Fotograf:
Bent Raanes & Sara C. Sørensen
Om du steker laksen med sesamfrø får den en god smak som du topper med godt tilbehør. I denne oppskriften serveres sesamstekt laks med posjert egg og grønnsaker. Oppskriften inneholder
151 Kalorier,
3 g Karbo,
12 g Protein og
10 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Fisk, Gluten, Melk, Sesam, Spor-av-melk, Spor-av-sesam,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Stekt laks med sesamfrø er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3917 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Stekt laks med sesamfrø!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 150.63 | 671.61 | Kcal |
Protein | 11.56 | 51.54 | gram |
Karbohydrat | 3.02 | 13.47 | gram |
Kostfiber | 1.29 | 5.75 | gram |
Fett | 9.97 | 44.45 | gram |
Mettet fett | 2.17 | 9.68 | gram |
Salt | 0.23 | 1.01 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 12.13 | Kr 54.08 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 783 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 8,01 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Sett stekeovnen på 110 grader.
Bak tomat med olivenolje, litt sukker, salt og revet hvitløk på i ca. 15 minutter.
Skrell aubergine og kutt den i skiver.
Stek i olivenolje til den har en gyllen farge på hver side.
Skjær laksefilet i serveringsstykker.
Dryss med salt, kvernet pepper og sesamfrø. Stek laksen på svak varme på begge sider.
Kok opp vann med litt salt, kok aspargesbønnene slik at de fortsatt har tyggemotstand.
Sil av vannet, vend dem i litt smør og strø litt flaksalt på.
Posjerte egg
Knekk ett og ett egg i hvitvinseddik, dette vil binde eggehvitehinnen.
La dette ligge i ca. 5 minutter. Kok opp vann, visp rundt og hell i eggene.
La eggene trekke i vannet i ca.3 minutter da eggene skal ha bløt kjerne.
Avkjøl eggene i isvann, tørk dem og vend eggene i mel, eggehvite og brødkrumme.
Varm olje i en kjele og stek eggene gylne. Legg dem over på tørkepapir som trekker fett.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 29334)
Tilberedningstid:
60 min
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Stekepanne
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-04-07
Oppdatert dato:2013-04-07
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift