Kylling er populært og inneholder lite kalorier. Og derfor er kyllingretter populære når man skal holde vekta nede. Her er ett knippe som alle stekes i stekepanne/grill og som ikke er vanskelige å lage. Vi bruker mye kylling hjemme og som regel som kyllingfilet. Det er både enkelt og godt. Kyllingfilet bør ha en god krydring, marinade eller noe tilbehør med smak. Andre kombinasjoner oppskrifter med lite kalorier finner dere her:
Lavkalorisøk:
Hvor dere selv kan velge type rett og øvre grense med kalorier pr porsjon. Nå skal det innrømmes at begrepet pr porsjon er litt svevende da porsjoner varierer i mengde, men på alle oppskrifter vil dere ved å trykke på knappen - Fullt Næringsinnhold - få opp flere verdier på oppskriften samt totalvekt.
Men prøv først noen av disse kyllingrettene, hvor vi har selv lagd flere av de
Chop suey med kylling
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
25.04.2015Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Matoppskrift.noIngredienser
600 g renskåret kyllingkjøtt, f.eks. kyllingfilet
olje til steking
1 ss revet ingefær
1 stor løk
1 purre
3 gulrøtter
200 g sjampinjong
2 dl hønsebuljong (terning + vann)
2 dl bønnespirer
1 liten boks bambusskudd (225 g)
1 ts salt
1/2 ts hvit pepper
2 ss soyasaus
Vi lagde denne med både svinekjøtt og kyllingkjøtt. Oppskriften finnes hos meg i begge varianter, men det er bare kjøttet som er forskjellen. Enkelt og greit.Fremgangsmåte
Skjær kjøttet i strimler og brun det lett i olje sammen med ingefær. Skjær løk og purre i ringer, gulrøttene i tynne strimler og soppen i skiver. Ha alt i gryten og hell over buljong. La retten trekke i ca. 5 minutter. Tilsett bønnespirer og bambusskudd. Varm opp og smak til med salt, pepper og soyasaus. Server ris til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
51,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,13.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kylling Cordon Bleu 1
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
10.08.2002Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Grete RoedeBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
kyllingbrystfileter
2 skiver sveitserost
2 skiver kokt skinke
1 egg
1 dl strøkavring
1 ts salt
1/2 ts hvit pepper
1 gulrot i tynne strimler
1 persillerot i tynne strimler
1/4 purre
1 ss smør til steking
3/4 dl buljong (1/2 ts buljongpulver + vann)
Hvem får ikke lyst på denne retten? Den milde smaken på kyllngen trenger ofte en tilstening for å få karakter, noe den absolutt får i denne retten.Fremgangsmåte
Del kjøttstykkene i to slik at du har fire fileter og bank dem litt ut. Legg først ost, så skinke og så ost igjen på to av filetene og legg de to andre over.
Visp egget lett sammen. Vend kyllingstykkene først i egg og så i strøkavring tilsatt salt og pepper. La kjøttet hvile noen minutter før det stekes. Skjær grønnsakene i tynne strimler, omtrent som fyrstikker. Bruk gjerne ostehøvel som hjelpemiddel.
Fres grønnsakene i smør. Stek kjøttet i 5-6 minutter på hver side i en stekepanne på forholdsvis svak varme.
Kok pannen ut med litt buljong og bruk det som sjy til kjøttet. Kokt ris ved siden av smaker godt.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
119,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
7,95 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,01.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Søt, klisset og krydret kylling med ris
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
04.05.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
1 ss brunt sukker
2 ss honning
1/4 kopp soyasaus
2 ts hakket frisk ingefær rot
2 ts hakket hvitløk
2 ss sterk saus, chili, tabasco ol etter smak(Obs på styrken)
salt og pepper etter smak
4 kyllingbryst i 1 cm strimler
1 spiseskje vegetabilsk olje
Litt vårløk i ringer til pynt
4 porsjoner ris
Kyllingrett som lages av brystfileter. Kan og brukes som smårett eller snacks. Tilpass styrke med saus. Evt la vær å tilsette sterk saus. Frisk ingefær vil og virke som krydder og setter mye smak.Fremgangsmåte
Kok opp ris etter anvisning
Bland sammen brunt sukker, honning, soyasaus, ingefær, hvitløk og sterk saus i en liten bolle.
Dryss over salt og pepper på kyllingstrimlene.
Varm oljen i en stor stekepanne over middels varme. Legg kyllingstrimlene og brun den, ca 2-3 minutt på hver side. Hell sausen over kyllingen. Småkoke uten lokk til sausen tykner, 8 til 10 minutter.
Server med ris og pynt med litt vårløk.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
283,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
57,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,92.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Kylling- og Biffsatay med peanøttsaus
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
16.03.2002Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Matoppskrift.noIngredienser
200 g bein- og skinnfritt kyllingbryst, skåret i strimler
200 g mørbradsteik, skåret i strimler
2 hvitløkfedd, presset
4 ss soyasaus
Peanøttsaus:
1 ts olivenolje
1/2 løk, finhakket
1 ss middels sterk karripasta
1 ts chilipulver
6 ss grovt peanøttsmør
1,5 dl lettmelk
Fremgangsmåte
Tre kylling- og biffstrimlene inn på små grillspyd av tre eller cocktailpinner. Legg dem i et porselens-, glass-, eller plastfat (ikke metall).
Bland sammen hvitløk og soyasaus og hell over kjøttspydene. La det stå og marineres i 30 minutter.
Varm opp oljen til peanøttsausen i en klebefri stekepanne. Stek løken i 2 minutter, tilsatt karripasta og chilipulver, og la det steke forsiktig videre i 1 minutt. Tilsett peanøttsmør og melk, og la det hele bli gjennomvarmt. Hell sausen over i en serveringsskål.
Legg kjøttspydene under en forvarmet grill og la dem steke 4-5 minutter. Vend av og til. Legg spydene på et serveringsfat og server med peanøttsausen ved siden av.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
161,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 10,58.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Enkel kyllingfilet med appelsinsaus
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
21.01.2004Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
4 kyllingfileter
1 ts salt
1/2 ts pepper
litt revet, frisk ingefær
1 boks konsentrert
appelsinjuice (frossen)
Fremgangsmåte
Krydre filetene og stek dem 3 minutter på hver side. Hell over appelsinjus og kok opp sausen. Appelsinbåter, lettkokt asparges og ris (blandet med villris) serveres til.)
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
124,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 10,28.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kyllingfilet med karrisaus
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
25.01.2004Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
2 kyllingfileter
1 liten løk
1 eple
Karrisaus:
1 løk
1 eple
1-2 ts karri
smør til steking
1 ss hvetemel
1 terning hønsebuljong
Fremgangsmåte
Sett over risen til kok. Hakk løk og eple til sausen og fres det i en kjele sammen med smør og karri. Dryss over 1 ss hvetemel og rør det inn. Hell over 4 dl vann og 1 terning hønsebuljong. La sausen småkoke mens du steker kyllingfiletene. Filetene stekes i 3-4 minutter på hver side. Sil sausen før servering og smak den eventuelt til med en liten fløteskvett.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
79,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
5,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,88 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kylling med Bitter melon i Oyster Sauce
Antall porsjoner =
3Dato lagt inn eller oppdatert
07.09.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie RodriguezBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
2 stk kyllingbryst, i tynne skiver
2 middels Ampalaya (bitter melon), renset i skiver
0,5 gul løk i skiver
2 fedd hvitløk, hakket
3 ss østerssaus
1/2 kopp vann eller kyllingbuljong
Salt og pepper etter smak
2 ss matolje
Bitter melon har vi brukt før. Spesiell smak men god. Fås kjøpt i asiatiske butikker. Ser ut som ett stort grønt epler med utveksterFremgangsmåte
Varm oljen i en panne.
Når oljen er varm, stek løk og hvitløk til løken blir myk.
Legg over skiver av kyllingbryst. Stek i 2 til 3 minutter eller til fargen blir lys brun.
Tilsett østerssaus. Fortsett å steke i 2 minutter.
Hell i vann eller kyllingbuljong. La det koke opp. Dekk til og la det småkoke i 10 til 12 minutter (tilsett vann, om nødvendig).
Ha i skiver av Ampalaya. Rør og stek i middels varme i 3 til 5 minutter.
Tilsett salt og pepper etter smak.
Legges over på en serveringsfat. Pynt med saltede svarte bønner og gressløk. Serveres med brun eller hvit ris.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
78,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9,55.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kyllingburger i pitabrød
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
25.07.2013Denne retten tar ca
30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
PriorBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
4 pitabrød
Panneburger:
400 g kylling-kjøttdeig
1 ts salt
½ ts pepper
1 egg
½ dl vann
Igjen enkelt og godt. Pitabrød er en av våre favoritter for enkel mat.Fremgangsmåte
Ha alle ingrediensene i en bolle eller matprosessor og rør dem lett sammen. Klapp farsen ut til en stor burger som dekker hele stekepannen. Stek burgeren i ca. 5 minutter på hver side eller til den er helt gjennomstekt.
Del panneburgeren i 8 snipper og legg to og to snipper i hvert pitabrød. Legg inn salat, agurk- og gulrotstrimler osv. Ha eventuelt på litt dressing til slutt.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
171,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
17,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kyllingburgere
Antall porsjoner =
5Dato lagt inn eller oppdatert
15.11.2004Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
400 g kyllingkjøttdeig
1 ts salt
¾ ts pepper
½ løk, hakket
1 ss potetmel
1 egg
0,5 dl vann
evt. rosmarin, oregano, hvitløk, chili eller annet krydder
Fremgangsmåte
Ha alle ingrediensene i en bolle eller i matprosessor og bland dem lett. Del deigen i 4–6 emner, alt etter om burgeren er til en stor eller liten mage. Form emnene til litt tykke, runde burgere. Stek to og to burgere i smør i en middels varm stekepanne i 3–4 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekt. Serveres nystekte med råstekte poteter, salat og dressing.
Tips
Hakket sylteagurk, rødbeter eller revet gulrot smaker deilig i burgerfarsen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
123,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,29.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kyllingburger 2
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
23.05.2006Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
300 g kyllingkjøttdeig
1 ts salt
½ ts pepper
1 stk. egg
½ dl vann
smør til steking
4 stk. hamburgerbrød
4 blad hodesalat
1 stk. tomat
¼ stk. slangeagurk
ca. ½ stk. Løk
Fremgangsmåte
1. Ha alle ingrediensene i en bolle eller matprosessor og rør dem lett sammen. Del deigen i fire og form hver
del til litt tykke, store burgere.
2. Stek burgerne i smør i en middels varm stekepanne i 3-4 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekt.
3. Server nystekte kyllingburgere i burgerbrød sammen med salat, agurk, tomat, løkringer og eventuelt en
hamburgerdressing eller ketchup.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
157,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
16,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3200