Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Tzatsiboller oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Tzatsiboller



Tzatsiboller oppskrift.
Fotograf: Brodogkorn.no
Dimos og Nikos fra Åsenhagen skole står bak denne oppskriften som var et finalebidrag i konkurransen "Fremtidens skolebrød 2013".

Oppskriften inneholder 171 Kalorier, 18 g Karbo, 8 g Protein og 7 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Spor-av-gluten, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Tzatsiboller er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 20 porsjoner

Deig 1

350grsammalt hvete, fin
40grhavremel
0,5pakkegjær
15grbrunt sukker
400grkaldt vann

Deig 2

350grhvetemel
11grsalt
100gryoghurt
50grolivenolje

Tzatziki

500grgresk yoghurt
1stkslangeagurk
0,5tssalt
1sseddik, 7 %
2ssolivenolje
2feddhvitløk

Greske kjøttboller

500grkarbonadedeig
0,5stkfinhakket løk
1feddhvitløk
1stkegg
3ssolivenolje
1sseddik, 7 %
0,5tssalt
0,5tspaprika
0,5tsmalt spisskummen
hakket frisk mynte
1dashpepper
1dashsmør til steking




Næringsdeklarasjon for Tzatsiboller!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier171.05248.10Kcal
Protein8.2311.94gram
Karbohydrat18.1826.37gram
Kostfiber2.423.51gram
Fett6.739.76gram
Mettet fett2.173.15gram
Salt0.841.22gram
Pris på oppskriftenKr 3.86Kr 5.60Kroner
Hele oppskriften veier2 901 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Deig 1:
1. Bland ingrediensene i en bolle og la det stå i 30 min.

Deig 2:
2. Tilsett ingrediensene til deig 2 i deig 1. Bland godt sammen og deigen skal eltes sakte i ca. 15 min. La deigen heve 1 time. Når deigen hever lager du tzatziki og steker kjøttfarse.

Tzatziki:
1. Skrell og rasp opp agurken, press ut vannet og ha i en bolle.
2. Ha alle de andre ingrediensene i bollen og bland godt.

Greske kjøttboller:
1. Ha karbonadedeig i en bakebolle sammen med hakket løk, presset hvitløk, egg, olivenolje, eddik, salt, paprika, spisskummin, mynte og pepper.
3. Bland sammen til en jevn farse.
4. Stek farsen i panne med litt smør.

Utbaking:
1. Kjevl ned deigen i rektangulere stykker, smør på tzatziki, fordel kjøttdeigen og rull sammen til en pølse.
2. Del pølsen opp i passe stykker. Pensle med vann, og dyppe dem i sesamfrø.
3. Klipp deretter pølsene nesten over slik at du får et fint mønster.
4. Pølsene heves i ca. 20-30 min før de stekes på 225° C i c.a 12-15 min.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Brodogkorn.no
(Intern: 31197)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gjærbakst
Innlagt dato:2014-02-23
Oppdatert dato:2014-02-23
Lesere: 1594 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Tzatsiboller.Tzatsiboller.
Denne retten har 171,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gresk påskebrød 3.Gresk påskebrød 3.
Denne retten har 221,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 32,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,68.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Amerikanske kuvertbrød.Amerikanske kuvertbrød.
Denne retten har 282,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 41,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.