Fotograf:Rosemarie Pettersen Enda en variant av min favoritt, nemlig makiruller. Her brukte vi tynne skiver av mango, både utenpå og inni. Prøv denne selv, veldig godt! Oppskriften blir en rull som er ca 8-10 biter.
Oppskriften inneholder 143 Kalorier, 15 g Karbo, 5 g Protein og 7 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Sesam, Skalldyr, Soya, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-sennep, Spor-av-sesam, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Bruk frosne scampi rå eller ferdig kokte. Disse pakkene med scampi fås som år eller kokte. Kokte går fortere å fritere.
Tin de først før fritering.
Rens dem og tørk de godt av.
Dyppes i en blanding av mel og øl. Varm opp oljen og friter de til de er lysebrune. Legges på kjøkkenpapir og deretter kuttes på langs og legges klart. Har du ikke egen frityrgryte med olje, så bruk en liten gryte. Men vær forsiktig med varmen.
Kok ferdig risen og kjøl den litt ned
Mango skrelles og kuttes i tynne strimler, la noen være brede og noen tynne og smale til bruk inni.
Majones røres sammen med chilisaus. Varier styrken med type chilisaus og mengde.
Legg arket med nori på en bambusmatte eller på en tørr fjøl. Dekk 2/3 av norien med ris. Legg en stripe reker og en strimmel mango langs midten av risen. Legg på en stripe majones. Evt pensle over en tynn, tynn stripe wasabi, men denne kan og serveres ved siden av. Jeg liker best når det er en tynn stripe wasabi inni makirullen.
Rull norien sammen i en jevn bevegelse. Fuktigheten fra risen gjør den klebrig så den bør feste seg lett. Skjær makirullen i 6-8 biter.
På hver bit legger du en bred skive mango, før du drysser over sesamfrø og hakket vårløk.
For at kniven ikke skal klebe seg fast når du skjærer er det lurt å fukte den litt med en blanding av vann og riseddik, og bruk en skarp kniv. Det kan lønne seg å la makirullen kjøle seg ned før servering, men noen liker sushi i romtemperatur.
Serveres med syltet ingefær, wakame og evt mer wasabi. Ved siden av har du soyasaus, evt hoisinsaus og ekstra chilimajones.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Rosemarie Pettersen
(Intern: 35399)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Sushi Innlagt dato:2020-08-26
Oppdatert dato:2020-08-26