samtidig kan det og brukes vegetardeig som erstatning i de aller fleste av de under her.
Her er flere som passer på hverdager og selvfølgelig til fredagskosen. Og de fleste klarer å lage disse i en hektisk hverdag.
Personlig bruker vi ofte karbonadedeig som er magrere. Og så fins det jo både kylling og svinekjøttdeig.

PS: Jeg har gjennom mange år ført statistikk over hvilke oppskrifter som besøkes og hvor mange poeng dere setter på disse. Når jeg samler slik som under her, er det ofte med dette som grunnlag. Men mange ganger er de beste rettene de som ligger litt bak teten.
Lykke til.

Denne artiklen utfyller denne som tar for seg de 6 mest pop for ett år siden: 6 enkle hverdagsretter med kjøttdeig



Fylte paprika med kjøttdeig


Prøv også Fylte paprika med kjøttdeig.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 12.03.2014
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

1 finhakket løk
50 g smør
4 store paprika
500 g kjøttdeig
2 ts presset hvitløk
6 finhakkede chilipepper
1/2 ts oregano
1 laurbærblad
1/2 l vann
salt og pepper
2 ts tomatpure
1 ts hakket basilikum
2 store flådde bifftomater
1 boks røde bønner
100 g revet ost


Det er mange varianter av fylte paprika, og her er en av dem. Denne er av det spicy slaget.


Fremgangsmåte

Fyll:
Surr løken. Ha i kjøttdeig og fres den. Ha så i hvitløk, chili, oregano, laurbærblad,vann, salt, pepper, tomatpure og basilikum i og kok opp.
La det småkoke i 30 minutter. Ha i bønner og tomater, smak til med krydder. Ta vekk gryten.

Paprika:
Fjern stilker. Legg de i kokende, saltet vann og la de trekke i 5 minutter.
Kjøl de i kaldt vann. Del parikaene på langd og legg i kjøttblandingen Strø på ost og bak i ovn til osten smelter.
Server.

Hvis det brukes små paprika så tas toppen av og de fylles i toppen.
Det kan og brukes fiske fyll her.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 84,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,57.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Kylling kebab


Prøv også Kylling kebab.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 04.05.2014
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

400 g kyllingkjøttdeig
1 stk. løk
1 ts salt
½ ts garam masala
1 ss frisk koriander
2 båt hvitløk
1 ss hakket frisk ingefær
4 stk. grønn chili
½ ts gurkemeie
1 ss kokosmasse

Raita:
175 ml yoghurt naturell
1 stk. revet slangeagurk (godt avrent)
1 ss hakket frisk mynte
½ ts salt
1 ts sukker
½ ts pepper


Våre spyd ble litt tørre og løse. Ide å ha en saus ved siden av. Smaken er det ingenting å si på.


Fremgangsmåte

Ha løken over i en hurtigmikser sammen med koriander, hvitløk, ingefær og chilipepper å kjør det til det blir en finhakket krydderblanding.
Elt krydderblandingen sammen med garam masala, gurkemeie og kokos inn i kjøttdeigen. Sett kjølig en ½ times tid.

Lag små boller (eggstørrelse) og træ én og én på et spyd, form den deretter til en avlang pølse på spydet. Stekes i panne med maisolje eller over grillen.

Bland alle ingrediensene til raitaen i en bolle.

Serveres med nanbrød.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 76,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,92 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,74.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Spagetti med kjøttboller og pesto


Prøv også Spagetti med kjøttboller og pesto.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 06.08.2016
Denne retten tar ca 20-30 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

Spagetti til 4 personer, se mengdeanv. på pakken
Pesto, ønsket mengde

Kjøttboller:
500 g kjøttdeig
1 ts salt
60 revet parmesan
1 ss kavring
4 ss hakket persille


Vi lager kjøttbollene selv, men man kan og kjøpe ferdige. Rask og god hverdagsmat


Fremgangsmåte

1. Kna sammen sammen alle ingrediensene og lag små boller.
2. Stek bollene på middels varme i ca. 15 minutter.

3. Kok spagetti etter anvisning på pakken.
4. Bland spagetti med pesto og tilsett kjøttbollene.

Server evt. ekstra pesto ved siden av.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 253,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,23 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,11.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Kjøttdeiggryte.

Kjøttdeiggryte


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 23.04.2003
Denne retten tar ca 30 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

400 g kjøttdeig
2 ss olje
1/2 kålhode, finstrimlet (avhengig av størrelse) Nykål passer fint
1 ts salt
1/4 ts pepper
1 ts paprikapulver
1 ts soyasaus
1-2 dl vann
En klatt rømme


En av mine beste gryteretter. Her har jeg og brukt fersk paprika istedenfor pulver da vi ikke hadde mer igjen. Jeg serverte med kokte poteter og gulrot.


Fremgangsmåte

Brun kjøttdeigen i oljen. Rør hele tiden så den smuldrer seg. Tilsett kålen og brun den lett.

Rør inn salt, pepper, paprikapulver, soyasaus og vann og la retten småsurre under lokk i 15 minutter.

Rør inn rømmen like før servering.

Server gryten med poteter eller ris.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 104,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,85.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lasagne 2.

Lasagne 2


Antall porsjoner = 3
Dato lagt inn eller oppdatert 15.08.2017
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Matoppskrift.no

Ingredienser

Kjøttsaus:
1 løk, hakket
300 g kjøttdeig
1 ss olje
1 fedd hvitløk, hakket
1 boks tomater, hakket
salt
pepper
oregano

Hvit saus:
3 ss hvetemel
6 dl melk
1 ss margarin
salt
pepper
muskat
2 dl revet ost
9-12 (150 g) pastaplater


Ekte lasagne (the real deal) med 2 sauser, plater og reven ost. Bildet er tatt av vår 50/50 lasagne, men er jo likt av utseende. Dvs vi tar å erstatter halvparten av kjøttdeigen med tilsvarende mengde squash og gulrot.


Fremgangsmåte

Lag kjøttsaus: Stek løk og kjøttdeig i olje i en panne. Tilsett hvitløk og tomater. La sausen koke i 5-6 minutter. Smak til med salt, pepper og oregano.

Lag hvit saus: Ha hvetemel og litt melk i en kjele. Rør det klumpfritt. Tilsett resten av melken og margarinen. Kok opp under omrøring til en tynn saus. Smak til med salt, pepper og muskat. Tilsett ost, spar halvparten til overflaten av lasagnen.

Bruk en form som passer til å legge pastaplatene i tre, fire lag. Legg kjøttsausen, hvit saus og pastaplater lagvis. Avslutt med hvit saus. Dryss revet ost over.

Stekes på nederste rille på 200 C i 30-35 minutter til overflaten er gyllen og pastaplatene møre. Stikk gjerne en gaffel i kanten på lasagnen for å se om platene er skikkelig møre og lasagnen har satt seg!

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 104,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,77 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,5.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kjøttsaus og pasta.

Kjøttsaus og pasta


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 30.12.2016
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

400 g spagetti
1 finhakket løk
2 båt revet hvitløk
1 gulrot i strimler
1 boks hakkede hermetiske tomater med basilikum
1 ss tomatpuré
½ ts chilipulver eller kajennepepper
1 ss soyasaus
ca ½ ts sukker
400 g kyllingkjøttdeig
salt og kvernet pepper
1 ss hakket frisk basilikum
1 ss revet eller skivet parmesan


En rask pastarett hvor vi og hadde i litt aspargesbønner, samt byttet ut spaghetti med penne. Og dryss av reven parmesan.


Fremgangsmåte

Kok spagetti som anvist på pakken.

Fres løk og hvitløk blankt i smør i en kjele. Ha i gulrot i strimler, spagettisaus, hakkede tomater, tomatpuré, chilipulver, soyasaus og litt sukker. La dette koke noen minutter.

Stek kyllingkjøttdeigen og ha den i sausen. La alt bli varmt. Server kjøttsaus med spagetti og tynne skiver av parmesan, evt reven

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 147,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 21,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,34.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gammeldagse kjøttkaker.

Gammeldagse kjøttkaker


Antall porsjoner = 8
Dato lagt inn eller oppdatert 17.04.2002
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

1 kg oksekjøtt
250 g nyretalg
3 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts muskattnøtt
2 ts potetmel
2 ss hvetemel
ca 3/4 liter melk
ca 50 g smør


Gammeldagse kjøttkaker som vi lagde. Her lager vi sausen i panna etter at kakene er stekt. Smaker nydelig.


Fremgangsmåte

Renskjær kjøttet og kutt det i biter. Mal det sammen med talgen 2 ganger i kvern. Arbeid deigen i bolle med mel og krydder. Spe med melk til deigen er passe løs til å forme kaker av. Lag runde kaker som stekes brune i en stekepanne med høye kanter.
Spe med litt varm kraft og la småkoke under lokk i ca 20 minutter.
Server med kålstuing og kokte poteter.

Dette er en gammel norsk oppskrift.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 241,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,84.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tacosuppe 1.

Tacosuppe 1


Antall porsjoner = 3
Dato lagt inn eller oppdatert 18.02.2014
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Petra Åmot
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

1 stk løk
1 fedd hvitløk
1/4 chillipepper
200 g kjøttdeig
1 ss margarin eller olje

1 boks knuste tomater
1/2 liten boks mais
75 g tomatpuré
1/2 pk taco kryddermiks blanding

Nachoschips, revet ost, lettrømme.


Nydelig og varm suppe for kalde kvelder


Fremgangsmåte

1. Hakk løken og steik den blank i smør eller olje sammen med hvitløk og finhakket chilli. Tøm det over i en gryte.
2. Steik kjøttdeigen og ha den oppi gryta.
3. Ha i tomater, mais, tomatpuré, vann og krydder, og la suppa småkoke til alt er mørt, ca 40-50 min.
4. Sett skåler med nachoschips, revet ost og rømme på bordet. 5. Øs opp suppa i tallerkenen og ha revet ost, nachoschips og rømme på toppen.
Server godt brød eller rundstykker til. Dette blir en ganske tykk suppe som passer til middag eller kveldskos.

Kjempe god!

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 41,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,01.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mamma`s spagetti med fyldig kjøttsaus.

Mamma`s spagetti med fyldig kjøttsaus


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 29.09.2013
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Annika Ljunggren
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

400-500 g kjøttdeig/karbonadedeig
1 stor løk (finhakket)
1 liten boks tomatpurè
500 g tørr spagetti
5 dl melk
4 SS smør
1 dl hvetemel
salt
pepper
hvitløk


Denne er så enkel og grei å lage. Vi hadde og noen knuste cherrytomater i sausen. Leftovers fra kjøleskapet som vi har hentet i hagen til mine foreldre. Denne ble servert på min gebursdag da dette er min kones tradisjon! Mvh Knut


Fremgangsmåte

Brun kjøttet og løken i en panne. Sett denne til side imens du lager sausen og pastaen.

PASTA:
Kok opp en stor kjele med vann og litt salt. La pastaen koke i 10-12 minutter under lokk

SAUS:
Smelt smøret i en kjele, tilsett mel og la det koke i 3 minutter, uten å bli brunt.
Tilsett melken litt om gangen under kraftig omrøring.
Fortsett å røre kraftig til sausen tykner. La den koke i 2-3 minutter ved svak varme mens du rører av og til, inntil sausen er fyldig
. Bruk ca 1/2- 3/4 med tomatpurè i sausen, den skal være mørk oransje i farge.
Smak til med salt,pepper og hvitløk.
Tilsett kjøttet og løken i sausen, og rør dette godt sammen.

Sil pastaen i et dørslag og tilsett et par spiseskjeer med smør.
Rasp litt parmesan over før servering
VELBEKOMME

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 197,61 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,89.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Chiligryte.

Chiligryte


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 12.09.2015
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

500 g karbonadedeig
smør
2 løk
2 grønne paprika
1-2 ts salt
1/2 ts pepper
1 chili uten frø
(litt kajenne pepper)
1 fedd hvitløk
1 dl vann
2 ss tomatpure
1 ss soyasaus
2 bokser hvite bønner i tomatsaus
1 ts basilikum


Her brukte vi naanbrød, slike ferdige som bare skal varmes opp. Denne gryta er skikkelig god og absolut gullrekkemat. Du kan lage hele greia i en dyp stekepanne som vi gjorde,


Fremgangsmåte

Brun karbonadedeigen og legg den over i en gryte.
Rens og hakk løken, og brun den før den legges i gryten.
Tilsett hakket paprika, salt, pepper, presset hvitløk, chili, vann, tomatpure og soyasaus.
La alt småkoke i ca 5 minutter.
Tilsett bønner, basilikum og kajennepepper.
Varm opp og server med brød.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 74,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,87.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3238







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.