Arme riddere er en enkel og god måte å bli kvitt brødrester på. Skivene kan være tørre og gamle, men allikevel blir de skikkelig gode etter en omgang med egg og melk.
Basis versjonen med egg og melk er jo velkjent, men prøv med litt ekstra krydring og tilbehør så blir dette en stor favoritt. Her under ligger en oppskrift med det lille ekstra som gjør disse til en gourmet opplevelse.
Men først den originale Arme Riddere
2 egg
1,5-2 dl melk
4 skiver med tørt brød, loff ol.
evt litt fett til stekepanna.
Rør/pisk sammen egg og melk.
Legg skivene i blandingen og vend de rundt litt til de begynner å bli myke.
Varm stekepanna med evt litt olje, og stek brødskivene ett par minutter på hver side.
Server de til frokost, lunsj eller som snacks.
Det passer med syltetøy, banan, sirup eller bare litt sukker.
Arme riddere ekstra
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
25.10.2017Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
8 skive(r) Loff
4 stk Egg rå
2 ss Sukker vanlig
1,5 dl Helmelk
1 ts Kanel malt
4 ss Smør vanlig eller margarin til steking
0,25 ts Muskat
0,5 ts Vanilje ekstrakt eller evt vaniljesukker
1 dl Lønnesirup
1 stk Banan
4 ss Jordbærsyltetøy
Arme riddere er den norske versjonen av engelske "French toast". Retten passer godt som frokost (på helgedagene), smårett eller dessert. Her er en versjon med ekstra krydder og smak i blandingene.Fremgangsmåte
Bland føst kanel, muskat og sukker
Pisk sammen egg, melk og vanilje med kanelblandingen og ha det i en åpen plastboks.
Varm opp stekepanna med smør.
Vend loffskivene i eggeblandingen og la dem ligge og trekke ca 10 minutter før de stekes gyllenbrune i middels varm panne i litt smør.
Server arme riddere med rød saus eller med syltetøy og evt banan eller sirup.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
212,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
28,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,26.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Christinas arme riddere
Antall porsjoner =
5Dato lagt inn eller oppdatert
23.09.2015Denne retten tar ca
10 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Petra ÅmotBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
4-5 skiver loff eller grovt brød
1 egg
1 ss sukker
1 1/2 dl lettmelk
1 krm kardemomme eller kanel
1 ss myk margarin
Av og til lager vi arme riddere. Greit når en har gammelt brød. Her brukte vi grovt brød, men skal jeg være ærlig, så er det bedre med loff.Fremgangsmåte
Legg brødskivene på et flatt fat.
Visp egg, sukker, melk og krydder og
slå det over brødskivene. La dem stå til de er godt gjennombløtt.
Stek brødskivene pent gulbrune og sprø på begge sider i margarin i stekepannen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
187,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
27,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,94 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,82.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Arme riddere 5
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
12.12.2013Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
PixabayIngredienser
1 loff Gjerne tørr (Det kan og brukes annet brød etter smak)
5 dl melk
1 ts sukker
1 ts kanel
1 dl knust kavring
Smør til steking.
Arme riddere er den norske versjonen av engelske "French toast". Retten passer godt som frokost (på helgedagene), smårett eller dessert.Fremgangsmåte
Skjær opp brødet i litt tykke skiver og legg de utover ett fat.
Hell over melk og når de er gjennomtrukket drysses de med sukker og kanel og vendes i kavring.
Stekes så i smør på stekepanne til de er sprø og gyldne.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
194,35 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
34,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,71.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Arme riddere - middagsvariant
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
20.10.2009Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
2 egg
2 dl melk
1/2 ts salt
4 skiver brød, gjerne et par dager gammelt
1-2 ts smør til steking
4 skiver kokt kyllingpålegg
4 skiver ost
Fremgangsmåte
1. Visp eggene lett sammen med salt og melk og hell det i et fat med kanter.
2. La loffskivene ligge i røren til de er gjennombløte.
3. Ta opp loffskivene og stek dem med litt smør i stekepanne på middels varme. Stek på begge sider til de er pent gulbrune.
4. Rull sammen kyllingpålegg og osteskiver, og fest rullen med tannpirker på de arme ridderne. Pynt gjerne med en liten kvist oregano.
5. Server mens de er varme.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
156,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
12,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,26.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Arme riddere på bærtur
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
04.03.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
1 stk egg
½ ts malt kanel
2 skive loff
150 g blåbær og andre skogsbær
3 ss honning
8 stk valnøttkjerner
Vaniljesaus:
5 dl helmelk
50 g sukker
1 stk vaniljestang
4 stk eggeplomme
1 ts maisstivelse (maizena)
En spennende variasjon over den gamle klassikeren.Fremgangsmåte
Pisk sammen egg og kanel.
Skjær skorpen av loffskivene og dypp dem godt i eggeblandingen. Legg de bløtede loffskivene nederst i en ildfast skål eller -kaffekopp, legg godt med bær oppå og avslutt med honning og valnøtter.
Sett skålene/ koppene i ovnen på 180 °C i ca 10 - 15 minutter.
Serveres varme med vaniljesaus.
Vaniljesaus
Kok opp melk, sukker og vaniljestang.
Pisk sammen eggeplommer og maisennamel. Spe litt etter litt med den varme melken over eggeplommene mens du rører.
Hell blandingen tilbake i kjelen og varm forsiktig til sausen tykner. Ikke la den koke - da "sprekker" den.
I samarbeid med Restaurant Lian ved Inge Johnsen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
149,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
18,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Arme riddere med speilegg
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
14.10.2007Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
2 egg
2 dl melk
revet parmesan
½ ts salt
4 skiver loff
4 skiver røkt kalkunpålegg
4 skiver hvitost
Fremgangsmåte
Bland egg, melk og salt og hell det i et fat med kanter. Legg i loffskivene og la dem trekke i minst 5 minutter. Vend dem et par ganger.
Stek skivene på middels eller svak varme. Ved for sterk varme blir de for mørke utenpå før de blir stekt inni. Stek på begge sider til de er gylne.
Serveres med speilegg og skinke. Pynt gjerne med en frisk urt.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
162,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
10,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,06.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Arme Riddere
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
25.10.2017Denne retten tar ca
10 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
sandra kristine olufsenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
2 egg
2 dl melk
2 skiver loff eller vanlig brød
Arme riddere er den norske versjonen av engelske "French toast". Retten passer godt som frokost (på helgedagene), smårett eller dessert.Fremgangsmåte
Rør sammen egg og melk til eggedosis.
Og når du skal lage dem dypper du loffen eller brødet oppi eggedosisen og putter dem på stekepanna.
også steker du dem 2 min på vær side...så er dem ferdige.
Arme riddere er veldig godt med syltetøy!
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
131,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
13,23 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,71.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Arme riddere av grovt brød
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
23.09.2010Denne retten tar ca
15 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Brodogkorn.noBildet er tatt av
Brodogkorn.noIngredienser
4 skive grovt brød
2 stk egg
2 ss sukker
2 ½ dl melk
½ ts malt kardemomme
½ ts malt kanel
ca. 1 ss smør til steking
Arme riddere er den norske versjonen av engelske "French toast". Retten passer godt som frokost (på helgedagene), smårett eller dessert.Fremgangsmåte
Pisk eggene lett sammen med sukker, melk og krydder. Bløt brødene i røren til de er gjennombløtet. Stek de arme ridderne i smør i stekepanne ved middels varme til de er pent gulbrune. Server arme riddere med syltetøy til.
Tips:
Bruk gjerne brød som er noen dager gammelt.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
163,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
18,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3066