Gunkan maki med reker





Gunkan maki med reker oppskrift.
Fotograf: Synøve Dreyer
Sushi kommer i mange varianter, og gunkan er en av dem. Den består av en risball med noritang rundt, med valgfritt fyll på toppen. Her er en oppskrift med reker.

Oppskriften inneholder 145 Kalorier, 30 g Karbo, 5 g Protein og 0 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Skalldyr, Spor-av-sesam,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Gunkan maki med reker er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
100grreker, uten skall
8dlsushiris
2sssukker
1tssalt
6ssriseddik
1tschili, rød
3tsingefær, syltet
1sssjalottløk
1ssestragon, frisk
4stknoritang
limesaft
1dashsalt

Tilbehør

soyasaus, lys
wasabi
ingefær, syltet


Annonse



Næringsdeklarasjon for Gunkan maki med reker!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier145.49322.81Kcal
Protein4.9110.89gram
Karbohydrat30.3267.27gram
Kostfiber0.982.17gram
Fett0.290.64gram
Mettet fett0.050.11gram
Salt2.455.45gram
Pris på oppskriftenKr 11.30Kr 25.07Kroner
Hele oppskriften veier888 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kok ris etter anvisning på pakken.
Rør sukker og salt i riseddik til alt er oppløst. Ha eddikblandingen over risen når den er avkjølt og vend forsiktig inn. Pass på at risen ikke blir for fuktig, vend derfor inn bare litt om gangen. Finhakk chili, syltet ingefær, sjalottløk og estragon.
Del rekene i mindre biter og bland med chili, syltet ingefær, sjalottløk og estragon. Smak til med limesaft og salt.
Fukt hendene, så risen ikke kleber på fingrene.
Ta en porsjon med sushiris, ca. en spiseskje, og form til en oval ball. Den skal være ca. 2 cm høy.
Klipp noritang i strimler som er ca. 3 cm bred.
Rull en strimle noritang rundt en risball så tangen står ca. 1 cm over risen og lim endene sammen med et par dråper vann.
Legg litt rekeblanding på hver risball.
Server gunkan maki med soyasaus, wasabi og syltet ingefær.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 31159)
Tilberedningstid: 40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Sushi
Innlagt dato:2014-02-10
Oppdatert dato:2014-02-10
Lesere: 1451 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Gunkan maki med reker.Gunkan maki med reker.
Denne retten har 145,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 30,32 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Makiruller med friterte reker.Makiruller med friterte reker.
Denne retten har 211,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Futomaki sushi med reker.Futomaki sushi med reker.
Denne retten har 104,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,36.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.