Coleslaw er en salat vi bruker ofte, og ikke bare til grillmat. Nå som grillsesongen er det igjen tid for disse oppskriftene og coleslaw er noe vi virkelig anbefaler å prøve, og ikke bare til grillmat. Den passer fint ved siden av all slags stekt kjøtt, på maten sammen med skinke eller leverpostei og ellers hva du måtte finne på, til og med på pizza!!. Men opprinnelsen er fra USA og her er det nok til grillmaten den brukes.
Under finnes det flere varianter og vi anbefaler den virkelig. Men skal jeg være ærlig så er det bare en versjon av den norske Italiensk salat, men uten italienere:)
Purre og eple er ikke originalt, men passer godt sammen her. Og ang dressingen så pleier vi å bruke dobbelt så mye majones som rømme normalt.
Her er vår versjon som blir ganske mye alt etter hva du bruker den til:
Hjemmelaget coleslaw oppskrift
0,5 stk finstrimlet hodekål eller blanding av rød og vanlig
2 stk grovt revet gulrøtter, litt store
1 ss reven purreløk og persille (ekstra)
1 stk lite eple i terninger (ekstra)
Dressing
2 dl god ekte majones
2 ss sjalottløk raspet fint
2 ss seterrømme
2 ss sukker
2 ss eplecidereddik
1 ss Sennepspulver evt vanlig sennep
2 ss sellerisalt
1 dash Salt og pepper for smak
Bland revet kål, gulrot, litt purre evt og eple i en stor bolle
Bland sammen alt til dressingen i en annen bolle og rør i øvrige ingredienser. Evt mer salt, pepper eller sukker til smak.
Oppbevares kjølig
Videre under her ser dere andre oppskrifter og flere oppskrifter med coleslaw som tilbehør. Samt oppskriften over med næringsinnhold og allergeninfo. Som dere ser er det mange forskjellige versjoner av denne salaten.
Coleslaw 2
Antall porsjoner =
10Dato lagt inn eller oppdatert
26.08.2017Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
1/2 finstrimlet hvitkål
1 grovt revet stor gulrot
Litt purreløk og persille
1 eple i terninger
1/2 ss fransk sennep
2 ss eplesidereddik
1 ts salt
1 ts sukker
hvitpepper
2 dl créme fraiche
1 dl majones
En amerikansk utgave av den norskeste av alle majonessalater, nemlig den italienske.
Her i en original versjon med kremet dressing som passer veldig bra til grillmat ol. Har litt purre og eple ekstra for mer smakFremgangsmåte
Bland revet kål, gulrot, litt purre evt og eple i en stor bolle
Bland sammen alt til dressingen i en annen bolle og rør i øvrige ingredienser. Evt mer salt, pepper eller sukker til smak.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
174,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
7,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
14,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,95.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Craigs coleslaw
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
09.02.2022Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Alexander BenjaminsenIngredienser
1 stk. hodekål revet eller hakket i tynne strimler
3 stk. store, revet gulrot
1 ss salt
1 dl kremfløte
1 1/2 dl melk
4 ss sukker (mer hvis du vil ha en søtere coleslaw)
6 ss eplecidereddik
2 ss majones
2 båt finhakket hvitløk
1 ts salt
Ordet coleslaw stammer fra det hollandske koolsla, etter koelsla som betyr kålsalat. Coleslaw er et must til grillmaten og passer godt til kraftige smaker som grillet kjøtt og barbequesaus.Fremgangsmåte
1. Ha de ferdigrevne grønnsakene i en stor bolle.
2. Dryss saltet over grønnsakene og la dem stå i minst 1, men helst 2 timer (dette for å dra ut litt av fuktigheten).
3. Skyll grønnsakene for å få vekk saltet, og fjern så mye vann som mulig (her er salatsentrifuge tingen). Tørk dem så godt som mulig med tørkepapir.
4. Bland sammen fløte, melk, sukker, eddik, majones og hvitløk i en bolle.
Bland fløte- og majonesdressingen godt sammen med grønnsakene. Smak til med salt og oppbevar den i kjøleskapet i minst 30 minutter før servering.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
74,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
7,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,75.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Asiatisk coleslaw
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
27.06.2010Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
500 g grønnkål
1 stk rød paprika
1 ½ dl hakket frisk koriander
2 stk gulrot
2 stk vårløk
1 dl peanøtter
Dressing:
2 ss soyaolje
2 ss eplecidereddik
2 ts raspet frisk ingefær
2 ss soyasaus
1 ss sesamolje
2 ts brunt sukker
Denne eksotiske kålsalaten med smak av Østen er en annerledes vri på tradisjonell coleslaw. Absolutt verd å prøve til kjøtt- og fiskeretter.Fremgangsmåte
Bland sammen alle ingrediensene til dressingen.
Skjær kål i tynne strimler og paprika i små biter. Riv gulrøtter, skjær vårløk i tynne skiver og grovhakk koriander. Hell over dressingen og bland godt. Grovhakk peanøtter og strø på toppen.
Denne salaten smaker nesten enda bedre dagen etter, men vil ta litt farge av soyasausen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
97,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,23.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Fiskeburgere med coleslaw
Antall porsjoner =
8Dato lagt inn eller oppdatert
19.09.2007Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Vita HjertegoBildet er tatt av
Vita HjertegoIngredienser
1 kg fiskefilet av torsk, steinbit eller sei
2 dl mel
2 ts salt
2 ts pepper
Flytende Vita hjertego’ margarin til steking
Coleslaw
ca 500 g kål, finstrimlet
1 stort eple, revet
1 stor gulrot, revet
1 rødløk, i halve tynne skiver
3 grener stilkselleri i tynne skiver
Dressing til Coleslaw
1 pose Mills lettmajones
2 ss rødvinseddik
½ ts sukker
Salt og pepper
Grove Hamburgerbrød
Fremgangsmåte
Coleslaw
Bland kål, eple, gulrot, rødløk og stilkselleri. Dressing til lages ved å røre sammen lettmajones, rødvinseddik, sukker, salt og pepper. Bland dressingen med salaten og sett den kaldt en stund.
Bland mel, salt og pepper. Tørk fiskefileten i kjøkkenpapir, del den i åtte stykker og vend dem i melblandingen. Ha margarinen i en stekepanne til den lysebrun. Stek fiskefiletene ca 2-3 min på hver side.
Legg fiskefileten på et hamburgerbrød og ha over coleslaw.
Du kan smøre Vita Pro.aktiv på hamburgerbrødet
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
129,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
11,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Chilicoleslaw
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
18.10.2008Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
1/2 hodekål i strimler
1 gulrot, revet
2 vårløk i ringer
1 rød chili, hakket
3 ringer ananas, hakket
2 dl majones
1 dl yoghurt
1 ss worchestershiresaus
1/2 ts malt spisskummen
1/2 ts karve
salt og pepper
Fremgangsmåte
Bland sammen ingrediensene til coleslawsalaten og smak til med salt og pepper.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
141,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
6,32 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
11,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,32.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Lakseburger med coleslaw
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
05.08.2016Denne retten tar ca
40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
500 g laksefilet, uten skinn og bein
2 ts salt
2 ts sennep
2 ss dill
0,5 stk purre
olje
Coleslaw
0,2 stk hodekål
0,5 stk fennikel, frisk
2 stk gulrot
1 dl majones
2 dl lettrømme
1 ss eplecidereddik
salt
pepper
sukker
Råstekte poteter
12 stk potet, liten type
olivenolje
salt, grovt
Tilbehør
brød
Denne oppskriften er inspirert av amerikanske fiskeburgere, mens coleslaw har nederlandsk opprinnelse. Du steker burgerne på stekepanne, men de kan gjerne varmes på grillen!
Coleslaw er forfriskende ved siden av og vi lagde den uten fennikel.
Og samtidig la vi bare dette på en skive brød, slik at det og kan være en liten lunsj eller kveldsrett. Men med poteter blir det en full middag.Fremgangsmåte
Skjær laks i mindre biter.
Kjør to tredeler av laksen sammen med salt, sennep og finhakket dill i en kjøkkenmaskin med knivblad til ønsket konsistens.
Grovhakk purre og resten av laksen og bland dette inn i farsen.
Form burgere og stek dem i litt olje til de er gjennomstekte og gylne på begge sider.
Coleslaw
Skjær hodekål, og fennikel i strimler og riv gulrot grovt. Bland sammen grønnsakene.
Rør sammen majones, rømme og eplecidereddik. Smak til med salt, pepper og sukker.
Vend blandingen inn i grønnsakene.
Råstekte poteter
Sett stekeovnen på 180 grader.
Vask potet, del dem i båter, tørk dem og legg dem i en ildfast form.
Bland olivenolje sammen med potetene.
Dryss grovt salt over og stek i ca. 20 minutter.
Server lakseburger på brød med coleslaw og ovnsbakte poteter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
118,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,5 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Hamburger med tomat og coleslaw
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
25.05.2017Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
MenyBildet er tatt av
MenyIngredienser
2 stk angusburger
2 stk grove hamburgerbrød
2 ss coleslaw
1 stk plommetomater
salt
pepper
Rask og enkel hamburger med tomat og coleslaw i grove hamburgerbrød - perfekt på en kjapp hverdag eller som lettvint mat i parken. Server gjerne hamburgerne med grønn salat og stekte perlepoteter ved siden av.Fremgangsmåte
Krydre angusburgerne med salt og pepper. Grill hamburgerne på direkte varme til de er gylne på begge sider, og til den har en kjernetemperatur på 65-70 grader.
Grill hamburgerbrødene raskt til de er gylne.
Legg en skje coleslaw på nederste del av hvert hamburgerbrød. Legg på nygrillet hamburger og skiver av plommetomat.
Server hamburgerne med grønn salat og stekte perlepoteter ved siden av.
Alle produktene du trenger får du ferdig hos MENY!
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
180,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
16,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,27.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Grov fiskeburger med coleslaw
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
19.08.2017Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Brodogkorn.noBildet er tatt av
Per SollermanIngredienser
Coleslaw:
300 g finkuttet rødkål
1 finsnittet gulrot
½ dl lettmajones
½ dl lett crème fraîche
1 ts dijonsennep
2-3 ss sitronsaft
Sukker og salt
Fiskeburger:
1 grovt hamburgerbrød
1 grov fiskeburger eller fiskekake
1 ss coleslaw
2 agurkskiver
2 blader Crispisalat
Fiskeburger med coleslaw, en klassisk amerikansk kålsalat, er en mektig god matpakke. Med grovt brød og grov fiskeburger har du en mettende og sunn lunsj.
Coleslaw oppskriften gir nok til flere burgere, og her er det bare regnet ut næringsinnhold for 1 ss av den.Fremgangsmåte
Coleslaw:
Vask grønnsakene. Skjær opp rødkål og gulrot og ha i et dørslag. Strø på salt og la det stå og trekke ca. en time.
Skyll av saltet og rist av absolutt alt vannet, eller bruk salatslynge.
Bland sammen majones, crème fraîche og dijonsennep. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Tilsett rødkål- og gulrotblandingen.
Fiskeburger:
Del grovt hamburgerbrød i to. Legg et salatblad og en grov fiskeburger/fiskekake på bunnen.
Ha på en raus skje med coleslaw og agurkskiver og legg på hamburgerbrødtoppen.
Brød og korn har lagd denne i samarbeid med
Anne på landet Raskt næringsinnhold
Denne retten har
172,25 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
18,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9,32.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3039