Fotograf:Rosemarie Rodriguez Maki er noe av det beste jeg vet, og her med avocado og friterte reker inni. Det er litt bry å lage maki og derfor lager vi ofte med forskjellige fyll på samme tid for variasjon. Kan heller ikke ligge mer en 1 dag i kjøleskap. Oppskriften er for 1 rull som gir ca 8 biter. Til 2 personer vil jeg bruke 3 ruller.
Oppskriften inneholder 210 Kalorier, 13 g Karbo, 6 g Protein og 14 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Sesam, Skalldyr, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-sennep, Spor-av-sesam, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Først så tiner en rekene og friterer de om de ikke er ferdige. Man kan bruke norske ferdigkokte reker her, som og kan friteres raskt.
Ved fritering så renses rekene og tørkes raskt. Dyppes i en blanding av mel og øl. Varm opp oljen og friter de til de er lysebrune. Legges på kjøkkenpapir og deretter kuttes på langs og legges klart.
Avocado kuttes i strimler.
Majones røres sammen med chilisaus. Varier styrken med type chilisaus og mengde.
Legg arket med nori på en bambusmatte eller på en tørr fjøl. Dekk 2/3 av norien med ris. Legg en stripe reker og en bit avocado langs midten av risen. Legg på en stripe majones. Evt pensle over en tynn, tynn stripe wasabi, men denne kan og serveres ved siden av. Rull norien sammen i en jevn bevegelse. Fuktigheten fra risen gjør den klebrig så den bør feste seg lett. Skjær makirullen i 6-8 biter. For at kniven ikke skal klebe seg fast når du skjærer er det lurt å fukte den litt med en blanding av vann og riseddik, og bruk en skarp kniv. Det kan lønne seg å la makirullen kjøle seg ned før servering, men noen liker sushi i romtemperatur.
Serveres med syltet ingefær, wakame og evt mer wasabi. Dryss over noen sesamfrø
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Rosemarie Rodriguez
(Intern: 32188)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Sushi Land:
Japan Innlagt dato:2015-11-21
Oppdatert dato:2015-11-21