Havremel

Bilde av Havremel.

Kalorier og viktig næringsinnhold i Havremel

100 gr/ml inneholder.
DataMengdeEnhet
KJ 1573 kilojoule
Kcal 373 kalorier
Protein 11.7 gram
Karbo 61.7 gram
Sukker 1.3 gram
Kostfiber 9 gram
Fett 7 gram
Mettet fett 1.5 gram



Annonse




Fakta om Havremel.

Havre (Avena sativa L.) er yngre som kulturplante enn bygg og hvete. Havredyrking kom til Norge for ca. 2 500 år siden. Havre trives best i kjølig og fuktig klima. Det er derfor gode forutsetninger for å dyrke havre i Norden. Fra middelalderen og til etter 2. verdenskrig var havre det dominerende kornslaget i Norge


Har du prøvd produktet? Sett en karakter da!

1 2 3 4 5 6





Bruksområde for Havremel.

Det meste av havre går til dyremat, men noe går til mel og havregryn.


Innlagt dato
Oppdatert dato
19.05.2022
Hovedgruppe
Kornvarer og kornprodukter
Undergruppe
Bakemel
Kilde til Næringsdata
Møllerens
Karakter (Snitt)
4 poeng satt av 7 brukere.
Besøk
18168





Noen anbefalte oppskrifter som bruker Havremel som ingrediens

Viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett, protein og karbohydrater pr 100 gram av oppskriften, samt pris. Klikk på oppskriften for å se mer.


OppskriftPoengKCALFettProteinKarboPris
Motti5192,013,59631,622,49
Havrekjeks 13.9264,1814,065,8127,073,24
Spelt brød(0)4.2203,133,357,7332,672,3
Eplemuffins med havre4280,6313,534,4934,143,16
Hrafnhildurs krydderbrød4.2275,712,198,4652,432,15
Firkornbrød4193,54,344,7231,781,17
Sportsboller4.7259,174,936,8444,981,97
Skjenning2.8158,071,914,7228,792,33
Flerkornbrød4.5229,954,317,7936,771,76
Grove havrepannekaker4.5132,13,14717,82,38
Havreflarn med sukrin3320,6722,253,1817,0510,76
Grove havrescones4268,66,587,8942,791,89
Havrekjeks med tranebær4399,1818,345,9450,727,14
Flatbrød fra Utvik4199,552,557,533,31,25
Havrekjeks med mel3.5293,7614,226,4633,233,12


Annonse









Sammenlign med andre lignende ingredienser! Tilfeldig valgt i samme kategori.

Klikk her for full sammenligning av Havremel med andre ingredienser i samme kategori:

Den enkle tabellen under viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett (gram), protein (gram) og karbohydrater pr 100 gram av ingrediensen. I noen tilfeller pr porsjon. Klikk på varen for å se mer.
Bruk denne til å sjekke og sammenligne innholdet i lignende ingredienser.

Ønsker du en større og utvidet sammenligning av ingredienssgrupper, bruk linken over hvor du og kan filtrere, sortere og søke bedre.

Kommenter med hjelp av Facebook



Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.