Arme Riddere eller French Toast



Oppdatertdato: 2017-11-02 Tema: Småretter Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Fotograf: Rosemarie Pettersen


Arme riddere er en enkel og god måte å bli kvitt brødrester på. Skivene kan være tørre og gamle, men allikevel blir de skikkelig gode etter en omgang med egg og melk.
Basis versjonen med egg og melk er jo velkjent, men prøv med litt ekstra krydring og tilbehør så blir dette en stor favoritt. Her under ligger en oppskrift med det lille ekstra som gjør disse til en gourmet opplevelse.

Men først den originale Arme Riddere

2 egg
1,5-2 dl melk
4 skiver med tørt brød, loff ol.
evt litt fett til stekepanna.

Rør/pisk sammen egg og melk.
Legg skivene i blandingen og vend de rundt litt til de begynner å bli myke.
Varm stekepanna med evt litt olje, og stek brødskivene ett par minutter på hver side.
Server de til frokost, lunsj eller som snacks.
Det passer med syltetøy, banan, sirup eller bare litt sukker.



Arme riddere ekstra


Prøv også Arme riddere ekstra.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 25.10.2017
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

8 skive(r) Loff
4 stk Egg rå
2 ss Sukker vanlig
1,5 dl Helmelk
1 ts Kanel malt
4 ss Smør vanlig eller margarin til steking
0,25 ts Muskat
0,5 ts Vanilje ekstrakt eller evt vaniljesukker
1 dl Lønnesirup
1 stk Banan
4 ss Jordbærsyltetøy


Arme riddere er den norske versjonen av engelske "French toast". Retten passer godt som frokost (på helgedagene), smårett eller dessert. Her er en versjon med ekstra krydder og smak i blandingene.


Fremgangsmåte

Bland føst kanel, muskat og sukker
Pisk sammen egg, melk og vanilje med kanelblandingen og ha det i en åpen plastboks.

Varm opp stekepanna med smør.
Vend loffskivene i eggeblandingen og la dem ligge og trekke ca 10 minutter før de stekes gyllenbrune i middels varm panne i litt smør.

Server arme riddere med rød saus eller med syltetøy og evt banan eller sirup.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 223,16 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,42.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Arme riddere med speilegg.

Arme riddere med speilegg


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 14.10.2007
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

2 egg
2 dl melk
revet parmesan
½ ts salt
4 skiver loff

4 skiver røkt kalkunpålegg
4 skiver hvitost



Fremgangsmåte

Bland egg, melk og salt og hell det i et fat med kanter. Legg i loffskivene og la dem trekke i minst 5 minutter. Vend dem et par ganger.

Stek skivene på middels eller svak varme. Ved for sterk varme blir de for mørke utenpå før de blir stekt inni. Stek på begge sider til de er gylne.

Serveres med speilegg og skinke. Pynt gjerne med en frisk urt.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 162,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,06.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Arme riddere - middagsvariant.

Arme riddere - middagsvariant


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 20.10.2009
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

2 egg
2 dl melk
1/2 ts salt
4 skiver brød, gjerne et par dager gammelt
1-2 ts smør til steking
4 skiver kokt kyllingpålegg
4 skiver ost



Fremgangsmåte

1. Visp eggene lett sammen med salt og melk og hell det i et fat med kanter.
2. La loffskivene ligge i røren til de er gjennombløte.
3. Ta opp loffskivene og stek dem med litt smør i stekepanne på middels varme. Stek på begge sider til de er pent gulbrune.
4. Rull sammen kyllingpålegg og osteskiver, og fest rullen med tannpirker på de arme ridderne. Pynt gjerne med en liten kvist oregano.
5. Server mens de er varme.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 155,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,81.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Arme riddere av grovt brød.

Arme riddere av grovt brød


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 23.09.2010
Denne retten tar ca 15 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Brodogkorn.no
Bildet er tatt av Brodogkorn.no

Ingredienser

4 skive grovt brød
2 stk egg
2 ss sukker
2 ½ dl melk
½ ts malt kardemomme
½ ts malt kanel

ca. 1 ss smør til steking


Arme riddere er den norske versjonen av engelske "French toast". Retten passer godt som frokost (på helgedagene), smårett eller dessert.


Fremgangsmåte

Pisk eggene lett sammen med sukker, melk og krydder. Bløt brødene i røren til de er gjennombløtet. Stek de arme ridderne i smør i stekepanne ved middels varme til de er pent gulbrune. Server arme riddere med syltetøy til.

Tips:
Bruk gjerne brød som er noen dager gammelt.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 163,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,53 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,89.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Arme riddere på bærtur.

Arme riddere på bærtur


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 04.03.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

1 stk egg
½ ts malt kanel
2 skive loff
150 g blåbær og andre skogsbær
3 ss honning
8 stk valnøttkjerner

Vaniljesaus:
5 dl helmelk
50 g sukker
1 stk vaniljestang
4 stk eggeplomme
1 ts maisstivelse (maizena)


En spennende variasjon over den gamle klassikeren.


Fremgangsmåte

Pisk sammen egg og kanel.
Skjær skorpen av loffskivene og dypp dem godt i eggeblandingen. Legg de bløtede loffskivene nederst i en ildfast skål eller -kaffekopp, legg godt med bær oppå og avslutt med honning og valnøtter.
Sett skålene/ koppene i ovnen på 180 °C i ca 10 - 15 minutter.
Serveres varme med vaniljesaus.

Vaniljesaus
Kok opp melk, sukker og vaniljestang.
Pisk sammen eggeplommer og maisennamel. Spe litt etter litt med den varme melken over eggeplommene mens du rører.
Hell blandingen tilbake i kjelen og varm forsiktig til sausen tykner. Ikke la den koke - da "sprekker" den.

I samarbeid med Restaurant Lian ved Inge Johnsen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 148,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,5.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Arme riddere 5.

Arme riddere 5


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 12.12.2013
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Pixabay

Ingredienser

1 loff Gjerne tørr (Det kan og brukes annet brød etter smak)
5 dl melk
1 ts sukker
1 ts kanel
1 dl knust kavring
Smør til steking.


Arme riddere er den norske versjonen av engelske "French toast". Retten passer godt som frokost (på helgedagene), smårett eller dessert.


Fremgangsmåte

Skjær opp brødet i litt tykke skiver og legg de utover ett fat. Hell over melk og når de er gjennomtrukket drysses de med sukker og kanel og vendes i kavring.

Stekes så i smør på stekepanne til de er sprø og gyldne.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 192,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 34,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,71.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Arme Riddere.

Arme Riddere


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 25.10.2017
Denne retten tar ca 10 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er sandra kristine olufsen
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

2 egg
2 dl melk
2 skiver loff eller vanlig brød


Arme riddere er den norske versjonen av engelske "French toast". Retten passer godt som frokost (på helgedagene), smårett eller dessert.


Fremgangsmåte

Rør sammen egg og melk til eggedosis. Og når du skal lage dem dypper du loffen eller brødet oppi eggedosisen og putter dem på stekepanna. også steker du dem 2 min på vær side...så er dem ferdige.

Arme riddere er veldig godt med syltetøy!

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 130,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,23 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,71.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Christinas arme riddere.

Christinas arme riddere


Antall porsjoner = 5
Dato lagt inn eller oppdatert 23.09.2015
Denne retten tar ca 10 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Petra Åmot
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

4-5 skiver loff eller grovt brød
1 egg
1 ss sukker
1 1/2 dl lettmelk
1 krm kardemomme eller kanel
1 ss myk margarin


Av og til lager vi arme riddere. Greit når en har gammelt brød. Her brukte vi grovt brød, men skal jeg være ærlig, så er det bedre med loff.


Fremgangsmåte

Legg brødskivene på et flatt fat. Visp egg, sukker, melk og krydder og
slå det over brødskivene. La dem stå til de er godt gjennombløtt.
Stek brødskivene pent gulbrune og sprø på begge sider i margarin i stekepannen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 189,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 27,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,82.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3066







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.