Gresk påskebrød 3





Gresk påskebrød 3 oppskrift.
Fotograf: Yina Chan
Dette greske påskebrødet er syrlig, og er et spennende brød som passer godt til påskefrokosten.

Oppskriften inneholder 222 Kalorier, 33 g Karbo, 9 g Protein og 6 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Gresk påskebrød 3 er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
0,5pakkegjær
4dlyoghurt naturell
2ssrapsolje
1sssalt
1literhvetemel
5stkhele egg med skall
1stksammenvipisket egg til pensling


Annonse



Kalorier og næringsinnhold i Gresk påskebrød 3 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier221.763 092.75618.55Kcal
Protein9.33130.1226.02gram
Karbohydrat32.66455.4991.10gram
Kostfiber1.6122.454.49gram
Fett5.6278.3815.68gram
Mettet fett1.5721.904.38gram
Salt1.3218.443.69gram
Pris på oppskriftenKr 2.68Kr 37.38Kr 7.48.-
Hele oppskriften veier1 395 totalt1 395 pr porsj279 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 5 porsjoner

Smuldre opp gjæren i den lunkne yoghurten og rør det sammen. Tilsett olje, salt og hvetemel. Elt deigen til den er smidig. (Ca 5 minutter i kjøkkenmaskin.) Ha eventuelt i mer mel eller litt vann til deigen slipper bollen. Hev deigen under plast på et lunt sted til den er dobbelt så stor (ca. 60 minutter).

Del deigen i tre deler. Kjevle en av delene til en rund plate. Kle en rund, smurt springform med platen. Trill de to siste delene til tykke fingerrunde pølser og del dem i seks deler. Legg to av pølsene i kryss i formen. Lag fire ringer av de siste pølsene og legg dem i formen i mellomrommene til krysset.

Plasser 5 ukokte egg med skall i formen: ett i hver av ringene og ett i midten. Dekk over med et kjøkkenhåndkle og en plastpose og etterhev i 45 – 60 minutter.

Varm opp ovnen til 200 °C. Pensle overflaten forsiktig med pisket egg. Stek brødet i 30 minutter i den nedre delen av ovnen, og avkjøl brødet på rist.

Kutt opp brødet i store kakestykker med ett egg i hvert stykke og server!

Mer info

Forfatter:
Kilde: Brodogkorn.no
(Intern: 25994)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gjærbakst
Land: Hellas
Innlagt dato:2009-07-02
Oppdatert dato:2019-04-07
Lesere: 2481 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Gresk påskebrød 3.Gresk påskebrød 3.
Denne retten har 221,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 32,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,68.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Amerikanske kuvertbrød.Amerikanske kuvertbrød.
Denne retten har 282,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 41,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tzatsiboller.Tzatsiboller.
Denne retten har 171,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.