Fotograf:Norwegian Seafood Council Sushi kommer i mange varianter, og gunkan er en av dem. Den består av en risball med noritang rundt, med valgfritt fyll på toppen. Her er en oppskrift med reker.
Bland sukker, salt og riseddik i en liten kasserolle, og kok forsiktig opp under omrøring. Når sukker og salt er oppløst, er rismarinaden ferdig.
Avkjøl marinaden før bruk.
Kok ris slik fremgangsmåten i oppskriften sushiris forklarer, eller følg anvisningen på pakken.
Ha risen over i en form, tilsett litt av marinaden og vend forsiktig inn. Risen må ikke bli for fuktig, prøv deg derfor frem med litt om gangen.
Avkjøl risen i romtemperatur.
Skjær rekene i mindre biter.
Finhakk chili, syltet ingefær, sjalottløk og estragon, og bland med rekene.
Smak til blandingen med limesaft og salt.
Klipp noritang i strimler som er ca. 3 cm bred.
Bland vann med litt riseddik, og fukt hendene lett så risen ikke kleber.
Ta ca. 1 ss sushiris, og form forsiktig med en hånd til en avlang bit. Den skal være ca. 2 cm høy.
Fold så en stimle noriark rundt en risball slik at arket står ca. 1 cm over risen, og lim endene sammen med et par dråper vann.
Legg litt rekeblanding på hver bit.
Server sushibitene med soyasaus, wasabi og syltet ingefær.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norges sjømatråd
(Intern: 31159)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Sushi Innlagt dato:2014-02-10
Oppdatert dato:2021-11-15