Det er vel mange som ikke har lyst eller anledning til den store festmiddagen på nyttårsaften. Og som kanskje venter gjester, men ikke vet hva man skal servere. Kanskje noe som er enkelt og rimelig da kan være tingen. Jeg vet at en vellykket nyttårsmiddag ikke alltid kommer an på menyen, men gjestene, drikke og stemningen. Og i tillegg har mange av oss barn som liker best pizza og hamburgere. Og hvis man har full jobb og lite tid er det best med noe lettvint. Jeg har plukket ut noen greie retter som jeg håper kan falle i smak.
Og et PS til dere som elsker å klage. Selvfølgelig er dette for enkelt, for banalt og passer ikke på en nyttårsaften! Men jeg garanterer at det kan bli like mye kos og fest ut av dette, som en stor, tørr kalkun. Og samtidig får dere brukt noe av restene fra jula.
Så til slutt vil jeg ønske dere alle ett godt nyttår!.
Chili Con Carne rask
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
11.09.2017Denne retten tar ca
15 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
500 g kjøttdeig
smør
2 løk finhakket
2 fedd finhakket hvitløk
1 rød paprika i strimler
2 bokser tomater a ca 225 g
litt buljong
1 finhakket chili frukt uten kjerner
salt og pepper
2 bokser brune bønner
Evt mer krydder etter ønske om sterkere smak. Vær forsiktig med chili.
Denne er rask og lages på 15 minutter. Vi brukte litt rester av noe marinert grillkjøtt + kyllingkjøttdeig. Servert med grove baguetter, men både ris og potetmos kan passe.Fremgangsmåte
Brun kjøttdeigen i en jerngryte i litt smør. Tilsett løk, hvitløk og chili. La det frese 5 min.
Ha i boksen med tomat og kok 3-4 minutter.
Tilsett bønnene, paprika i biter og krydderet. La surre noen minutter til paprikaen er litt mør. Smak evt til med mer krydder
Server i gryten med baquetter og en salat til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
116,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,56.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Taco skjell
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
06.05.2002Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Magnus Thor MagnussonIngredienser
Ca 12 tacoskjell
3 ss smør
ca 400 g kjøttdeig (evt noe hakkede pølserester)
1 pose taco krydder blanding
vann
1 løk hakket
1 liten agurk i biter
3 tomater i biter
2 bokser maiskorn
1 salat i strimler
300 g reven ost
Rømme
1 boks tacosaus ferdig fra butikken.
Evt chilisaus for de som liker det hot
Fremgangsmåte
Kutt opp grønnsakene og legg de i små serveringskåler.
Riv osten og legg i skål.
Fyll en skål med rømme.
Stek kjøttdeigen i smør og smuldre den godt.
Tilsett krydderblanding og litt vann til en passe konsistens.
Varm tacoskjellene forsiktig i stekeovnen.
Server slik at hver gjest kan fylle skjellene med det de ønsker. Fyll gjerne salat i bunnen og ost på toppen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
126,4 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
7,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,88.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Chicken Curry
Antall porsjoner =
5Dato lagt inn eller oppdatert
09.09.2013Denne retten tar ca
45 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
1 kyling, ca 1 kg
2 ss olje
2 løk
1-2 hvitløkfedd
1 1/2 ts ingefær
1 1/2 ss koriander
1 ts karve
1 ts chilipulver
2 krm nellik
2 krm kanel
2 ss karri
1 1/2 ts salt
2 krm svart pepper
Smaken av en skikkelig indisk curry er bare helt utrolig. Reguler smak med yoghurt og krydder.Fremgangsmåte
En indisk rett som serveres med mye godt tilbehør og derfor kan rekke til fem personer. Server gjerne med Chapati brød og Raita salat. Se egne oppskrifter under de respektive kategorier.
Tin, skyll og del kyllingen i biter. Ta gjerne av skinnet. Skrell og hakk løk og hvitløk. Varm olje i en gryte. Fres løk, hvitløk og alt krydder til løken begynner å bli myk.
Legg i kyllingbitene og vend dem i krydderblandingen. Tilsett salt, pepper, eventuelt 2-3 ss mango chutney og et par dl yoghurt.
La kyllingen koke under lokk på svak varme i ca 30 minutter. Kok risen i mellomtiden. Bruk gjerne 1 ts gurkemeie i risen slik at den får fin gulfarge.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
104,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,79.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Kylling Tikka Masala
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
16.02.2017Denne retten tar ca
30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
1/2 kg kyllingbryst
1 løk
en boks Tikka Masala Sause eller 1/4 Tikka Masala Paste
8 tomater (eller to bokser hakkete tomater)
2 ss fløte
olivenolje til steking
En klassisk indisk rett nå med oppdatert bilde. Enkel å lage om en bruker ferdige sauser som her. Vi brukte Tikka Masala saus fra Masalamagic.
Denne anbefales virkelig og er utrolig smakfullFremgangsmåte
Varm oljen, finhakk løken og hvitløk, og stek i ca. 1 minutt. Skjær kyllingbrystene i terninger og brun de lett. Ha i Tikka Masala saus, og bland det inn i kjøttet sammen med tomatene. La det småputre i 20 minutter. Bland inn fløten og creme fraiche før du serverer med ris og kanskje Naan og Raita.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
109,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,87 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,73.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Tacopizza
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
21.09.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Gaffel.nuBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
Pizzabunn (enten du lager den selv eller ikke)
1 boks hermetiske tomater (flådde)
1/2 pakke tacokrydder
1/2 liten boks mais
200 gram kjøttdeig
et par never tortillachips
Mye ost
Og etter smak og behag:
Paprika
Jalapenos
Grønn Chili
En sterk opplevelse. Vi brukte chili som vi selv hadde lagt ned hermetisk, og jeg hadde problemer! Men ellers en nydelig pizza, perfekt for venner. Og selvfølgelig kan du bruke ferdig pizzasaus og annen type kjøtt. Vi brukte hakkede spicy kjøttboller fra fryseren.Fremgangsmåte
Ordne pizzabunnen. Enten lager du den fra bunnen, fra poseting eller finner en ferdig i fryseren. Vi har valgt den enkleste metoden denne gangen, og tiner en ferdig en.
Åpne boksen med tomatene nesten helt opp. Finn ett digert glass eller desilitermål eller lignende og hell safta av tomatboksen. Ikke kast eller hell ut i vasken, du trenger det etterpå. Del tomatene i mindre deler så mye som det går ann.
Bruk en skarp kniv, ellers blir det bare søl. Fordel tomatene utover på bunnen. Bland tomatsafta sammen med den halve pakka med tacokrydder. Ha kjøttdeigen i panna, og når den har stekt ferdig heller du over tacokrydder-og-tomat-blandinga. Kok bort vannet og ha den ferdige kjøttdeig-med-saus over på pizzabunnen.
Her kommer den eventuelle chilien eller jalapenosen inn. For sterke mager og ganer er det flott, men om du ikke er ute etter å lage opprør i mageregionen er det ikke å anbefale. Det finnes bokser med svak grønn chili i norske butikker, men det er egentlig ganske bortkasta, det smaker nesten ingen ting.
Ha over den halve boksen med mais. Resten av boksen kan du enten gi til en sulten rotte, eller bruke i salat dagen etter (bare putt boksen i en tett plastpose i kjøleskapet, så holder den seg en stund). Knus tortillachips over, og strø på ost og den paprikaen som er valgfri.
Smekk inn i ovnen på 225 grader. Det tar ca 15 minutter, kommer litt ann på ovnen og om ovnen er varm. Alle kan vel se om en pizza er ferdig eller ikke.
Tips:
Ikke tro at jalapenos ikke smaker sterkt.
Ikke spis pizzaen med en gang den kommer ut av ovnen. VAAAAAAAARMT!
Prøv
rømmedressinoppskriftene her på matoppskrift til pizzaen.
Serveres gjerne sammen med tortillachips og salsadip.
Smak:
Liker du både taco og pizza må dette virkelig være tingen for deg =)
Pluss/minus:
+ NAM!
+ Det er taco OG pizza på en gang
- Det tar tid å lage
- Supermektig, øynene vil ha mer enn magen har plass til
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
156,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
20,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,18.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Spaghetti med fløtesaus, skinke og sopp
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
11.09.2013Denne retten tar ca
35 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
4 små løk
3 ss smør
1 ts hvetemel
2 1/2 dl fløte, 20%
100 g revet parmesanost
100-150 g kokt skinke
salt
pepper
muskat
250 g friske sjampinjonger
1/2 sitron
spaghetti
Dette er litt standard spaghettirett som en aldri blir lei av. Forskjellige måter å servere denne på.Fremgangsmåte
Skrell og finhakk løken. Surr løken myk og gjennomsiktig i 1 ss smør i en stor gryte. Rør i melet, spe med fløten og la sausen koke under omrøring i 4-5 minutter. Skru av platen og bland i revet ost og skinke skåret i terninger. Legg på lokk så sausen holder seg varm.
Ha spaghettien i kokende saltet vann og la den koke til den er mør.
Rens sjampinjongene, del dem i to eller skjær dem i skiver. Surr sjampinjongene i smør over ganske sterk varme, skru av platen og tilsett salt og sitronsaft etter smak.
La den ferdige spaghettien renne av i et dørslag, smelt 1 ss smør i gryten og hell spaghettien tilbake. Rist litt på gryten over sterk varme, trekk den til side og legg lokk på.
Varm skinkesausen over svak varme, rør godt om og smak til med krydder. Vend i den varme spaghettien og soppen og hell alt i et varmt serveringsfat.
Serveres straks med en skål revet parmesanost og en bolle grønn salat som tilbehør.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
174,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
18,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,41.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Lapskaus fra Sogn
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
03.01.2016Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
700 g saltet sauekjøtt
1 kg poteter
1/2 kålrot
2 gulrøtter
1 bit sellerirot
1 purre
7 dl vann
salt
pepper
Her kan man bruke mange forskjellige grønnsaker. Vi pleier ofte å ta det vi har i kjøleskapet + sellerirot og løk for smak. Her brukte vi og reddiker, neper + noen bønner vi hadde liggende. I tillegg hadde i litt salt svinekjøttrester. En lapskaus på bare saltkjøtt blir ofte salt om en ikke vanner ut.Fremgangsmåte
Vann ut kjøttet hvis det er salt. Kok kjøttet i 75 minutter, og ta det opp.
Skrell poteter og grønnsaker og del i terninger. Vask purre og skjær i biter. Ha det i kraften og la det koke til det er mørt.
Plukk kjøttet av beina og del det i terninger. Ha det opp i gryten. Smak til med pepper og eventuelt salt.
Hvis man tilfører mer vann og bruker litt mindre potet, blir det betasuppe. Da kan man også koke litt gule erter eller byggryn sammen med kjøttet.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
112,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
5,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Nachos 3
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
24.01.2011Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
300 g kjøttdeig /karbonadedeig
½ stk løk
½ stk frisk, rød chili i ringer
1 pk kryddermiks + vann etter anvisning på pakken
1 pose tortillachips á 200 g
½ boks hermetiske brune bønner
1 boks salsa
½ stk finstrimlet purre
1 dl revet hvitost
Dette er skikkelig digg! En fantastisk deilig rett å be venner på, eller rett og slett en rett du kan hygge deg med helt alene.Fremgangsmåte
1. Fres kjøttdeig, finhakket løk og chili i en varm panne.
2. Tilsett kryddermiksen og vann og la sausen koke etter anvisning på pakken.
3. Legg tortillachipsen på et ildfast fat og fordel resten av ingrediensene på toppen, osten til slutt.
4. Gratiner i stekeovn på 225° C i ca. 5 minutter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
147,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
15,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Ris og kjøttdeig med brun saus
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
10.09.2016Denne retten tar ca
30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
KatharinaBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
Ris for 2 pr
Kjøttdeig 250 g
Litt salt og pepper og andre krydder du ønsker
1 pk brun saus
Enkel men mild og god rett. I tillegg til originalen hadde vi både løk, gulrot og paprika i stekepanna. Og til slutt litt creme fraiche. Vi brukte og peppersaus.Fremgangsmåte
Kok risen mens du steiker kjøttdeigen ha i krydderene + hakket løk, gulrot og paprika.
Kok sausen etter anvisning på posen... hell så sausen i den brunede kjøttdeigen og la det surre litt
Serveres varmt med risen!!!!!
Nydelig og så enkelt.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
110,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
12,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,48.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:115