Den enkle og raske nyttårsaften menyen(eller i romjulen)

Oppdatertdato: 2017-12-30 Publisert: Tema: Nyttår Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Fotograf: Per Alfsen og Alf Børjesson




Det er vel mange som ikke har lyst eller anledning til den store festmiddagen på nyttårsaften. Og som kanskje venter gjester, men ikke vet hva man skal servere. Kanskje noe som er enkelt og rimelig da kan være tingen. Jeg vet at en vellykket nyttårsmiddag ikke alltid kommer an på menyen, men gjestene, drikke og stemningen. Og i tillegg har mange av oss barn som liker best pizza og hamburgere. Og hvis man har full jobb og lite tid er det best med noe lettvint. Jeg har plukket ut noen greie retter som jeg håper kan falle i smak.

Og et PS til dere som elsker å klage. Selvfølgelig er dette for enkelt, for banalt og passer ikke på en nyttårsaften! Men jeg garanterer at det kan bli like mye kos og fest ut av dette, som en stor, tørr kalkun. Og samtidig får dere brukt noe av restene fra jula.

Så til slutt vil jeg ønske dere alle ett godt nyttår!.

Chili Con Carne rask


Prøv også Chili Con Carne rask.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 11.09.2017
Denne retten tar ca 15 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

500 g kjøttdeig
smør
2 løk finhakket
2 fedd finhakket hvitløk
1 rød paprika i strimler
2 bokser tomater a ca 225 g
litt buljong
1 finhakket chili frukt uten kjerner
salt og pepper
2 bokser brune bønner
Evt mer krydder etter ønske om sterkere smak. Vær forsiktig med chili.


Denne er rask og lages på 15 minutter. Vi brukte litt rester av noe marinert grillkjøtt + kyllingkjøttdeig. Servert med grove baguetter, men både ris og potetmos kan passe.


Fremgangsmåte

Brun kjøttdeigen i en jerngryte i litt smør. Tilsett løk, hvitløk og chili. La det frese 5 min.
Ha i boksen med tomat og kok 3-4 minutter.
Tilsett bønnene, paprika i biter og krydderet. La surre noen minutter til paprikaen er litt mør. Smak evt til med mer krydder

Server i gryten med baquetter og en salat til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 128,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,79.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Taco skjell


Prøv også Taco skjell.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 06.05.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Magnus Thor Magnusson

Ingredienser

Ca 12 tacoskjell
3 ss smør
ca 400 g kjøttdeig (evt noe hakkede pølserester)
1 pose taco krydder blanding
vann
1 løk hakket
1 liten agurk i biter
3 tomater i biter
2 bokser maiskorn
1 salat i strimler
300 g reven ost
Rømme
1 boks tacosaus ferdig fra butikken.
Evt chilisaus for de som liker det hot



Fremgangsmåte

Kutt opp grønnsakene og legg de i små serveringskåler. Riv osten og legg i skål. Fyll en skål med rømme.
Stek kjøttdeigen i smør og smuldre den godt. Tilsett krydderblanding og litt vann til en passe konsistens. Varm tacoskjellene forsiktig i stekeovnen.

Server slik at hver gjest kan fylle skjellene med det de ønsker. Fyll gjerne salat i bunnen og ost på toppen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 138,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,81 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,68.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Chicken Curry


Prøv også Chicken Curry.

Antall porsjoner = 5
Dato lagt inn eller oppdatert 09.09.2013
Denne retten tar ca 45 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

1 kyling, ca 1 kg
2 ss olje
2 løk
1-2 hvitløkfedd
1 1/2 ts ingefær
1 1/2 ss koriander
1 ts karve
1 ts chilipulver
2 krm nellik
2 krm kanel
2 ss karri
1 1/2 ts salt
2 krm svart pepper


Smaken av en skikkelig indisk curry er bare helt utrolig. Reguler smak med yoghurt og krydder.


Fremgangsmåte

En indisk rett som serveres med mye godt tilbehør og derfor kan rekke til fem personer. Server gjerne med Chapati brød og Raita salat. Se egne oppskrifter under de respektive kategorier.

Tin, skyll og del kyllingen i biter. Ta gjerne av skinnet. Skrell og hakk løk og hvitløk. Varm olje i en gryte. Fres løk, hvitløk og alt krydder til løken begynner å bli myk.

Legg i kyllingbitene og vend dem i krydderblandingen. Tilsett salt, pepper, eventuelt 2-3 ss mango chutney og et par dl yoghurt.

La kyllingen koke under lokk på svak varme i ca 30 minutter. Kok risen i mellomtiden. Bruk gjerne 1 ts gurkemeie i risen slik at den får fin gulfarge.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 113,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,12.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Tacopizza.

Tacopizza


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 21.09.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Gaffel.nu
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

Pizzabunn (enten du lager den selv eller ikke)
1 boks hermetiske tomater (flådde)
1/2 pakke tacokrydder
1/2 liten boks mais
200 gram kjøttdeig
et par never tortillachips
Mye ost

Og etter smak og behag:
Paprika
Jalapenos
Grønn Chili


En sterk opplevelse. Vi brukte chili som vi selv hadde lagt ned hermetisk, og jeg hadde problemer! Men ellers en nydelig pizza, perfekt for venner. Og selvfølgelig kan du bruke ferdig pizzasaus og annen type kjøtt. Vi brukte hakkede spicy kjøttboller fra fryseren.


Fremgangsmåte

Ordne pizzabunnen. Enten lager du den fra bunnen, fra poseting eller finner en ferdig i fryseren. Vi har valgt den enkleste metoden denne gangen, og tiner en ferdig en.
Åpne boksen med tomatene nesten helt opp. Finn ett digert glass eller desilitermål eller lignende og hell safta av tomatboksen. Ikke kast eller hell ut i vasken, du trenger det etterpå. Del tomatene i mindre deler så mye som det går ann.
Bruk en skarp kniv, ellers blir det bare søl. Fordel tomatene utover på bunnen. Bland tomatsafta sammen med den halve pakka med tacokrydder. Ha kjøttdeigen i panna, og når den har stekt ferdig heller du over tacokrydder-og-tomat-blandinga. Kok bort vannet og ha den ferdige kjøttdeig-med-saus over på pizzabunnen.
Her kommer den eventuelle chilien eller jalapenosen inn. For sterke mager og ganer er det flott, men om du ikke er ute etter å lage opprør i mageregionen er det ikke å anbefale. Det finnes bokser med svak grønn chili i norske butikker, men det er egentlig ganske bortkasta, det smaker nesten ingen ting.

Ha over den halve boksen med mais. Resten av boksen kan du enten gi til en sulten rotte, eller bruke i salat dagen etter (bare putt boksen i en tett plastpose i kjøleskapet, så holder den seg en stund). Knus tortillachips over, og strø på ost og den paprikaen som er valgfri.

Smekk inn i ovnen på 225 grader. Det tar ca 15 minutter, kommer litt ann på ovnen og om ovnen er varm. Alle kan vel se om en pizza er ferdig eller ikke.

Tips:
Ikke tro at jalapenos ikke smaker sterkt.
Ikke spis pizzaen med en gang den kommer ut av ovnen. VAAAAAAAARMT!
Prøv rømmedressinoppskriftene her på matoppskrift til pizzaen. Serveres gjerne sammen med tortillachips og salsadip.

Smak:
Liker du både taco og pizza må dette virkelig være tingen for deg =)
Pluss/minus:
+ NAM!
+ Det er taco OG pizza på en gang
- Det tar tid å lage
- Supermektig, øynene vil ha mer enn magen har plass til

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 153,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,18.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lapskaus fra Sogn.

Lapskaus fra Sogn


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 03.01.2016
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

700 g saltet sauekjøtt
1 kg poteter
1/2 kålrot
2 gulrøtter
1 bit sellerirot
1 purre
7 dl vann
salt
pepper


Her kan man bruke mange forskjellige grønnsaker. Vi pleier ofte å ta det vi har i kjøleskapet + sellerirot og løk for smak. Her brukte vi og reddiker, neper + noen bønner vi hadde liggende. I tillegg hadde i litt salt svinekjøttrester. En lapskaus på bare saltkjøtt blir ofte salt om en ikke vanner ut.


Fremgangsmåte

Vann ut kjøttet hvis det er salt. Kok kjøttet i 75 minutter, og ta det opp.
Skrell poteter og grønnsaker og del i terninger. Vask purre og skjær i biter. Ha det i kraften og la det koke til det er mørt.

Plukk kjøttet av beina og del det i terninger. Ha det opp i gryten. Smak til med pepper og eventuelt salt.
Hvis man tilfører mer vann og bruker litt mindre potet, blir det betasuppe. Da kan man også koke litt gule erter eller byggryn sammen med kjøttet.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 119,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,22.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:115





Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.