Fotograf:Norwegian Seafood Council Futomaki betyr "tykk rull" og er sushi fylt med mange ingredienser. Her er den fylt med reker, krabbe og grønnsaker. Det er beregnet 3-4 biter til hver porsjon.
Oppskriften inneholder 104 Kalorier, 8 g Karbo, 10 g Protein og 4 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Fisk, Skalldyr, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-sesam, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Bland sukker, salt og riseddik i en liten kasserolle, og kok forsiktig opp under omrøring. Når sukker og salt er oppløst, er rismarinaden ferdig.
Avkjøl marinaden før bruk.
Kok ris slik fremgangsmåten i oppskriften sushiris forklarer, eller følg anvisningen på pakken.
Ha risen over i en form, tilsett litt av marinaden og vend forsiktig inn. Risen må ikke bli for fuktig, prøv deg derfor frem med litt om gangen.
Avkjøl risen i romtemperatur.
Rens rekene.
Bland krabbekjøttet med majones og chilisaus.
Forvell asparges.
Finsnitt isbergsalat og vårløk.
Bland vann med litt riseddik, og fukt hendene lett så risen ikke kleber.
Legg et noriark med den ruglete siden opp på bambusmatten, og fordel et lag ris utover arket. Unngå å legge ris langs den øverste kanten av noriarket, ca. 3 cm.
Fordel reker, krabbemajones, asparges, isbergsalat og vårløk langs den nederste kanten.
Rull makirullen nesten helt sammen ved hjelp av bambusmatten. Fukt så den øverste kanten med litt vann og rull helt over.
Skjær rullen i 12-16 biter.
Legg sushibitene på et fat og server med lakserogn over.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norges sjømatråd
(Intern: 34622)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori:
Sushi Innlagt dato:2019-04-03
Oppdatert dato:2019-04-03