Blåbær er en delikatesse som på tampen av sommeren dukker opp både i skogen og i flere hager. Her i syd er blåbærene akkurat nå begynt å bli modne i skogen, og for ett par dager siden spiste jeg det første blåbæret fra hagen. Tidligere plukket vi som tradisjon masse blåbær og tyttebær på sensommeren, og lagde saft og syltetøy. Men nå er det bare litt for gøy og til for eksempel dessert den samme dagen. Prøv for eksempel lettrørte friske blåbær med iskrem!
Blåbærmuffins
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
22.08.2020Denne retten tar ca
25 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
EtegildeBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
2 egg
1 1/2 dl sukker
75 g smeltet smør
3 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1/2 dl melk
2 dl blåbær, tørrsukrede, fryste eller friske
Disse er enkle og gode. Vi lagde de akkurat for noen dager siden. Prøv gjerne når de er varme!Fremgangsmåte
Visp egg og sukker, tilsett avkjølt smør. Bland inn bakepulver og mel, tilsett melk og rør tilslutt blåbærene forsiktig i. Fordel røren i papirformer. Stekes ved 225°C i ca 12 min.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
296,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
40,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
11,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,72.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Blåbærscones
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
04.08.2018Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
2 dl sammalt hvete, grov
5 dl hvetemel
5 ts bakepulver
1 ts salt
100 g smør
4 dl kefir
2 dl blåbær
Vanilje-sitronsmør
100 g smør
1 ts vaniljesukker
2 ts sukker
1 ts revet sitronskall
1 ts sitronsaft
Her har vi lagd grove scones med blåbær. Disse er utrolig gode når de er lunkne. Scones blir fort tørre og bør spises fort, ellers må en fryse de og varme de opp før man spiser de igjen.
Vi lagde sitronsmør, men vår egen hurtigversjon. Dvs miks en klatt med bremykt/brelett med melis, ca 3 ss smør til 1 ss melis. Og så rør inn sitronsaft til passende konsistens. Utrolig godt og anbefales virkeligFremgangsmåte
I stekeovnen: 250 °C, 10 – 12 minutter
Bland alle de tørre ingrediensene i bollen til en food prosessor. Tilsett smøret og la maskinen gå til det er finsmuldret ( eller smuldre med fingertuppene). Tilsett melk og til slutt blandes blåbærene så vidt inn. La deigen hvile noen minutter. Del den i fire og trykk delene ut på stekeplate. Skjær gjennom deigen med kniv, hver leiv i fire. Stek sconsen. Del sconsene før servering. Rør sammen smøret og server det til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
278,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
26,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
15,79 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,68.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Blåbærpannekaker
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
21.08.2014Denne retten tar ca
30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Matoppskrift.noIngredienser
7,5 dl helmelk
ca 300 g hvetemel
1/2 ts bakepulver
3/4 ts salt
2 s sukker
3-4 egg
2,5 dl blåbær
Sukker
Det er blåbærsesong nå. Benytt sjansen til å plukke disse supersunne bærne.
Blåbærene kan og drysses over pannekaken i stekepannen før den snus som vi har gjort.Fremgangsmåte
Visp egg, melk og sukker. Ha i salt, hvetemel og bakepulver. La røren svelle litt. Ha i blåbærene. Ha litt smør i pannen og stek litt tykke pannekaker. Legges lagvis med sukker mellom lagene. Serveres varme.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
142,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
20,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Blåbærsyltetøy 2
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
13.08.2013Denne retten tar ca
30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
2 kg blåbær
400 g sukker
Syltetøy av blåbær er sunt. Og nå i sesongen burde mange flere være ute å plukke disse nydelige bærene. Og PS: Jeg har oppdaget at de på Ikea har glass med strikk til syltetøy. Ypperlig.Fremgangsmåte
Ha bærene i kjele og kok opp under lokk. Kok til bær- massen er gjennomvarm. Ta i sukker og rør til sukkeret er oppløst. Gi syltetøyet et oppkok og fyll det i rykende varmt på varme glass.
Fyll glassene helt opp og skru på tette lokk med det samme.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
110,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
22,92 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 12,34.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Blåbærgrøt 2
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
15.11.2002Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
5 dl bær evt frosne
3-5 dl vann
1-2 dl sukker
2 ss potetmel
litt kaldt vann til potetmelet
Fremgangsmåte
Kok opp vannet. Bruk mindre vann ved frosne bær
Ha i sukker og bær og la det småkoke til bæra er møre(bare noen minutter).
Lag jevning av potetmel og litt kaldt vann i et glass.
Ta kasserollen til side og rør i jevningen.
Sett kasserollen tilbake på plata og la grøten få en rask oppvarming mens du rører.
Men skal ikke koke.
Smak evt. til med mer sukker.
Fyll grøten i en dessertbolle. Dryss litt sukker på toppen for å unngå snerk.
Server grøten kald, med melk eller fløte..
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
81,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
19,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,94.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Rå blokkebær/blåbærsaft
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
15.11.2002Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Magnus Thor MagnussonIngredienser
2 kg bær Enten blåbær eller blokkebær, evt blanding.
1,5 l vann
50 g sitronsyre
Til 2 liter saft beregnes ca.1,5 kg sukker
Fremgangsmåte
Bruk godt modne bær. Rens bort stygge bær og kart.
Knus bæra, tilsett kokt, kaldt vann og sitronsyre og rør godt sammen.
Dekk til med håndkle og la det stå til neste dag.
Sil massen gjennom klede.
Mål væsken og ha i sukker.
Rør til det er oppløst.
Skum av hvis det er skum.
Steriliser flasker og fyll opp med saft.
Kork igjen og sett kaldt.
Kan ikke lagres lenge.
Evt kan saften fryses.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
29,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,51 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,27.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Blåbærkake fra Suolovuobme
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
06.08.2013Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
4 egg
320 g sukker
165 g meierismør
1 1/2 dl melk
300 g hvetemel
3 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
300 g blåbær
Denne kaken stammer fra Suolovoubme Fjellstue som ligger langt ut på Finnmarksvidda.Fremgangsmåte
Smelt smøret og ha i melken. Visp eggedosis av egg og sukker. Ha i mel og bakepulver og rør til slutt inn smøret med melken. Hell røren i en godt smurt form på ca 26 cm i diameter og dryss på blåbærene.
Stek kaken ved 180 C i ca 45 minutter, og la den bli avkjølt på rist.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
282,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
38,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
11,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,12.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Pannacotta med Blåbærsirup
Antall porsjoner =
10Dato lagt inn eller oppdatert
22.05.2006Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Alletiders kogebogBildet er tatt av
stuxIngredienser
500 g. Sukker
1 dl. vann
6 dl. kremfløte
6 dl. helmelk
2 stenger vanilje
10 blader
gelatin
Blåbær sirup:
300 g. blåbær
2 dl. vann
200 g. sukker
3 ss. Sitronsaft
Nydelig dessert med blåbær. Kan hvelves ut som på bildet.Fremgangsmåte
Bløt gelatinen i kaldt vann i 10 min. Knug den. Ha sukker, fløte, melk, vaniljekorn og stenger i en gryte, og gi det oppkok. Smelt gelatinen oppi. Hell massen i porsjonsglass, og la den stivne i kjøleskapi ca. 4 timer.
Kok blåbær, vann, sukker og sitronsaft sammen i 5 min. Press det i gjennom en dørslag, og avkjøl sirupen.
Servér pannacottaene i porsjonsglassene pyntet med blåbærsirup og evt. hele friske blåbær.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
216,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
30,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
9,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,83.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Bærgrøt med råkrem
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
08.10.2006Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
400 g diverse bær, for eksempel jordbær, blåbær, rips, rabarbra, bringebær, solbær osv.
1/2 l vann
100-150 g sukker
2 1/2 ss potetmel
1 dl vann
Råkrem:
3 dl krem
3 eggeplommer
4 ss sukker
Fremgangsmåte
Kok opp vann og sukker og tilsett bærene. Kok til bærene er møre og smak til med evt. mer sukker.
Rør potetmel ut i kaldt vann. Ta kjelen til side og tilsett potetmeljevningen i en tynn stråle under omrøring. Sett kjelen tilbake på platen og kok raskt opp. Avkjøl bærgrøten og ha den i serveringsskål. Dryss på et tynt lag sukker slik at det ikke blir hinne på grøten.
Pisk fløten stiv. Pisk eggeplommer og sukker til stiv eggedosis. Bland krem og eggedosis og server råkremen straks. Blir kremen stående, vil den skille seg. Skal du lage kremen på forhånd, kan du tilsette et par plater gelatin. Da vil kremen holde seg.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
138,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
15,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,28.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Blåbærsmoothie
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
19.11.2006Denne retten tar ca
1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
2 stk. banan
4 dl frosne blåbær
4 dl vaniljeyoghurt
4 dl druejuice
Fremgangsmåte
Skrell bananen og del den i biter. Kjør banan, yoghurt, juice og 3 dl blåbær i en foodprosessor eller blender.
Vend til slutt i resten av blåbærene og server i høye glass.
Smaker godt som mellommåltid eller til dessert.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
67,61 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
11,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Sjokoladedrøm
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
16.07.2007Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
250 g smør
215 g sjokolade
5 stk. eggeplomme
5 stk. egg
200 g sukker
110 g hvetemel
200 g frosne blåbær
1 ss flytende honning
150 g melis
3 ss varmt vann
½ stk. Sitron
Fremgangsmåte
Del smør og sjokolade i grove biter, og smelt over vannbad. Rør sammen eggeplommer, egg sukker og mel. Tilsett sjokoladesmøret. Fyll massen i godt smurte aluminiumsformer eller muffinsformer til de er 2/3 fulle.
Stekes i ovnen på 200 grader i ca 7 minutter. De skal være faste utenpå og flytende inni.
Server med blåbærsorbet
Blåbærsorbet
Press saften av sitronen i en bolle, og tilsett all ingrediensen. Miks alt sammen i en hurtigmikser. Sett blandingen i en fryser i minimum en time.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
359,35 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
36,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
20,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,26.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Amerikanske blåbærmuffins
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
12.03.2010Denne retten tar ca
25 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Ukjent kildeBildet er tatt av
congerdesignIngredienser
150 g smør
2 dl sukker
2 egg
1 ts vaniljesukker
1/2 dl skummetmelk
3 dl hvetemel
1 ts bakepulver
100 g blåbær
Fremgangsmåte
Pisk smør og sukker hvitt og luftig.
Rør eggene i et av gangen, tilsett vaniljesukker og melk.
Bland hvetemel og bakepulver og rør det i deigen.
Fyll muffinsformer med deigen.
Trykk bærene fast og ned i deigen.
Bak muffinsene i ovnen i 15 min. ved 200°C.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
350,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
40,38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
18,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kjøleskapgrøt med banan og blåbær
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
20.01.2015Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Brodogkorn.noBildet er tatt av
Brodogkorn.noIngredienser
80 g (ca. 2 dl) lettkokte havregryn
1 dl eplejuice
¾ dl kaldt vann
1 dl yoghurt naturell
1 stk banan
Server med blåbær og nøtter på toppen
Smakfull og sunn grøt som lager seg selv over natten! Det eneste du trenger å gjøre er å røre sammen ingrediensene og plassere den i kjøleskapet.Fremgangsmåte
1. Ha havregrynene i en bolle og rør inn eplejuice og vann. Dekk med plastfolie og la det stå i kjøleskapet over natten, eller minst en halv time.
2. Like før du skal spise moser du halve bananen og rører den inn i grøten sammen med yoghurten.
3. Skjær resten av bananen i skiver og server grøten med banan, blåbær og eventuelt et dryss nøtter på toppen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
110,16 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
18,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3410