Studentene er i full gang ved UIA som vi har som nabo her i Kristiansand. Og de merkes godt i nabolaget hvor de fleste har leid ut hybler til studenter. Men når de dukker opp på denne tiden, blir det og fort tomt i frossen pizza disken på Prix butikken her. Det er vel ikke til å komme utenom at enkel, rask og billig mat er attraktivt for dem, og jeg har tidligere lagd ett eget studentmatsøk på sidene hvor disse faktorer kan sorteres og filtreres. Bruk dette og finn de raskeste, rimeligste og enkleste rettene i de forskjellige kategoriene
Mitt studentmatsøk:
Men jeg fører statistikk og her er 10 av mange populære middager som er rimelige og lette å lage for en student. Og med å lage disse så blir det mer penger til overs for studentkroer og sparkesykler!
Jeg vil og sette sammen andre guider for studenter i den nærmeste tiden.
Lykke til
Pasta med hjemmelagd soppsaus
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
16.10.2015Denne retten tar ca
30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
500 g pasta (Skruer, ringer, tagliatelle og lignende)
2 ss smør
150 g sjampinjonger i skiver eller annen sopp.
2 dl kremfløte
2 finhakket fedd hvitløk
Hakket persille
Salt og pepper.
Her gjorde vi ett forsøk med den nye grønnsakspastaen til Toro. Vi brukte brokkoli versjonen. Først er det lite smak i den, så salt og krydder er helt nødvendig.
For å få litt ekstra volum i maten brukte vi og noen rester av kylling i, da er den ikke lenger vegetar.Fremgangsmåte
Kok pasta i lettsaltet vann etter anvisningen. (10-12 min)
La den renne av i dørslag.
Smelt smør og fres hvitløk. Tilsett soppen og la den frese med til den er lyst gylden.
Ha i fløte og kok opp.
Smak til med salt og pepper. La småkoke noen minutter
Helles over pastaen ved servering.
Husk persille dryss.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
305,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
40,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
11,94 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kyllingpølselapskaus
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
16.06.2017Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
8 dl vann
2 terninger hønsebuljong
600 g røkte kyllingpølser
ca. 12 dl frossen lapskausblanding
evt. salt og pepper
En enklere middag skal det godt gjøres å finne. Kyllingpølser i biter, frosne grønnsaker og buljong er alt du trenger. Godt er det også!Fremgangsmåte
1. Kok opp vann tilsatt hønsebuljongterninger. Ha i frossen lapskausblanding og la det koke noen minutter.
2. Tilsett pølsebitene og la alt bli varmt. Smak til med salt og pepper.
Server gjerne med flatbrød eller knekkebrød. Et grønt persilledryss gir ekstra god smak og fin farge til maten.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
55,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Pasta med tomat-fløte saus
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
15.11.2013Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie RodriguezBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
4 porsjoner pasta, tagliatelle ol.
2 ss olivenolje
1 løk hakket
1 fedd hvitløk hakket
1 liten boks med tomater i terninger
1 ss tørkede basilikum balder
0,25 ts tørket oregano
0,25 ts salt
0,75 ts sukker
0,2 ts malt sort pepper
1,5 dl kremfløte
2 ss smør
Enkel pastarett men hvor en bruker fløte i tomatsausen. Lager en fin mild og avrundet smak.Fremgangsmåte
Kok pasta etter fremgangsmåte på pakken.
Surr olje, løk og hvitløk i en stekepanne til det er gyldent. Ha i tomater, all krydder, sukker og salt. La det surre 5-10 minutter til det tykner litt. Ha så i fløte og smør. Skru ned varmen, og la det tykne i 5 minutter. Rør jevnlig.
Serveres varm.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
233,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
26,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
11,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,83.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Spaghetti Torino
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
17.04.2003Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
500 g kjøttdeig
1 løk
2 stilker stangselleri
1 boks sjampinjonger, 200 g
1 dl tomatpuré
1 hvitløksfedd, knust
1 ts salt
1/4 ts pepper
1 ts basilikum, oregano eller merian
2 dl vann
1/4-1/2 kg spaghetti
Enkel og rask spaghettirett. Vi hadde og i litt hakket grønn paprika + noen sorte oliven.Fremgangsmåte
Stek hakket løk til den er gyllen. Tilsett presset hvitløk. Brun kjøttdeigen og ha alt i en gryte. Tilsett salt, pepper, vann og krydder etter smak og tomatpuré. La alt surre i ca 5 minutter. Tilsett finskåret selleri og sopp i skiver. Smak til.
Kok spaghettien som anvist på pakken.
Server med brød og revet ost, gjerne parmesan.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
147,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
16,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,55.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Prikkens fiskesuppe
Antall porsjoner =
5Dato lagt inn eller oppdatert
30.10.2013Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Matoppskrift.noIngredienser
1 l fiskekraft
1/4 purreløk, finhakket
1 gulrot, kuttet
1-2 ts Maridor
100 g laksefilet
100 g seifilet
1 dl kremfløte
salt
pepper
Enkel og god. Bruk gjerne ferdig fiskekraft fra flaske eller terning. Evt en suppeposeFremgangsmåte
Alle ingrediensene kokes i ca 10 min i en stor kasserolle. Fisken, som kuttes i terninger, tilsettes de siste 3 min.
Eventuelt garner med ferske reker og muslinger ved servering.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
64,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,79.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Pytt i panne
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
23.04.2003Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
4 dl stekt eller kokt kjøtt, pølse eller skinke, i terninger
2 løk, hakket
2-3 ss smør eller margarin
8 kokte poteter, i terninger
salt, pepper
hakket persille
Tips: Bruk gjerne rester hvis du har det. Jeg tar det som er til overs i kjøleskapet. Pølser med smak er godt her. Og speilegg er ett must. Evt brød til. Beregn 1/2 løk, 3 poteter, 2-3 pølser, 2 egg pr person.Fremgangsmåte
Brun løken i litt av smøret.
Brun derpå kjøtt og poteter hver for seg i resten av smøret. Bland alt forsiktig sammen og smak retten til. Dryss hakket persille over.
Serveres med speilegg eller rå eggeplommer, bladsalat og syltede rødbeter eller sylteagurk.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
124,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
8,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Hawaiigryte
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
05.05.2007Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
400 g kjøttdeig av svin
2 ss margarin eller olje til steking
2 boks hermetisk ananas i biter, liten boks
2 dl kokosmelk
¼ pk. ruccula
1 ts salt
Fremgangsmåte
1. Stek kjøttdeigen i en stekepanne med margarin/olje. Ha i kokosmelk, ananas og all fruktsaften.
2. La det putre noen minutter slik at kraften koker litt inn. Like før servering blandes ruccula inn i gryteretten.
Serveres med ris.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
136,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
16,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Egg og bacon med bønner
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
06.05.2002Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
8 skiver bacon
2 bokser tomatbønner
4 egg
gressløk og purreringer
4 skiver brød
Fremgangsmåte
Stek bacon og varm bønnene i en gryte med litt gressløk og purre.
Stek eggene til slutt.
Anrett på brødskive med først bacon, så bønner og egget over det hele.
Evt krydre med salt og pepper.
Bildet viser uten bønner.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
146,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
14,7 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,81.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kylling i tomatkarrisaus
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
01.05.2002Denne retten tar ca
25 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
2 løk grovhakket
2 ss olje
1 pakke karrisaus
2 bokser hakkede tomater
1 grillkylling renset i biter.
1 grønn paprika i biter.
1 neve rosiner
Fremgangsmåte
Surr løken i oljen.
Lag karrisaus etter anvisning på pakken.
Tilsett løk, kylling og tomater og la alt koke noen minutter. Ha i hakket paprika og rosiner mot slutten.
Server med drys av persille.
Server ris til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
85,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,94.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Mamma`s spagetti med fyldig kjøttsaus
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
29.09.2013Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Annika LjunggrenBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
400-500 g kjøttdeig/karbonadedeig
1 stor løk (finhakket)
1 liten boks tomatpurè
500 g tørr spagetti
5 dl melk
4 SS smør
1 dl hvetemel
salt
pepper
hvitløk
Denne er så enkel og grei å lage. Vi hadde og noen knuste cherrytomater i sausen. Leftovers fra kjøleskapet som vi har hentet i hagen til mine foreldre. Denne ble servert på min gebursdag da dette er min kones tradisjon! Mvh KnutFremgangsmåte
Brun kjøttet og løken i en panne. Sett denne til side imens du lager sausen og pastaen.
PASTA:
Kok opp en stor kjele med vann og litt salt. La pastaen koke i 10-12 minutter under lokk
SAUS:
Smelt smøret i en kjele, tilsett mel og la det koke i 3 minutter, uten å bli brunt.
Tilsett melken litt om gangen under kraftig omrøring.
Fortsett å røre kraftig til sausen tykner. La den koke i 2-3 minutter ved svak varme mens du rører av og til, inntil sausen er fyldig
. Bruk ca 1/2- 3/4 med tomatpurè i sausen, den skal være mørk oransje i farge.
Smak til med salt,pepper og hvitløk.
Tilsett kjøttet og løken i sausen, og rør dette godt sammen.
Sil pastaen i et dørslag og tilsett et par spiseskjeer med smør.
Rasp litt parmesan over før servering
VELBEKOMME
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
200,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
23,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3242