10 populære pastaretter med under 500 kalorier pr porsjon



Oppdatertdato: 2019-01-21 Publisert: Tema: Pasta Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no


Her har dere noen av de mest populære pastarettene mine med lite kalorier pr porsjon, dvs under 500 og de fleste er under 400. Selv om pasta i utgangspunktet ikke er så lavkalori, er det mange av disse rettene som holder seg under både 500, 400 og 300 kalorier pr porsjon. Da jeg akkurat nå har gjort det lettere å finne oppskrifter under en viss grense kalorier, kan jeg plukke ut de mest populære til dere. Andre kombinasjoner og lavkalorioppskrifter finner dere her:

Lavkalorisøk:


Hvor dere selv kan velge type rett og øvre grense med kalorier pr porsjon. Nå skal det innrømmes at begrepet pr porsjon er litt svevende da porsjoner varierer i mengde, men på alle oppskrifter vil dere ved å trykke på knappen - Fullt Næringsinnhold - få opp flere verdier på oppskriften samt totalvekt.
Men prøv først noen av disse pastarettene, hvor vi har selv lagd flere av de



Pasta med frisk tomatsaus


Prøv også Pasta med frisk tomatsaus.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 07.10.2016
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

100 g penne
1 ss olivenolje
½ stk. finhakket løk
2 båt. hvitløk - presset
½ bks. hermetiske tomater - hakkede
4 stk. tomat
3 ss tomatpuré
salt og pepper fra kvern
½ pk. karse
Kjøttboller:
350 g kjøttdeig
½ stk. finhakket løk
½ dl melk
2 ss griljermel
½ krm malt muskat
½ krm malt karve
¼ pk. karse
salt og pepper


En av de raske oppskriftene med pasta. Kjøttboller lage vi med jevne mellomrom og de kan brukes til mye. Selvfølgelig kan man og kjøpe de ferdig.


Fremgangsmåte

Bland griljermel og melk til bollene. La det svelle. Rør deigen seig med salt. Bland den, løk og alle krydderne i melkeblandingen. Form til kjøttboller og stek dem gyldne i panne.

Kok pasta som angitt på pakken. Fres løk og hvitløk til sausen i olje. Tilsett friske tomater i båter og boksetomatene. La det putre sammen. Tilsett tomatpuré og krydderet. La det putre sammen 3-5 minutter. Smakes godt til.

La pastaen renne av i et dørslag. Ha pastaen i et fat/form med sausen over. Fordel kjøttbollene på toppen og la herligheten få et godt dryss av karse. Gjerne grønn salat og grissinis til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 101,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,23.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Pasta linguine med reker og chili


Prøv også Pasta linguine med reker og chili.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 11.04.2013
Denne retten tar ca 40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Eva Brænd

Ingredienser

250 g reker, uten skall
300 g linguine pasta
2 fedd hvitløk
2 ts ingefær, frisk
1 stk chili, rød
olje

Tilbehør
brød
parmesanost


Pasta linguine med reker og chili er enkel og rask mat. Med litt parmesan på toppen får retten den perfekte smaken. Perfekt til en romantisk middag hjemme.


Fremgangsmåte

Kok pasta etter anvisningen på pakken.
Finhakk hvitløk og riv ingefær.
Fjern frø fra chili og finhakk.
Varm olje og fres chili, hvitløk og ingefær i ca. 3—4 minutter. Bruk middels varme så krydderne ikke blir brent.
Ta stekepannen av varmen og vend inn reker.
Sil kokevannet fra pasta og rør inn reker med den krydrete oljen.
Server pastaen varm med godt brød og revet parmesanost.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 229,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 37,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,86.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Vegetarpasta med paprika


Prøv også Vegetarpasta med paprika.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 13.09.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

250 g pasta
1 finsnittet løk
3 ss olivenolje
2 hakkede hvitløksfedd
5 paprika i store terninger, gul, rød og grønn
1 laurbærblad
salt
nykvernet pepper
1/2 kg tomater delt i båter


Enkelt og greit, og paprika er jo sunt! Vi lurte og noen kjøttbolle rester oppi, slik at den ikke er vegetar, men det er jo valgfritt. Og uten parmesan er den veganer.


Fremgangsmåte

Surr løken blank og myk i olje under omrøring. Tilsett hvitløk, paprika og laurbærblad og la det surre under lokk ca. 10 minutter.

Tilsett tomatene og kok alt videre under lokk ca. 5 minutter. Ta av lokket og la grønnsakene koke uten lokk ca. 10 minutter. Smak til med salt, nykvernet pepper og vend grønnsakene i nykokt pasta. Server med parmesan og klipp gjerne kryddergrønt over.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 85,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,44.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Pastasalat 2.

Pastasalat 2


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 01.09.2002
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Norges sjømatråd

Ingredienser

2 dl pasta
1 dl hvit ost i terninger
ca 200 g røykt laks i terninger
1 liten finsnittet rød løk
1 liten rød paprika i strimler
1/4 - 1/2 strimlet salat
1-2 tomater i båter
Dressing:
3 ss olivenolje
3 ss balsamicoeddik
1 ss hakket frisk oregano eller 1/2 ts tørket
2 små finhakkede hvitløkbåter
1/4 ts tørr sennep
1/8 ts grovmalt pepper



Fremgangsmåte

Kok pastaen etter anvisning på pakken, skyll den i kaldt vann og la det renne godt av. Rør sammen ingrediensene til dressingen. Bland den kokte pastaen med de øvrige ingrediensene unntatt tomatene. Slå dressingen over og bland forsiktig. Bland inn tomatene rett før servering.

Tips
Denne salaten kan du improvisere. Du kan bruke andre grønnsaker og erstatte røykt laks med for eksempel kokt laks. Reker kan også brukes. Som dressing kan du bruke den du har i kjøleskapet.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 141,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,7.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Spaghetti bolognese med oksekraft og soltørket tomat.

Spaghetti bolognese med oksekraft og soltørket tomat


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 17.12.2018
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Meny
Bildet er tatt av Meny

Ingredienser

400 g kjøttdeig
1 stk løk
1 stk stangselleri
1 stk gulrot
2 stk hvitløksfedd
2 ts tomatpure
4 ss soltørket tomat
4 dl god kjøttkraft
1 ts sukker
2 ts tørket oregano
1 stk laurbærblad

4 porsjoner kokt spaghetti


Vil du lage en skikkelig spaghetti bolognese slik de lager den i Bologna? Da skal du helst bruke en god kjøttkraft og ingen flådde tomater. Noe av kjøttkraften kan også erstattes med matvin eller vin. Her har vi tilsatt litt tomatpuré og soltørket tomat i tillegg, for å få en enda dypere og rundere smak på den ubestridte middagsfavoritten: Ragu alla bolognese.


Fremgangsmåte

Finhakk løk, stangselleri, gulrot og hvitløk. Brun kjøttdeigen i vanlig olivenolje på middels varme. Bruk en stor panne eller gryte, gjerne en jerngryte.

Tilsett finhakket løk, stangselleri, gulrot og hvitløk til kjøttet, og la det steke 2–3 minutter til det får litt farge. Ha tomatpuré i pannen, bland den godt inn og la den frese med et minutt.

Hell på kjøttkraft og tilsett soltørket tomat hakket i mindre terninger, sukker, oregano og laurbærblad. Smak til med salt og pepper. La kjøttsausen småputre 10 minutter under lokk (gjerne mer), og rør rundt av og til. Smak til en siste gang med salt og pepper før servering. Serveres til pasta og spaghetti.

Denne sausen er perfekt å lage dagen i forveien, eller i større porsjoner som fryse ned. Da har du alltid god kjøttsaus tilgjengelig, både til spaghetti og lasagne.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 66,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,3.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Spagetti med pepperskinke og spisskål.

Spagetti med pepperskinke og spisskål


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 31.01.2011
Denne retten tar ca 15 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

2 pk pepperskinke
1 stk spisskål
1 stk rødløk
1 ss olje til steking
Saften av 1 stk lime
1 ts tørket oregano eller estragon/basilikum
250 g fullkornsspagetti


Fullkornpasta er et bedre alternativ til vanlig pasta. Fullkornspastaen er rik på vitaminer, mineraler og fiber. Og godt er det også. Her i en sunn, enkel og rask middagsrett.


Fremgangsmåte

1. Kok spagettien etter anvisning på pakken.
2. Skjær skinke, kål og løk i strimler. Stek det i en stekepanne. Tilsett limesaft og timian.
3. Vend spagettien inn i kjøtt- og grønnsaksblandingen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 96,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,84.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Proteinpasta med tomatsaus.

Proteinpasta med tomatsaus


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 04.04.2017
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Funksjonell mat
Bildet er tatt av Funksjonell mat

Ingredienser

1 pk (200 g) Proteinpasta - spaghetti (evt. fettucine)

1 boks (ca 400g) hakkede tomater
1 løk, finhakket
2 hvitløksfedd, finhakket
1 ss tomatpuré
2-3 ts Sukrin
Olje til steking
3-4 kvister fersk basilikum eller oregano etter smak (evt. 1/2-1 ss tørket)

Topping:
Parmesan og/eller pesto
Frisk basilikum


Proteinpasta inneholder så mye protein at du ikke trenger kjøtt ved siden av for å få et balansert måltid. Derfor passer den perfekt til vegetar-retter.


Fremgangsmåte

Fres finhakket løk og hvitløk blankt i litt olje. Tilsett tomatpuré, hakkede tomater, Sukrin og krydderurter.
La sausen småkoke i minst 10 minutter mens du tilbereder proteinpasta etter anvisning på pakken.
Ikke la pastaen koke i mer enn 4 min. Hvis du synes pastasausen er for tykk, kan du tilsette litt vann.
Du kan eventuelt gi sausen en runde med stavmikser, for å gjøre den helt glatt.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 110,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,81 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,65.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pasta med LobNobs, grønnsaker og parmesan.

Pasta med LobNobs, grønnsaker og parmesan


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 06.03.2018
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Sibelia
Bildet er tatt av Sibelia

Ingredienser

1-2 pakker LobNobs
2 dl fullkorn pastaskruer
½ rød paprika, kuttet
½ gul paprika, kuttet
½ -1 pakke sukkerter, kuttet eller snittet
Ruccola (eller annen salat etter eget ønske)
Parmesan, revet

Dressing:
1-2 ss olivenolje
1-2 ts Balsamico eddik (smak deg fram)
Hvitløk (kan sløyfes)
Salt og eventuelt litt pepper


Mettende og smaksrik salat til lunsj eller middag.

Denne salaten passer godt når du har liten tid eller ikke har lyst å bruke så mye tid på å lage middag eller lunsj. Du kan også koke opp pasta dagen i forveien som du oppbevarer i kjøleskapet (kokt pasta skal alltid oppbevares kjølig) eller bruk pastarester. Når du bruker fullkornspasta så gir den måltidet både fiber og karbohydrater som balanserer måltidets energi som inneholder protein fra LobNobs og fett fra parmesan og olivenolje. Sammen med friske grønnsaker får du også 1-2 av dine fem om dagen med denne salaten.

LobNobs inneholder 70 % fisk og kan bidra til opptaket av jern når den spises sammen med fullkornspasta som inneholder jern, såkalt ikke-hemjern. Gunstig virkning på jernopptaket oppnås ved å innta 50 g fisk. 1 pakke LobNobs inneholder 77 gram hvit fiskefilet.


Fremgangsmåte

Kok pastaskruene som vist på pakken og avkjøl.
Del paprika og sukkererter i passelige biter.
Bland pasta, salat, lobnobs og grønnsaker sammen.
Server med revet parmesan på toppen.

Dressing:
Veldig enkelt; bland ingrediensene til dressingen sammen – smak deg fram med ønsket mengde av de ulike ingrediensene til du er fornøyd.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 93,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,5 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,16.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tagliatelle med grønnsaker og ost.

Tagliatelle med grønnsaker og ost


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 04.05.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

1 stilk brokkoli
2 gulrøtter i skiver
2 persillerøtter i skiver
(eller tilsvarende mengde sellerirot)
2 løk i skiver
2 dl grønnsakkraft
2 dl lettmelk
1 ss maizena mel
50 g vellagret hvit ost, revet
2-3 tomater i båter
salt og pepper
4-6 nøster tagliatelle
50 g Norzola eller Normannaost



Fremgangsmåte

Kok grønnsakene i så lite vann som mulig, gjerne et par sorter av gangen til de er knapt møre. Ta dem opp etter hvert. Visp sammen grønnsakkraft, melk, maisenna og ost la sausen koke godt opp. La grønnsaker og tomater bli varme i sausen. Smak til med salt og pepper. Kok pastaen etter anvisning på pakken.
Server med grønnsakstuingen og dryss smuldret Norzola/Normanna ost på toppen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 82,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,1.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pølse- og spinatpasta.

Pølse- og spinatpasta


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 02.11.2005
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

4 chilipølser eller middagspølser
5 dl penne
1 pk frossen spinat (125 g)
3 ss rømme
1 ss sitronsaft
1 ts salt
1/2 ts pepper



Fremgangsmåte

1. Ta av skinnet og del pølsene i skiver eller biter.
2. Stek de lett gylne i panna. Kok pasta etter anvisning på pakken, slå av vannet, og tilsett frossen spinat og de andre ingrediensene. Rør om og la pastaen koke til alt er gjennomvarmt.
3. Server pastaen sammen med stekte pølser.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 206 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,94 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,11.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3199







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.