Gunkan maki med reker



Gunkan maki med reker oppskrift.
Fotograf: Norwegian Seafood Council
Sushi kommer i mange varianter, og gunkan er en av dem. Den består av en risball med noritang rundt, med valgfritt fyll på toppen. Her er en oppskrift med reker.

Oppskriften inneholder 145 Kalorier, 30 g Karbo, 5 g Protein og 0 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Skalldyr, Spor-av-sesam,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Gunkan maki med reker er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 2920 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
100grreker, uten skall
8dlsushiris
2sssukker
1tssalt
6ssriseddik
1tschili, rød
3tsingefær, syltet
1sssjalottløk
1ssestragon, frisk
4stknoritang
limesaft
1dashsalt

Tilbehør

soyasaus, lys
wasabi
ingefær, syltet




Næringsdeklarasjon for Gunkan maki med reker!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier145.49322.81Kcal
Protein4.9110.89gram
Karbohydrat30.3267.27gram
Kostfiber0.982.17gram
Fett0.290.64gram
Mettet fett0.050.11gram
Salt2.455.45gram
Pris på oppskriftenKr 11.30Kr 25.07Kroner
Hele oppskriften veier888 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo83,35 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Bland sukker, salt og riseddik i en liten kasserolle, og kok forsiktig opp under omrøring. Når sukker og salt er oppløst, er rismarinaden ferdig.
Avkjøl marinaden før bruk.
Kok ris slik fremgangsmåten i oppskriften sushiris forklarer, eller følg anvisningen på pakken.
Ha risen over i en form, tilsett litt av marinaden og vend forsiktig inn. Risen må ikke bli for fuktig, prøv deg derfor frem med litt om gangen.
Avkjøl risen i romtemperatur.
Skjær rekene i mindre biter.
Finhakk chili, syltet ingefær, sjalottløk og estragon, og bland med rekene.
Smak til blandingen med limesaft og salt.
Klipp noritang i strimler som er ca. 3 cm bred.
Bland vann med litt riseddik, og fukt hendene lett så risen ikke kleber.
Ta ca. 1 ss sushiris, og form forsiktig med en hånd til en avlang bit. Den skal være ca. 2 cm høy.
Fold så en stimle noriark rundt en risball slik at arket står ca. 1 cm over risen, og lim endene sammen med et par dråper vann.
Legg litt rekeblanding på hver bit.
Server sushibitene med soyasaus, wasabi og syltet ingefær.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 31159)
Tilberedningstid: 40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Sushi
Innlagt dato:2014-02-10
Oppdatert dato:2021-11-15


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Futomaki sushi med reker.Futomaki sushi med reker.
Denne retten har 103,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,51 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,36.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Makiruller med friterte reker.Makiruller med friterte reker.
Denne retten har 209,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Makiruller med fritert scampi og moden mango.Makiruller med fritert scampi og moden mango.
Denne retten har 142,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gunkan maki med reker.Gunkan maki med reker.
Denne retten har 145,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 30,32 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.