Nå på høsten som reker og skalldyr er på topp kvalitetsmessig og hummerfisket er begynt, har vi prøvd å være litt alternative med reker, istedenfor det som er det originale her på Sørlandet med rekesmørbrød eller krabbe og hummer på samme måten, rekecocktail eller rekesalat. Men mange andre måter fins å tilberede reker og andre skalldyr på, og de trenger ikke ta lang tid heller.
Chili og hvitløkreker eller Gambas al Ajillo
Denne lagde vi ikke med ferske reker, men med en pose kongereker vi fant i fryseren. Men denne er lik med ferske store reker og er en kjent spansk rett.
En perfekt forrett eller som snacks. Denne kan gjøres sterk eller svak med mengde chili. Vi hadde og ett dryss av vårløk over.
Mer info om allergener, næringsinnhold og pris får dere med å klikke på oppskriften lenger nede på siden.
For 4 personer som smårett
300 gr reker uten skall (ca 700 g med skall)
8 fedd hvitløk
1 stk lite chilipepper
2 dl olivenolje av god kvalitet
1 dash salt
1 dash svart pepper
En perfekt forrett eller som snacks. Denne kan gjøres sterk eller svak med mengde chili. Vi hadde og ett dryss av vårløk over. Og vi brukte kongereker, men dette er valgfritt
Skjær hvitløksfeddene i tynne skiver og chilien i tynne ringer (fjern kjernen). Varm opp oljen i en panne med høye kanter. Ha i hvitløk og chili og la det frese til det tar litt farge. Tilsett rekene og la dem bli godt gjennomvarme. Ikke for lenge for da kan de bli seige. Smak til med salt og pepper. Fordeles i små porsjonsformer eller lignende. Ha godt brød til.
Men det er flere småretter du kan lage med reker og andre skalldyr, og her er noen av de beste.
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Reker i mangosalat
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
07.11.2014Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Matoppskrift.noIngredienser
200 g reker
1 lime
2 finhakkede røde chili
2 ts cumin
2 ts sesamolje
Mangosalat:
2 mango
4 finhakkede sjalottløk
1 rød paprika i ringer
1 rød chili i ringer
2 ss brunt sukker
3 ss friske korianderblader
1 dl sitronmelisse
her kan man variere som man vil eller hva man har. Vi brukte ikke rød paprika, men tilsatte noen hakkede cherrytomater. Og pass på styrken.
Fremgangsmåte
Riv godt vasket skall og press saft av lime. Bland limejuice og limeskall med finhakket chili, cumin og sesamolje.
Vend rekene inn i blandingen og la dem stå i 10 minutter.
Skjær mangoen i tynne skiver og bland disse med de øvrige ingrediensene i salaten.
Vend inn de marinerte rekene, eller server dem ved siden av, og fordel salaten på serveringsskåler.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
70,35 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Frityrkokte reker
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
20.04.2003Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Matoppskrift.noIngredienser
1/2 kg store friske reker
olje til fritering
1 bunt persille
rityrrøre:
1 1/2 dl hvetemel
1/2 ts paprika
1 1/4 dl øl eller vann
1 eggehvite
1/2 ts salt
løskokt ris og sitronbåter ved servering
Fremgangsmåte
Rens rekene.
Bland mel og paprika, og bland inn væske til en glatt røre. Ikke pisk, da blir frityren boblete.
Varm oljen til ca 180 C.
Pisk eggehvitene stiv med saltet og balnd den inn i frityrrøren.
Dypp rekene i frityren, og kok dem gylne og sprø i oljen. Legg bare oppi noen få om gangen, og la dem ligge på kjøkkenpapir og renne av seg.
Til slutt friteres persillen. Hvis de må skylles, må de tørkes ekstra godt etterpå. Friteringen tar et par minutter, så er persillen ferdig. Persillen skal også renne av seg på papir før den serveres.
Server gjerne med ris og sitronbåter til å dryppe over rekene.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
197,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
12,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
10,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,94.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Hvitløksreker (Gambas al Ajillo)
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
01.10.2017Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
300 g reker uten skall (ca 700 g med skall)
8 hvitløksfedder
1 liten chilipepper
2 dl god olivenolje
salt
svart pepper
En perfekt forrett eller som snacks. Denne kan gjøres sterk eller svak med mengde chili. Vi hadde og ett dryss av vårløk over. Og vi brukte scampireker, men dette er valgfrittFremgangsmåte
Skjær hvitløksfeddene i tynne skiver og chilien i tynne ringer (fjern kjernen). Varm opp oljen i en panne med høye kanter. Ha i hvitløk og chili og la det frese til det tar litt farge. Tilsett rekene og la dem bli godt gjennomvarme. Ikke for lenge for da kan de bli seige. Smak til med salt og pepper. Fordeles i små porsjonsformer eller lignende. Ha godt brød til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
381,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
0,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
35,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 20,14.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Reker med nudler og chilisaus
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
11.04.2013Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Esten BorgosIngredienser
400 g reker, uten skall
1 stk paprika, rød
150 g sukkererter
3 stk vårløk
2 fedd hvitløk
2 ts ingefær, frisk
3 ss olje
Tilbehør
4 porsjoner eggnudler
1 dl sweet chilisaus
Reker passer også i varme retter. Prøv denne asiatiske oppskriften med reker, sukkererter, nudler, hvitløk og ingefær. Server retten varm, med en søt chilisaus.Fremgangsmåte
Kok nudler etter anvisning på pakken.
Skjær paprika i strimler, del sukkererter i to, og skjær vårløk i biter.
Stek paprika, sukkererter og vårløk sammen med finhakket hvitløk og revet ingefær i olje i ca. 2-3 minutter.
Tilsett nudlene og la alt bli godt varmt.
Ta woken vekk fra varmen, vend inn rekene og server retten straks med en søt chilisaus.
Tips:
Rekene er kokte fra før, derfor skal de ikke kokes eller stekes i panne eller kasserolle, derfor er det viktig at de har romtemperatur når de tilsettes.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
165,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
19,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 13,92.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Reker med appelsin og basilikum
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
11.04.2013Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Tom HagaIngredienser
350 g reker, uten skall
1 dl gressløk
0,5 stk paprika, rød
1 stk appelsin
Dressing
0,5 stk chili, rød
1 ts hvitløk
1 ts ingefær, frisk
1 stk lime
1 dl olivenolje
1 dl basilikum, frisk
salt og pepper
Tilbehør
salat
En frisk kombinasjon mellom reker, appelsin og basilikum. Denne oppskriften fungerer like godt til tapas som den gjør til forrett.Fremgangsmåte
Finhakk gressløk, og kutt paprika og appelsin i biter.
Bland sammen med rekene.
Dressing
Rens og finhakk chili.
Finhakk hvitløk og riv ingefær.
Press lime og rør sammen med olivenolje, basilikum, chili, hvitløk og ingefær.
Smak til med salt og pepper.
Anrett rekeblandingen sammen med frisk salat på serveringstallerkener og drypp dressingen over.
Pynt med friske blad av basilikum
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
157,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
11,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 15,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Wok med reker
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
11.04.2013Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Synøve DreyerIngredienser
600 g reker, uten skall
1 pose wokgrønnsaker, fryste
2 fedd hvitløk
0,5 stk chili, rød
2 ts ingefær, frisk
0,5 dl olje
2 ss soyaolje
balsamicoeddik
0,5 vann
Tilbehør
nudler
Wok er en enkel måte å lage mat på. En wok med reker og fryste grønnsaker er noe av det raskeste du kan lage. Med litt hvitløk, chili, ingefær og soyaolje får du en rask og smakfull middag.Fremgangsmåte
Finhakk hvitløk, chili og riv ingefær.
Stek sammen med wokgrønnsakene i olje i 2-3 minutter.
Rør inn soyasaus, eddik og vann og la retten bli gjennomvarm.
Vend inn rekene og server retten med nykokte nudler.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
164,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
15,7 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 14,12.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Grillede marinerte reker
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
09.02.2014Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
AllrecipesBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
2,25 dl olivenolje, extra virgin
15 g hakket frisk persille
1 sitron, saften
3 cl sterk peppersaus, chilisaus
3 fedd hvitløk, hakket
15 g tomatpuré
1 ts tørket oregano
1 ss salt
1 ts malt svart pepper
1 kg store reker, skrelles, men bruker du scampi så behold halen. Her kan man bruke rå eller kokte
Denne kan serveres med ris, salat eller brød. Som full rett eller bare snacks. Bruk både norske reker eller scampi. Evt rå scampi.Fremgangsmåte
I en stor bolle, bland sammen olivenolje, persille, sitronsaft, chilisaus, hvitløk, tomatpuré, oregano, salt og sort pepper. Hell marinaden i en stor plastpose som kan forsegles, ha i skrelte reker, knyt sammen og mariner i kjøleskap i 2 timer.
Forvarm grillen til middels lav varme, evt grillelement i ovnen. Sett reker på grillspyd, la spydet gå gjennom 2 ganger.
Ha litt olje på grill rist. Grill rå reker i 5 minutter per side (kokte kortere), pensle hele tiden med marinaden som er til overs.
Server med salat, brød eller ris.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
318,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
29,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Gunkan maki med reker
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
10.02.2014Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Norwegian Seafood CouncilIngredienser
100 g reker, uten skall
8 dl sushiris
2 ss sukker
1 ts salt
6 ss riseddik
1 ts chili, rød
3 ts ingefær, syltet
1 ss sjalottløk
1 ss estragon, frisk
4 ark noritang
limesaft
salt
Tilbehør
soyasaus, lys
wasabi
ingefær, syltet
Sushi kommer i mange varianter, og gunkan er en av dem. Den består av en risball med noritang rundt, med valgfritt fyll på toppen. Her er en oppskrift med reker.Fremgangsmåte
Bland sukker, salt og riseddik i en liten kasserolle, og kok forsiktig opp under omrøring. Når sukker og salt er oppløst, er rismarinaden ferdig.
Avkjøl marinaden før bruk.
Kok ris slik fremgangsmåten i oppskriften sushiris forklarer, eller følg anvisningen på pakken.
Ha risen over i en form, tilsett litt av marinaden og vend forsiktig inn. Risen må ikke bli for fuktig, prøv deg derfor frem med litt om gangen.
Avkjøl risen i romtemperatur.
Skjær rekene i mindre biter.
Finhakk chili, syltet ingefær, sjalottløk og estragon, og bland med rekene.
Smak til blandingen med limesaft og salt.
Klipp noritang i strimler som er ca. 3 cm bred.
Bland vann med litt riseddik, og fukt hendene lett så risen ikke kleber.
Ta ca. 1 ss sushiris, og form forsiktig med en hånd til en avlang bit. Den skal være ca. 2 cm høy.
Fold så en stimle noriark rundt en risball slik at arket står ca. 1 cm over risen, og lim endene sammen med et par dråper vann.
Legg litt rekeblanding på hver bit.
Server sushibitene med soyasaus, wasabi og syltet ingefær.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
145,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
30,32 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 11,3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3052