Fotograf:
Knut Pettersen
God og enkel lakserett. God med bønner og paprika. Oppskriften inneholder
96 Kalorier,
8 g Karbo,
5 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Fisk, Spor-av-lupiner, Spor-av-sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Laksefilet med jevnet appelsinsaus er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
1861 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Laksefilet med jevnet appelsinsaus!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 95.93 | 916.71 | Kcal |
Protein | 5.09 | 48.64 | gram |
Karbohydrat | 8.18 | 78.17 | gram |
Kostfiber | 1.31 | 12.52 | gram |
Fett | 4.47 | 42.72 | gram |
Mettet fett | 0.79 | 7.55 | gram |
Salt | 0.08 | 0.74 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 7.06 | Kr 67.47 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 911 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 34,1 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Laks:
Filetene stekes på begge sider i litt olje, krydre med salt og pepper. 3-4 min. Ta opp og sett til side. Ta vare på stekesjyen.
Bønner og paprika.
Kok bønnene i litt saltvann noen minutter. Strimle paprika. Has begge i stekepannen med litt olje. Krydre med litt salt og pepper. 2-3 min. Til de er gyldne. Ta vare på stekesjyen.
Saus:
Press ut saften av 2 appelsiner, sil ned i en liten gryte sammen med stekesjyen fra fisken og grønnsaker.. Kok opp. La koke ett par min og så ha i 3 ss honning, skru ned varmen og la redusere noen minutter. Rør så ut maisenna i litt vann. Ha dette i sausen og rør til det tykner. Smak til med litt salt og rør før servering.
Server:
Legg bønner og paprika på tallerken med laksefilet over. Hell over saus. Pynt med appelsinbåter fra den tredje appelsinen. Server med poteter amadine eller evt mandel.
Ps: Poteter
Kok disse med skall på til de er ferdige. Ha de så i en stekepanne med litt smør/olje. Krydre med salt, pepper og paprikakrydder. Evt grillkrydder. La de rulle litt rundt her før servering.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Knut Pettersen
(Intern: 31188)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Stekepanne
Innlagt dato:2014-02-20
Oppdatert dato:2014-02-20
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift