Fotograf:Knut Pettersen Her har vi lagd grove scones med blåbær. Disse er utrolig gode når de er lunkne. Scones blir fort tørre og bør spises fort, ellers må en fryse de og varme de opp før man spiser de igjen.
Vi lagde sitronsmør, men vår egen hurtigversjon. Dvs miks en klatt med bremykt/brelett med melis, ca 3 ss smør til 1 ss melis. Og så rør inn sitronsaft til passende konsistens. Utrolig godt og anbefales virkelig
Bland alle de tørre ingrediensene i bollen til en food prosessor. Tilsett smøret og la maskinen gå til det er finsmuldret ( eller smuldre med fingertuppene). Tilsett melk og til slutt blandes blåbærene så vidt inn. La deigen hvile noen minutter. Del den i fire og trykk delene ut på stekeplate. Skjær gjennom deigen med kniv, hver leiv i fire. Stek sconsen. Del sconsene før servering. Rør sammen smøret og server det til.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Frukt.no
(Intern: 15635)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Småkaker Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2003-09-19
Oppdatert dato:2018-08-04