Fotograf:Meny Vil du lage en skikkelig spaghetti bolognese slik de lager den i Bologna? Da skal du helst bruke en god kjøttkraft og ingen flådde tomater. Noe av kjøttkraften kan også erstattes med matvin eller vin. Her har vi tilsatt litt tomatpuré og soltørket tomat i tillegg, for å få en enda dypere og rundere smak på den ubestridte middagsfavoritten: Ragu alla bolognese.
Finhakk løk, stangselleri, gulrot og hvitløk. Brun kjøttdeigen i vanlig olivenolje på middels varme. Bruk en stor panne eller gryte, gjerne en jerngryte.
Tilsett finhakket løk, stangselleri, gulrot og hvitløk til kjøttet, og la det steke 2–3 minutter til det får litt farge. Ha tomatpuré i pannen, bland den godt inn og la den frese med et minutt.
Hell på kjøttkraft og tilsett soltørket tomat hakket i mindre terninger, sukker, oregano og laurbærblad. Smak til med salt og pepper. La kjøttsausen småputre 10 minutter under lokk (gjerne mer), og rør rundt av og til. Smak til en siste gang med salt og pepper før servering. Serveres til pasta og spaghetti.
Denne sausen er perfekt å lage dagen i forveien, eller i større porsjoner som fryse ned. Da har du alltid god kjøttsaus tilgjengelig, både til spaghetti og lasagne.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Meny
(Intern: 34470)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Pasta Innlagt dato:2018-12-17
Oppdatert dato:2018-12-17