Fotograf:Rosemarie Rodriguez Her kan man jo selvsagt bruke annen fisk, men makrell er nydelig. Finn en i passelig størrelse, de som er mindre er passende for en person, men med ofte mye bein.
Rens og skyll makrellen hvis dette ikke er gjort, ta av hodet. Tørk fisken utvendig og innvendig med papir. Bland sammen i en skål olje, løk i ringer, friskpresset sitron og fiskekrydder. Pensle fisken lett utvendig med marinaden (unngå løkringene). Legg resten av blandingen i buken på fisken. Fordel smøret i små klatter utover fiskebuken. Den hele fisken legges i fiskerist eller så går det greit å legge den rett på grillristen, men husk å olje rista først. Man kan forsiktig surre rundt litt bomullstråd, så tingene holder seg på plass. Grilles ca. 5 min. på hver side. Må grilles lengre for større fisk. Fisken er ferdig når fiskekjøttet slipper ryggbenet. Serveres med for eksempel kokte poteter og en frisk salat. Eller ris som vi er glad i.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Rosemarie Rodriguez
(Intern: 1842)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Grillmat Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2016-06-10
Oppdatert dato:2016-06-10