Skal du bake kaker til påskefeiringa, er det lurt å ordne dette dagene før. Så kan du ta med ferdige kaker på hytta eller hvor du enn skal feire påsken. Selv om man og forbinder påske med appelsiner og egg, fins det andre gode kaker som og kan bakes og tas med på turen. Eller serveres hjemme til påskeselskapet. Her er de 10 beste og mest besøkte påskekakene som dere har stemt frem. Så lykke til og god påske.
Gulrotkake-muffins
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
01.07.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
4 egg
2 1/2 dl sukker
3 1/2 dl hvetemel
3 ts kanel
2 ts natron
1/2 ts salt
1 ts vaniljesukker
1 dl olje
4 dl fint revne gulrøtter
100 g hakkede valnøtter (kan sløyfes)
Ostekrem:
125 g kremost ananas/mandarin
125 g melis
1 ts vaniljesukker
1 gulrot til pynt
Virkelig saftige og gode muffins, Vi lekte oss litt med ostekremen som bare er utrolig god.Fremgangsmåte
Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Bland mel, kanel, natron, salt og vaniljesukker. Tilsett i eggedosisen vekselsvis med oljen. Rør forsiktig inn gulrøtter og valnøtter. Fordel røren i muffinsformer og stek ved 180 °C i ca. 20 minutter. Avkjøl kakene på rist.
Rør sammen kremost, melis og vaniljesukker til det har smørbar konsistens. Bre ostekremen over kakene og pynt med gulrotstrimler laget med potetskreller.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
324,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
38,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
16,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Påskekake
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
22.03.2015Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
4 egg
1 1/2 dl sukker
1 1/2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
Fyll og pynt:
6 dl kremfløte
4 appelsiner
En kake så enkel at selv jeg kan lage den.
Tips:
Kutt opp 3 appelsiner i terninger litt før og legg de i en bolle. Er de sure tilsett litt sukker. Når du da skal bruke disse, heller du av saften og dynker kaken med den når du har delt den i 2.
Og vi hadde bare 3 dl fløte, men brukte en blanding av vaniljekesam og krem inni + resten av kremen på toppen.
Og kaken er best etter en dag i kjøleskapet.Fremgangsmåte
Egg og sukker piskes til en fyldig eggedosis. Bland inn mel og bakepulver som på forhånd er rørt sammen. Røra helles over i en smurt kakeform. Inn i ovn, 160oC. Stekes ca. 30 min.(Vi brukte ikke varmluft). Avkjøles.
Kaken må deles i to før den kan fylles og pyntes. Fylles med et lag krem og rikelig med appelsinterninger. Pyntes med krem og appelsinskiver.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
194,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
14,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
13,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Påske donuts
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
11.03.2005Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Alletiders kogebogBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
300 g.mel
50 g. smeltet smør eller en god olje
25 g. gjær
1 dl. melk
1 egg
2 ss. sukker
1 ts. kardemomme
1 ss. revet skall av sitron
olje til koking
glasur smakt til med sitronsaft og gul fruktfarve
evt grønn kakepynt
Fremgangsmåte
Lun melken med smør eller olje og hell over gjæren. Pisk egg sukker og sitronskall i. Sikt melet og rør deigen sammen og sett til heving ½ time.
Slå deigen ned og form små boller, stik pekefingeren igjennom så hullet dannes og stek dem i varm olje ca. 2 min.
Glasuren røres med farve og sitronsaft og dekorer ringene med et pent lag og dryss med grønn kakepynt.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
302,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
44,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
9,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,37.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Påskemuffins
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
16.01.2004Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
200 g smør
300 sukker
5 egg
300 hvetemel
2 ts bakepulver
1 dl appelsinjus
1 1/2 ss kakao tilsettes halvparten av muffinsrøra.
Fremgangsmåte
Rør smør og sukker hvitt. Rør inn ett og ett egg. Sikt hvetemel og bakepulver og tilsett vekselsvis med appelsinjus. Ta halvparten av røra i en ny bolle og sikt inn kakao. Nå kan du enten lage marmor-muffins eller halvparten av hvert med vanlige muffins og sjokolademuffins. Fyll muffinsformene 3/4 fulle ved hjelp av teskjeer.Stek ved 175°C i ca. 20 minutter. Avkjøl muffinsene og pynt med melisglasur (melis utrørt i vann), sjokoladeglasur (melisglasur med litt kakaopulver) og marsipanfigurer, seigmenn, non-stop e.l.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
356,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
44,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
16,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Påskeboller
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
19.09.2014Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
1 liter melk
300 g margarin
250 g sukker
3 egg
10 g kardemomme
10 g salt
140 g gjær
2,2 kg hvetemel
500 g rosiner
Dette blir en stor porsjon. Vi halverte og fikk 2 bakeplater med boller.
Vi brukr og alltid en slik stor kenwood mikser til gjærdeiger, da de alltid blir så tunge å røre rundt.Fremgangsmåte
Bruk mikser og ha i melk, gjær, salt, krydder og sukker. La dette gå til gjæren er oppløst. Bland rosinene i melet og hell dette opp i melkeblandingen. La deigen på ca 8 minutter i maskinen og ha i eggene før tiden har gått ut. La deigen heve ca 30 minutter.
Bak ut bollene. De bør ha en vekt på ca 60 g pr. stk. Etterhev ca 30 minutter. Pensle bollene med egg før de stekes ved 220 C i 12-15 minutter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
277,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
48,08 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,25.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Havre-/sjokoladecookies
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
25.02.2016Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
200 g smør
5 dl sukker
1 ts vaniljesukker
6 ½ dl havregryn
2 egg
3 dl hvetemel
1 ts salt
1 ts bakepulver
200 g (2 plater) mørk sjokolade
I stekeovnen: 150 °C, 10 – 15 minutter
Noen helt utrolig gode cookies. Vår deig ble litt tørr og vi hadde i ett ekstra egg, som passet fint. Kakene flyter ut og blir ganske store.
Gode til kaffekosen.
Fremgangsmåte
Bland smør, sukker og vaniljesukker og rør til det blir kremaktig. Tilsett havregryn. Visp eggene lett sammen og rør det i smørblandingen. Bland mel med salt og bakepulver, hakk sjokoladen grovt og bland dette i det øvrige. Sett deigen på bakepapir med skje, ha godt mellomrom og trykk dem litt ned. Stek kakene.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
436,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
60,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
18,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,76.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kypriotiske påskebrød (Tsoureki)
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
15.07.2009Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Brodogkorn.noBildet er tatt av
Yina ChanIngredienser
500 g hvetemel
60 g mykt smør
75 g sukker
ca. 1 ts malt kardemomme
ca. 1 ts fennikelfrø
ca. 1 dl sultanrosiner
1,5 dl melk
25 g gjær
1 dl lunkent vann
3 stk røde harkokte egg m/skallet på, kokt i rød konditorfarge
1 stk egg til pensling
Tsoureki er navnet på det tradisjonelle søte påskebrødet som bakes blant annet på Kypros. Ofte baker barn og unge dette brødet for å kunne gi det som en gave til sine besteforeldre.Fremgangsmåte
Ha melet i en stor bolle og tilsett alle ingrediensene unntatt gjær, vann og egg. Løs opp gjæren i litt lunkent vann, og hell over deigen. Elt deigen til den er smidig (ca. 5 minutter i kjøkkenmaskin). Ha eventuelt i mer mel eller vann til deigen slipper bollen. Hev deigen under plast på et lunt sted til den er dobbelt så stor (ca. 40 minutter).
Del deigen i tre deler, og rull hver del til en lang pølse. Flett pølsene sammen, og brett endene inn under fletten. Legg deigen over på et stekebrett (smurt eller dekket med bakepapir). Trykk de hardkokte røde eggene ned i den flettede deigen. Dekk over med et kjøkkenhåndkle og en plastikkpose og etterhev i en time.
Varm opp ovnen til 200 °C. Pensle overflaten forsiktig med pisket egg. Stek brødet i 25 minutter, og avkjøl brødet på rist.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
261,4 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
40,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Energikake for lange turer
Antall porsjoner =
10Dato lagt inn eller oppdatert
15.04.2014Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
4 stk egg
3 dl sukker
6 dl hvetemel
2 ts natron
2 ts vaniljesukker
1 ts malt kanel
1 ts salt
4 stk moden banan , most
150 g mørk sjokolade, 70% kakao hakket
100 g tørket aprikos , grovhakket
100 g hasselnøtter
1 dl rapsolje
Banan er mye brukt for å gi rask energi til både idrettsfolk og turgåere, men blir fort svart og trist i kulde. Overmodne og stygge bananer er supre å bruke i denne kaken, og gjør den saftig og smakfull. Masse frukt og nøtter gir ekstra futt i de bratte bakkene!Fremgangsmåte
1. Forvarm ovnen til 150 ºC.
2. Pisk egg og sukker til eggedosis. Vend inn alt det tørre.
3. Bland inn resten av ingrediensene. Fordel røren i to godt smurte brødformer.
4. Stek kakene i ca. 1 time. Sjekk med en pinne om de er gjennomstekt. Avkjøl dem i formen i 10 minutter, deretter på rist til de er helt kalde.
Aprikos kan godt byttes ut med annen tørket frukt, for eksempel tranebær. Nøttene kan også varieres etter hva du har og liker. Oppbevar kakene i tett boks, eller skjær dem i skiver og frys dem. Da er det lett å ta opp et par skiver når man skal ut på tur!
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
310,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
41,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
12,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,76.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Grove påskeharer
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
23.03.2015Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Brodogkorn.noBildet er tatt av
Nadin MartinuzziIngredienser
500 g hvetemel
500 g sammalt hvete, grov
2 ts salt
5 ts sukker
7 dl lunkent vann
1 pk gjær
6 ss olje
En deilig påskefrokost skal nytes. Prøv å sett frem disse grove påskeharene på bordet, garantert populært.Fremgangsmåte
Bland mel, salt og sukker i bakebollen. Rør gjæren ut i lunkent vann. Hell gjæren i melblandingen sammen med oljen, og elt deigen til den er smidig (Ca 5 minutter i kjøkkenmaskin). Ha eventuelt i mer mel eller vann til deigen slipper bollen. Hev deigen under plast på et lunt sted til den er dobbelt så stor (ca. 40 minutter).
Del deigen i 32 like store deler. Til hver hare trenger du to deler. Lag to dråpeformede stykker. Skjær et snitt i hvert stykke, fra den spisse til den butte. Fest stykkene mot hverandre, slik at de butte endene blir henholdsvis kropp og hode, mens spissene blir ben og ører. Sett harene til etterheving (20–30 minutter).
Pensle harene med egg og stek dem midt i ovnen ved 225 °C i ca 10 minutter. Avkjøl dem på rist.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
219,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
35,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 0,93.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Gulrotkake fra kanton Aargau
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
05.04.2013Denne retten tar ca
60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Peter Pfister MartinsenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
4 eggeplomme
200 gr sukker
250 gr gulrøtter (revend)
125 gr mandel (malt)
125 gr hasselnøtter (malt)
50 gr potetmel
1 revet skall fra en sitron
4 eggehviter
Dette er en litt spesiell gulrotkake med nøtter og mandler. Men smaken er veldig god og det forekommer meg at den er ganske sunn. Vi pisket eggehvitene halvstive før de ble blandet inn rett før steking. Her kan man og bruke glasur på kaken. Melis og sitronsaft er en enkel kombinasjon.Fremgangsmåte
Lag en eggedosis med eggeplommer og sukker.
Bland alle ingridiensene med eggedosisen. Til slutt bland i halvstiv eggehvite.
Dette er nok for en springform 26 diameter eller 28 diameter.
Stek ved 160 grader i 40-50 minutter.Avhengig av ovnen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
298,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
27,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
16,89 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,52.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Gresk påskebrød 3
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
02.07.2009Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Brodogkorn.noBildet er tatt av
Yina ChanIngredienser
½ pk gjær
4 dl yoghurt naturell
2 ss rapsolje
1 ss salt
cirka 1 l hvetemel
5 stk hele egg med skall
1 stk sammenvipisket egg til pensling
Dette greske påskebrødet er syrlig, og er et spennende brød som passer godt til påskefrokosten.Fremgangsmåte
Smuldre opp gjæren i den lunkne yoghurten og rør det sammen. Tilsett olje, salt og hvetemel. Elt deigen til den er smidig. (Ca 5 minutter i kjøkkenmaskin.) Ha eventuelt i mer mel eller litt vann til deigen slipper bollen. Hev deigen under plast på et lunt sted til den er dobbelt så stor (ca. 60 minutter).
Del deigen i tre deler. Kjevle en av delene til en rund plate. Kle en rund, smurt springform med platen. Trill de to siste delene til tykke fingerrunde pølser og del dem i seks deler. Legg to av pølsene i kryss i formen. Lag fire ringer av de siste pølsene og legg dem i formen i mellomrommene til krysset.
Plasser 5 ukokte egg med skall i formen: ett i hver av ringene og ett i midten. Dekk over med et kjøkkenhåndkle og en plastpose og etterhev i 45 – 60 minutter.
Varm opp ovnen til 200 °C. Pensle overflaten forsiktig med pisket egg. Stek brødet i 30 minutter i den nedre delen av ovnen, og avkjøl brødet på rist.
Kutt opp brødet i store kakestykker med ett egg i hvert stykke og server!
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
224,02 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
32,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,68.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Sitronruter
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
27.11.2009Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
100 g smør eller margarin
125 g mel
30 g malte mandler
½ dl Dansukker Sukker
1 ts vaniljesukker
Fyll
2 egg
1 dl Dansukker Sukker
2 ss hvetemel
saft og skall av 1 sitron
Pynt
Dansukker Melis
Fremgangsmåte
Smør en firkantet springform, 23 x 23 cm, og strø den med mel, eller lag en form med samme størrelse av aluminiumsfolie. Sett ovnen på 175 °C.
Smelt smøret i en kasserolle. Ta kasserollen av varmen og rør i de andre ingrediensene. Trykk ut deigen i formen. Stekes midt i ovnen i 12 minutter. Ta ut og sett til side. Senk ovnstemperaturen til 150°.
Visp egg og sukker luftig. Tilsett mel og sitronskall. Rør til slutt inn sitronsaften. Hell røren over bunnen og stek den midt i ovnen i ca. 15 minutter. Fyllet skal stivne, men ikke bli brunt. Avkjøl kaken før den skjæres i ruter. Sikt melis over kakene før servering.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
360,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
40,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
18,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,18.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Appelsinkake med overraskelseshjerte
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
15.03.2018Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Dr OetkerBildet er tatt av
Dr OetkerIngredienser
Kakedeig:
180 g mykt smør
2 dl sukker
1 ss Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
1 appelsin , revet skall
1 klype salt
3 egg
3 ½ dl hvetemel
1 ts Dr. Oetker Bakepulver
Mandelfyll:
200 g mandelmasse (kransekakedeig eller marsipan kan også brukes)
1 ss kakaopulver
1 ss melis
Glasur:
250 g hvit sjokolade
¾ dl fløte
2 - 3 ss Dr. Oetker Lovemix Strøssel
2 - 3 ss Dr. Oetker Chokodekor
En saftig appelsinkake med fyll av mandelmasse og kakao. Glasuren er laget på hvit sjokolade.Fremgangsmåte
1
Mandelhjerte:
Riv mandelmassen og bland med kakao og melis. Lag en pølse, ca. 20 cm lang. Skjær ut en "V" fra oversiden, og form kantene runde. Undersiden av pølsen formes til en hjertespiss.
2
Kakedeig:
Pisk smør, sukker, vaniljesukker, appelsinskall og salt til en luftig masse. Rør i ett og ett egg av gangen. Bland melet med bakepulveret og rør det inn i deigen.
3
Hell halvparten av kakedeigen i en smurt avlang form, ca 11 x 25 cm. Legg marsipanhjertet i formen med spissen ned. Fordel resten av deigen over hjertet og stek på 180°C i ca. 50 minutter. Kjenn med en bakepinne om kaken er ferdig.
4
Glasur:
Hakk den hvite sjokoladen. Kok opp fløten, ta den av varmen og rør i sjokoladen. Rør til sjokoladen er oppløst. Hell glasuren over den avkjølte kaken og dekorer med strøssel.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
428,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
44,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
24,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,06.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er noen andre aktuelle artikler
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3318