10 rimelige studentmiddager


Oppdatertdato: 2022-08-29 Tema: Hverdagsmat Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Studentene er i full gang ved UIA som vi har som nabo her i Kristiansand. Og de merkes godt i nabolaget hvor de fleste har leid ut hybler til studenter. Men når de dukker opp på denne tiden, blir det og fort tomt i frossen pizza disken på Prix butikken her. Det er vel ikke til å komme utenom at enkel, rask og billig mat er attraktivt for dem, og jeg har tidligere lagd ett eget studentmatsøk på sidene hvor disse faktorer kan sorteres og filtreres. Bruk dette og finn de raskeste, rimeligste og enkleste rettene i de forskjellige kategoriene

Mitt studentmatsøk:

Men jeg fører statistikk og her er 10 av mange populære middager som er rimelige og lette å lage for en student. Og med å lage disse så blir det mer penger til overs for studentkroer og sparkesykler!

Jeg vil og sette sammen andre guider for studenter i den nærmeste tiden.
Lykke til


Annonse



Pasta med hjemmelagd soppsaus


Prøv også Pasta med hjemmelagd soppsaus.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 16.10.2015
Denne retten tar ca 30 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

500 g pasta (Skruer, ringer, tagliatelle og lignende)
2 ss smør
150 g sjampinjonger i skiver eller annen sopp.
2 dl kremfløte
2 finhakket fedd hvitløk
Hakket persille
Salt og pepper.


Her gjorde vi ett forsøk med den nye grønnsakspastaen til Toro. Vi brukte brokkoli versjonen. Først er det lite smak i den, så salt og krydder er helt nødvendig.
For å få litt ekstra volum i maten brukte vi og noen rester av kylling i, da er den ikke lenger vegetar.


Fremgangsmåte

Kok pasta i lettsaltet vann etter anvisningen. (10-12 min) La den renne av i dørslag.
Smelt smør og fres hvitløk. Tilsett soppen og la den frese med til den er lyst gylden.
Ha i fløte og kok opp.
Smak til med salt og pepper. La småkoke noen minutter Helles over pastaen ved servering. Husk persille dryss.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 305,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,94 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,44.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Kyllingpølselapskaus


Prøv også Kyllingpølselapskaus.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 16.06.2017
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

8 dl vann
2 terninger hønsebuljong
600 g røkte kyllingpølser
ca. 12 dl frossen lapskausblanding
evt. salt og pepper


En enklere middag skal det godt gjøres å finne. Kyllingpølser i biter, frosne grønnsaker og buljong er alt du trenger. Godt er det også!


Fremgangsmåte

1. Kok opp vann tilsatt hønsebuljongterninger. Ha i frossen lapskausblanding og la det koke noen minutter.
2. Tilsett pølsebitene og la alt bli varmt. Smak til med salt og pepper.

Server gjerne med flatbrød eller knekkebrød. Et grønt persilledryss gir ekstra god smak og fin farge til maten.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 55,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,43.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Pasta med tomat-fløte saus


Prøv også Pasta med tomat-fløte saus.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 15.11.2013
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Rodriguez
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

4 porsjoner pasta, tagliatelle ol.
2 ss olivenolje
1 løk hakket
1 fedd hvitløk hakket
1 liten boks med tomater i terninger
1 ss tørkede basilikum balder
0,25 ts tørket oregano
0,25 ts salt
0,75 ts sukker
0,2 ts malt sort pepper
1,5 dl kremfløte
2 ss smør


Enkel pastarett men hvor en bruker fløte i tomatsausen. Lager en fin mild og avrundet smak.


Fremgangsmåte

Kok pasta etter fremgangsmåte på pakken.
Surr olje, løk og hvitløk i en stekepanne til det er gyldent. Ha i tomater, all krydder, sukker og salt. La det surre 5-10 minutter til det tykner litt. Ha så i fløte og smør. Skru ned varmen, og la det tykne i 5 minutter. Rør jevnlig.
Serveres varm.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 233,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 26,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,83.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Spaghetti Torino.

Spaghetti Torino


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 17.04.2003
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

500 g kjøttdeig
1 løk
2 stilker stangselleri
1 boks sjampinjonger, 200 g
1 dl tomatpuré
1 hvitløksfedd, knust
1 ts salt
1/4 ts pepper
1 ts basilikum, oregano eller merian
2 dl vann
1/4-1/2 kg spaghetti


Enkel og rask spaghettirett. Vi hadde og i litt hakket grønn paprika + noen sorte oliven.


Fremgangsmåte

Stek hakket løk til den er gyllen. Tilsett presset hvitløk. Brun kjøttdeigen og ha alt i en gryte. Tilsett salt, pepper, vann og krydder etter smak og tomatpuré. La alt surre i ca 5 minutter. Tilsett finskåret selleri og sopp i skiver. Smak til.

Kok spaghettien som anvist på pakken.

Server med brød og revet ost, gjerne parmesan.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 147,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,55.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Prikkens fiskesuppe.

Prikkens fiskesuppe


Antall porsjoner = 5
Dato lagt inn eller oppdatert 30.10.2013
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Matoppskrift.no

Ingredienser

1 l fiskekraft
1/4 purreløk, finhakket
1 gulrot, kuttet
1-2 ts Maridor
100 g laksefilet
100 g seifilet
1 dl kremfløte
salt
pepper


Enkel og god. Bruk gjerne ferdig fiskekraft fra flaske eller terning. Evt en suppepose


Fremgangsmåte

Alle ingrediensene kokes i ca 10 min i en stor kasserolle. Fisken, som kuttes i terninger, tilsettes de siste 3 min.

Eventuelt garner med ferske reker og muslinger ved servering.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 64,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,79.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pytt i panne.

Pytt i panne


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 23.04.2003
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

4 dl stekt eller kokt kjøtt, pølse eller skinke, i terninger
2 løk, hakket
2-3 ss smør eller margarin
8 kokte poteter, i terninger
salt, pepper
hakket persille


Tips: Bruk gjerne rester hvis du har det. Jeg tar det som er til overs i kjøleskapet. Pølser med smak er godt her. Og speilegg er ett must. Evt brød til. Beregn 1/2 løk, 3 poteter, 2-3 pølser, 2 egg pr person.


Fremgangsmåte

Brun løken i litt av smøret.

Brun derpå kjøtt og poteter hver for seg i resten av smøret. Bland alt forsiktig sammen og smak retten til. Dryss hakket persille over.

Serveres med speilegg eller rå eggeplommer, bladsalat og syltede rødbeter eller sylteagurk.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 124,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,4.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hawaiigryte.

Hawaiigryte


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 05.05.2007
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

400 g kjøttdeig av svin
2 ss margarin eller olje til steking
2 boks hermetisk ananas i biter, liten boks
2 dl kokosmelk
¼ pk. ruccula
1 ts salt



Fremgangsmåte

1. Stek kjøttdeigen i en stekepanne med margarin/olje. Ha i kokosmelk, ananas og all fruktsaften.
2. La det putre noen minutter slik at kraften koker litt inn. Like før servering blandes ruccula inn i gryteretten.
Serveres med ris.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 136,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,42.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Egg og bacon med bønner.

Egg og bacon med bønner


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 06.05.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

8 skiver bacon
2 bokser tomatbønner
4 egg
gressløk og purreringer
4 skiver brød



Fremgangsmåte

Stek bacon og varm bønnene i en gryte med litt gressløk og purre.
Stek eggene til slutt.
Anrett på brødskive med først bacon, så bønner og egget over det hele.
Evt krydre med salt og pepper.

Bildet viser uten bønner.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 146,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,7 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,81.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kylling i tomatkarrisaus.

Kylling i tomatkarrisaus


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 01.05.2002
Denne retten tar ca 25 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

2 løk grovhakket
2 ss olje
1 pakke karrisaus
2 bokser hakkede tomater
1 grillkylling renset i biter.
1 grønn paprika i biter.
1 neve rosiner



Fremgangsmåte

Surr løken i oljen.
Lag karrisaus etter anvisning på pakken.
Tilsett løk, kylling og tomater og la alt koke noen minutter. Ha i hakket paprika og rosiner mot slutten.
Server med drys av persille.
Server ris til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 85,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,94.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mamma`s spagetti med fyldig kjøttsaus.

Mamma`s spagetti med fyldig kjøttsaus


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 29.09.2013
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Annika Ljunggren
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

400-500 g kjøttdeig/karbonadedeig
1 stor løk (finhakket)
1 liten boks tomatpurè
500 g tørr spagetti
5 dl melk
4 SS smør
1 dl hvetemel
salt
pepper
hvitløk


Denne er så enkel og grei å lage. Vi hadde og noen knuste cherrytomater i sausen. Leftovers fra kjøleskapet som vi har hentet i hagen til mine foreldre. Denne ble servert på min gebursdag da dette er min kones tradisjon! Mvh Knut


Fremgangsmåte

Brun kjøttet og løken i en panne. Sett denne til side imens du lager sausen og pastaen.

PASTA:
Kok opp en stor kjele med vann og litt salt. La pastaen koke i 10-12 minutter under lokk

SAUS:
Smelt smøret i en kjele, tilsett mel og la det koke i 3 minutter, uten å bli brunt.
Tilsett melken litt om gangen under kraftig omrøring.
Fortsett å røre kraftig til sausen tykner. La den koke i 2-3 minutter ved svak varme mens du rører av og til, inntil sausen er fyldig
. Bruk ca 1/2- 3/4 med tomatpurè i sausen, den skal være mørk oransje i farge.
Smak til med salt,pepper og hvitløk.
Tilsett kjøttet og løken i sausen, og rør dette godt sammen.

Sil pastaen i et dørslag og tilsett et par spiseskjeer med smør.
Rasp litt parmesan over før servering
VELBEKOMME

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 200,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,89.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3242



Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.