Alternative rekeoppskrifter



Oppdatertdato: 2017-10-06 Tema: Skalldyr Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Fotograf: Rosemarie Pettersen


Gambas al Ajillo
Nå på høsten som reker og skalldyr er på topp kvalitetsmessig og hummerfisket er begynt, har vi prøvd å være litt alternative med reker, istedenfor det som er det originale her på Sørlandet med rekesmørbrød eller krabbe og hummer på samme måten, rekecocktail eller rekesalat. Men mange andre måter fins å tilberede reker og andre skalldyr på, og de trenger ikke ta lang tid heller.

Chili og hvitløkreker eller Gambas al Ajillo

Denne lagde vi ikke med ferske reker, men med en pose kongereker vi fant i fryseren. Men denne er lik med ferske store reker og er en kjent spansk rett.
En perfekt forrett eller som snacks. Denne kan gjøres sterk eller svak med mengde chili. Vi hadde og ett dryss av vårløk over.
Mer info om allergener, næringsinnhold og pris får dere med å klikke på oppskriften lenger nede på siden.

For 4 personer som smårett

300 gr reker uten skall (ca 700 g med skall)
8 fedd hvitløk
1 stk lite chilipepper
2 dl olivenolje av god kvalitet
1 dash salt
1 dash svart pepper

En perfekt forrett eller som snacks. Denne kan gjøres sterk eller svak med mengde chili. Vi hadde og ett dryss av vårløk over. Og vi brukte kongereker, men dette er valgfritt

Skjær hvitløksfeddene i tynne skiver og chilien i tynne ringer (fjern kjernen). Varm opp oljen i en panne med høye kanter. Ha i hvitløk og chili og la det frese til det tar litt farge. Tilsett rekene og la dem bli godt gjennomvarme. Ikke for lenge for da kan de bli seige. Smak til med salt og pepper. Fordeles i små porsjonsformer eller lignende. Ha godt brød til.

Men det er flere småretter du kan lage med reker og andre skalldyr, og her er noen av de beste.




Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Hvitløksreker (Gambas al Ajillo).

Hvitløksreker (Gambas al Ajillo)


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 01.10.2017
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

300 g reker uten skall (ca 700 g med skall)
8 hvitløksfedder
1 liten chilipepper
2 dl god olivenolje
salt
svart pepper


En perfekt forrett eller som snacks. Denne kan gjøres sterk eller svak med mengde chili. Vi hadde og ett dryss av vårløk over. Og vi brukte scampireker, men dette er valgfritt


Fremgangsmåte

Skjær hvitløksfeddene i tynne skiver og chilien i tynne ringer (fjern kjernen). Varm opp oljen i en panne med høye kanter. Ha i hvitløk og chili og la det frese til det tar litt farge. Tilsett rekene og la dem bli godt gjennomvarme. Ikke for lenge for da kan de bli seige. Smak til med salt og pepper. Fordeles i små porsjonsformer eller lignende. Ha godt brød til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 381,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 35,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 20,14.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Frityrkokte reker.

Frityrkokte reker


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 20.04.2003
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Matoppskrift.no

Ingredienser

1/2 kg store friske reker
olje til fritering
1 bunt persille

rityrrøre:
1 1/2 dl hvetemel
1/2 ts paprika
1 1/4 dl øl eller vann
1 eggehvite
1/2 ts salt
løskokt ris og sitronbåter ved servering



Fremgangsmåte

Rens rekene.

Bland mel og paprika, og bland inn væske til en glatt røre. Ikke pisk, da blir frityren boblete.

Varm oljen til ca 180 C.

Pisk eggehvitene stiv med saltet og balnd den inn i frityrrøren.

Dypp rekene i frityren, og kok dem gylne og sprø i oljen. Legg bare oppi noen få om gangen, og la dem ligge på kjøkkenpapir og renne av seg.

Til slutt friteres persillen. Hvis de må skylles, må de tørkes ekstra godt etterpå. Friteringen tar et par minutter, så er persillen ferdig. Persillen skal også renne av seg på papir før den serveres.

Server gjerne med ris og sitronbåter til å dryppe over rekene.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 197,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,94.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reker i mangosalat.

Reker i mangosalat


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 07.11.2014
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Matoppskrift.no

Ingredienser

200 g reker
1 lime
2 finhakkede røde chili
2 ts cumin
2 ts sesamolje

Mangosalat:
2 mango
4 finhakkede sjalottløk
1 rød paprika i ringer
1 rød chili i ringer
2 ss brunt sukker
3 ss friske korianderblader
1 dl sitronmelisse


her kan man variere som man vil eller hva man har. Vi brukte ikke rød paprika, men tilsatte noen hakkede cherrytomater. Og pass på styrken.


Fremgangsmåte

Riv godt vasket skall og press saft av lime. Bland limejuice og limeskall med finhakket chili, cumin og sesamolje.

Vend rekene inn i blandingen og la dem stå i 10 minutter.

Skjær mangoen i tynne skiver og bland disse med de øvrige ingrediensene i salaten.

Vend inn de marinerte rekene, eller server dem ved siden av, og fordel salaten på serveringsskåler.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 70,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,86.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reker med nudler og chilisaus.

Reker med nudler og chilisaus


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 11.04.2013
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Esten Borgos

Ingredienser

400 g reker, uten skall
1 stk paprika, rød
150 g sukkererter
3 stk vårløk
2 fedd hvitløk
2 ts ingefær, frisk
3 ss olje

Tilbehør
4 porsjoner eggnudler
1 dl sweet chilisaus


Reker passer også i varme retter. Prøv denne asiatiske oppskriften med reker, sukkererter, nudler, hvitløk og ingefær. Server retten varm, med en søt chilisaus.


Fremgangsmåte

Kok nudler etter anvisning på pakken.
Skjær paprika i strimler, del sukkererter i to, og skjær vårløk i biter. Stek paprika, sukkererter og vårløk sammen med finhakket hvitløk og revet ingefær i olje i ca. 2-3 minutter.
Tilsett nudlene og la alt bli godt varmt.
Ta woken vekk fra varmen, vend inn rekene og server retten straks med en søt chilisaus.

Tips:
Rekene er kokte fra før, derfor skal de ikke kokes eller stekes i panne eller kasserolle, derfor er det viktig at de har romtemperatur når de tilsettes.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 165,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,92.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grillede marinerte reker.

Grillede marinerte reker


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 09.02.2014
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Allrecipes
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

2,25 dl olivenolje, extra virgin
15 g hakket frisk persille
1 sitron, saften
3 cl sterk peppersaus, chilisaus
3 fedd hvitløk, hakket
15 g tomatpuré
1 ts tørket oregano
1 ss salt
1 ts malt svart pepper
1 kg store reker, skrelles, men bruker du scampi så behold halen. Her kan man bruke rå eller kokte


Denne kan serveres med ris, salat eller brød. Som full rett eller bare snacks. Bruk både norske reker eller scampi. Evt rå scampi.


Fremgangsmåte

I en stor bolle, bland sammen olivenolje, persille, sitronsaft, chilisaus, hvitløk, tomatpuré, oregano, salt og sort pepper. Hell marinaden i en stor plastpose som kan forsegles, ha i skrelte reker, knyt sammen og mariner i kjøleskap i 2 timer.
Forvarm grillen til middels lav varme, evt grillelement i ovnen. Sett reker på grillspyd, la spydet gå gjennom 2 ganger.
Ha litt olje på grill rist. Grill rå reker i 5 minutter per side (kokte kortere), pensle hele tiden med marinaden som er til overs.

Server med salat, brød eller ris.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 318,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 29,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,74.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gunkan maki med reker.

Gunkan maki med reker


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 10.02.2014
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Synøve Dreyer

Ingredienser

100 g reker, uten skall
8 dl sushiris
2 ss sukker
1 ts salt
6 ss riseddik
1 ts chili, rød
3 ts ingefær, syltet
1 ss sjalottløk
1 ss estragon, frisk
4 ark noritang
limesaft
salt

Tilbehør
soyasaus, lys
wasabi
ingefær, syltet


Sushi kommer i mange varianter, og gunkan er en av dem. Den består av en risball med noritang rundt, med valgfritt fyll på toppen. Her er en oppskrift med reker.


Fremgangsmåte

Kok ris etter anvisning på pakken.
Rør sukker og salt i riseddik til alt er oppløst. Ha eddikblandingen over risen når den er avkjølt og vend forsiktig inn. Pass på at risen ikke blir for fuktig, vend derfor inn bare litt om gangen. Finhakk chili, syltet ingefær, sjalottløk og estragon.
Del rekene i mindre biter og bland med chili, syltet ingefær, sjalottløk og estragon. Smak til med limesaft og salt.
Fukt hendene, så risen ikke kleber på fingrene.
Ta en porsjon med sushiris, ca. en spiseskje, og form til en oval ball. Den skal være ca. 2 cm høy.
Klipp noritang i strimler som er ca. 3 cm bred.
Rull en strimle noritang rundt en risball så tangen står ca. 1 cm over risen og lim endene sammen med et par dråper vann.
Legg litt rekeblanding på hver risball.
Server gunkan maki med soyasaus, wasabi og syltet ingefær.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 145,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 30,32 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,3.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reker med appelsin og basilikum.

Reker med appelsin og basilikum


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 11.04.2013
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Tom Haga

Ingredienser

350 g reker, uten skall
1 dl gressløk
0,5 stk paprika, rød
1 stk appelsin

Dressing
0,5 stk chili, rød
1 ts hvitløk
1 ts ingefær, frisk
1 stk lime
1 dl olivenolje
1 dl basilikum, frisk
salt og pepper

Tilbehør
salat


En frisk kombinasjon mellom reker, appelsin og basilikum. Denne oppskriften fungerer like godt til tapas som den gjør til forrett.


Fremgangsmåte

Finhakk gressløk, og kutt paprika og appelsin i biter.
Bland sammen med rekene.

Dressing
Rens og finhakk chili.
Finhakk hvitløk og riv ingefær.
Press lime og rør sammen med olivenolje, basilikum, chili, hvitløk og ingefær.
Smak til med salt og pepper.
Anrett rekeblandingen sammen med frisk salat på serveringstallerkener og drypp dressingen over.
Pynt med friske blad av basilikum

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 157,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,96.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Wok med reker.

Wok med reker


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 11.04.2013
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Synøve Dreyer

Ingredienser

600 g reker, uten skall
1 pose wokgrønnsaker, fryste
2 fedd hvitløk
0,5 stk chili, rød
2 ts ingefær, frisk
0,5 dl olje
2 ss soyaolje
balsamicoeddik
0,5 vann

Tilbehør
nudler


Wok er en enkel måte å lage mat på. En wok med reker og fryste grønnsaker er noe av det raskeste du kan lage. Med litt hvitløk, chili, ingefær og soyaolje får du en rask og smakfull middag.


Fremgangsmåte

Finhakk hvitløk, chili og riv ingefær.
Stek sammen med wokgrønnsakene i olje i 2-3 minutter.
Rør inn soyasaus, eddik og vann og la retten bli gjennomvarm.
Vend inn rekene og server retten med nykokte nudler.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 164,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,7 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,12.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3052







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.