13 beste kaker du baker til påske


Oppdatertdato: 2022-04-08 Tema: Kaker Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Skal du bake kaker til påskefeiringa, er det lurt å ordne dette dagene før. Så kan du ta med ferdige kaker på hytta eller hvor du enn skal feire påsken. Selv om man og forbinder påske med appelsiner og egg, fins det andre gode kaker som og kan bakes og tas med på turen. Eller serveres hjemme til påskeselskapet. Her er de 10 beste og mest besøkte påskekakene som dere har stemt frem. Så lykke til og god påske.


Annonse



Gulrotkake-muffins


Prøv også Gulrotkake-muffins.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 01.07.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

4 egg
2 1/2 dl sukker
3 1/2 dl hvetemel
3 ts kanel
2 ts natron
1/2 ts salt
1 ts vaniljesukker
1 dl olje
4 dl fint revne gulrøtter
100 g hakkede valnøtter (kan sløyfes)

Ostekrem:
125 g kremost ananas/mandarin
125 g melis
1 ts vaniljesukker
1 gulrot til pynt


Virkelig saftige og gode muffins, Vi lekte oss litt med ostekremen som bare er utrolig god.


Fremgangsmåte

Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Bland mel, kanel, natron, salt og vaniljesukker. Tilsett i eggedosisen vekselsvis med oljen. Rør forsiktig inn gulrøtter og valnøtter. Fordel røren i muffinsformer og stek ved 180 °C i ca. 20 minutter. Avkjøl kakene på rist.

Rør sammen kremost, melis og vaniljesukker til det har smørbar konsistens. Bre ostekremen over kakene og pynt med gulrotstrimler laget med potetskreller.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 324,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 38,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,61.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Påskekake


Prøv også Påskekake.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 22.03.2015
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

4 egg
1 1/2 dl sukker
1 1/2 dl hvetemel
1 ts bakepulver

Fyll og pynt:
6 dl kremfløte
4 appelsiner


En kake så enkel at selv jeg kan lage den.
Tips:
Kutt opp 3 appelsiner i terninger litt før og legg de i en bolle. Er de sure tilsett litt sukker. Når du da skal bruke disse, heller du av saften og dynker kaken med den når du har delt den i 2.
Og vi hadde bare 3 dl fløte, men brukte en blanding av vaniljekesam og krem inni + resten av kremen på toppen.
Og kaken er best etter en dag i kjøleskapet.


Fremgangsmåte

Egg og sukker piskes til en fyldig eggedosis. Bland inn mel og bakepulver som på forhånd er rørt sammen. Røra helles over i en smurt kakeform. Inn i ovn, 160oC. Stekes ca. 30 min.(Vi brukte ikke varmluft). Avkjøles.
Kaken må deles i to før den kan fylles og pyntes. Fylles med et lag krem og rikelig med appelsinterninger. Pyntes med krem og appelsinskiver.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 194,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,57.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Påske donuts


Prøv også Påske donuts.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 11.03.2005
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Alletiders kogebog
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

300 g.mel
50 g. smeltet smør eller en god olje
25 g. gjær
1 dl. melk
1 egg
2 ss. sukker
1 ts. kardemomme
1 ss. revet skall av sitron
olje til koking
glasur smakt til med sitronsaft og gul fruktfarve
evt grønn kakepynt



Fremgangsmåte

Lun melken med smør eller olje og hell over gjæren. Pisk egg sukker og sitronskall i. Sikt melet og rør deigen sammen og sett til heving ½ time.

Slå deigen ned og form små boller, stik pekefingeren igjennom så hullet dannes og stek dem i varm olje ca. 2 min.

Glasuren røres med farve og sitronsaft og dekorer ringene med et pent lag og dryss med grønn kakepynt.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 302,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 44,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,37.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Påskemuffins.

Påskemuffins


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 16.01.2004
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

200 g smør
300 sukker
5 egg
300 hvetemel
2 ts bakepulver
1 dl appelsinjus

1 1/2 ss kakao tilsettes halvparten av muffinsrøra.



Fremgangsmåte

Rør smør og sukker hvitt. Rør inn ett og ett egg. Sikt hvetemel og bakepulver og tilsett vekselsvis med appelsinjus. Ta halvparten av røra i en ny bolle og sikt inn kakao. Nå kan du enten lage marmor-muffins eller halvparten av hvert med vanlige muffins og sjokolademuffins. Fyll muffinsformene 3/4 fulle ved hjelp av teskjeer.Stek ved 175°C i ca. 20 minutter. Avkjøl muffinsene og pynt med melisglasur (melis utrørt i vann), sjokoladeglasur (melisglasur med litt kakaopulver) og marsipanfigurer, seigmenn, non-stop e.l.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 356,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 44,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,97.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Påskeboller.

Påskeboller


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 19.09.2014
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

1 liter melk
300 g margarin
250 g sukker
3 egg
10 g kardemomme
10 g salt
140 g gjær
2,2 kg hvetemel
500 g rosiner


Dette blir en stor porsjon. Vi halverte og fikk 2 bakeplater med boller.
Vi brukr og alltid en slik stor kenwood mikser til gjærdeiger, da de alltid blir så tunge å røre rundt.


Fremgangsmåte

Bruk mikser og ha i melk, gjær, salt, krydder og sukker. La dette gå til gjæren er oppløst. Bland rosinene i melet og hell dette opp i melkeblandingen. La deigen på ca 8 minutter i maskinen og ha i eggene før tiden har gått ut. La deigen heve ca 30 minutter.

Bak ut bollene. De bør ha en vekt på ca 60 g pr. stk. Etterhev ca 30 minutter. Pensle bollene med egg før de stekes ved 220 C i 12-15 minutter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 277,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 48,08 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,25.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Havre-/sjokoladecookies.

Havre-/sjokoladecookies


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 25.02.2016
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

200 g smør
5 dl sukker
1 ts vaniljesukker
6 ½ dl havregryn
2 egg
3 dl hvetemel
1 ts salt
1 ts bakepulver
200 g (2 plater) mørk sjokolade

I stekeovnen: 150 °C, 10 – 15 minutter


Noen helt utrolig gode cookies. Vår deig ble litt tørr og vi hadde i ett ekstra egg, som passet fint. Kakene flyter ut og blir ganske store.
Gode til kaffekosen.


Fremgangsmåte

Bland smør, sukker og vaniljesukker og rør til det blir kremaktig. Tilsett havregryn. Visp eggene lett sammen og rør det i smørblandingen. Bland mel med salt og bakepulver, hakk sjokoladen grovt og bland dette i det øvrige. Sett deigen på bakepapir med skje, ha godt mellomrom og trykk dem litt ned. Stek kakene.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 436,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 60,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,76.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kypriotiske påskebrød (Tsoureki).

Kypriotiske påskebrød (Tsoureki)


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 15.07.2009
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Brodogkorn.no
Bildet er tatt av Yina Chan

Ingredienser

500 g hvetemel
60 g mykt smør
75 g sukker
ca. 1 ts malt kardemomme
ca. 1 ts fennikelfrø
ca. 1 dl sultanrosiner
1,5 dl melk
25 g gjær
1 dl lunkent vann
3 stk røde harkokte egg m/skallet på, kokt i rød konditorfarge
1 stk egg til pensling


Tsoureki er navnet på det tradisjonelle søte påskebrødet som bakes blant annet på Kypros. Ofte baker barn og unge dette brødet for å kunne gi det som en gave til sine besteforeldre.


Fremgangsmåte

Ha melet i en stor bolle og tilsett alle ingrediensene unntatt gjær, vann og egg. Løs opp gjæren i litt lunkent vann, og hell over deigen. Elt deigen til den er smidig (ca. 5 minutter i kjøkkenmaskin). Ha eventuelt i mer mel eller vann til deigen slipper bollen. Hev deigen under plast på et lunt sted til den er dobbelt så stor (ca. 40 minutter).

Del deigen i tre deler, og rull hver del til en lang pølse. Flett pølsene sammen, og brett endene inn under fletten. Legg deigen over på et stekebrett (smurt eller dekket med bakepapir). Trykk de hardkokte røde eggene ned i den flettede deigen. Dekk over med et kjøkkenhåndkle og en plastikkpose og etterhev i en time.

Varm opp ovnen til 200 °C. Pensle overflaten forsiktig med pisket egg. Stek brødet i 25 minutter, og avkjøl brødet på rist.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 261,4 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,44.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Energikake for lange turer.

Energikake for lange turer


Antall porsjoner = 10
Dato lagt inn eller oppdatert 15.04.2014
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

4 stk egg
3 dl sukker
6 dl hvetemel
2 ts natron
2 ts vaniljesukker
1 ts malt kanel
1 ts salt
4 stk moden banan , most
150 g mørk sjokolade, 70% kakao hakket
100 g tørket aprikos , grovhakket
100 g hasselnøtter
1 dl rapsolje


Banan er mye brukt for å gi rask energi til både idrettsfolk og turgåere, men blir fort svart og trist i kulde. Overmodne og stygge bananer er supre å bruke i denne kaken, og gjør den saftig og smakfull. Masse frukt og nøtter gir ekstra futt i de bratte bakkene!


Fremgangsmåte

1. Forvarm ovnen til 150 ºC.
2. Pisk egg og sukker til eggedosis. Vend inn alt det tørre.
3. Bland inn resten av ingrediensene. Fordel røren i to godt smurte brødformer.
4. Stek kakene i ca. 1 time. Sjekk med en pinne om de er gjennomstekt. Avkjøl dem i formen i 10 minutter, deretter på rist til de er helt kalde.

Aprikos kan godt byttes ut med annen tørket frukt, for eksempel tranebær. Nøttene kan også varieres etter hva du har og liker. Oppbevar kakene i tett boks, eller skjær dem i skiver og frys dem. Da er det lett å ta opp et par skiver når man skal ut på tur!

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 310,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 41,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,76.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grove påskeharer.

Grove påskeharer


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 23.03.2015
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Brodogkorn.no
Bildet er tatt av Nadin Martinuzzi

Ingredienser

500 g hvetemel
500 g sammalt hvete, grov
2 ts salt
5 ts sukker
7 dl lunkent vann
1 pk gjær
6 ss olje


En deilig påskefrokost skal nytes. Prøv å sett frem disse grove påskeharene på bordet, garantert populært.


Fremgangsmåte

Bland mel, salt og sukker i bakebollen. Rør gjæren ut i lunkent vann. Hell gjæren i melblandingen sammen med oljen, og elt deigen til den er smidig (Ca 5 minutter i kjøkkenmaskin). Ha eventuelt i mer mel eller vann til deigen slipper bollen. Hev deigen under plast på et lunt sted til den er dobbelt så stor (ca. 40 minutter).

Del deigen i 32 like store deler. Til hver hare trenger du to deler. Lag to dråpeformede stykker. Skjær et snitt i hvert stykke, fra den spisse til den butte. Fest stykkene mot hverandre, slik at de butte endene blir henholdsvis kropp og hode, mens spissene blir ben og ører. Sett harene til etterheving (20–30 minutter).

Pensle harene med egg og stek dem midt i ovnen ved 225 °C i ca 10 minutter. Avkjøl dem på rist.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 219,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 35,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 0,93.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gulrotkake fra kanton Aargau.

Gulrotkake fra kanton Aargau


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 05.04.2013
Denne retten tar ca 60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Peter Pfister Martinsen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

4 eggeplomme
200 gr sukker

250 gr gulrøtter (revend)
125 gr mandel (malt)
125 gr hasselnøtter (malt)
50 gr potetmel
1 revet skall fra en sitron

4 eggehviter


Dette er en litt spesiell gulrotkake med nøtter og mandler. Men smaken er veldig god og det forekommer meg at den er ganske sunn. Vi pisket eggehvitene halvstive før de ble blandet inn rett før steking. Her kan man og bruke glasur på kaken. Melis og sitronsaft er en enkel kombinasjon.


Fremgangsmåte

Lag en eggedosis med eggeplommer og sukker.
Bland alle ingridiensene med eggedosisen. Til slutt bland i halvstiv eggehvite.
Dette er nok for en springform 26 diameter eller 28 diameter.
Stek ved 160 grader i 40-50 minutter.Avhengig av ovnen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 298,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 27,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,89 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,52.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gresk påskebrød 3.

Gresk påskebrød 3


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 02.07.2009
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Brodogkorn.no
Bildet er tatt av Yina Chan

Ingredienser

½ pk gjær
4 dl yoghurt naturell
2 ss rapsolje
1 ss salt
cirka 1 l hvetemel
5 stk hele egg med skall
1 stk sammenvipisket egg til pensling


Dette greske påskebrødet er syrlig, og er et spennende brød som passer godt til påskefrokosten.


Fremgangsmåte

Smuldre opp gjæren i den lunkne yoghurten og rør det sammen. Tilsett olje, salt og hvetemel. Elt deigen til den er smidig. (Ca 5 minutter i kjøkkenmaskin.) Ha eventuelt i mer mel eller litt vann til deigen slipper bollen. Hev deigen under plast på et lunt sted til den er dobbelt så stor (ca. 60 minutter).

Del deigen i tre deler. Kjevle en av delene til en rund plate. Kle en rund, smurt springform med platen. Trill de to siste delene til tykke fingerrunde pølser og del dem i seks deler. Legg to av pølsene i kryss i formen. Lag fire ringer av de siste pølsene og legg dem i formen i mellomrommene til krysset.

Plasser 5 ukokte egg med skall i formen: ett i hver av ringene og ett i midten. Dekk over med et kjøkkenhåndkle og en plastpose og etterhev i 45 – 60 minutter.

Varm opp ovnen til 200 °C. Pensle overflaten forsiktig med pisket egg. Stek brødet i 30 minutter i den nedre delen av ovnen, og avkjøl brødet på rist.

Kutt opp brødet i store kakestykker med ett egg i hvert stykke og server!

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 224,02 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 32,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,68.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sitronruter.

Sitronruter


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 27.11.2009
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

100 g smør eller margarin
125 g mel
30 g malte mandler
½ dl Dansukker Sukker
1 ts vaniljesukker

Fyll
2 egg
1 dl Dansukker Sukker
2 ss hvetemel
saft og skall av 1 sitron

Pynt
Dansukker Melis



Fremgangsmåte

Smør en firkantet springform, 23 x 23 cm, og strø den med mel, eller lag en form med samme størrelse av aluminiumsfolie. Sett ovnen på 175 °C.

Smelt smøret i en kasserolle. Ta kasserollen av varmen og rør i de andre ingrediensene. Trykk ut deigen i formen. Stekes midt i ovnen i 12 minutter. Ta ut og sett til side. Senk ovnstemperaturen til 150°.

Visp egg og sukker luftig. Tilsett mel og sitronskall. Rør til slutt inn sitronsaften. Hell røren over bunnen og stek den midt i ovnen i ca. 15 minutter. Fyllet skal stivne, men ikke bli brunt. Avkjøl kaken før den skjæres i ruter. Sikt melis over kakene før servering.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 360,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,18.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Appelsinkake med overraskelseshjerte.

Appelsinkake med overraskelseshjerte


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 15.03.2018
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dr Oetker
Bildet er tatt av Dr Oetker

Ingredienser

Kakedeig:
180 g mykt smør
2 dl sukker
1 ss Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
1 appelsin , revet skall
1 klype salt
3 egg
3 ½ dl hvetemel
1 ts Dr. Oetker Bakepulver

Mandelfyll:
200 g mandelmasse (kransekakedeig eller marsipan kan også brukes)
1 ss kakaopulver
1 ss melis

Glasur:
250 g hvit sjokolade
¾ dl fløte
2 - 3 ss Dr. Oetker Lovemix Strøssel
2 - 3 ss Dr. Oetker Chokodekor


En saftig appelsinkake med fyll av mandelmasse og kakao. Glasuren er laget på hvit sjokolade.


Fremgangsmåte

1
Mandelhjerte:
Riv mandelmassen og bland med kakao og melis. Lag en pølse, ca. 20 cm lang. Skjær ut en "V" fra oversiden, og form kantene runde. Undersiden av pølsen formes til en hjertespiss.

2
Kakedeig:
Pisk smør, sukker, vaniljesukker, appelsinskall og salt til en luftig masse. Rør i ett og ett egg av gangen. Bland melet med bakepulveret og rør det inn i deigen.

3
Hell halvparten av kakedeigen i en smurt avlang form, ca 11 x 25 cm. Legg marsipanhjertet i formen med spissen ned. Fordel resten av deigen over hjertet og stek på 180°C i ca. 50 minutter. Kjenn med en bakepinne om kaken er ferdig.

4
Glasur:
Hakk den hvite sjokoladen. Kok opp fløten, ta den av varmen og rør i sjokoladen. Rør til sjokoladen er oppløst. Hell glasuren over den avkjølte kaken og dekorer med strøssel.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 428,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 44,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 24,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,06.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er noen andre aktuelle artikler



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3318
Slanking.singelmat.
Rask mat.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.