10 lavkalori kyllingretter i stekepanne som er raske å lage


Oppdatertdato: 2025-01-05 Tema: Kylling Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Kylling er populært og inneholder lite kalorier. Og derfor er kyllingretter populære når man skal holde vekta nede. Her er ett knippe som alle stekes i stekepanne/grill og som ikke er vanskelige å lage. Vi bruker mye kylling hjemme og som regel som kyllingfilet. Det er både enkelt og godt. Kyllingfilet bør ha en god krydring, marinade eller noe tilbehør med smak. Andre kombinasjoner oppskrifter med lite kalorier finner dere her:

Lavkalorisøk:


Hvor dere selv kan velge type rett og øvre grense med kalorier pr porsjon. Nå skal det innrømmes at begrepet pr porsjon er litt svevende da porsjoner varierer i mengde, men på alle oppskrifter vil dere ved å trykke på knappen - Fullt Næringsinnhold - få opp flere verdier på oppskriften samt totalvekt.
Men prøv først noen av disse kyllingrettene, hvor vi har selv lagd flere av de


Annonse



Chop suey med kylling


Prøv også Chop suey med kylling.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 25.04.2015
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Matoppskrift.no

Ingredienser

600 g renskåret kyllingkjøtt, f.eks. kyllingfilet
olje til steking
1 ss revet ingefær
1 stor løk
1 purre
3 gulrøtter
200 g sjampinjong
2 dl hønsebuljong (terning + vann)
2 dl bønnespirer
1 liten boks bambusskudd (225 g)
1 ts salt
1/2 ts hvit pepper
2 ss soyasaus


Vi lagde denne med både svinekjøtt og kyllingkjøtt. Oppskriften finnes hos meg i begge varianter, men det er bare kjøttet som er forskjellen. Enkelt og greit.


Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i strimler og brun det lett i olje sammen med ingefær. Skjær løk og purre i ringer, gulrøttene i tynne strimler og soppen i skiver. Ha alt i gryten og hell over buljong. La retten trekke i ca. 5 minutter. Tilsett bønnespirer og bambusskudd. Varm opp og smak til med salt, pepper og soyasaus. Server ris til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 51,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,13.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Kylling Cordon Bleu 1


Prøv også Kylling Cordon Bleu 1.

Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 10.08.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Grete Roede
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

kyllingbrystfileter
2 skiver sveitserost
2 skiver kokt skinke
1 egg
1 dl strøkavring
1 ts salt
1/2 ts hvit pepper
1 gulrot i tynne strimler
1 persillerot i tynne strimler
1/4 purre
1 ss smør til steking
3/4 dl buljong (1/2 ts buljongpulver + vann)


Hvem får ikke lyst på denne retten? Den milde smaken på kyllngen trenger ofte en tilstening for å få karakter, noe den absolutt får i denne retten.


Fremgangsmåte

Del kjøttstykkene i to slik at du har fire fileter og bank dem litt ut. Legg først ost, så skinke og så ost igjen på to av filetene og legg de to andre over.
Visp egget lett sammen. Vend kyllingstykkene først i egg og så i strøkavring tilsatt salt og pepper. La kjøttet hvile noen minutter før det stekes. Skjær grønnsakene i tynne strimler, omtrent som fyrstikker. Bruk gjerne ostehøvel som hjelpemiddel.
Fres grønnsakene i smør. Stek kjøttet i 5-6 minutter på hver side i en stekepanne på forholdsvis svak varme.
Kok pannen ut med litt buljong og bruk det som sjy til kjøttet. Kokt ris ved siden av smaker godt.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 119,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,95 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,01.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Søt, klisset og krydret kylling med ris


Prøv også Søt, klisset og krydret kylling med ris.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 04.05.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

1 ss brunt sukker
2 ss honning
1/4 kopp soyasaus
2 ts hakket frisk ingefær rot
2 ts hakket hvitløk
2 ss sterk saus, chili, tabasco ol etter smak(Obs på styrken)
salt og pepper etter smak
4 kyllingbryst i 1 cm strimler
1 spiseskje vegetabilsk olje
Litt vårløk i ringer til pynt

4 porsjoner ris


Kyllingrett som lages av brystfileter. Kan og brukes som smårett eller snacks. Tilpass styrke med saus. Evt la vær å tilsette sterk saus. Frisk ingefær vil og virke som krydder og setter mye smak.


Fremgangsmåte

Kok opp ris etter anvisning
Bland sammen brunt sukker, honning, soyasaus, ingefær, hvitløk og sterk saus i en liten bolle.
Dryss over salt og pepper på kyllingstrimlene.
Varm oljen i en stor stekepanne over middels varme. Legg kyllingstrimlene og brun den, ca 2-3 minutt på hver side. Hell sausen over kyllingen. Småkoke uten lokk til sausen tykner, 8 til 10 minutter.

Server med ris og pynt med litt vårløk.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 283,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 57,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,92.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Kylling- og Biffsatay med peanøttsaus.

Kylling- og Biffsatay med peanøttsaus


Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 16.03.2002
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Matoppskrift.no

Ingredienser

200 g bein- og skinnfritt kyllingbryst, skåret i strimler
200 g mørbradsteik, skåret i strimler
2 hvitløkfedd, presset
4 ss soyasaus

Peanøttsaus:
1 ts olivenolje
1/2 løk, finhakket
1 ss middels sterk karripasta
1 ts chilipulver
6 ss grovt peanøttsmør
1,5 dl lettmelk



Fremgangsmåte

Tre kylling- og biffstrimlene inn på små grillspyd av tre eller cocktailpinner. Legg dem i et porselens-, glass-, eller plastfat (ikke metall).

Bland sammen hvitløk og soyasaus og hell over kjøttspydene. La det stå og marineres i 30 minutter.

Varm opp oljen til peanøttsausen i en klebefri stekepanne. Stek løken i 2 minutter, tilsatt karripasta og chilipulver, og la det steke forsiktig videre i 1 minutt. Tilsett peanøttsmør og melk, og la det hele bli gjennomvarmt. Hell sausen over i en serveringsskål.

Legg kjøttspydene under en forvarmet grill og la dem steke 4-5 minutter. Vend av og til. Legg spydene på et serveringsfat og server med peanøttsausen ved siden av.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 161,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,58.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Enkel kyllingfilet med appelsinsaus.

Enkel kyllingfilet med appelsinsaus


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 21.01.2004
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

4 kyllingfileter
1 ts salt
1/2 ts pepper
litt revet, frisk ingefær
1 boks konsentrert appelsinjuice (frossen)



Fremgangsmåte

Krydre filetene og stek dem 3 minutter på hver side. Hell over appelsinjus og kok opp sausen. Appelsinbåter, lettkokt asparges og ris (blandet med villris) serveres til.)

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 124,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,28.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kyllingfilet med karrisaus.

Kyllingfilet med karrisaus


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 25.01.2004
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

2 kyllingfileter
1 liten løk
1 eple

Karrisaus:
1 løk
1 eple
1-2 ts karri
smør til steking
1 ss hvetemel
1 terning hønsebuljong



Fremgangsmåte

Sett over risen til kok. Hakk løk og eple til sausen og fres det i en kjele sammen med smør og karri. Dryss over 1 ss hvetemel og rør det inn. Hell over 4 dl vann og 1 terning hønsebuljong. La sausen småkoke mens du steker kyllingfiletene. Filetene stekes i 3-4 minutter på hver side. Sil sausen før servering og smak den eventuelt til med en liten fløteskvett.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 79,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,88 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,4.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kylling med Bitter melon i Oyster Sauce.

Kylling med Bitter melon i Oyster Sauce


Antall porsjoner = 3
Dato lagt inn eller oppdatert 07.09.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Rodriguez
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

2 stk kyllingbryst, i tynne skiver
2 middels Ampalaya (bitter melon), renset i skiver
0,5 gul løk i skiver
2 fedd hvitløk, hakket
3 ss østerssaus
1/2 kopp vann eller kyllingbuljong
Salt og pepper etter smak
2 ss matolje


Bitter melon har vi brukt før. Spesiell smak men god. Fås kjøpt i asiatiske butikker. Ser ut som ett stort grønt epler med utvekster


Fremgangsmåte

Varm oljen i en panne.
Når oljen er varm, stek løk og hvitløk til løken blir myk.
Legg over skiver av kyllingbryst. Stek i 2 til 3 minutter eller til fargen blir lys brun. Tilsett østerssaus. Fortsett å steke i 2 minutter.

Hell i vann eller kyllingbuljong. La det koke opp. Dekk til og la det småkoke i 10 til 12 minutter (tilsett vann, om nødvendig). Ha i skiver av Ampalaya. Rør og stek i middels varme i 3 til 5 minutter.
Tilsett salt og pepper etter smak.
Legges over på en serveringsfat. Pynt med saltede svarte bønner og gressløk. Serveres med brun eller hvit ris.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 78,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,55.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kyllingburger i pitabrød.

Kyllingburger i pitabrød


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 25.07.2013
Denne retten tar ca 30 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Prior
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

4 pitabrød

Panneburger:
400 g kylling-kjøttdeig
1 ts salt
½ ts pepper
1 egg
½ dl vann


Igjen enkelt og godt. Pitabrød er en av våre favoritter for enkel mat.


Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en bolle eller matprosessor og rør dem lett sammen. Klapp farsen ut til en stor burger som dekker hele stekepannen. Stek burgeren i ca. 5 minutter på hver side eller til den er helt gjennomstekt.

Del panneburgeren i 8 snipper og legg to og to snipper i hvert pitabrød. Legg inn salat, agurk- og gulrotstrimler osv. Ha eventuelt på litt dressing til slutt.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 171,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,15.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kyllingburgere.

Kyllingburgere


Antall porsjoner = 5
Dato lagt inn eller oppdatert 15.11.2004
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

400 g kyllingkjøttdeig
1 ts salt
¾ ts pepper
½ løk, hakket
1 ss potetmel
1 egg
0,5 dl vann
evt. rosmarin, oregano, hvitløk, chili eller annet krydder



Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en bolle eller i matprosessor og bland dem lett. Del deigen i 4–6 emner, alt etter om burgeren er til en stor eller liten mage. Form emnene til litt tykke, runde burgere. Stek to og to burgere i smør i en middels varm stekepanne i 3–4 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekt. Serveres nystekte med råstekte poteter, salat og dressing.

Tips
Hakket sylteagurk, rødbeter eller revet gulrot smaker deilig i burgerfarsen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 123,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,29.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kyllingburger 2.

Kyllingburger 2


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 23.05.2006
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

300 g kyllingkjøttdeig
1 ts salt
½ ts pepper
1 stk. egg
½ dl vann
smør til steking
4 stk. hamburgerbrød
4 blad hodesalat
1 stk. tomat
¼ stk. slangeagurk
ca. ½ stk. Løk



Fremgangsmåte

1. Ha alle ingrediensene i en bolle eller matprosessor og rør dem lett sammen. Del deigen i fire og form hver del til litt tykke, store burgere.

2. Stek burgerne i smør i en middels varm stekepanne i 3-4 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekt.

3. Server nystekte kyllingburgere i burgerbrød sammen med salat, agurk, tomat, løkringer og eventuelt en hamburgerdressing eller ketchup.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 157,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,31.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3200
Norsk mat.Rask mat.
Stekepanne.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.