Fotograf:Knut Pettersen Denne oppskriften er inspirert av amerikanske fiskeburgere, mens coleslaw har nederlandsk opprinnelse. Du steker burgerne på stekepanne, men de kan gjerne varmes på grillen!
Coleslaw er forfriskende ved siden av og vi lagde den uten fennikel.
Og samtidig la vi bare dette på en skive brød, slik at det og kan være en liten lunsj eller kveldsrett. Men med poteter blir det en full middag.
Skjær laks i mindre biter.
Kjør to tredeler av laksen sammen med salt, sennep og finhakket dill i en kjøkkenmaskin med knivblad til ønsket konsistens.
Grovhakk purre og resten av laksen og bland dette inn i farsen.
Form burgere og stek dem i litt olje til de er gjennomstekte og gylne på begge sider.
Coleslaw
Skjær hodekål, og fennikel i strimler og riv gulrot grovt. Bland sammen grønnsakene.
Rør sammen majones, rømme og eplecidereddik. Smak til med salt, pepper og sukker.
Vend blandingen inn i grønnsakene.
Råstekte poteter
Sett stekeovnen på 180 grader.
Vask potet, del dem i båter, tørk dem og legg dem i en ildfast form.
Bland olivenolje sammen med potetene.
Dryss grovt salt over og stek i ca. 20 minutter.
Server lakseburger på brød med coleslaw og ovnsbakte poteter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norges sjømatråd
(Intern: 30292)
Tilberedningstid:
40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Stekepanne Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2016-08-05
Oppdatert dato:2016-08-05