Fisk på grillen er godt og her foretrekker vi enten laks eller makrell. Men andre fisk kan og brukes. En fiskerist kan være OK å ha, særlig for fisk som er litt løs i kjøttet eller om fiskene er små som feks små makrell, ørret eller sild.
Her er de 5 mest populære oppskriftene og de beste som ikke er for avanserte. Den første lagde vi i grillpanne en uværsdag, men utrolig god.
Grillet laks med ost
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
05.03.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
4 laksefileter a 200 gram
4 tykke skiver smakfull ost. Cheddar, jarlsberg ol.
8 friske salvieblad
8 skiver spekeskinke i tynne skiver. Vi brukte gilde pæreskinke
salt og pepper
evt olje til steking
En utrolig god kombinasjon av fisk, ost og spekeskinke. Vi stekte i grillpanne, men man kan selvfølgelig bruke vanlig grill.Fremgangsmåte
Krydre filetene med salt og pepper. Legg osteskiver på toppen av filetene og 2 blader salvie på osten igjen. Rull så spekeskinke rundt filetene, bruk 2 på hver filet. Pakk de godt inn.
Varm en grillpanne med litt olje eller en grill. Grilles 5-7 minutter på hver side, litt avhengig av tykkelsen på fisken.
Server med en gang med feks stekte poteter
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
230,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
0,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
16,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 21,1.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Laks på grill med tilbehør
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
19.04.2015Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
600 g skinn- og beinfri laksefilet
50 g smør
8 middels store nypoteter
100 g broccoli
4 store sjampinjonger
2 vårløk
2 faste tomater
1 beger seterrømme
salt
pepper
Det er enkelt og greit med fisk i folie. Og denne versjonen smakte godt. Pass på så en ikke får for mye i pakkene.
Er man usikker på om pakkene er ferdig, så kan man åpne en av dem.Fremgangsmåte
Start med å rive fire litt store firkanter av aluminiumsfolien. Legg en smørklatt på hvert ark. Vask nypotetene godt og skjær dem i tynne skiver. Legg disse over smøret.
Kutt laksen i porsjonsstykker og legg dem over potetene. Kutt deretter opp broccoli, sjampinjong, vårløk og tomater i biter. Legg dette over fisken, strø med salt og pepper. Topp det hele med 1 ss seterrømme. Brett folien over det hele. Pass på at pakkene blir helt tette slik at varme og damp forblir inne under grillingen.
Legg det hele på grillen. Etter ca 20 minutter skal fisken være ferdig og grønnsakene være passe.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
156,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,49.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Grillet makrell 2
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
17.07.2013Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Matoppskrift.noIngredienser
2 stk Makrell.
Marinade:4 ss olje
4 ss sitronsaft
1 liten revet løk
5 knuste pepperkorn
1 fedd presset hvitløk
2 ts salt
Makrell er bare nydelig på grillen. Her servert med grillede søtpoteter, agurksalatFremgangsmåte
Grilltiden:
Avstand fra steketid (på fra glørne hver side):
Skiver og fileter: 6-7 cm - 4-7 min
Hel fisk på ca 300 g: 10-15 cm - 6-10 min
Hel fisk på ca 1 kg: ca 15 cm - 15-20 min
Fisken er ferdig når fiskekjøttet løsner fra bena.
For at fiskekjøttet ikke skal sette seg ved, er det viktig å pensle fiskeskivene med olje eller smør. Det kan og lønne seg å skyve de rundt hele tiden, slik at de ikke brenenr fast. Grill dem gyllenbrune på hver side. Dryss på salt og pepper når de er ferdig grillet.
Fiskeskivene blir ekstra saftige og smakfulle hvis de får trekke i en marinade i ca 1 time før grilling.
Bland alle ingrediensene og hell marinaden over fisken.
Agurksalat lager du lett ved å høvle en slangeagurk i tynne skiver. Bland lett med et beger Créme Fraiche. Smak til med salt. Anrett i bolle med salatblader og finklippet dill.
Som tilbehør til fisken kan det serveres en frisk agurksalat og kokte poteter
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
150,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
11,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,52.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Grillet hel makrell
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
10.06.2016Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie RodriguezBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
1 kg hel makrell
2 ss olje
1 liten løk
2 ss friskpresset sitron
3 ts fiskekrydder (fritt valg)
50 - 100 g smør
Her kan man jo selvsagt bruke annen fisk, men makrell er nydelig. Finn en i passelig størrelse, de som er mindre er passende for en person, men med ofte mye bein.Fremgangsmåte
Rens og skyll makrellen hvis dette ikke er gjort, ta av hodet. Tørk fisken utvendig og innvendig med papir. Bland sammen i en skål olje, løk i ringer, friskpresset sitron og fiskekrydder. Pensle fisken lett utvendig med marinaden (unngå løkringene).
Legg resten av blandingen i buken på fisken. Fordel smøret i små klatter utover fiskebuken. Den hele fisken legges i fiskerist eller så går det greit å legge den rett på grillristen, men husk å olje rista først. Man kan forsiktig surre rundt litt bomullstråd, så tingene holder seg på plass.
Grilles ca. 5 min. på hver side. Må grilles lengre for større fisk. Fisken er ferdig når fiskekjøttet slipper ryggbenet. Serveres med for eksempel kokte poteter og en frisk salat. Eller ris som vi er glad i.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
242,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
19,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Grillet laks med mangosalsa
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
03.01.2011Denne retten tar ca
40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
600 g laksefilet
Mangosalsa:
1 stk mango i terninger
2 stk vårløk i tynne skiver
1 stk finhakket rød chili uten frø og hinner
2 ss hakket frisk koriander
1 ss hvitvinseddik
2 ss olivenolje
saft av 1 stk lime
salt og pepper etter smak
Fisk på grillen kan med fordel varieres. Mangosalsa smaker utrolig godt sammen med laks, og den lager du lett selv. Legg et lag over fisken før den legges på grillen, og du har en rett du kan imponere dine gjester med.Fremgangsmåte
Bland alle ingrediensene til mangosalsaen.
Lag et lite 'grillbrett' av tykk steke- eller grillfolie. Ha litt olje i folien.
Skjær fisken i porsjonsstykker, men ikke igjennom skinnet. Legg fileten i folien med skinnet ned og strø litt salt over.
Dekk fisken med mangosalsaen.
Legg foliebrettet på varm grill og grill til fisken så vidt er gjennomstekt - 10 - 15 minutter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
166,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,95 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
11,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 14,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3139