Coleslaw enkel og fantastisk god amerikansk salat til alt mulig


Oppdatertdato: 2019-07-15 Tema: Tilbehør Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen Kilder: Knut Pettersen, Rosemarie Rodriguez


Coleslaw er en salat vi bruker ofte, og ikke bare til grillmat. Nå som grillsesongen er det igjen tid for disse oppskriftene og coleslaw er noe vi virkelig anbefaler å prøve, og ikke bare til grillmat. Den passer fint ved siden av all slags stekt kjøtt, på maten sammen med skinke eller leverpostei og ellers hva du måtte finne på, til og med på pizza!!. Men opprinnelsen er fra USA og her er det nok til grillmaten den brukes.
Under finnes det flere varianter og vi anbefaler den virkelig. Men skal jeg være ærlig så er det bare en versjon av den norske Italiensk salat, men uten italienere:)
Purre og eple er ikke originalt, men passer godt sammen her. Og ang dressingen så pleier vi å bruke dobbelt så mye majones som rømme normalt.
Her er vår versjon som blir ganske mye alt etter hva du bruker den til:

Hjemmelaget coleslaw oppskrift

0,5 stk finstrimlet hodekål eller blanding av rød og vanlig
2 stk grovt revet gulrøtter, litt store
1 ss reven purreløk og persille (ekstra)
1 stk lite eple i terninger (ekstra)

Dressing
2 dl god ekte majones
2 ss sjalottløk raspet fint
2 ss seterrømme
2 ss sukker
2 ss eplecidereddik
1 ss Sennepspulver evt vanlig sennep
2 ss sellerisalt
1 dash Salt og pepper for smak

Bland revet kål, gulrot, litt purre evt og eple i en stor bolle
Bland sammen alt til dressingen i en annen bolle og rør i øvrige ingredienser. Evt mer salt, pepper eller sukker til smak.
Oppbevares kjølig

Videre under her ser dere andre oppskrifter og flere oppskrifter med coleslaw som tilbehør. Samt oppskriften over med næringsinnhold og allergeninfo. Som dere ser er det mange forskjellige versjoner av denne salaten.



Coleslaw 2


Prøv også Coleslaw 2.

Antall porsjoner = 10
Dato lagt inn eller oppdatert 26.08.2017
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

1/2 finstrimlet hvitkål
1 grovt revet stor gulrot
Litt purreløk og persille
1 eple i terninger
1/2 ss fransk sennep
2 ss eplesidereddik
1 ts salt
1 ts sukker
hvitpepper
2 dl créme fraiche
1 dl majones


En amerikansk utgave av den norskeste av alle majonessalater, nemlig den italienske.
Her i en original versjon med kremet dressing som passer veldig bra til grillmat ol. Har litt purre og eple ekstra for mer smak


Fremgangsmåte

Bland revet kål, gulrot, litt purre evt og eple i en stor bolle

Bland sammen alt til dressingen i en annen bolle og rør i øvrige ingredienser. Evt mer salt, pepper eller sukker til smak.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 177,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,63 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,95.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Craigs coleslaw


Prøv også Craigs coleslaw.

Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 05.11.2005
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

1 stk. hodekål revet eller hakket i tynne strimler
3 stk. store, revet gulrot
1 ss salt
1 dl kremfløte
1 1/2 dl melk
4 ss sukker (mer hvis du vil ha en søtere coleslaw)
6 ss eplecidereddik
2 ss majones
2 båt finhakket hvitløk
1 ts salt


Ordet coleslaw stammer fra det hollandske koolsla, etter koelsla som betyr kålsalat. Coleslaw er et must til grillmaten og passer godt til kraftige smaker som grillet kjøtt og barbequesaus.


Fremgangsmåte

1. Ha de ferdigrevne grønnsakene i en stor bolle.
2. Dryss saltet over grønnsakene og la dem stå i minst 1, men helst 2 timer (dette for å dra ut litt av fuktigheten).
3. Skyll grønnsakene for å få vekk saltet, og fjern så mye vann som mulig (her er salatsentrifuge tingen). Tørk dem så godt som mulig med tørkepapir.
4. Bland sammen fløte, melk, sukker, eddik, majones og hvitløk i en bolle.

Bland fløte- og majonesdressingen godt sammen med grønnsakene. Smak til med salt og oppbevar den i kjøleskapet i minst 30 minutter før servering.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 74,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,75.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Asiatisk coleslaw


Prøv også Asiatisk coleslaw.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 27.06.2010
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

500 g grønnkål
1 stk rød paprika
1 ½ dl hakket frisk koriander
2 stk gulrot
2 stk vårløk
1 dl peanøtter

Dressing:
2 ss soyaolje
2 ss eplecidereddik
2 ts raspet frisk ingefær
2 ss soyasaus
1 ss sesamolje
2 ts brunt sukker


Denne eksotiske kålsalaten med smak av Østen er en annerledes vri på tradisjonell coleslaw. Absolutt verd å prøve til kjøtt- og fiskeretter.


Fremgangsmåte

Bland sammen alle ingrediensene til dressingen.

Skjær kål i tynne strimler og paprika i små biter. Riv gulrøtter, skjær vårløk i tynne skiver og grovhakk koriander. Hell over dressingen og bland godt. Grovhakk peanøtter og strø på toppen.

Denne salaten smaker nesten enda bedre dagen etter, men vil ta litt farge av soyasausen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 97,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,93 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,23.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Fiskeburgere med coleslaw.

Fiskeburgere med coleslaw


Antall porsjoner = 8
Dato lagt inn eller oppdatert 19.09.2007
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Vita Hjertego
Bildet er tatt av Vita Hjertego

Ingredienser

1 kg fiskefilet av torsk, steinbit eller sei
2 dl mel
2 ts salt
2 ts pepper
Flytende Vita hjertego’ margarin til steking

Coleslaw
ca 500 g kål, finstrimlet
1 stort eple, revet
1 stor gulrot, revet
1 rødløk, i halve tynne skiver
3 grener stilkselleri i tynne skiver

Dressing til Coleslaw
1 pose Mills lettmajones
2 ss rødvinseddik
½ ts sukker
Salt og pepper

Grove Hamburgerbrød



Fremgangsmåte

Coleslaw
Bland kål, eple, gulrot, rødløk og stilkselleri. Dressing til lages ved å røre sammen lettmajones, rødvinseddik, sukker, salt og pepper. Bland dressingen med salaten og sett den kaldt en stund.

Bland mel, salt og pepper. Tørk fiskefileten i kjøkkenpapir, del den i åtte stykker og vend dem i melblandingen. Ha margarinen i en stekepanne til den lysebrun. Stek fiskefiletene ca 2-3 min på hver side.
Legg fiskefileten på et hamburgerbrød og ha over coleslaw.

Du kan smøre Vita Pro.aktiv på hamburgerbrødet

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 123,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,45.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Chilicoleslaw.

Chilicoleslaw


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 18.10.2008
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

1/2 hodekål i strimler
1 gulrot, revet
2 vårløk i ringer
1 rød chili, hakket
3 ringer ananas, hakket
2 dl majones
1 dl yoghurt
1 ss worchestershiresaus
1/2 ts malt spisskummen
1/2 ts karve
salt og pepper



Fremgangsmåte

Bland sammen ingrediensene til coleslawsalaten og smak til med salt og pepper.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 144,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,32 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,32.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grov fiskeburger med coleslaw.

Grov fiskeburger med coleslaw


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 19.08.2017
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Brodogkorn.no
Bildet er tatt av Per Sollerman

Ingredienser

Coleslaw:
300 g finkuttet rødkål
1 finsnittet gulrot
½ dl lettmajones
½ dl lett crème fraîche
1 ts dijonsennep
2-3 ss sitronsaft
Sukker og salt

Fiskeburger:
1 grovt hamburgerbrød
1 grov fiskeburger eller fiskekake
1 ss coleslaw
2 agurkskiver
2 blader Crispisalat


Fiskeburger med coleslaw, en klassisk amerikansk kålsalat, er en mektig god matpakke. Med grovt brød og grov fiskeburger har du en mettende og sunn lunsj.

Coleslaw oppskriften gir nok til flere burgere, og her er det bare regnet ut næringsinnhold for 1 ss av den.


Fremgangsmåte

Coleslaw:
Vask grønnsakene. Skjær opp rødkål og gulrot og ha i et dørslag. Strø på salt og la det stå og trekke ca. en time.
Skyll av saltet og rist av absolutt alt vannet, eller bruk salatslynge.

Bland sammen majones, crème fraîche og dijonsennep. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Tilsett rødkål- og gulrotblandingen.

Fiskeburger:
Del grovt hamburgerbrød i to. Legg et salatblad og en grov fiskeburger/fiskekake på bunnen.
Ha på en raus skje med coleslaw og agurkskiver og legg på hamburgerbrødtoppen.

Brød og korn har lagd denne i samarbeid med Anne på landet

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 173,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,32.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lakseburger med coleslaw.

Lakseburger med coleslaw


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 05.08.2016
Denne retten tar ca 40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

500 g laksefilet, uten skinn og bein
2 ts salt
2 ts sennep
2 ss dill
0,5 stk purre
olje

Coleslaw
0,2 stk hodekål
0,5 stk fennikel, frisk
2 stk gulrot
1 dl majones
2 dl lettrømme
1 ss eplecidereddik
salt
pepper
sukker

Råstekte poteter
12 stk potet, liten type
olivenolje
salt, grovt

Tilbehør
brød


Denne oppskriften er inspirert av amerikanske fiskeburgere, mens coleslaw har nederlandsk opprinnelse. Du steker burgerne på stekepanne, men de kan gjerne varmes på grillen!
Coleslaw er forfriskende ved siden av og vi lagde den uten fennikel.
Og samtidig la vi bare dette på en skive brød, slik at det og kan være en liten lunsj eller kveldsrett. Men med poteter blir det en full middag.


Fremgangsmåte

Skjær laks i mindre biter.
Kjør to tredeler av laksen sammen med salt, sennep og finhakket dill i en kjøkkenmaskin med knivblad til ønsket konsistens.
Grovhakk purre og resten av laksen og bland dette inn i farsen. Form burgere og stek dem i litt olje til de er gjennomstekte og gylne på begge sider.

Coleslaw
Skjær hodekål, og fennikel i strimler og riv gulrot grovt. Bland sammen grønnsakene. Rør sammen majones, rømme og eplecidereddik. Smak til med salt, pepper og sukker. Vend blandingen inn i grønnsakene.

Råstekte poteter
Sett stekeovnen på 180 grader.
Vask potet, del dem i båter, tørk dem og legg dem i en ildfast form. Bland olivenolje sammen med potetene.
Dryss grovt salt over og stek i ca. 20 minutter.
Server lakseburger på brød med coleslaw og ovnsbakte poteter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 118,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,43.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hamburger med tomat og coleslaw.

Hamburger med tomat og coleslaw


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 25.05.2017
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Meny
Bildet er tatt av Meny

Ingredienser

2 stk angusburger
2 stk grove hamburgerbrød
2 ss coleslaw
1 stk plommetomater
salt
pepper


Rask og enkel hamburger med tomat og coleslaw i grove hamburgerbrød - perfekt på en kjapp hverdag eller som lettvint mat i parken. Server gjerne hamburgerne med grønn salat og stekte perlepoteter ved siden av.


Fremgangsmåte

Krydre angusburgerne med salt og pepper. Grill hamburgerne på direkte varme til de er gylne på begge sider, og til den har en kjernetemperatur på 65-70 grader.
Grill hamburgerbrødene raskt til de er gylne.
Legg en skje coleslaw på nederste del av hvert hamburgerbrød. Legg på nygrillet hamburger og skiver av plommetomat.
Server hamburgerne med grønn salat og stekte perlepoteter ved siden av.
Alle produktene du trenger får du ferdig hos MENY!

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 183,4 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,94 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,27.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3039






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.